Co dělají lidi v neděli?

Přidat foto

Zhůřské louky, 1. zóna NP

Kaple Nejsvětější Trojice v bývalém Zhůří

Jedna úplně náhodná a přirozená momentka :-)

U Staré Huti

Výhled od Hojsovy Stráže

Kostel v Hojsovce

Sjezd do Zelené Lhoty

Vodní nádrž Nýrsko

Modrá je dobrá

Nýrská nádrž ještě jednou

Úhlavský luh při horním konci nádrže

Nakonec bez ponožek. Kotwíka šmejkne :-D

Hospodská kočka v podivné hospodě na Nové Hůrce

Soumrak u Prášil

No jedou k vodě! Do Kolína k vodě to mám ale hodně z ruky, tak jsem si vyhlídla jednu vodu o kus blíž. Jasně, že v tom má zase prsty Fotohra, jak jinak. Ve hře je Kruhový bezpečnostní přepad a páč o jednom vím (a taky páč se mi chce), nenapadne mě na nedělní odpoledne nic pitomějšího, než se tam vypravit. Stran fotoherního bodu samozřejmě zbytečně, neb pozdě a blbě :-))

Protože nedělní dopoledne se patří prohnípat, vyjíždím až po vydatném obědě, na němž je nejlepší ten fakt, že jsme vzájemně čistě ve vztahu konzument – konzumovaný. Čili jsem při jeho přípravě nehrábla prstem :-) Značnou část cesty je ale tenhle pasažér docela obtížný, zaléván jonťákem a posléze pepsi, má asi pocit, že je nahoře nějaká párty a že by bylo fajn jít se tam taky mrknout. Nemilosrdný metabolismus ho definitivně umravní až někde u ŽelRudy, díkybohu tedy bez potupného vrhnutí do příkopu..

Cílem a točným bodem je tedy dnes vodní nádrž Nýrsko, kde se ten monstrózní trychtýř nachází. Takže krásná příležitost, jak si střihnout skoro celou délku Šumavy, nejprve severnější podhorskou trasou a zpět potom její centrální částí. Nutno podotknout, že v nižších částech je to daleko náročnější co do kopců, dnešním bezkonkurenčním vítězem je lahůdkové stoupání od králováckého dvorce jménem Busil (divné jméno, asi že Busil – tam jsem hodně zkusil :-)). Pak tedy taky stojí za hřích výjezd z Vimperka ke Sloupu. A z ŽelRudy na Špičácké Sedlo. Ze Zelené Lhoty na Hojsovku. Z Modravy na Filipovu Huť. Jo, a třešnička na dortu, skoro doma, děsný krpál ze Šumavských Hoštic do Škareza.

Naivní představa, jak to odšustím ještě do tmy, mě brzo opouští. I fotit si nejdřív zakazuju, ono ani celkem není co, furt výhledy, pamětihodnosti, koho by to zajímalo, že :-) U Zhůří mě to ale přepadlo plnou silou, krajina je tak pěkná, že prostě rezignuju a od té chvíle stojím a hrabu mobil každou chvilku. Nutno přiznat, že jsou i okamžiky, kdy toužebně vyhlížím něco k vyfocení, abych měla sama před sebou výmluvu, že už zase zastavuju. Ve stoupání na Hojsovku si ze zoufalství, že fakt není co, fotím aspoň nohu.

Smráklo se někde u Prášil. Obvyklý nerv, že nejsem za soumraku doma, mě ale dlouho netrápí, potmě se jede nádherně. Chládek, ustal vítr-škodič a zhruba hodinu po setmění zmizly i tiplice, takže můžu jet dál prostooká a odložit samozatmavovací brýle, tu skvělou vychytávku, která se po zakoupení na slunci krásně ztmavila, aby tak už zůstala navěky :-) Jedině kdy zalituju, že je tma, je úsek Antýgl – Modrava. Pod silnicí mohutně hučí Vydra, vody je zaplaťpámbu dost, tak by to byl za světla určitě hezký pohled. Jenže co, zas bych fotila, nic, dobře, že tak! :-) Jinak je to nádhera, z vyhřátých luk a mýtin na mě občas dýchne závan tepla a ze skládek dřeva vůně smůly, ten nezaměnitelný cejch prázdnin. Za celou cestu mezi Prášily a Vimperkem potkávám jen jedno auto, takže si zpupně jedu prostředkem svého pruhu. Ve tmě se kopce zdají jetelnější, když nevidím, kam až stoupají, špalíry stromů okolo silnic s korunami vysoko nad mou hlavou jsou ozdobeny hvězdami a sem tam se z luk zvedá lehký závoj mlhy..

