Kunžak

Přidat foto

Soběslav

Soběslav bývalý pivovar

Svákov

zábradlí

Dírná

Červená Lhota - to je snad jasný

Deštná, provaznické muzeum

Telč

Dobrá Voda

Nová Bystřice, muzeum

Dobrohoř

Rožnov, bizoní farma

Lukavec

Malý Blaník

silniční lišej

setkání s ostružinami

kousek od Mnichovic

Kunžak

2023/06

Nastal letní čas (ale furt ráno zima), a tak bylo třeba pomýšlet na cyklovýlety. Se sousedy jsme naplánovali jižní Čechy – Kunžak, poblíž Jindřichova Hradce. Sousedka Hanka to nějak ošéfovala, zaplatila a dojednala. Chtěl jsem dříve, ale ve středu jsem musel k zubaři. Odjezd ve čtvrtek z práce na hlavák, rychlík byl jinak řazený a narvaný. Po půl šesté výstup v Soběslavi, fotka kostela, bývalého pivovaru a večeře. Je to maloměsto, trošku tam chcíp pes. V hospodě bylo asi 8 lidí, spíše na pivko. Jídelák poněkud očesaný, ale řízek byl. Půl hodiny před zavíračkou už jsem byl sám, tak dopít a mazat. Spaní bylo naplánované v přístřešku 2 km nad městem.

Ráno dokopečka na rozhledničku, sjezd na náměstí, zelná placka, Sachr a preso. Taková pěkná snídaně. Zastávka na Červené Lhotě. Prý je vypuštěný rybník a zámek vystupuje nade dno. Voda byla, tak žádný neobvyklý pohled nebyl. Pak provaznické muzeum v Deštné. Ano přesně dle názvu pršelo, naštěstí jsem byl schován v hospodě. Další pauza v Kamenici nad Lipou v pivovaru a další pivovar v Popelíně. Tam taky trochu pršelo. Dojezd za mrholení do Chatreku vedle Kunžaku. Ubytování v chatičkách, celkem pohoda. Docela mne fascinovalo, že jsme si pivo čepovalo sami a dělali si čárky. Holt nejsou lidi. Ale samoobsluha fungovala. Sousedi dojeli autama průběžně.

Ráno pěkné počasí, většina jela směr Mrákotín. Já sice taky, ale se zastávkou v Telči. Před tím malý výstup k čertovi. No a zase poprchávalo. Bohužel to nechtělo přestat, ba naopak zesilovalo posledních 15 km v dešti. Kousek jsem jel po louce s metrovou mokrou trávou, taky dobrý. Chvilku se i cesta ztratila, ale 100m lesem nevadí. Po dojezdu rovnou rum, horkou sprchu a nějaké to pivo. Ale brzy jsem odpadl do postele. Mlaďoši jeli dlouho přes půlnoc.

V neděli jsem naplánoval konečně po několika letech prohlídku automuzea amerických veteránů v Nové Bystřici. Jsou krásné. Omrkl hraniční kámen, objel Landštejn a přijel před pátou. V kempu se balila poslední dvojice. Tak jsme si zamávali. Dal jsem rychlou sprchu, vzal batůžek a jel do Kamenice nad Lipou na pivko a večeři. Po 60 km už to jelo pomalu, ale 20 km není tak strašné. Pak tedy ještě 5km do lesíka na spaní po 98km.

No a v pondělí dojezd domů – klasika Vlašim, Benešov. To bylo také 97km.

(vloženo 5.8.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.8.23 11:58

Super, známá místa. :) Díky za připomenutí, GJ.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

6.8.23 10:40

JJ, Soběslav je krapet mrtvoučká, ale mám to tam rád, je to blízko Tábora, 2× jsem tam byl ubytován na ubytovně vedle ledního stadionu ;-)

Reagovat
Renda69
Renda69

5.8.23 23:33

Více fotek na

Rajče

Reagovat

Další galerie z kategorie

k3nyL 7
MichalOld 7
Pavel.81 16
MichaelSimek 5
Fabulator 21
alireb 14