Únik před pomlázkou

Přidat foto

Skalní kovadlina.

Kostel Narození Panny Marie. Zepředu jsem ho nefotila, je nechutně dokonale opravený a připomíná Disneye.

Kaplička Matky Boží Skalní, v kameni před ní je miniaturní studánka.

Strašínský důlek. Na hloubku palce, vody na dně do půl nehtu. Voda prý nevysychá ani v nejparnějším létě.

Kostel stojí na kopci a je od něj nádherný výhled.

Památník mladého hraběte Lamberga, který zemřel na následky neštěstí při honu. Při výstřelu se mu v ruce roztrhla puška.

Prémiová modrá.

U Košinského potoka.

Brod.

Brod.

Brod.

Zase brod.

Ve Výškovicích.

Vnarovy.

Sudslavická lípa. Má 600 let a ve výšce 1,3m obvod 11,9m.

Mladá tráva - stará lípa.

Vyhlídka na Výškovice.

Bořanovický potok.

Hmmmm :-).

Velikonoční zvyky fakt nemusím. Vajíčka mi při vaření všechna popraskají, můj výskyt v kuchyni je nuceně nadlimitní, domácnost se dožaduje vygruntování a ještě za to dostanu vyšleháno!! Pokud jde o pomlázku, jsem spíš zastánce sebemrskačství, takže se nabízí jednoduché řešení: naložím holku a ujedu!

Sobotní odpoledne je obětováno preciznímu balení. S fullem jsem ještě nejela, takže vychytávám drobnosti, našívám suché zipy, poutka na pláštěnku, nakládám zadní nosič, který je k mé velké radosti po nervydrásajícím boji namontován na sedlovku a tváří se, že uveze vše a ani se nehne. Fajn, jsem spokojena. V neděli ještě nakrmit potomstvo a pryč, PRYČ!

Mno.

Nějak mi nedošlo, že full půjde po nasednutí v tlumiči dolů a s tím i celý nosič a celé to moje pracně sestrojené monstrum dosedne na zadní gumu. Běsním, strhávám nosič, házím ho do roští a přemýšlím, jestli mi stojí za to dojít k němu a ještě do něj kopnout. Nic, škoda energie. Vyrvu z komory ospreye, naházím do něj v amoku všechno to pečlivě zabalené z nosiče a jedu, děj se vůle boží. Vézt kila na zádech je přesně to, čemu jsem se chtěla vyhnout, tuším, že to záda těžce odskáčou, ale ať. Na Velikonoce je prostě třeba trpět :-D

Co dál dodat.. Nepříjemnosti tímto skončily a dál to byla pohádka, relax, restart a nejlíp strávené dva dny, co se jen daly naplánovat. Batoh k mému úžasu vůbec neškodil. Kopců bylo požehnaně, krajina nádherná. Z domova (zhruba na spojnici Prachatic a Vimperka) z velké části po lesních a polních cestách do Vacova a dál do krásné kopcovaté a zalesněné oblasti severozápadně od něj.

Cíle byly tři: skalní útvar Skalní kovadlina, kde jsem přenocovala

https://mapy.cz/s/fazojugoba,

Strašínský důlek u kostela Narození Panny Marie ve Strašíně, údajně nejmenší studánka v Čechách

https://mapy.cz/s/gekajujamu

a nakonec pomník Emila Antona Lamberga na Procházce hajného Nasse Soběšickým hájem

https://mapy.cz/s/rasazoteso.

Ještě se vešla Sudslavická lípa, neb byla cestou

https://mapy.cz/s/jelozeteja.

Nečekaným bonusem navíc byla modrá z Vítovců do Na Číhání

https://mapy.cz/s/gugarunare, krásné terénní cestičky s výhledy na všechny strany. Pokud byste chtěli zavítat, doporučuji tento směr, stoupání si odbydete na asfaltu a v terénu se krásně svezete. Na závěrečném sjezdu jsem hodně litovala, že jedu s bagáží. Na ten kořenovo-kamenitý krpál dolů jsem si naložená netroufla a nejhorší úseky sešla vedle kola.

