Podzimní Vídeň

Přidat foto

Oslava mezi Nesměří a Meziříčím

Výhled na Dukovany nad Březejcem

prázdná silnice 395 ze Zbraslavi do Zastávky láká k rychlé jízdě :-)

V úseku od Zbraslavi k odbočce na Příbram je už položený nový asfalt, ale zatím je to pro auta uzavřené. Silnice ze Zastávky na Zbraslav je teď skoro bez provozu a krásně se tama jede. Dopoledne jsem to jela sama za mlhy nahoru, ...

... odpoledne nás dolů svištělo víc

Šotolinové úseky stály za tu chvíli nepohodlí v jinak krásném kraji.

V sobotu jsem naposledy v relativně teplém počasí vyjela na výlet do Vídně.

Slibovaný vítr se nekonal, teplota příjemná, akorát sluníčko chybělo. Inspirována videi z gravel MS, projela jsem do údolí Oslavy od Rohů po cyklotrase 5109, kde je jeden a půl kilometru (mezi body 17–18) šotolina, ale za současného sucha jsem to celé dokázala bez větších potíží projet.

Domů jsem to vzala novou trasou: za Dobrou Vodou jsem najela na pěknou asfaltku podél trati, a pak jsem ze silnice 360 odbočila na Sviny a do Osové Bítýšky dojela po krásných klidných silničkách přes Březejc a Ronov s výhledem až na Dukovany. Škoda 500m šotky za Ronovem (mezi body 29–30), kde jsem asi 200m před bodem 30 musela vést, tam je velmi hrubý štěrk. Vzhledem k tomu, že nejezdím v tretrách s nášlapy, nemám s převedením problém, ale pro silniční kola je to prostě neprůjezdné. Jinak je to krásná cesta do Osové Bítýšky s vyhnutím se hlavní silnici.

(vloženo 15.10.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
plysovykozisek
plysovykozisek

20.10.23 12:09

Já doufám, že to klapne a očekávám společné selfie Adula a Báry2.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

18.10.23 19:15

Jsem zvědavý, jestli budou v opravě povrchu pokračovat od viaduktu dál, do Ivančic. Je to pravděpodobně nejdiskutovanější silnice v okolí Brna, jak mezi motoristy, tak cyklisty. Strašné trápení. Pro všechny.

Reagovat
bara2
bara2

18.10.23 18:05

Petře, o novém asfaltě od viaduktu do Mor.Bránic nevím. Když jsem tam jela celkem nedávno, na žádnou opravu to nevypadalo. Dnes jsem vyzkoušela z Ivančic novou variantu: do Oslavan kolem řeky po cyklo, pak do Zbýšova po silnici a tam odbočit na asfaltovou polňačku do Neslovic a do Tetčic. Šlo to projet i s Favorutkou na úzkých gumách, pro gravel zcela v pohodě. Většina je asfalt, u Neslovic asi kilometr šotka a do Tetčic pak taky šotka. Ale je to pevné a dá se po tom jet celkem svižně, žádné hrubé kamení. Tama budu jezdit, je to kratší, jak po silnici přes Bránice..

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

18.10.23 16:30

Pěkné, Báro. Každá stovečka se počítá. Nový asfalt u Zbraslavi přijde vhod, stejně jako ten mezi Moravskými Bránicemi a železničním viaduktem u Ivančic. Plus mám nějaké kuloární informace, že by se měl v nejbližších dnech začít pokládat čtyřkilometrový nový koberec v Marientalu. Také by měl ještě letos přibýt nový asfalt ve stoupání u Senorad, takže by pak byl komplet opravený úsek Oslavany – Mohelno, včetně odbočky přes Biskoupky, až dolů k Jihlavě.

Reagovat
bara2
bara2

17.10.23 17:20

Adu, to se musíš umět oblíct ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.10.23 14:48

A z kopce krásně vymrzne! :-)

Reagovat
bara2
bara2

17.10.23 14:24

Pepo, do Vídně už je to od Kamenožrouta kousek. Z tvého směru bych uvažovala o objezdu vn.Mostiště, krajem po pravém břehu na jih, přes hráz do Vídně a po levém břehu zpátky na sever. Hráz na Mostišti je pěkná stavba, taková útulná. V samotné Vídni je akorát ten stánek s vaflema a kafem :-D

Aleši, děkuji. Na Vysočině sice jedu pomalejší průměr, do kopce se doslova plížím krokem, ale díky sjezdům mám čas odpočívat a tak mě to tam za stejný čas jízdy tolik neunavuje, jak na rovinách.