Domů se doštrachám až čtvrt hodiny v pondělí. S povděkem zjistím, že se v ledničce urodil meloun, proložím ho hořčíkem a co může být lepšího, než smýt prach a pot a do rána smolit report :-))

Trasa https://mapy.cz/s/jomutozepa

Jo, a pro zvědavce: koupačka, krom vlastního potu, nebyla :-D

(vloženo 27.6.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Dejvidek
Dejvidek

7.7.22 12:33

Uuuuffff… No pěkně… Asi taky zase začnu jezdit v noci… :-))))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.6.22 22:16

Alojs: ano, to jsou ony. Díky a snad je zase brzy zaměstnám :-)

Děkuji, milý viku, za krásný komentář, který mě potěšil a který jsi ani trochu neodbyl :-)

Reagovat
vik
vik

28.6.22 17:32

Krása… A tím myslím vše, obraz i text :-) Je moc fajn, že si s tím vším dáš tu práci, abychom se pak my, co to trochu odbýváme, mohli kochat… Tvůj slovník je mi dost blízký, zase po letech se ve mně probouzí už uspaný bohemista. Tak díky za to! A prostě, vždy bude na světě někdo, kdo sem tak trochu nepatří, což má být, milá mamko, ocenění! :-)

Reagovat
Alojs01
Alojs01

28.6.22 08:13

Mum: Northwave rebel 2.

Tak at ti slouzi na mnoho takovych skvelych vyletu :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.6.22 22:17

šlapatko: děkuju :-) Každý kraj má svoje kouzlo, ale jo, mám to tu ráda

Kožíšku, ta fotka přesně, jak píšeš. A je to opačně, na ní jsem ještě s ponožkama, později jsem je sundala. Bez nich se mi vážně ulevilo.

pesimum: jo, ta kočka byla vážně moc hezká, zvláštní. Teď už tam ta hospoda tak nějak funguje, ale pamatuju se, že jsme tam s dětmi zabloudili někdy před pěti lety, to bylo jak ze špatného psycha. Tísnivé útroby starého domu, všude hakenkrajcy, podivná mementa, tichý křik válečných fotek.. genius loci tam byl přímo hmatatelný.

Alojs01: taky Northwave? Jo, jsou fajn, já myslím, že se sžijeme. Ono vyhovět mým chodidlům není snadný :-)

Homolka24: děkuju :-)

Miťo, děkuju :-) Ráno je taky moc fajn, původně byl i takový plán, ale když ono se tak hezky spalo :-) Jet do noci je trochu o hlavě, překonat ten nepříjemný pocit, že se stmívá a já jsem daleko od domova. Ale tobě to nemusím vykládat, o tom víš víc než já :-)

Pepčo, děkuju :-) Fotohra je taková, jací jsou lidi v ní. Takže skvělá :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

27.6.22 21:00

Krásný report . Jo jo FH jako důvod zmizet z domu je super :-) Modelka na 6 se povedla :-)

Reagovat
miťo
miťo

27.6.22 20:10

Krásný fotky a jako vždy krásně čtivý report. Raději bych vyrazil ráno a vrátil se za světla. Nicméně večery a noci mají také své kouzlo.

Na osmičce máš lesní tunel jakou u nás u Mokrého.

Kilometry slušný, výškový metry hustý – u nich si připočti tak 15procent a bude to realita. Mapy tohle podměřují.