Při pondělním návratu domů už se mi vznášela před očima vidina pivka na lavičce na dvoře a něčeho hutného do žaludku, moc jídla jsem na pondělí už neměla. Úvaha, že v pondělí už se vlastně jen vracím domů, tak na co se tahat se zásobami, nebyla úplně na místě, protože vytouženého Hubertuse na dvoře jsem odšpuntovala až někdy v osm večer. Ranní kus mazance, jedna energetická tyčka, jedna Fidorka a dvě polívky do hrnečku za celý den neměly daleko k asketismu. Ona i ta neděle měla do Božího hodu docela daleko.. Nakonec tak došlo i na to spásání bršlice u cesty.. A jaká byla! :-D

Neděle cca 40km, pondělí cca 60km, celkově cca 2000 m up, převážně v terénu.

(vloženo 19.4.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

22.4.22 14:54

huberte, nebylo by to špatné, viď? Uvidíme, jestli se někdo chytne, nadhodím to ve vlákně

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

22.4.22 14:26

Atillo, koukla jsem na ty tvé spacáky, v těchto teplotách by byl (alespoň pro mě) ten viking (komfort +8, 640g, po sbalení 8l (?!), výška spáče do 170cm (mám 187)) i ten darvin (komfort +14, 693g (zřejmě těžší fabric), po sbalení 3,9l) nepoužitelné, v tom bych zmrzla. Takže do úvahy jen ten parsec –6 (komfort 0, regular (což asi bude tvůj případ): 810g, sbalený 3,6l, do 183cm (já bych musela mít ten long). Teplotně s odřenýma ušima, takže buď vložku dovnitř nebo hadry na sebe. Ale věřím, že tohle dáš do 20l batohu. Jen pro srovnání, můj Alpine apII long: komfort –12 (4camping udává špatně –9), 1 500g, sbalený 13l po kompresi, 20l bez komprese) To prostě do úzké 15l Apidury nedám, do ledvinky už vůbec ne. Mám ještě cumulus lite line 300 (komfort +4, 600g, 3,5 l po kompresi), takže to taky nic.

Ten Alpine apII jsem pořizovala do Kyrgyzstánu (který nakonec kvůli covidu padl), byl se mnou na treku v Laponsku a na pár open air zimních spaních v Čechách. Koupila jsem ho jako poslední kus za půl ceny za 10k a nelituju, je návykovej.

S batohem jsem taky čekala problém, ale on vlastně nebyl nějak moc těžkej a systém zad na osprey batozích je bezkonkurenční, dle mého, což tedy ukázala i tahle akce. Obyč. batoh se dvěma kily náplně mi na kole odrovná záda po 50-ti km.

A to vaření.. ušetří mi hmotnost a objem vezeného jídla, můžu mít všechno instantní, čili malé a lehké. Vodu z potoka převařím nebo filtr. Ten jediný mě tedy na tomhle výletě vypekl, sawyer mini, vůbec nepropouštěl. Budu muset vyřešit..

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

22.4.22 13:32

A chlápek s tunou fólie a kamnama :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.4.22 11:51

https://www.bike-forum.cz/…5lczcwf6.jpg

A vy se taháte s batohama :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.4.22 11:05

@Atilla Mamka netrpí, mamka jede, má prostě „ocelovou“ prdel :-) Měl si v mládí rajtovat na koních a teď bys neřešil a jezdil s krosnou :-)

Reagovat
Atilla
Atilla

22.4.22 11:02

Mum: No záleží kdy jedu, mám Therm-A-Rest Parsec –6C, Viking blanket a husky Darvin. Takže podle toho jak je beru spacák většinou nejnižší teploty jsou lehce pod bod mrazu.

Sea tu summit UL karimatka a UL plachta od DD hammock. Když jsem jezdil na Horském, tak vše do Batohu EVOC FR20, ale zadek trpěl.

