Z jara do zimy

Přidat foto

Záchodové zátiší v chatové osadě u Klečanských rybníků

Horní rybník

Střední a Dolní rybník

Rybník mezi Krokočínem a Hlubokým

Rybník Kuchyňka v Příbrami

lesní asfaltka z Rudky k Devíti Křížům

lesní asfaltka dolů k Příbramskému rybníku

V neděli se počasí trochu vylepšilo a z Hlíny šlo vidět na Pálavu

Koníci v Radosticích čekají na opozdilce...

...už jde.

Nejhorší úsek lesní asfaltky na Hlínu, asi 500m je to takové už hodně vymleté a samý kamen, ale vyjet se to i se silničníma gumama dá. Dolů to těchto nejhorších asi 50 metrů někdy vodím, podle toho, jak vydržím s nervama..

Jinde vypadají lesní asfaltky od Omic a od Prštic na Hlínu takto pěkně

Na jihu to začíná všechno kvést a teď do toho sněží a fučí studený vítr. Na delší vyjíždku to dopoledne nevypadalo, tak jsem po obědě vyrazila někam, pokud možno, mezi kopce, do lesa a takovým směrem, aby mi cestou domů foukalo do zad. Naplánovala jsem si padesátikilometrový okruh, kde se dalo ve více místech utéct „nejkratší cestou s kopce domů“, ale nakonec jsem to projela celé a nelitovala. Za cíl jsem si vybrala Klečanské rybníky u Přibyslavic mezi dálnicí D1 a silnicí 602. Nikdy jsem tam nebyla, tak jsem se podívala, jak to tam vypadá.

Už od Rudky poletoval drobný sníh, ale nad polem tam zpívali skřivani a silnice zůstávala suchá, dalo se pěkně jet. Regulérně sněžit začalo až u rybníku v Příbrami, ale ten kousek jsem ještě dojela domů po čisté silnici.

https://mapy.cz/s/jefacoroba

V neděli už i chvílemi svítilo sluníčko, ale fučel studený vítr, tak jsem dala druhou víkendovou padesátku kolem komína schovaná v lese: Ke mlýnu, nahoru na Hlínu a ještě jednou ke mlýnu :-D

(vloženo 2.4.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

3.4.22 19:53

Tak samo doma je to lepšejší v klidu zalepit, ale i venku se dá, horší je procvak, to se mi nikdá zalepit nepodařilo :-(

Reagovat
bara2
bara2

3.4.22 19:09

Adu, dala jsem tam rezervní duši a dojezdila. Tohle bylo tak v polovině cesty. Ale jak už nemám dobrou náhradní duši, jsem nesvá, venku jsem ještě nelepila. Doma na to mám klid, právě jsem tu dirku zalepila, možná nějaký trn či co. Vyměněná duše drží, dojela jsem to na ní, doma ještě dofoukla (pumpičkou to nikdy tolik nedám) a zítra ještě zkontroluju tlak. . )

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.4.22 18:46

Ou nou, tak jsi doputovala dom po svých?? Jak jsem dojel začal poletovat sníh a tento jev nadále občasně pokračuje, ale u telky je fajn ;-)

Reagovat
bara2
bara2

3.4.22 18:26

Adu, dneska dokonce vykouklo občas sluníčko, tak jsem se byla odpoledne projet a dokončila víkendovou stovku. Kousek pod rozhlednou jsem měla defekt, tak jsem byla ráda, že jezdím jen kolem komína, bez náhradní duše nemám dál od baráku dobrý pocit.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.4.22 14:49

A dnes to dávají dokonce na ČT sport, Jílek mě sic baví víc než ty borci z Eurosportu, ale v tej telce to rozsekali plaváním a koňma ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.4.22 14:47

JJ na slunku po větru do kopce bylo fajn, jinak kosa jak sviňa, už se válím napapanej pod dekou ;-)

Já mám Eurosport Player, ty streamy mě iritovali, radši jsem do toho investoval a cykla je tam požehnaně a parádní kvalita. Vyjde mi to cca 50 kaček na měsíc, co to je, v porovnání s tím, co prožeru :-D

A nakonec jsem se přemluvil na mrazivých 70 kilásků ;-)

Reagovat
bara2
bara2

3.4.22 11:29

Adu, se podívám až večer na nějaký sestřih, až budu vědět, jak to dopadlo. Stejně mi už ani streamy na mém starém stroji nechodí, jen vzácně se mi podaří najít zdroj, který mi to vezme. Tady to vypadá chvíli i na slunko :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.4.22 11:14

Kachnám je vyloženě hej, ale já su zmrzlé jak sviňa, rychle dom a čučet na Flandry ;-)

Reagovat
bara2
bara2

3.4.22 11:07

Kotewe, včera večer jsem měla zasněžené narciky! Naštěstí to do rána zmizelo a teď i chvílema svítí sluníčko. Ale fučí studený vítr, dnes to vidím tak na rozhlednu lesem a zalézt do tepla :-)

jano, dneska už slunko trochu vylízá, ale počítám, že zima bude celý týden a ani ten příští to nebude žádná sláva. Můžem se utěšovat, že „zmrzlíci“ budou letos dřív a v květnu už mráz nepřijde.

