Biker ve stopě

Přidat foto

Čerstvě upravená stopa poničená po průjezdu cyklisty – spojka mezi Bučinskou a Schuppenberskou cestou v Krusných.

(vloženo 9.3.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
MirosPikos
MirosPikos

11.3.22 16:22

Venku je celkem hezky, ušetřím vám čas, neb toto stejně nikam nevede. Přitom to tu zaznělo několikrát. V létě chodím/běhám, jezdím na kole. V zimě chodím/běhám na běžkách. Hezkej víkend.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.3.22 16:04

JakeF: Zapomněls na zmlácení hůlkou před vyhozením.

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 15:34

Kaire: takže lidi na skatech zabíraj moc místa a tvoje řešení je vyhodit všechny ostatní?

Reagovat
Kaire
Kaire

11.3.22 15:26

Furt mluvíte o půl na půl a skate budou lidi jezdit kde? nikde? to by pak nevyjela rolba ale skútr a všichni chodci by se brodili v hlubokém? To asi ne, že… Hele byl sem na kole ve středu, o pár km vedle a vypadalo to tam takhle. Tak ať mi nikdo netvrdí že si běžkaři uzurpují vše.

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 14:19

zirecek: to je typickej problém typu slepice a vejce… jasně, že tam je dneska cyklistů a pěších málo, když si celou cestu zaberou běžkaři a ostatním vyhrožujou hůlkama… taky si pak radši vezmu běžky, než sedět doma nebo riskovat konflikt s nějakým agresivním běžkařem

kdyby na běžky byla vyhrazená půlka cesty a druhá půlka ostatním sportům, tak já bych třeba někdy místo běžek rád zkusil fatbike… dokonce si myslím, že by mě to i bavilo víc

Reagovat
zirecek
zirecek

11.3.22 14:00

JakeF: Respekt a tolerance je právě to co popsal ve svém příspěvku „člen“. Jeden fatbiker ničící běžkařskou trasu desítkám, stovkám lidí není o respektu, ale o bezohlednosti a pokrytectví jednoho individua, které zhoršuje bezpečnost běžkařům. Zbytečně tady podporuješ flejmy svým neustálým omíláním. Nevím, za jaká vyšší pseudopráva tady bojuješ, když jsi normální jako ostatní – tedy v zimě běžky a mimo zimu kolo na podobné cestě.

Reagovat
bara2
bara2

11.3.22 13:17

Si zkouším představit pendlera, který jezdí do Německa do práce z Blatné. Na zimu zainvestoval do fatbiku a obul to na hřeby, aby mohl jezdit celou zimu. Je tam zpevněná cesta z Blatné až k hranici dle mapy.cz sjízdná pro silniční kolo..... Kudyma to má objíždět? Každá jiná cesta je nejen delší, ale taky o dost výškových metrů má navíc…

https://mapy.cz/s/rejuhegora

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.3.22 13:15

Když vidím tu jeho stopu, tak se tam fakt dost trápí. A podle toho, jak tam sedí hrbatej, bych klidně řekla, že už tou hůlkou dostal :-))) (to jen tak mimo tu svatou válku tady ;-))

Reagovat
Kaire
Kaire

11.3.22 13:07

Tak s hůlkou to byla nadsázka, bože to je jasný že se tady neflákáme po zádech. Jako potkat borce na fotce, tak si ale rejpnu…

Jinak je to přesně co se snažím říct. Je tady triliarda cest které jsou pro kola, chodce a maminky s kočárkama :))) mnohem lepší, dostupnější a snáz schůdný a sjízdný. Taky jezdím v zimě na kole a taky rád jezdím ve sněhu. Záměrně ale plánuji trasu mimo upravené cesty na skate. Díky lesníkům a dřevařům je tu nespočet zpevněných cest sjízdných na kole, resp. nejsou zapadaný a nebrodíš se 15cm prašanem.

