Test kola, držáku a kola v držáku

Přidat foto

Nosič testován ve fázi funkčního prototypu. Ještě projde estetickým laděním

Konečně se sešlo teplo s volným časem, takže jsem konečně udělal krátkej test Wilieru a při tý příležitosti i střešního nosiče vlastní konstrukce Fazzyma dejtamjekl frontloudr.

Přesně takhle si představuju endurance silnici. Je to pohodlný, ale agilní, svižný a vyloženě příjemný. Myslim, že spolu budem skvěle vycházet.

Nosič jsem chtěl původně pořídit hotovej, ale cena za pár ohnutých trubek mě vyloženě zklamala, tak jsem radši prohrabal bordel v garáži a něco spíchnul. Na železe se nešetřilo, takže je to pravda těžší, ale tuhý, spolehlivý a jednoduchý. Peníze si schovám radši na karbonovou sedlovku :) Dneska maximální spokojenost.

(vloženo 14.4.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Fazzy
Fazzy

16.4.22 13:22

Teda filozofie, abyste nehledali punk i v mých češtinářských chybách :)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

16.4.22 10:22

To neni známka punku. Punk rozhodně neni moje fylozofie. Jen jsem prostě vyrostl ve světě, kde se lidi nebáli něco vyrobit nebo opravit, když to uměli :) Dneska je holt doba jiná.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.4.22 09:14

Mr.Dawe
Mr.Dawe

15.4.22 20:44

Měl nosič z bordelu v garáži…myslel si, že je to známka punku :D

Tvořivost se cení ;)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 18:41

Chápu, že to neni pro každýho, ale tahle panika opravdu neni na místě.

Jirra: není nutný nic sychrovat, párkrát už jsem svařoval. To bych musel sychrovat úplně všechno. Je pravděpodobnější, že dřív prasknou příčníky než ten držák. A mám obavu, že samolepka od výrobce jim v tom nezabrání :)

Pikaču: s kolem jsem to probíral, a je mu ukradený jestli je to značkový nebo jak to vypadá.

Přidám teda ještě dvě fotky pro fanoušky, když už je vás tolik :)

Reagovat
Jirra
Jirra

15.4.22 16:29

Trochu Ti to kutilství tady zdrbli :-)

Možná by jsi mohl přidat nějakou rychlo karabinou připínací smičku z kvalitního provazu, protahlou rámem a těma přičnikama jako pojistku kdy to přeci nevydželo. Pak by ti to zustalo plandat na střeše a nikoho by to neohrozilo.

Reagovat
roud
roud

15.4.22 16:09

bože tohle fakt né :/ kup si thule vždyť ty jejich držáky jsou prakticky doživotní investice a když už nic tak se to dá dobře prodat :)

Reagovat
figur
figur

15.4.22 13:26

Pořádný nosič by si zasloužili i ostatní řidiči, kteří se s ním potkají.

Reagovat
Pikaču
Pikaču

15.4.22 13:22

Komentářů je tu sice dost ale takový kolo si zaslouží pořádný nosič.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 11:22

orm: na bazar jsem koukal. Ale když se mi tu válí nevyužitý silnostěnný crmo trubky, tak si prostě radši koupím tu sedlovku. Zámek nevyužívám, nenechávám na autě kolo bez dozoru. Upnu do toho všechno na čem aktuálně jezdím, takže univerzální je to akorát.

Nicméně kdybych chtěl druhej, tak už ho pravděpodobně pořídím. Jednak z lenosti a potom si nechci vyplácat všechny tyhle hezký trubky na nosiče kol.

Reagovat
orm
orm

15.4.22 11:11

Fazzy: Nova 599 stoji 4300kc. Daji se sehnat i na bazaru. Minuly tyden jsem koupil dva zanovni za 2750kc/kus. Mas to na ruzne prumery kol, sirku, integrovany zamek.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 11:03

Kocour: díky, chápu, že to budí rozpaky :)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 10:57

kycis: je to jen na lokální pojíždění, nejsem velkej cestovatel :)

bara: jj dozná to ještě estetickýho dotažení :)

Alois: to by byl, ale pořád sundavat a nandavat přední kolo je otrava. Zvlášť kdybych v tom vezl něco s rychloupínákem.

Adu: Proto jsem taky levnou věc pořídit nechtěl a pořídil raději věc kvalitní :)

citroen: Tohle neměl bejt návod na životní styl. Ale pokud si někdo vyrobí něco, co je plně funkční, tak na tom nevidím nic špatnýho. Zpracování a výdrž je nepochybně výrazně lepší než na mým předchozím homologovaným držáku. Když to převedu například na stavbu závodních aut, se kterou mám jistou zkušenost, tak tam je tolik vlastního vývoje a doma dělaných součástí, který musí plnit nesrovnatelně důležitější funkci než je držák bicyklu, že tohle je proti tomu opravdu neškodná zábava. Přesto se při rally ty auta pohybujou v běžným provozu a jsou při tom mnohonásobně bezpečnější než 90 procent továrně výrobených vozidel.