Kocoure, dokud nezamrzne a budou silnice sjízdné, jezdí se mi teď na Vysočině dobře. Mezi kopci nefouká, nahoru se člověk zahřeje a s kopce odpočne. V létě je na mě moc horko.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.10.23 10:47

Oldo, určitě si víc zdejší než já ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.10.23 10:36

Báro, je fakt, že se zima hlásí a tak toho nevyužít, by byl hřích. Vídeň, se dá s úspěchem prohlásit, za poutní místo, něco jako Kuks ;) Adu to, že jsem náhodou věděl, kudy se tam jede, byla náhoda, zdejší fakt nejsem, ale dík.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.10.23 09:02

Pepo, hlavně nevynech Mostiště, jsem fakt netušil, jak je to od tej Vídně blízko, až mě musel zasvětit místňák Olda! ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

16.10.23 08:18

Parádní výlet . Prostě Bára jede bomby . Tu Vídeň si píšu do deníčku :-)))

Reagovat
Ales007
Ales007

16.10.23 05:04

Opět krásné poježdění! Tleskám, Baru! :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.10.23 22:05

Baru, tu Severku bych včera beztak nedal, byl jsem rád za rychlý šušeň mezi prací a rodinnou oslavou, dnes se mi moc do tej zimy nějak nechtělo a tak jsem celý den krásně prokavalčil! :-)

Reagovat
bara2
bara2

15.10.23 21:51

Miťo, dnes to nebylo tak zlé, dokonce svítilo sluníčko. V maximu to šlo jen o pět stupňů, ale on ten chlad byl ve stínu a v lese už delší dobu. Přidala jsem dnes čepici, rukavice s dlouhýma prstama a jedno podvlíkací triko s dlouhým rukávem. Šátek na krk nosím už týden :-)

Reagovat
bara2
bara2

15.10.23 21:48

Weissi, jo, Zbraslav s Příbramí jsou dobré, ale Vídeň je nejlepší :-)

Adu, přemýšlela jsem i o Sloupu, ale předpovídali vítr od západu a to bych domů jela proti, to se mi nechtělo. Ale jak se to trochu ustálí, musíme do té Severky zajet.

Kožíšku, bylo otevřeno, ale nezastavovala jsem. Aspoň ceduli jsem vyfotila.

Jecnaku, tady jsou často lepší nově vyasfaltované polňačky a lesní cesty, jak regulérní silnice. Ani to často není značené jako cyklotrasa. Na Vysočině jsou malé silničky, prakticky bez provozu, často velmi dobré, s novým povrchem. Ale znají to jen místní a musí se to projezdit a trasy si najít. Těžko se to dá plánovat jen podle map a už vůbec se nelze spoléhat na vedení cyklotras. A navíc taky záleží, jak rychle po tom chceš jet, co ještě stačí mě, nemusí už být komfortní pro jiné.

Reagovat
miťo
miťo

15.10.23 21:45

Pěkně Báro. Ty jsi nezmar! Víš co vyjde, když si vezmeš sobotu a odečteš 10°C?

Neděle! :D

Reagovat
jecnak
jecnak

15.10.23 21:34

Krása. Konecne snad budete mit vic peknych asfaltu – vzdy si tam na tech vasich tankodromech pripadam jak na vychod od Prahy.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.10.23 19:29

Báro Vídeň bez kafe a vafle se počítá tak napůl.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.10.23 16:03

Pecka, Baru, klasická stovečka v tvém podání, díky za další povedený report! GJ! ;-)

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

15.10.23 14:40

„…od Zbraslavi na Příbram…“ – na chvilku jsem si málem myslel, žes zavítala do našich končin…:-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

bara2 2
vlasto 4
Enron 4
vapes 9
kotew CZE JIHLAVA 12
Jáchym 1 6