A má to další velké plus: nikoho nepotkáš. A to myslím tak, že za 3h a 40km, nepotkáš ani živáčka…

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 12:56

Já se nevztekám, jezdím tam v zimě na běžky, na kolo v létě…

Jen poukazuju na to pokrytectví zabrat celou cestu pro sebe a při mlácení ostatních hůlkama se zaklínat respektem a tolerancí…

Reagovat
saintjv
saintjv

11.3.22 12:45

Kubo, oni maj trochu pravdu. Vsude tam jsou cedule, ze v zime je to urceny pro bezkare. Alespon na tech znacenych trasach co jsou treba na mapy.cz. Fakt je ten ze zrovna v kruskach je mraky dalsich cest kde muzes na kolo. Asi bych se tolik nevztekal, ze tam neni vhodne jezdit na kole… A jeste jednou zopakuju, v tom co je na fotce fakt neni zadna zabava jezdit.

Reagovat
bara2
bara2

11.3.22 12:30

Hm. Nevím. V době fatbiků a el.přípomoci se dá jezdit i po horách ve sněhu, na co jiného by tato kola byla? V těch místech se kryje značená cyklotrasa s lyžařskou magistrálou… Si myslím, že se tam vzájemně prostě musí nějak porovnat a tolerovat.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.3.22 11:35

Džejku neboj, já tě mlátit nebudu, si přece kvůli tobě nezničím karbonovou hůlku. Nanejvejš popíchnu.

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 11:13

To není o právnickejch heslech… Zabrat si celou veřejnou cestu, když by stačila stopa na kraji, je prostě neohleduplný.

Sjezdovka byla vytvořená za nějakým účelem a má svoje pravidla. Veřejná cesta je veřejná cesta, běžkaři se jí snaží zabrat pro sebe a ostatním vyhrožujou mlácením hůlkama.

Reagovat
Kaire
Kaire

11.3.22 11:11

Chápeš že bez nich by se celá silnice nikdy neupravila? Že na kolo můžeš vyrazit jinam a nebudeš omezovat ostatní? Hlavně mi neříkej že těch cyklistů je víc jak běžkařů. Jo a na sněžnicích nikomu vadit nebudeš, to jenom k té znalosti.

Ale fajn, naučil sem se další pojmenovaní k cyklozmr-um, točvolantům, koňo-rdům přidávám prkýnkaře…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.3.22 11:09

Na bobech se nesmí na sjezdovku? Ještěže všechny vodní sporty i ty zimní bojkotuju :-)

Reagovat
Kaire
Kaire

11.3.22 11:08

No jistě, všechny cesty jsou okupovány rolbou a zástupy běžkařů, že :). Sorry ale to je klasická mentalita cizáka z města. Asi jako kdybych chodil po sjezdovce s bobama a tvrdil že si to lyžaři nemůžou zabrat jenom pro sebe. Je mi jasný že teď vytáhnete zase právnický hesla, jak sjezdovka tohle a sjezdovka tamto.

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 11:08

midlander: no to je právě ten problém… spousta lidí by se místo válců šla projet na kole, projít se, proběhnout, vyrazit na sněžnicích… ale nemaj moc kam, když prkýnkařům nestačí stopa, ale nutně potřebujou celou šířku cesty

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.3.22 10:59

No však, když se neumíte zabavit jinak, tak si točte na válcích do zblbnutí a čekejte na jaro, my si zatím zalyžujem. ;-)

Reagovat
JakeF
JakeF

11.3.22 10:50

Zatím by se každá reakce běžkaře dala shrnout jako:

„Zabrali jsme si celou cestu, tak na nás buďte ohleduplní a bez prkýnek zůstaňte sedět doma, jinak vás přetáhneme hůlkou“

Reagovat
Stavel
Stavel

11.3.22 10:19

To člen: AMEN.