A jinak, to kolo zase není tak drahý jak by se zdálo. Za to dvě ohnutý trubky co nabízí Yakima za 5000,– podle mě celkem drahý jsou :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.4.22 10:51

Kolo parádní, vše ostatní už bylo vysloveno. Osobně bych si tohle nelajzl, natož abych to umístil na střechu. Při mé výšce (171 cm a výšce auta okolo 180 cm), to ani není možné, ale máš šikovný ruce, to zase jo a to se cení ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.4.22 10:37

…trochu mi to připomíná SE-SEho.Myslím ,pokud máš na takové kolo,co máš na foto,tak cenu držáku nemusíš asi řešit,nemluvě o homologaci,zpra­cování a výdrži.

P.s.-..že někomu ulítl „levný držák-kolo“,neznamená,že je špatný,znáš všechy okolnosti,které tomu předcházely?.

Nezpochybňuji tvoji dovednost a um,ale jak by to vypadalo,kdyby to takto dělal každý a se vším?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.4.22 10:36

Kolo parádní, nosič nehodnotím, taky bych radši koupil něco homologovaného, nejsem bohat tak, abych si pořizoval levné věci. Nehledě na to, že bych zřejmě ani toto nedokázal sestrojit a zároveň zatím nemám ani to auto, rád si od toho služebního na tom kole odpočinu ;-)

Reagovat
Alojs01
Alojs01

15.4.22 10:25

At na to koukam, jak na to koukam, pokud jsi vyrobil tohle, tak vyrobit drzak za predni vidli, musi byt vyrazne snazsi, rychlejsi a hlavne bude hezci :-).

Reagovat
bara2
bara2

15.4.22 10:12

Já myslím, že když to pěkně natřeš a praskneš na to nápis nějaký renomovaný značky, tak klidně aji do Alp :-D

Reagovat
kycis
kycis

15.4.22 10:03

Dobrej nazev modelu nosice, jen na zapad od nasich hranic bych s tim radsi nejezdil :-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 09:08

Vozím v těch řemínkách tyhle ráfky druhým rokem a žádný stopy zatím nevytvořily, ale tip je to dobrej, něco tam dám.

Reagovat
Lord_de_Wolf
Lord_de_Wolf

15.4.22 07:51

tak když jedeš DIY style… tak bych aspoň strčil mezi ráfek a plastovou stahovacku kousek izolace na trubky (vodo-topo)… byla by škoda ty krásný ráfky poškrábat…

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 07:44

Cyklista: to nejsem schopen spočítat. Ale vzhledem k tomu, že tohle řešení už nějakej pátek existuje a funguje (marně jsem pátral po negativních zkušenostech), tak s tím zřejmě problémy nejsou. Záměrně jsem kontaktní body s pláštěm dal výš nad těžiště kola, abych namáhání ráfku při nějakým rozkývání zmenšil na minimum, ale zároveň aby byly dost daleko od sebe a nepůsobily na něj v jedný oblasti.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

15.4.22 07:34

Nedostava to kolo/kola zabrat, kdyz to drzi jen kola a ne i ram? V nejakem silnem vetru?

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 07:23

Ladis: nenech se zmást estetikou. Spolehlivosti se opravdu nebojím. ProRide 598 jsem měl v plánu původně pořídit, ale jak jsem psal, zaujaly mě spíš nosiče za přední kolo.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 07:20

To bych neukecal. Nicméně, že bych udělal škodu upadlým kolem, je dost nepravděpodobná – držák je silně předimenzovanej a minimálně desetkrát pevnější než můj původní leta používanej Hakr. Mohl bych v tom klidně vozit elektrokolo, což určitě nebudu :)

Reagovat
Ladis91
Ladis91

15.4.22 07:16

No zrovna nedavno mi nekdo vypravel jak hledal kolo v pangejtu potom co mu ulitlo z levneho stresniho nosice, tohle je snad jeste strasidelnejsi :)). Doporucuju Thule ProRide 598 , vozim tim svoje karbonova kola a spokojenost velika.

Reagovat
zdenek
zdenek

15.4.22 07:14

Nebojíš se toho. Tak hlavně nebourat nebo nemít jiné činění s policií. Homologaci bys asi neukecal.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

15.4.22 07:13

Tak mohl, ale nechtěl. Ono je to víc než cena dvou plastů. Z kvalitních držáků za přední kolo, kterej jsem chtěl, je na výběr v podstatě jen Yakima a Thule 599. Levnější Yakima frontloader nevyhovuje kvůli umístění úchytu předního příčníku (je moc vpředu) a model Highroad nebo zmíněný Thule, je za 4–5 tis. A jak známo mít a nemít 5000, je rozdíl 10 000 :) Dal jsem přednost free verzi, stála mě jen pár hodin práce.

Reagovat
Lister
Lister

14.4.22 23:21

Kolo parádní, ale myslím, že nosič v ceně dvou slušných plášťů sis asi mohl dovolit.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Jáchym 1 0
hawrda 4
Pepa Hrabačov 16
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3