Takhle to mám na gravelu, ale chci brašnu pod sedlo, aby se kolo vyvážilo a všechna váha nebyla jen na předku. Ale vidíš, že beru i pilu, vaření, kávu silné světlo, powerbanku atd. Tedy věci bez kterých bych se obešel

Reagovat
hubert.d
hubert.d

22.4.22 06:42

Mamko, myšlenka je to vskutku zajímavá, až lákavá. Jen ty vaše kilometráže bych nedával. :oD Ale pokud by to bylo ve stylu tototo Tvého úniku před realitou, jsem pro. :o)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.4.22 06:10

JJ, taky jsem zažil pár cyklovýletů na těžko, tenkrát na Tour de Morava s kamarádem jsem po první etapě s krosnou na zádech (cca 70km), kupoval tuším v Hodoníně nosič a pavouky na horáka.

Pak jsem zase jednou už sólo putoval na Moravu na silničce a i když jsem vezl ultra spacák a ultra stan, tak jsem měl zas odrovnaný záda tak, že na zpáteční cestu jsem opět dával nosič tentokrát na sedlovku. Nedovedu si představit, že bych táhl vařič :-) Teď už max 10l batůžek a přespat hezky v penzionku, už nejsem nejmladší, tohle můžou snad podstupovat jen koňáci, co jsou zvyklí spát na seně v maštali :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.4.22 23:02

Ježiš, né Apidra! Brašna Apidura.. Spletlo se mi to s inzulínem :-)))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.4.22 22:56

Ještě k těm trendům pod7kilo a tak.. mám kamaráda, který měl v plánu založit webovky „natěžko“. Nakonec na to myslím nenašel při svých aktivitách čas, ale myšlenka super :-) Opravdu byl schopen vynést na horu piknik pro deset lidí a pět litrů vína v krabici, úžasnej týpek :-)) Doby, kdy se nosily příšerné usárny a sadistické krosny s konstrukcí z hliníkových trubek a bez bederáku jsou naštěstí pryč, ale zase se to nějak překlopilo do (podle mého názoru) nesmyslné gramařiny. Radši ponesu víc, ale pohodlně a s vědomím, že se v teple vyspím, že celtu nerozškubnu o první větvičku a karimatku nepropíchnu neobjeveným kamínkem na zemi. Trochu jako ty e-biky.. hlavně se nedřít..

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.4.22 22:21

huberte, děkuju, jo, užívám si. Já vím, záda ti dokážou zhatit všechny plány.. ale už snad konečně i to teplo přijde ;-) Uvažuju, jestli by lovci nechtěli podniknout nějaké výjezdní zasedání na těžko.. ;-)

Atilla: jestli chceš vidět monstrózní batoh, tak ti vyfotím mého trekového xenitha :-)) Tohle je Osprey Kestrel, 38-litrová potvůrka ;-) Jak jsem psala, 80% zabral spacák, 1,5kg nadýchané nádhery od SeaToSummit. Má samozřejmě kompresní obal, ale proč ho škrtit, když je prostor? Pak tam byla celta, poměrně light, 3×3m. PB bomba, pravda, ta větší, mohla jsem pořídit tu malou.. Zanedbatelný pytlíček s hořákem Var. Téměř zanedbatelný pytlíček s jídlem. Minimalizovaná hygiena, ultra mini light ručník. Toť vše. Do té vychvalované patnáctilitrové Apidry na řídítkách jsem stěží nacpala karimatku ThermARestku, pravda, žádnou minimalistickou úžasňačku, ale za to ji můžu směle brát do lesa bez FirstAid lepení. Pak tam byly kolíky k celtě a merino triko a kaťata do spacáku. Žádné spací mikiny, čepice, ponožky, nic náhradního na sebe. Nepřeháněla jsem to :-) Co vozíš za spacák, jestli můžu vědět? A v jakých teplotách spíš venku?

Reagovat
Atilla
Atilla

21.4.22 18:57

Ten batoh je monstrozní:) Ve výsledku by tohle mělo jít zabalit do řídítkové brašny a ledvinky, maximálně 20l batohu.