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

11.3.22 10:00

Tohle je hroznej blábol…

„Podle me je normalni, ze bezkari jezdi na trasach specialne upravenych pro bezkare, pesaci chodi po trasach specialne upravenych pro pesaky a cyklisti jezdi po trasach specialne upravenych pro cyklisty. “

Reagovat
psbiker
psbiker

11.3.22 09:55

Jak jsem říkal, není třeba rýhou ničit upravenou trať. Je třeba použít ty 2 rýhy vpravo, jede to v nich docela dobře.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

11.3.22 07:51

Člen: pokud někdo spadne ve sjezdu kvůli takové stopě, tak by se raději neměl vůbec na běžky kamkoliv mimo nějakou placku vydávat.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

11.3.22 07:49

Horolezec: z pohledu mě jakožto občasného běžkaře mě přijde lepší, když je ta ryha po kole uprostřed. Na tom kraji by mi vadila více.

Vili: pokud tobe na skialpech (jakýchkoliv) něco vytykal, tak to byl debil debilni. Hlavně si neuvedomuje, že ryje do obrneneho a ozbrojeného (hulky, lyze, boty) člověka :-)

RB: jestli tam je někde hned vedle i nějaká jiná cesta, tak to potom vnáší do celé situace úplně jiné světlo.

Reagovat
člen
člen

11.3.22 06:46

Opravdu mne překvapuje, kolik cyklistů = sportovců nemá pravděpodobně ani tušení o pohybu na běžkách. Tedy: dvě čáry = stopa pro běžkování klasickou technikou. Ostatní rolbou upravená plocha je určena pro běžkování bruslařskou technikou. Někteří bruslaři tu uvedli, že jim podobné poškození nevadí, mně když bruslím, tak vadí. Další věc je, že v prudším sjezdu i běžkař s klasickou technikou vystoupí ze stopy a jede po tom vedlejším upraveném pásu, kde si může připlužením přibrzdit.

Pokud tam předtím šel pěšák nebo jel cyklista a díra nebo rýha jimi vytvořená přimrzla, lyže se v takové rýze zasekne/kousne a lyžař letí po hlavě na tvrdý povrch. Často to může být dítě, které si právě takto potřebuje přibrzdit.

Takže právo používat lesní cestu má sice každý, ale měl by se chovat tak, aby svým chováním neohrožoval ostatní a neničil cizí práci. Pokud je souběžně jiná cesta, měl by použít tu. Pokud není, měl by zvážit, zda musí jet po upravené, zda by upravenou cestu použil i pokud by tam žádná úprava nebyla a on se musel brodit v půl metru čerstvého sněhu.

Asi by se nikomu z nás nelíbilo, kdyby někdo na stezce singltreku navršil kamennou mohylu nebo za zatáčkou v prudkém sjezdu v lese natahal do cesty větve. A má na to právo, lesy přece slouží všem a on si může kamenné mužíky a bunkry z větví stavět kde chce. (Tento konec schválně nadsazuji, ale pro mne je to podobně bezohledné, jako ničení běžkařeské stopy a tím nepřímé ohrožování ostatních).

Reagovat
kiwaf
kiwaf

10.3.22 22:22

Kaire: vsak jo, to dava smysl, jen me nenapadlo, ze proste jezdi i mimo ty dve cary :D zima neni muj salek kavy, snih teprve ne.

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

10.3.22 22:06

Horolezec: Tady právě nemá jet vůbec. BTW: Souběžně s tím vede jiná cesta i zasněžená silnice, ale lepší je rozmrdat tohle, dokud je to měkký, protože podle některých blbečků „má právo“.

Reagovat
horolezec
horolezec

10.3.22 18:14

Ano, jde přesně o ho…, na skejtu to člověk v pohodě projede. Všechny tyhle hádky a nedorozumění jsou jen o toleranci a slušném chování. Napadlo vás, že ten povrch musel někdo upravit a dal si s tím práci, aby se tam dobře běžkovalo. Proč tedy zbytečně ničit cizí úsilí, když stačí tak málo. Respekt k lidem a jejich nasazení. Čím jsem starší, tím méně tomuhle „jámámprávo indivindual“ světu rozumím. Pokud budeme chtít, vejdeme se na silnice, skialpinisti i kolaři do běžecké stopy apod. A když už tu padlo: a kudy tedy měl tedy jet? Tak já bych asi pokračoval stále vlevo (viz. obr.)