Reagovat
Jano86
Jano86

3.4.22 08:22

super!!!uz hadam se to otoci a vyjde slnkooooo

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

2.4.22 23:07

Báro, perfekt, no a kde že je ta zima? :-DDD GJ Baruš.

Reagovat
bara2
bara2

2.4.22 21:43

Kožíšku, když jsem se přiblížila k Bíteši, tak skoro nebyla vidět, tam sněžilo víc. U vás to bude ještě horší, ale to nebude mít dlouhého trvání.

Tomíku, před každým bodem, kde by se dalo přejít na tu rychlou silnici domů, jsem si říkala, že už pojedu domů, ale pak jsem si představila, jak by mi byla zima, a pokračovala jsem po plánované trase, kde se dalo víc zahřát. U rybníků jsem se vždycky kousek prošla, což taky bylo fajn.

Petře, já se tam spíš strachy zapotím, hlavně dole se bojim, abych na křižovatce zastavila. A navíc je tam ta vlnka, to se zahřeju, i kdybych náhodou nahoře vychladla. V týdnu jsem jezdila lesem na Hlínu a na Karlov a trénovala svlékání a oblékání, zima byla akorát ve sjezdech a dole v údolí. Já se neunáhluji, pořád vyjíždím oblečená zimně, vzduch slunko neohřeje a mám raděj teplo, hlavně na hlavu. Ať seš fit, byla by škoda nemoct jezdit, za týden max.dva už bude teplo, tohle byla teprve demo verze jara :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

2.4.22 20:35

S tím sněhěm to buďte ráda Báro. Já jsem včera po práci vyjel Velké Meziříčí a ztpět na HT 2krát16 km. Jak jsem vyjel po pár minutách začlo intenzivně sněžit a foukal protivítr, díky kšiltovce, kterou jsem měl na sobě mě ten sníh tak moc nelítal do obličeje. Dneska jsem taky jel stejnou trasou na HT Velké Meziříčí a zpět sněžilo ještě intenzivněji než včera, opět foukal protivítr, tak mě sněžilo do obličeje. Dal jsem si 2krát citronový čaj v automatu-ten mě teda vzpružil, zmrzlina kvůli počasí byla zavřená, tak jsem si koupil nanuk.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

2.4.22 20:17

GJ v takto ponurém počasí.Dojížděl jsem něco po půl páté a sem tam něco poletovalo,ale ne tak jak u tebe.Větr byl místy dost nepříjemný,myslel jsem po pár km,že to otočím k domovu,ale nakonec jsem dal další kilčo bez 30km :-D.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

2.4.22 20:08

Krásnej okruh, Báro. Jen ten klesající úsek mezi body 22–24, musel být kvůli dnešní teplotě náročný. Tam je kosa, i když je plus 15. Včera jsem po práci vyjel celej natěšenej, že začíná víkend, ale vůbec jsem to nevychytal. Žádné braní v potaz, že se citelně ochladilo, takže po 62 kilometrech dojezd domů – totálně prokřehlej. Tohle mně již dlouho nepotkalo. Z preventivních zdravotních důvodů jsem proto dnes nevyrazil, ale zítra se předpisově obleču a něco dám. Vidím to ale tak na max 70 km. A odpoledne televize. Flandry si ujít rozhodně nenechám.

Reagovat
bara2
bara2

2.4.22 19:59

miťo, děkuji :-)

Adu a Kocoure, podle předpovědi jsme tady měli mít bezsněhové okno (viz printscreen) a nad nulou. No, trochu něco poletovalo, ale silnice zůstávala suchá, něco se občas udrželo na trávě. Ale foukal studený vítr. Zítra má fučet ještě víc, ale padat už nic nemá. Jestli v noci nebude chumelenice, tak teď jsou tady silnice suché a zítra by se mělo dát někde v závětří jet.

Pepo, sníh si nechte v horách! Tady „sněží do květin“ :-/

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

2.4.22 19:43

Pěkná vyjížďka. U nás poletoval sníh včera. Dnes bylo lépe :-)) Na druhou stranu od domu pouze na lyžích:-)))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

2.4.22 19:41

Tož pěkný pojezd v tej zimní šedi, asi jsi to stihla tak akurát, tady sype a sype a už se to bohužel chytá :-(

JJ, Baruš si nechává Středočeskou Příbram až na léto ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.4.22 19:39

Baruš krásná práce, tady kydá a fučí ledovej vítr, takže nic ;( uvidíme zítra, ale už se mi na hroty nechce přezouvat…

Reagovat
miťo
miťo

2.4.22 19:32

Při popisce Příbramský rybník ve mě hrklo Báro :-) Příbram je dost daleko!

Gratulace k páďu v takový kose.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Jáchym 1 1
hawrda 4
Pepa Hrabačov 16
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3