Reagovat
hubert.d
hubert.d

21.4.22 15:13

Mamko Ty si tedy užíváš. :o) Závidím! Já jsem rád za 40 km kolem baráku, hned jsem mokrej, to toho ta zima a druhý den se nehnu. To teplo mi zas vzali, mno. :o/ Zase by se dalo testovat těch 300g péří, co mám připraveno na spaní, chjo…

Fotky i popis jsou famózní. Ta lípa je tedy ohromná a fotečka se Ti moc povedla. Místečko pod kovadlinou, na druhé fotce, k bivaku přímo vybízí. Lávky jezdilas? :o)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.4.22 12:10

Jo a Hubertus točili ve Slópě na kempu, ale bohužel včera jsem tam zahlédl reklamu Bernard :-(

https://img35.rajce.idnes.cz/…8_183655.jpg?…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.4.22 09:56

Aďule, tak abys nebyl smutné, máš tam ode mě líbesbríf :-))

Oldo, kdo řekl, že „musím milovat“ práci?! Já ji pouze „musím“ :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.4.22 08:58

Kocóre, no já sice občas volno mám, ale patříme do segmentu služeb, kde se taky svátky moc nenosí, krom některých vybraných a na telefonu jsem prakticky 24h denně, takže taky žádnej med ;-)

Mamko, neúčast na BF se neomlouvá, to nevíš? :-)

Tak znovu a lépe zde:

https://bike-forum.cz/…85-pro-mamku

https://bike-forum.cz/…leny-ctvrtek

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.4.22 06:04

No jo mamko, ale když jí miluješ (musíš milovat), tak není co řešit. Samozřejmě krásný report se slohovkou. Vysoký standard, na který jsem u tebe zvyklej ;)

Adu, volno se hodí, ale patříme do segmentu služeb, kterých se volno netýká, jediný volný den v roce je 24.12… Takže všechny svátky, mi můžou políbit dolní část zad ;D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

20.4.22 23:03

Doubku, díky díky. Jinak Hubertus má pro mě neopominutelné kouzlo spojené se srazem Fotohry. Sice vždycky pijeme Bernarda, ale Kácov nějak víc vystihuje to místo. Takže i kdyby projímal jako ricinový olej, bude vždycky No.1 ;-D

Auditor: přeju ti, ať se dáš brzo dohromady a vyrazíte s potomkem ven ;-) Děkuju.

vlasto, velikonoční lyžovačku ti snad i závidím! Ostatně tu tvou vyhlídkovou silnici taky.. Takové Velikonoce bych si taky nechala líbit :-)

Oldo, v práci?! To není únik, to je slepá ulička ;-))

Aďule, ty fotky budeš muset ještě jednou, dovolila jsem si tu pár dnů chybět, tak mi to asi uniklo ;-)

Fazzy, no to si děláš srandu, žes tvořil ty vajíčka?! Nechodí pak holky koledovat k tobě? :-D A jinak mtb bys jistě nejen přežil, ale i si vychutnal ;-)

Kotwíku, ty se pouštíš do bikepackingu?! Tak to budou ultravýlety ;-) Fajn, chválím!

A děkuji všem, pánové :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

20.4.22 19:20

Parádička Mamko, tohle je paráda, zrovna cca 14 dní zkoumám různý brašny na kolo, tohle je další střípek, že bych do toho měl jít :-) GJ a Díky.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

20.4.22 17:17

Já sem sice konzervativní, ale sváteční zvyky zdržujou. Takže si kraslice udělám svoje, ušetřím spoustu času za koledování a věnuju se něčemu užitečnějšímu. Na kolo sem teda nešel, páč tu bylo asi 8 stupňů a jestli něco nesnáším, tak jízdu v bundě. Ale když na to tak koukám, tak pohodu na mtb bych asi přežil.. No teď už to nestihnu :) Hezký svátky si měla :)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.4.22 16:48

Souhlas, pro mě za mě se nemusí slavit ani Vánoce, ale volno narozdíl od Kocóra beru :-)

Mamko a dík, že ses vystolicovala na ty dvě fotky, co jsem vytvořil přímo pro tebe, máš to u mě schovaný jako v založně :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.4.22 15:05

Není nad to, strávit Velikonoce v práci, pak nemusíš nikam unikat mamko xD

Reagovat
vlasto
vlasto

20.4.22 14:05

Peknej vylet. K tem velikonocum: ja je neslavil nikdy, Nora vzdy, tak letos byla zmena. Zadne uklizeni, zadne vareni ale lyzovacka, pivko, aperol a v pondeli bajk. Rekl bych, ze uz to tak zustane:-)

Reagovat
Auditor
Auditor

20.4.22 12:25

Pekný výlet a report.