Reagovat
mr.antik
mr.antik

10.3.22 17:33

Vidim, že je tady spousta machrů, co budou brečet na fotkama, až jim jejich oblíbenou cestu rozjezdi harvestor do pěkných korýtek… Samozřejmě pousta pražáků zase bude vytahovat právníka a zákony, ale že má ten dement v hlavě málo mozku, to nikoho nenapadne…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.3.22 17:21

Souhlas, sníh nebrat, ten je pro prkýnkáře :-)

Reagovat
vili
vili

10.3.22 16:35

Kdyz uz se to tu tak rozjelo, tak by zajimaly pravidla bezkarskych magistral pro skialpinisty. Posledne jsem sel z pusteven na certak a par bezkaru melo pro me nepochopitelny kecy. Ve stope jsem nesel, sel jsem u kraje. Jen sirsi lyze a trochu pomalejsi nez prumer, tak jsem nechapal kde je problem. Treba mi to tu nekdo vysvetli

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

10.3.22 14:46

Dobrej ****. Škoda, že jsem jel zrovna na německý straně.

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 13:59

kiwaf: kdyby šlo jen o ty čáry tak jezdí skútr se stopovačem a ne rolba.

Reagovat
saintjv
saintjv

10.3.22 13:58

Tak asi tak

Reagovat
saintjv
saintjv

10.3.22 13:56

Hele vim presne kde to je, a vim jaky to tam je:), ver mi ze na tom kole je to takova drina… ze nevim jestli to chces absolovovat pravidelne… Je to cast bezkarske magistraly. Nicmene vsude v okoli je to kazda cesta v podstate a treba na bozaku je ta jeziskova cesta taky pro vsechny. Jel jsem to na kole i na bezkach i pesky. Nikdo se na me krive nepodival jen dvakrat se me ptali, jak moc narocny to na tom kole je… kdyz jsem jel po tom mym(stopy od kola) druhy den na bezkach na skatu, ta cara me me nijak nevadila. Ale je fakt, ze kdyz jsem tam jel ja, byl to tvrdy a dalo se na tom jet, ale i tak sem se pak vratil na silnici. Jakmile je to rozhamatany od pesaku tak je to na hovno na vsem… A pak i na skatu vlezes na chvili do stopy, protoze ten cyklista to vetsinou po set metrech vzda:) Ja mel teda siroky gumy a takovouhle ryhu jsem nedelal ale i tak v mekkym snehu si clovek proste moc nezajezdi:)

Reagovat
kiwaf
kiwaf

10.3.22 13:31

Jaj taky jsem mel za to, ze pro bezkare jsou ty dve cary =)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.3.22 12:21

Bruslařky jsou fajn, kór v létě.

Reagovat
xtonda
xtonda

10.3.22 11:50

Zcela zjevně jede mimo stopu, bruslaři jsou škodná v zimě i v létě.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

10.3.22 11:28

Zajímavý se napřed podívat, o jakou lokalitu se jedná a pak dělat soudy.

<br />Tady to máte

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 11:10

Chlape, otevři mapu a koukni se kde to je…chápu kdyby to bylo za městem, jako třeba v Mariánkách. Ale tady? A tohle místo je ještě blízko civilizaci na zdejší poměry… Většina těch stezek pro běžkaře je mimo vše. Tam se maminka s kočárkem dostane po 30km autem v závějích, buďme realisti… Prostě tvůj pohled jako neběžkaře je úplně mimo. Stejně jako když někdo radí stavět singletraily mimo lesy a kopce…

Přesně proto sem rád že jsou ty Krušky furt bez lidí a není to kolotoč pro celou republiku.