Reagovat
Homolka24
Homolka24

27.6.22 18:55

Hodně moooc dobrý, samej kopec, klobouček

Reagovat
Alojs01
Alojs01

27.6.22 18:31

Teda mamko, vracet se po pulnoci z vyletu, to uz zavani nejakym postizenim…:-))

Jinak novy perka chvalim, poridil jsem si na silnicku ty stejny a po 2 mesicich spokojenost. Nejdelsi vylet, oproti tobe „jen“ 150km, ale i tak dobry, hlavne ty utahovaci kolecka jsou proti Boa lepsi.

Reagovat
pesimum
pesimum

27.6.22 18:12

Krutě krásný výlet se smutnou číčou .Délka i kopce moc. Smekám.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.22 15:46

Mamko mamko, to neděláš dobře jezdit bez ponožek, ale na té tvé momentce ponožky už máš. To ses na té momentce opravdu fotila sama- nasměrovalas telefon a přes samospoušt vzniklo foto?

Reagovat
šlapatko
šlapatko

27.6.22 15:44

Moc pěkné. Šumava je krásný kraj.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.6.22 15:36

TK75: Já usínám na kole :-) Dneska to doženu, ani jsem nejela dnes do práce na kole, takže to bude rychlý přesun domů autem, upadnu do vany a jestli v ní neusnu, tak snad ještě do té postele dolezu. Potulující se stařík, to je dobrý :-D Jsi na sebe moc přísný! A děkuji :-)

Blacky, jj, všechno, co vede nahoru od Rejštejna, je strašlivý :-D Tam si asi s klasickými převody netroufnu, už takhle jsem myslela, že buď přetrhnu řetěz nebo mi vyskočí koleno :-D Jinak já byla v jiném Zhůří, dnes už tam zbyly jen stromy a památník padlých Američanů. A je tam pramen vynikající vody

https://mapy.cz/s/betakopefe

Oldo, tak to jsem ráda, že jsem ti připomněla hezké vzpomínky. Je tam nádherně, souhlasím.

Percy, děkuju. Jojo, hezky a náročně tu máme ;-)

Kotwíku, zase nový, jo. Tlačí taky, ale přeci jen míň, než ty vittorky. No, jednou se dopracuju opravdu k bačkorám, to je mi jasný :-DD

Huberte, díky :-) Tak ty taky?! Frontální nedělní útok na přehrady v ČR :-D Mno, a ten dres.. jako dobrý, fajný je, jen jsem si vlastně až teď všimla umístění těch červených koleček na něm.. To určitě navrhoval chlap :-DDD

Reagovat
hubert.d
hubert.d

27.6.22 14:48

Fotky a report komentovat netřeba, to je tradiční, vysoce nastavený standard. ;o) Ale přece, zejména ten report je paráda!

K nadpisu – kontrolují bezpečnostní přepady vodních nádrží. Taky jsem byl, v pátek tedy, na v. n. Hracholusky. Vody podstav, přepad trčel z hladiny jako kmín. :o)

A nakonec si nemůžu odpustit: "Týjó, mamka v cyklodresu! (smajlík valící oči)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

27.6.22 13:52

Pěkná noha, no a jinak zase luxus :) To máš zase Mamko nový bačkory jo ? :-DDD

Reagovat
perceptio
perceptio

27.6.22 12:46

Teda, smekám mamko. Skvělý výkon. Krásné foto. Máte tam na Šumavě krásně.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.6.22 11:55

Mamko, když jsem koukal na ty fotky a viděl jsem tam výhled od Hojsovy Stráže, tak jsem si říkal, jestli pak tam budeš míň v.n. Nýrsko, a ano je tam, byl jsem tam před cca 13 lety s dětma a bylo to super! V Hojsově Stráží jsme měli ubytování. Moc hezký a díky, rád na tyto místa vzpomínám.

Reagovat
McBlacky
McBlacky

27.6.22 10:54

Kostky u Prasil jsou uz jen kousek. Smerem k hlavni je uz asfalt, 2–3 roky myslim.

Mum – az pojedes priste na Zhuri, tak doporucuji podle Peniveho potoka z udoli co tece Losenice.