Ja Velikonoce jako chla rad nemam … nicmene ja nejsem na tradice vubec.

Uz se tesim az budu moct taky tak jezdit (zdravi). A u mne chce i dite (7let) …

Reagovat
doubeq
doubeq

20.4.22 06:38

Hezký velikonoce i fotky, Hubertuse si taky občas dám, ale má na mě projímavé účinky o něco víc, než jiný píva.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

19.4.22 21:23

Díky všem :-)

nomecz: jj, Velikonoce mají chlapi asi rádi, co? Beztrestně si praštit se hned tak nepovede :-D Děkuju!

Bonde, prosím tě, na nový pláště se mě neptej. Jsem totiž vždycky ze všeho nového nekriticky a bezvýhradně nadšená, takže můj názor není moc směroplatný. Ale jestli se tedy můžu vyjádřit, tak jsem bezvýhradně nadšená :-))

Aleši, na tom uschnutí právě makám, mumie přečkají staletí a přesně to mám v plánu ;-) Ten důlek.. no, původně jsem chtěla napsat, že je na jeden prst.. :-DD A náhodou, koupačka sice nebyla, ale poctivé ošplouchnutí v ledovém potoce se konalo ;-) Díky :-)

deadmead: díky díky, kdybych tu už nebydlela, tak sem chci taky ;-) A jestli se chystáš vyrazit, tak přeju krásné zážitky!

kofi, ani ten návrat domů za Kácovem, horkou polívkou a vanou teplé vody nebyl špatný ;-)

Honza03: máš pravdu, že ten batoh vypadá monstrózně, jo. Ale 80% z něj zabral spacák, jsem přesně ta nejnáročnější uživatelská sorta, totiž ženská a pokročilá k tomu :-)), takže péřák s komfortem –9, luxus v prachovém vydání. Spala jsem jen v triku, podvlíkačkách, bez ponožek a bylo mi jak v pokojíčku, i když při zemi asi trochu mrzlo. Pak něco zabere vaření, celta a samozřejmě nepostradatelný ručník, bez kterého nelze cestovat, což věděli už pánové F. Prefect a A. Dent :-))

Adul, já to jaro přivítala po divožensku ;-) Za fulla jsem byla ráda, na ht by to zdaleka nebylo ono. Samozřejmě, že exponovaných míst bylo jen pár, ale stálo za to kvůli nim tu holku vytáhnout. Taky bych musela přehazovat na blizzovi pedály a to se mi nechtělo. Nosič by na něj stejně nešel, má už taky teleskop. Jinak nosič už je uklizen v kůlně, kde postupně vroste do jejích útrob a bude tiše zapomenut :-)) Bejček byl pořádný kousek, vypasený a obklopený harémem, takže neškodný :-))

Tomáši, jestli máš v podsedlovce generátor antihmoty, černou díru nebo kvantový mimoprostor, tak to tam určitě narveš! Já už ten charakter stejně nevylepším, tak se radši pohodlně vyspím ;-))) Né, víš co.. já jsem se nikdy neuměla moc pobalit do sedmi kil a tak podobně, jak je dnes trend. Raději batoh, který má sám o sobě dvě kila a dokonale sedí, než nutně ultralightový, který mi bude dřít ramena a kyčle. Podobně to mám se spacákem, karimatkou atd. A jinak nemáš zač ;-)

DeadCrazyme, bože, ty máš ale krásné místo ke spočinutí! :-D Tak to jsi byl fakt blízko.. Zajedu tě tam asi někdy zkontrolovat, jak se ti leží ;-))

kožuchu, právě že vůbec, tak to teď doháním. Já byla pořád u koní.

Honzo, děkuju :-) Tu modrou, a ještě dál do Spůle, chci taky určitě ještě projet, až budu nalehko.

mr.antik: já s brašničkama taky pořád váhala, až to skončilo u batohu.. A asi u něj i zůstane, jak se zdá..