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 10:58

Tak by místo rolby vyjela fréza, kterou si všichni platíme z daní. Což ono tu rolbu taky, je to dotovaný…

Mně to třeba dává smysl, jak to je na fotce. Pravá část upravená pro běžkaře a tam ať jim fakt nikdo nedupe, no a zbytek cesty upravenej do rovna pro ostatní – chodce, běžce, cyklisty, maminky s kočárkama atp… Všichni spokojení.

Reagovat
vlasto
vlasto

10.3.22 10:58

Kdyby mela rolba vyjet z penez bezkaru, tak by ani ridic nedosel do prace:-)

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 10:52

Zásadní je že kdyby ta rolba (často z peněz běžkařů jako dárců) nevyjela, nikdo by tam nechodil a ani nejezdil na kole. Teda určitě ne po vrcholcích Krušek… Takže by to mohli hlavně chodci respektovat. Protože výmluva typu: jinde chodit nejde, zrovna v naší lokalitě nedává smysl.

Jo kdyby bylo zapadaný lautr vše a pro chodce a cyklisty by se nic nedělalo, pak OK, k tomu bych měl pochopení. Proto taky v Rakousku pro chodce a cyklisty frézují a pro běžkaře rolbují.

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 10:43

Zabrat celou šířku cesty a mlátit ostatní hůlkama mi nepřijde moc dobrá cesta k dosažení respektu a tolerance…

Já právě často vidím, jak běžkaři dost neohleduplně nikoho jinýho na cestu pustit nechtěj. Tak jsem si říkal, že to určitě musí mít právní základ… Určitě by snad nikdo nechtěl mlátit ostatní hůlkama jen protože zrovna napadnul sníh a někdo jinej si dovolil nesdílet jeho oblibu k prkýnkám na nohách.

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 10:32

A nemůžou? Jistě že to má omezení, ale rozhodně se nemusí držet pouze značených cest.

Já nic takového nikde nepsal. Já se jen snažím celou dobu naznačit to, že bychom měli respektovat i ostatní, protože zrovna cyklisti se často setkávají s nepochopením.

Jako sorry, ale zrovna do krušek nám začínají jezdí „pražáčci“ kteří se tady pak ohání pravý a zákony. Takový máme nejraději, často je selský rozum důležitější. Takhle tady před týdnem jeden zablokoval točnu na přístupovce a oháněl se tím, že má pravo tady parkovat. Pak se divil když skoro dostal po tlamě od místního…

Reagovat
psbiker
psbiker

10.3.22 10:27

Biker je dost ohleduplný, podle mých zkušeností to jede nejlíp v té stopě :)

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 10:21

Kaire: hele, ty jsi tu začal, že se po lese můžou pěší pohybovat volně…

Mně úplně stačí, když mi najdeš, na základě čeho si běžkaři nárokujou celou veřejnou cestu. Opravdu mě to zajímá, ale samotnýmu se mi to najít nepovedlo.

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 10:19

jako dobrý odklonění od otázky. Nějaké zdroj? Nebo tady mám předvádět právnickej freestyle?

Reagovat
vlasto
vlasto

10.3.22 10:12

Ve stope?? Pro bruslare ta cara neznamena zadnej problem. Ale proste prudit se ze zasady musi.. daleko vetsi problem jsou turisti, kteri to rozdupou, blokujou. Pokud to neni placena bezkarska trasa, tak ti chlape chybi trochu nadhledu a tolerance. Militantni bezkari by meli aspon na tyden prijet sem na skoleni o spolunazivani. Pac i bajker, stejne jako bezkar, prispeje k rozvoji turistiky.

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 10:08

Kaire: na Slovensku takhle někdo vlez do nepřehlednýho úseku DH trailu, došlo ke zranění chodce a pokud si dobře pamatuju, tak podle následnýho vyšetřování byla vina na straně chodce…

Máš stejnej příklad, podle čeho maj běžkaři výhradní právo na užívání veřejný lesní cesty?

