Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.

Přichází jaro a s ním přibývá i závodů v kalendáři. Na začátku sezóny nebude nouze o různé cyklistické disciplíny. Kromě klasických maratonů a XCO nás čeká spousta akcí na silnici, gravel a dokonce i downhill. Pojďme se tedy podívat na výběr z kalendáře.

6. 4. 2024 - Velká Bíteš: Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

Populární cyklistická akce je už takovou domácí klasikou. Trasa se skládá ze tří okruhů v délce 72, 40 a 17,8 kilometrů a dohromady tvoří celek o délce 165,2 kilometrů. Podmínkou pro start na těchto závodech je platná licence národní cyklistické federace.

Start je naplánován na 12:00 s možností přihlášení online do 3. dubna do 12:00 hodin. Pokud nevlastníte licenci, můžete svou účastí podpořit závodníky na trati povzbuzováním. Více informací najdeš v propozicích organizátora.

VelkáVelká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

6. 4. 2024 - Olomouc: Hanácké Roubaix

Tato událost určitě nelže svým názvem a na trati najdeme 15 úseků po kočičích hlavách, z nichž jeden má dokonce 3,5 kilometru. Trasy nás čekají dvě s porcemi 177 nebo 133 kilometrů a jsou určeny pro gravel kola na úzkých pláštích. Celá akce má také charitativní rozměr pro Mikiho, částka startovného je 300 nebo 500 Kč. Více informací k akci najdeš na stránce závodu.

Hanácke Roubaix, Olomouc, zavody

6. - 7. 4. 2024 - Praha-Motol: Velká cena NUTREND SPECIALIZED

Přesouváme se na klasický závod XCC a XCO v rámci Pražského MTB poháru 2024. 1. kolo bude tvořit short track v sobotu 6. 4. se startem v 9:30. V neděli nás čekají závody v olympijském XCO na kvalitní trati na trailech v okolí Motola.

Přihlášení je možné pouze online a částka startovného závisí na věku závodníka. Start závodu je v 9:30 a trasy jsou náročností uzpůsobeny schopnostem dětí v daných kategoriích. Více informací najdeš na stránkách organizátora.

Motol, Velká cena NUTREND SPECIALIZEVelká cena NUTREND SPECIALIZE

13. 4. 2024 - Hradec Králové: Decathlon Hradec Králové

Dalšími v pořadí jsou klasické maratonské závody pod záštitou Prima CUP, které mají každý rok vysoký počet účastníků. Celkově nás čekají tři trasy s délkou od 15 do 67 kilometrů a dětským závodem. Registrace probíhá online přes formulář.

Prezentace závodu bude od 7:00 do 11:00 hodin a vyhlášení výsledků bude probíhat od 14:00 hodin, následně pak i tombola pro všechny zúčastněné. Více najdeš na stránkách Prima CUP.

Decathlon Hradec Králové

21. 4. 2024 - Velké Karlovice: Czech DH TopOnTrail 1. kolo

Přesouváme se k jízdě z kopce dolů proti stopkám. Ve SKI areálu Razula přijdou ke slovu velké zdvihy na trati o délce 1200 metrů s vertikálním klesáním 220 metrů. V sobotu je na programu trénink od 10:00 do 17:00 a v neděli samotné závody se startem od 11:00. Startovné činí 1200 Kč pro hlavní kategorie a 1000 Kč pro mladé naděje.

Registrovat se můžeš online do 18. dubna do 22:00 hodin. Více informací najdeš na stránkách topontrail série.


27. 4. 2024 - Beroun: Bikemaraton Beroun KOOPERATIVY

Další populární série Kolo pro Život startuje tentokrát v Berouně. Těšit se můžeme na dvě trasy o délce 51 a 33 kilometrů s převýšením 1351 nebo 733 výškových metrů. Registrace probíhá online do 24. dubna s prezentací na závod v Autocampu Beroun v pátek od 18:00 do 20:00 a v sobotu od 8:00 hodin. První startovní výstřel zazní v 10:00.

Startovné činí 700 Kč do 31. března, později se částka startovného zvýší na 900 Kč. Více informací najdeš na stránce pořadatele.

Bikemaraton Beroun KOOPERATIVYzávody Bikemaraton Beroun KOOPERATIVY

27. 4. 2024 - Ostrava-Poruba: Porubajk

Kousek východněji se bude týž den konat závod s nabídkou 2 hlavních tras v délce 66 a 38 kilometrů a také trasou pro rodiče s dětmi. Přihlášení probíhá online formou do 22. dubna, startovné je 500 nebo 600 Kč. Kromě cyklistů se utkají v tento den i běžci.

Závodníky čeká bohaté zázemí a lákavé finanční odměny pro nejrychlejšího závodníka/závodnici na 66 kilometrové trati nebo třeba nejrychlejší tým základní školy na 38 kilometrové trati. Více informací najdeš v propozicích na stránce akce.

Ostrava - Poruba - PorubajkPorubajk závody

Toto je jen malý výběr závodů v rámci měsíce dubna, pokud jsi zde nenašel závod ve svém okolí, můžeš si prohlédnout kalendář akcí na MTBIKER stránce v sekci kalendář.

Tak tedy ještě honem na poslední tréninky a uvidíme se na startovní čáře.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Malevil Cup spouští registraci k jubilejnímu 25. ročníku

Čas pokročil nezadržitelně k roku 2024. Roku, který bude nejen olympijský, ale i roku, kdy bude Malevil Cup slavit 25. výročí. Biková narozeninová párty se uskuteční první červnovou sobotu, konkrétně 1. června 2024 v Jablonném v Podještědí, v resortu Malevil, v Lužických a Žitavských horách.
keyboard_arrow_up