Pepčo, prosím tě, kolem se nepřikrývej, hrozně pod něj fouká :-)) Ale jinak to určitě zkus, věřím, že tobě se to bude líbit ;-)

grafik: chápu to dobře, že u vás mají Velikonoce ten správný SPIRIT? :-D No neboj, taky jsem se na cestu vybavila ;-)

Reagovat
grafik
grafik

19.4.22 19:37

Svět je v rovnováze, u nás jedou Velikonoce po moravsku … sotva trefím zpátky : )

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

19.4.22 18:59

Smekám. Nevím nevím jestli někdy přenocuji přikryté kolem. Možná v létě:-)

Reagovat
mr.antik
mr.antik

19.4.22 18:39

Ideální unik. Zase jsem nechal nákup brašniček na poslední chvíli koukám…

Reagovat
Nimrod
Nimrod

19.4.22 17:18

luxus :-) moc pěkné snímky, strašín je velmi fotogenický místo a o té studánce jsem ani nevěděl. většinu míst znám, ale na tu modrou se budu muset teprve vypravit :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.4.22 15:24

Mamko koukám, že máš dobrodružnou povahu, tebe asi tábory a různý čundry v mladí hodně bavily. To já jsem je zase nesnášel a i přes můj odpor jsem byl v Nesměři u Velkého Meziříčí každý rok, když kolem 1–2 krát týdně projedu, vždy si na to vzpomenu.

Reagovat
DeadCrazym

19.4.22 15:13

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
jecnak
jecnak

19.4.22 14:23

Taky už okem nápadně často zavadím o spacák. Zrovna jsem řešil, že by se mohl narvat i s věcma na přespání do brašny pod sedlo. Moc pohodlí škodí. Zvlášť charakteru. Dík za pěkný report i fotky.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.4.22 14:17

A koukám, že si provokovala zas nějakýho béčka, myslím, že by ty špagátky, kdyby chtěl, přetrhl jako nitečku :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.4.22 14:15

Jaj, tady nám někdo prchl před pravidelným jednoročním a spravedlivým přídělem :-) Takhle to dopadá s tradicema, pak místo jara venku panuje zima, jelikož svátky jara prostě nikdo nedodržuje a neprožívá. Samozřejmě si dělám srandu, taky jsem včera vyplatil jen tu svou a to jen proutkém urtženým v pátek na švihu, prostě žádný hrocení ;-)

Jinak sis to, mamko, evidentně, užila, tentokrát bez žádného nálezu? A jaké z toho plyne poučení, full asi není úplně ideál společník na bikepacking, proč si nevyvezla HTčko? A nosič čeká stále v roští na poctivého nálezce nebo už je omilostněn? :-D

Reagovat
Honza03
Honza03

19.4.22 13:51

Moc pěkné, máš toho nabaleno jak pro dva na týden, ale super. Já jsem taky chvilku přemýšlel o podobné aktivitě, ale nakonec se mě nepodařilo nikoho přesvědčit, aby jel se mnou a samotný jsem neměl dostatek odhodlání, přeci jenom nemám ještě karimatku na tyhle teploty.

Reagovat
kofejn
kofejn

19.4.22 13:35

No to je krásný útěk před Velikonocema.

Reagovat
deadmead
deadmead

19.4.22 13:30

Jo, po těchto reportech mám chuť se přestěhovat na Šumavu…

Ale tak, pěkné to tam máte :-)

A díky za inspiraci!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.22 13:28

No, ale to pak zvadneš, uschneš, a tak! Takové nezodpovědné chování!

Koupačka tedy jen na půl palce, jo? Asi bych se bál do tý díry cokoli strkat… :-D

A tedy krásné jarní fotky. ;-)

Reagovat
vpa007
vpa007

19.4.22 13:19

Wow… krásný únik z civilizace… úplně to na mě dejchlo, ta samota šumavských hvozdů… klobouček!

Jo, a co nový papuče z Itošky? Dobrý?

Reagovat
nomecz
nomecz

19.4.22 13:17

je až neuvěřitelné jak moc rozdílný názor na velikonoce mají muži a ženy :-D jinak opět krásnej report i fotky

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 4
Jáchym 1 4
hawrda 6
Pepa Hrabačov 18
FOSA 14
hawrda 23