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 10:02

Cesty musí být značený? Pěší může chodit v lese volně… Podobných chodníků jako mají Rychlebské jsou Krušky plný a lidé je používají i bez značení. To je úplně to stejný co píšeš ty…

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

10.3.22 10:02

Wego1991. To nebyly žádné pěšiny, ale promyšlená síť z kamenů precizně vyskládaných komunikací pro efektivní rychlý pěší pohyb v horách. Dodnes je podobných komunikací (nejen v Rychlebkách) spousta, zejména na česko-německém pohraničí. Chodí se po nich běžně dodnes a lesáci je často udržují ve velmi dobrém stavu. Sám je k pohybu zejména v Jeseníkách velmi často využívám. Často propopojují zajímavá místa nebo staré lovecké chaty.

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 09:59

Singlespeed: žil jsem v tom, že to byly starý lovecký chodníky, respektive spíš jejich zbytky, a jako cesty značený nebyly… pletu se?

Lister: běžkaři to tak evidentně berou… ale nepřijde mi, že by to mělo oporu v čemkoliv jiným, než v jejich agresivitě při zabraňování ostatním tu veřejnou cestu využívat

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 09:56

Frézované cesty jsou pro pěší, rolbované pro běžkaře.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

10.3.22 09:55

JakeF: Po oficiální povolené cyklotrase je ovšem pohyb chdců dovolen. Neplést s cyklostezkou. Dopravní značkou „Stezka pro cyklisty“ ovšem traily v Rychlebkách označeny nejsou, takže pohyb osob bez bicyklů nic neomezuje.

Reagovat
wego1991
wego1991

10.3.22 09:55

JakeF: souhlas.

Navíc ty níže zmíněné Rychlebské stezky jsou jen pěšina v lese – kterou do té doby nikdo nevyužíval (protože tam v podstatě ani nebyla) = dá se použít i jiná cesta. Nevím jak v jiných horách, ale v Beskydech jsou místa kdy zkrátka jiná cesta než se dělit o cestu s běžkaři, pěšími a cyklisty není. A žádné rozpory mezi tábory vyznavačů různorodých typů pohybů se nekonají (pokud někdo nejde přímo ve vyfrézované stopě). Ale také uznávám, že v Beskydech to je víceméně vždy poměr pěších ku běžkařům +/- půl na půl – jak je to někde v Jizerkách apod, kde jsou běžky o poznání rozšířenější nevím.

PS: chodím pěšky i jezdím na běžkách

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 09:53

Single: A ty jejich cedulky zákazu pro pěší přeci nemají oporu v zákonech, tak co bych tam nelezl :).

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

10.3.22 09:51

Pro moje bezkovani (bruslení), takový cyklista vlastně nic nezničil. To už spíš particka pěších.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

10.3.22 09:49

JakeF: Kdybys trošku znal Rychlebky, tak víš, že Wiesner weg, Tajemný, Biskupský, Wales, Prokletý fungovaly 100 let (než je provařil a upravil pro cyklisty p. Horník), jako komunikace pro pěší.

Reagovat
Lister
Lister

10.3.22 09:43

JakeF: klidně by se to podle tebe dalo pojmout i tak, že pokud je cesta rolbou upravena na stopu a část pro bruslení, tak je z ní cesta cíleně upravená pro běžkaře :-)

Reagovat
JakeF
JakeF

10.3.22 09:33

Ten příměr s trailem je úplně mimo… Ten byl postavenej cíleně pro cyklisty jako oficiální a povolená cyklotrasa.

Pokud cesta na fotce byla postavená jako oficiální běžkotrasa, tak tam samozřejmě cyklista nemá co dělat.

Pokud to naopak je veřejná cesta, tak od běžkařů není moc ohleduplný si jí zabírat celou a ostatní mlátit hůlkama.

