Valašská "podkova"

Přidat foto

Benešky a pohled kamsi ke Kohůtce

Dravec s Lysou

Malá Fatra

Odsud jsem přijel a v dálce hřeben od Radhoště po Lysou Horu

Závěrečné na Kohůtce

Pár obrázků z předminulé neděle… Na stavbě hoši v tom týdnu cosi zmatlali a tak bylo potřeba to přes víkend opravit. Nedělní dopoledne jsem teda strávil u baráku a cepoval dělníky :-)… Na bike jsem se bohužel dostal až po poledni a místy to byl trap :-)

S tím souvisí jeden malý podvůdek, kdy jsem se nechal vytáhnout pod Cáb a startoval až odsud. Chybí mi teda nějakých 500 výškových a asi 12kilometrů, oproti standardní verzi – Ze vsetína na Vsetín.....

Vsetínské vrchy po Soláň sice liduprázdné, ale příšerně rozbité. Tanečnica odlesněná, sjezd dolů poničený těžbou a jak je holý, je poničený erozí. Od Soláně dál strašlivá polobotkárna. Minimálně po Kotlovou se člověk musí vyhýbat lidem roztaženým přes celou cestu.. Ale popravdě – tohle tu bylo vždycky. Ale i tak má přejezd hřebene Vsetínských vrchů pořád cosi do sebe! Co mě ale opravdu dostalo a nejel jsem to už dlouho, je nástup na Javorníky – část trasy od partyzána nahoru na Kasárna. Liduprázdno, krásný chodník, sjezd dolů do sedla Pod Lemešnou čistý… A ani mi nevadila ta následná střecha do sedla Pod Hričovcom. Nádhera! Následný přejezd Javornického hřebene letní klasika: je to pěkné, ale motáte se mezi čučoriedkármi, jejich traktůrky atp. Nicméně i tak paráda! Mrzí mě, že jsem byl až v takové časové tísni, že jsem to z Kohůtky už musel poslat kolmo dolů a nevychutnal si tu liduprázdnou část dál na západ – nad Krkostěnu, kolem Čerňanské kyčery a pak po hřebínku mezi Kýchovou a Černým k Bečvě. Tak snad příště! :-)

Tempo tak akorát, jel jsem sám, nebláznil jsem ani do kopců a ani z kopců. Jestli někdo plánujete ještě prázdniny na tom našem východním konci republiky, tohle pořád stojí za to! :-)

(vloženo 2.8.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bathed
bathed

4.8.23 06:15

Sorak: TADY

Reagovat
sorak
sorak

3.8.23 14:18

No pěkně sis dal, tam je to dost pěkné :) Kudy prosím jezdíš ten úsek od Krkostěny dolů? Těch cest je tam mraky a jsem tam jednou za čas, tak to většinou beru po červené na Papajské sedlo (napínavé :D) a pak už po asfaltu k Bečvě :(

Reagovat
metr-x
metr-x

3.8.23 06:59

Něco takového plánuju už delší dobu. Nemám to na tenhle směr moc projeté, spíš se furt motám kolem té Lysé a víc směr na Polsko. Ale tohle je paráda a hlavně, jak píšeš, moc lidí tam člověk asi nepotká.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

2.8.23 21:48

To rozhodně stojí za to, jen to mám krapet z ruky, abych to dal jen na otočku, ale doufám, že zas někdy klapne nějaký „etapáček“ ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 9
MichalOld 7
Pepa Hrabačov 20
jIrI___ 7
brtníček 9
vlasto 10