Letovice 154,5km

Přidat foto

Cíl sobotního výletu.

Rozhledna Žernovník.

Zámek Černá Hora-udělali z něj domov pro seniory.

Místo sobotního obědu u benzinky vedle Krhova. Těch skoro 6km po silnici E461 sem bylo výživných.

Úplně jak v Americe.

Farmářský burger a Coca-Cola. Místo masa je zde grilovaný sýr.

Zámek Letovice.

Klášter milosrdných bratří s kostelem sv. Václava.

Kostel svatého Prokopa.

Zmrzlina Letovice na konci náměstí. Byla přeslazená jenom trochu.

Letovický rybník.

vodní nádrž Letovice.

vodní nádrž Letovice- touto cestičkou jsem se dostal k vodě.

Foto pro všechny koňaře a koňařky.

Trasa sobotního výletu.

Nebyla to jenom cesta po rovině a z kopce. O jízdy do kopce nouze rozhodně nebyla. Ani déšť mě nezastavil.

Přemýšlel jsem kam jet. Území bylo jasný, ale kam? Přemýšlel jsem o Adulově Sloupu, ale tam nejsou nějaký vodní plochy. Rozhodoval jsem se tedy mezi Boskovicemi a Letovicemi. Protože starosta Letovic má stejné jméno a příjmení jako já, jel jsem do Letovic. Se zastávkou v American restaurant na benzince vedle Krhova. Jel jsem na toto místo po silnici E461-jako jelo se pěkně, ale dost hustý provoz. Po konzumaci obědu jsem proto z této silnice odbočil na Skalice nad Svitavou a pokračoval jsem dále po méně frekventovaných silnicích do Letovic. Po vyfocení zámku Letovice, jsem se zastavil do fajné kavárny s mladými slečnami před zámkem Letovice- tu Adul jistě zná. Proběhlo tam pití Affogato café- pro neznalé dvojité presso s kopečkem zmrzliny- mňamka, ale s cenou jako dvě kávy-mě to teda nevadilo. Potom jsem tam ochutnal grepovou limonádu- vůbec nebyla špatná. Po focení různých míst povinná zastávka zmrzlina Letovice na konci náměstí. Pak jsem pokračoval dál. U v.n. Letovice byly nějaké práce na hrázi, nebyl přístup. Ale kousek od hráze byla cestička k vodě. Potřeboval jsem nabít telefon, tak jsem si na 30 minut sedl na takový pěkný kámen a kochal jsem se v.n. Letovice. Cestou zpět jsem chtěl navštívit a vyfotit Burianovu rozhlednu. ale je umístěna v placeném území a mě se tam nechtělo to tam procházet a zdržovat se. V Černovicích jsem byl skoro bez pití jel jsem proto do Tišnova koupit něco na pití. Déšť nedéšť bez přestávky. Po doplnění pitných zásob jsem jel domů. Snažil jsem se dojet za světla, ale nepovedlo se to, ale jenom o fous. Zase jeden splněný cíl mám za sebou. A v neděli 17.7.2022 kolem 13hodin, mám v plánu pouť ve Vídni u Velkého Mezíčí, přesněji trochu se namlsat v kafíčkovém stánku vedle Coopu. Má bejt pěkně.

(vloženo 10.7.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

14.7.22 07:45

Tak tohle jsem nikdy nejedl a ani to nehodlám zkusit, konzumace něčeho takového mi přijde doslova odporná. Dávám přednost klasické České kuchyni, nebo pizze a kdyby ani ta nebyla, tak se spokojím i s bagetou z automatu. Musím se ale přiznat k tomu, že nejezdím takové vzdálenosti, abych se musel někde stavovat na jídlo. Jsem holt divnej ;)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

13.7.22 16:52

Kožuchu, díky. Stejně bych si ale raději vybral něco normálně konzumovatelnýho :-) Měl jsem jednou takovej poloviční a stejně jsem měl špinavý ruce a půl ksichtu, že to bylo na koupelnu.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.7.22 12:16

TVL, na to moje malá ústa nestačí :-D Ono je už extrém, zežrat někde ten klasik burger, občas se mi zadařilo, ale na dlouhým švihu bych si to nelajzl, páč pak tak 2h trpíš a nemůžeš se řádně nadechnout díky plnému bruchu :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.7.22 11:07

Burger tower :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

13.7.22 10:21

Kouba: tím propichovátkem si odpíchneš určitou část a tu sníš, pak si odpíchneš další část…. Hlavně na to nemakat rukama, jenom tím propichovátkem, protože to bys měl potom prsty solidně špinavý a mastný.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

13.7.22 05:46

Vždycky mě napadne jakým způsobem se něco takovýho jí :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.7.22 23:55

Báro: to je jejich standartní burger

jejich “maxi burger” je pro srovnání na fotce- je to znatelný rozdíl

Reagovat
bara2
bara2

12.7.22 10:55

Babičáku, Kožíšek má prostě jiné spalování. on zas spálí za výlet maxiburgra, ze kterýho by jinej byl týden živ. Doufám, že v neděli dorazíš do Vídně!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.7.22 05:24

Parádní trasa se skvělými tipy na výlet, výškové metry a vzdálenost taktéž parádní, baví mě ta zmrzlina v „negrokornoutu“ ta vypadá opravdu lákavě a určitě sis jí zasloužil ;)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

11.7.22 23:36

Babička: Jsem to já v plechovce Birell Pomelo Grep to se mnou nic nedělá. Toto bylo točený. Třeba na to mělo vliv svítivost slunce.