Reagovat
skaj
skaj

10.3.22 09:33

Podle me je normalni, ze bezkari jezdi na trasach specialne upravenych pro bezkare, pesaci chodi po trasach specialne upravenych pro pesaky a cyklisti jezdi po trasach specialne upravenych pro cyklisty. Zvlast kdyz si je vzajemne pouzivanim nici a nebo si prekazeji.

Nekdo to upravil pro bezkare, tak tam nelezu, ne? Kolem je milion volnych cest. A jsou presne v tom stavu, v jakem by byla i tahle cesta, kdyby ji neupravili pro bezkare. Co misto niceni cizi zabavy se domluvit a zaridit upravu pro cyklisty, kdyz ji vyzadujou?

Samozrejme pravnik teoretik ma jasno, legalne se bude hadat o pravech na chozeni vsude, protoze „ustava voe, to je jako moje pravo, rozumis, podobne jako se shromazdovat a mit nazor…“ ale jen to znaci, ze je uplne netolerantni tupec.

Mimochodem, a chapu ze je to ted laciny si kopnout, ale ono uz je to tak. V Alpach jsou takhle tupy snad jenom Rusaci, jini lidi tam do stop nelezou:)

Reagovat
TK75
TK75

10.3.22 09:28

Midlander:To že v zimě sněží je fakt hroznej opruz…doufám že to zakážou

Reagovat
Lister
Lister

10.3.22 09:24

Jinak ale tyhle příklady jsou takový ten extrém, který člověk vytahuje, když už neví kam.

Myslím že na BF najdeš spoustu příkladů naprosto zdravých lidí, kteří na kole jezdí počasí nepočasí, okolnosti neokolnosti, protože prostě mají tu nutkavou potřebu.

Reagovat
Lister
Lister

10.3.22 09:17

mirorek – každý máme jistá omezení, většina lidí může chodit a jestli zvládneš jen kolo tak se můžeš pohybovat tam, kde je to pro kolo vhodné a ne se cpát do zasněženého terénu. Pokud jde jen o kondici, tak se dá i doma.

Taky jsem některé sporty musel přestat dělat (plavání běh – takže můj vysnění triatlon si už asi nikdy nesplním), s tím se prostě člověk musí srovnat

Reagovat
Shaby
Shaby

10.3.22 09:03

Ten příměr s pěšákem na singletrailu je velmi příhodný… Bohužel spousta lidí to prostě nepochopí. Tolerance 0 :(

Reagovat
mirorek2
mirorek2

10.3.22 09:02

Lister: a co když ti lyže už (nikdy) nedovolí zdraví a kolo je jediné co ti zbylo? To je taky porucha, ale fyzická :-)

Reagovat
Lister
Lister

10.3.22 08:50

Je to srab, měl jet tím lesem.

Ty příměry jsou docela legrační, osobně se snažím používat mozek a být slušný k ostatním.

Že je silnice pro všechny ještě naznamená, že na ni pojedu za každým podmínek, že les patří všem neznamená, že pojedu po upravené běžkařské dráze na kole.

Osobně to vnímám tak, že pokud má někdo potřebu jezdit za každou cenu a vždy na kole, tak jde o psychickou poruchu a měl by s tím něco dělat. Zimu si raději užívám jinak.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.3.22 08:37

Já bych neprovokoval, hůlka je delší než pumpička a má kalenej hrot…

Reagovat
iron.hide
iron.hide

10.3.22 08:32

Na fotke nevidim nic zavadne. Palickarom odporucam ucit sa viac tolerancie.

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 08:04

Jako ať si dělá každej co chce. Jenom mi přijde vtipný, jak zrovna na BF někdo vytáhne práva, nebo nepochopení pro jiný specifický sport. Přitom se stejným problémem se potýkají často právě cyklisti.

Pak se návštěvníci vždy diví, když dostanou holí po zádech.