Po te bude kazdy kopec s asfaltem na Sumave malina ;)

Reagovat
TK75
TK75

27.6.22 10:50

Ještě k tomu selficku, rozhodně obdivuju když někdo pořád ještě aspoň vypadá jako sportovec :-D

Já se vždy cítím na kole fakt cool, ale když mě žena třeba náhodou cvakne foťákem, tak na fotce je nějakej stařík lehce při těle, co se potuluje po lese

Reagovat
TK75
TK75

27.6.22 10:38

Tu nervozitu ti teda nezávidím, já jakmile slezu z kola tak usinam…a pokračuje to vesele i v práci druhý den, zrovna teď mám pěkně otlačené čelo :-D

Jízda teda slušná…na jemnou dívku :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.6.22 10:31

Náhodou se už krotím, v sobotu jen tato trapárna a ani jsem to nedával do zdejšího fotoreportu ;-)

A ty kopřivy tak krásně pálily :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.6.22 10:25

JJ, ty kostky byly vždy na závěr Krále dost lahůdka, člověk prošitej, že sotva udržel řidítka, ale co jsem tam jel kdysi s kámošem naposledy, tak se právě dalo po tej cyklo a kámoš masochista si to dal po těch kostkách :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.6.22 10:02

Adu, dík :-) Prášily po kostkách, lahůdka :-D Ona ta cyklo je pro silničku použitelná jen místy.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.6.22 10:00

Dejve, díky :-) Ten hořčík, no normálka, prošpikuješ s ním melouna a máš hořký meloun :-D

vapes: děkuju :-) Ponožky šly dolů až cestou, já trochu trpím v tretrách. Kupodivu ten kousíček uvolněného prostoru docela pomohl. I když prsty jsem měla doma stejně úplně odkrvené, ale aspoň to nebolelo.

Jardo :-) Dres je nový, ano. Vlastně jediný, co mám. Řekla jsem si, že když jedu mezi lidi, že bych mohla být trochu repre :-) No, nakonec jsem cestou potkala snad jen dva silničáře, takže moje snaha přišla vniveč :-D

Kofi, většinou po takové náročnější akci stejně moc nespím, mám tepy kolem 70 až do rána a těžko se zklidňuju. Takže to nebyla zas taková oběť ;-) Ale opravdu jsem na dnešek nespala ani minutu. Navíc je vkládání reportu na bf hodně adrenalinová disciplína :-D

Tomiku, díky. A pro Aduldinha já nejsem konkurence, ten je tu nesesaditelným selfíčkovým králem :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.6.22 09:51

GJ! Tu nědělní hycnu ti vůbec nezávidím, ale zase jsi měla „pohodový“ večerní dojezd, kdyby mě bavilo jezdit po tmě a po nocích (kdy „rozumní“ lídé spí), tak to snad taky takto praktikuji. JJ, selfko parádní, jen houšť, my to tu prosadíme jako BF standard! :-D

PS: Prášily sis dala po kostkách nebo hezky vedle po hladkém cyklu? ;-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

27.6.22 08:21

Selfíčko to je veliká konkurence pro Aduldinha :-)Jinak pěkně procyklovaná neděle +kousek pondělí.GJ.

Reagovat
kofejn
kofejn

27.6.22 07:50

Teda ujet dvoustovku po Šumavě a po návratu hned sepsat zážitky do reportu, tak to je výkon hodný obdivu.

Reagovat
Jardo
Jardo

27.6.22 07:13

Příběhy obyčejného šílenství :)

Pěkný počin, pěkný report. Nový dres?

Reagovat
vapes
vapes

27.6.22 07:07

Moc pěkný výkon. Bez ponožek ani ránu, asi bych ty tretry potom neodlepil z nohou.

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

27.6.22 06:22

Mamko luxusní fotky, report i nájezd. V tom vedru odvážný počin. Jen mi vrtá hlavou co je to hořčík, čím ten meloun byl proložen…?

Reagovat

Další galerie z kategorie

jezour 5
miťo 23
Jáchym 1 7
Pepa Hrabačov 25
doubeq 11
kotew CZE JIHLAVA 17