Reagovat
babicak
babicak

11.7.22 23:19

Pěkný výlet. Jsi to Ty, co rozbéhával jednoho birella pomelo grep půl hodiny ve Velké Bíteši, aby nejel s alkoholem v krvi?

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

11.7.22 23:17

Tomik_S, Deadlift: dík

Mamča: dělám, co můžu, ty koně jsem vyfotil specialně pro tebe a pro Báru. Jak jsem u koní zastavil s kolem, dívaly se na mě, že se chcou vyfotit a jak jsem vytáhl telefon a chtěl je vyfotit, začaly se pást a o focení neměly zájem.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.7.22 22:47

Pěkná práce, kožíšku! Slušné výškové metry na tu kilometráž, neulejval ses ;-)

Reagovat
Deadlift
Deadlift

11.7.22 17:15

Paráda

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

11.7.22 16:33

Pěknej výkon ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

11.7.22 15:24

Ales007:dík

Vilém: no jo, když tam jedu poprvý……, ono po hlavní silnici před ČKD Blansko, tam třeba taky jezdí jak hovada

Tady je ještě ta grepová limonáda a cafe Affogato

Reagovat
Vilém
Vilém

11.7.22 09:34

Jsi dobrej sebevrah, jet po statni.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.7.22 09:19

Baru, možná se pohybují samy, bojim, bojim, v noci bych tam nešel :-D

Reagovat
bara2
bara2

11.7.22 09:02

Adu, všimni si, že podle mojí a tvojí fotky s těma sochama šibují. Takže tam klidně někdy nemusí být, přehlídnout moc nejdou.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.7.22 08:48

Baru, myslím, že jsou tam porád, někdy to pojedu zkontrolovat :-)

Foto z loňska: https://img38.rajce.idnes.cz/…7_122212.jpg?…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.7.22 08:46

No já jednou jel od kruháku u ČH kousek na odbočku doleva na Lysice a nedalo se zařadit do odbočovacího pruhu, jelikož tam jel každej jak hovád a pak jsem tam málem vlétl nějakýmu „závodníkovi“, naštěstí to dobrzdil, jinak bych už tady asi nepsal, od tý doby radši přes Skalicu a Krhov kolem té benziny s burgry překřížit silnic na druhou stranu, tam je to přehledné, ostatně tam jezdím i radši služebně autem.

Reagovat
bara2
bara2

11.7.22 08:44

Možná už tam ty sochy nejsou, myslím, že bys je nepřehlídnul. Vypadaly moc hezky, je to něco jak „skořepina z betonu“. Byly za odbočkou ze silnice k rozhledně.

https://mapy.cz/s/nuvoragare

Reagovat
Ales007
Ales007

11.7.22 04:08

Super výkon a moc pěkná trasa! :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.7.22 23:01

Bára: sochy u rozhledny Žernovník jsem neviděl, mě by u té E461 nevadilo zas tak počet aut, ale ta rychlost, kterou tam jezdí.

Aduldinho: taky jsem těch asi 10km od Burgrárny do Letovic po té E 461 nejel, jel jsem oklikou. Já mám zkušenosti, že když si chci cestu nějak zkvalitnit, většinou zabloudím.

Miťo: díky, pan starosta Letovic je o 5 let starší než já, ahá ty myslíš, že bych dostal slevu? To by neprošlo.

Reagovat
miťo
miťo

10.7.22 22:36

Dobrá práce Kožíšku. Trasa, fotky i popis. Shody jmen se starostou Letovic jsi mohl využít. Vejít tam do baru se slovy „vîte kdo já jsem?“ :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.7.22 21:53

Tož to jsem netušil, že mi brouzdáš v rajónu, na tu hlavní bych teda dobrovolně nelezl, vždy se to dá nějak objet, stačí, když se musí občas překřížit. Tak hlavně, že sis to u nás užil, u nás je vody dost hlavně v podzemí a nebo rybník na Lukách ;-)

https://img35.rajce.idnes.cz/…2_161839.jpg?…

Reagovat
bara2
bara2

10.7.22 21:22

Pěkná kilometráž v kopcovitém kraji, to sis pěkně mákl! U rozhledny v Žernovníku jsou pěkné sochy, viděls je? Zámek v Letovicích a klášter se povedly hezky vyfotit, i když na burgra to, samozřejmě, nemá :-D

Říkala jsem si, jaks to jel po té frekventované E461, tam se bojí jezdit lidi aji autem, tak hlavně, žes projel. Na Burianovu rozhlednu by se dalo dojít zadem přes pole, tam nahoře už plot všude nebyl, ale stejně si do Rudky zajeď na samostatný výlet, ve Smyslové zahradě je to zajímavé. A jsou tam Blaničtí rytíři.

Jela jsem na delší výlet až dnes (v neděli), v sobotu se Údolím jel závod, tak jsem se byla s Růženkou podívat do Omického kopce, aby se přiučila :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 9
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 20
MirosPikos 11
bara2 27
Hagner 8