Reagovat
Libores
Libores

10.3.22 07:38

Hájzl jeden, stopa fčipi! Teď budou muset chudáci běžkaři jinudy.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

10.3.22 07:33

tvl koli má rychlebský trail na šířku?

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

10.3.22 07:31

Kdyby se cyklistům motali lidé bez kola třeba na Rychlebských stezkách, taky by řvali i když traily jsou, samozřejmě, pro všechny, tedy cyklisty, lesníky, houbaře, pěší turisty.....

Reagovat
André Vebr
André Vebr

10.3.22 07:15

Prkýnkáři jak nadskakujou :))

Reagovat
Kaire
Kaire

10.3.22 07:00

Tyhle dementní kecy mamá fakt jenom u nás. Nikde jinde sem tohle nezažil a že sem toho s běžkama nacestoval…

Reagovat
wego1991
wego1991

10.3.22 06:57

Je tato cesta v soukromém vlastnictví či v placeném areálu (kde se platí za to že mohu jezdit na běžkách) nebo z jakého důvodu je tato cesta podle diskuze pouze pro běžkaře? To že se nejezdí (nebo nechodí) ve stopě vpravo beru jako jasnou věc, ale nepoužití zbytku cesty pokud nemám na nohách běžky mi přijde mimo..

Reagovat
mirorek2
mirorek2

10.3.22 06:56

ničit sníh :DDDD

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.3.22 06:36

Aha, půlka b-f neví, že se jezdí i skate. Nojo, co čekat od lidí, kteří si stěžujou, že v zimě sněží. :-D

Reagovat
miťo
miťo

10.3.22 06:35

jIrI: právě že podle nezávislé komise odborníků zabývající se ověřováním faktů prý ničí stopu na bruslení

Reagovat
jIrI___
jIrI___

10.3.22 06:26

Chce to klid, vždyť jede mimo stopu.

Reagovat
miťo
miťo

10.3.22 06:05

Stará známá pravda: hory patří všem, v zimě jsou pouze pro běžkaře. Asi jako naše silnice patří celoročně jen autům. Řešení je snadné. Létající kolo Jana Tleskače :D

Reagovat
Lachtis
Lachtis

10.3.22 06:02

Ja teda mam taky za to, ze stopa jsou ty dve lajny ne…? Od toho se rika stopa :-o. Tak kde mam jet/jit? To je jako pak cela cesta ve vyhradnim vlastnictvi bezkaru?

Reagovat
TJK
TJK

9.3.22 23:42

ja cely roky ziju v domneni ze stopa jsou ty 2 lajny upraveny na klasiku… takze ne a za stopu se to povazuje cely jo? zeptam se tedy stejne hloupe jako treba Jakef :) kam se teda maji vejit pesaci / cyklisti atd? :)

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

9.3.22 23:05

Já bych asi jel vpravo vedle stopy na klasiku…

Reagovat
JakeF
JakeF

9.3.22 22:45

Vicktorioo: počkej, takže stopa je přes celou cestu? a kam se pak vejdou ostatní uživatelé tý cesty?

Reagovat
BikerM
BikerM

9.3.22 22:24

Takove bych vzdycky nejradsi seznamil s mou hulkou.. :(

Reagovat
Vicktorioo
Vicktorioo

9.3.22 22:14

JakeF: Stopa je vše, co upravuje rolba na vyznačené zimní běžkařské trase. Tedy jak pás na bruslení, tak to, co projede stopovač na klasiku.

Reagovat
JakeF
JakeF

9.3.22 22:07

Vypadá, že stopě se poctivě vyhýbá… A ještě chudák musí jet sněhem, protože kvůli běžkařům tu cestu nemohli normálně protáhnout radlicí.

Reagovat
yetti
yetti

9.3.22 21:59

To musí bejt hroznej vocas. Bych se nedivil, kdyby ho z toho kola někdo sundal.

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 18
Jáchym 1 7
Pepa Hrabačov 23
doubeq 10
kotew CZE JIHLAVA 17
Aduldinho 28