Brdský dvojboj

Přidat foto

Houpák 794m

Sobota: prkýnka :-)

Výhled žádný...

...atmosféra maximální

Jak putovní kamínek ze Šumavy do Brdů přišel

Vladařská studánka kousek od Tří Trubek

Neděle: horší už to být nemůže...

...ale může :-D

Stoupání k Boru

No coment :-D

Tady už to fakt bylo V Prdeli :-D

Dopadová plocha Jordán

Vichr a led.

Konečně přišly ke slovu hřebíky

Bunkr pod Houpákem

Kousek závětří

Bývalé vojenské letiště a toika :-)

Obecnický folklór :-))

Pilská nádrž

Za Nepomukem

Ten „dvojboj“ mi k mému brdskému víkendu prostě nějak sedí. Trh a nadhoz, jo. Kdepak duatlon, ta pěkná svižná disciplína, nebo dokonce biatlon, kde krásná Gabriela mávala dvoucentimetrovými řasami..

Takže zase jeden z mých sólo víkendů, kdy mě rodina vypustila do lesů, abych si trochu zničila tělo a bylo pak doma se mnou k vydržení :-) Tentokrát byla mou základnou Buková u Věšína na samém úpatí brdských kopců. Nalomena milovníky bílé stopy, vypůjčila jsem si dokonce běžky, náčiní, na kterém jsem nestála 35 let. Což myslím hovoří za vše, že. Naštěstí v prodejně sportovních potřeb, kde půjčovna funguje, znají mé sebedestrukční sklony a proto mi vybrali běžky alá Zátopek, u nichž nehrozilo, že by se mohly příliš rozvášnit. Zpočátku jsem zkoušela chybějící techniku a odpor lyží nahradit hrubou silou. To celkem fungovalo, dokud nějaká síla byla. Posléze jsem přešla do pokorného šoupání až plazení, navíc po krajích silniček, značených jako cyklostezky, na nichž silničáři opravdu štěrkem nešetřili. Skluznice tu a tam kvílely a žehraly na krutý osud, ale se mnou se taky nikdo nemazlil, tak co. Úplně vyřízená jsem se se západem slunce a ve slušném vichru doplazila na privát, kde jsem strávila asi deset minut v naprosté nehybnosti na zemi na koberci a představovala si vítězný pocit běžce, který vyčerpaný ale šťastný dokončil ultramaraton v Death Valley. Po vyzutí bot jsem navíc zjistila, že zdánlivě lehce tlačící běžkařské boty mi vybarvily dva prsty na noze do pěkného černofialového odstínu. Regenerace do nedělního rána ale proběhla vcelku úspěšně, v prstech přestalo cukat a navíc díky oteplení a silnému větru přes noc ubylo dost sněhu. Čili neděle bude čas kola a příjemných cest krytých posypem, okolo kterých jsem se v sobotu plížila s jednou lyží trvale v příkopu. Jsem si tedy myslela…

Start se jevil optimisticky, dokud jsem se nedostala na otevřený prostor, kde byla silnice pokrytá pásy příčně navátého rozbředlého sněhu, ve kterém hroty ani agresivní vzorek neměly šanci. Bylo zajímavé zažít v reálu ten snový pocit, kdy ze všech sil zabírám, a přesto se vůbec nehýbu z místa. S mírnými obměnami to takto pokračovalo dál, posun byl snad jen v tom, že sněhu postupně značně přibylo a běžky se ve vzpomínkách změnily na nejlepší vynález, co svět světem stojí. Cílem byla původně zřícenina hradu Valdek, ale po infarktovém přejezdu Nepomuk – Bor – Bártův Dub – Jordán jsem se rozhodla odložit prozatím pobyt na áru na neurčito a za bývalým vojenským letištěm to otočit na Obecnici. Obecnická hospoda mě zachránila smaženým hermelínem a poslední kilometry okolo Pilské nádrže a přes Láz do Nepomuku už proběhly v tichém odevzdání se osudu.

Mno, teď bych tedy nerada, aby to vypadalo, že jsem si to snad neužila.. Opak je pravdou a bez mínusu není plus. Tím plusem bylo rozhodně zlepšení techniky a zjištění, že se dá se smykujícím zadním kolem vlastně docela normálně jezdit, pokud to tedy ještě jede.. Taky ultimativní podmínka posunu vpřed, totiž udržet se za všech okolností v koleji po osobáku, nakonec způsobila, že jsem začala jezdit ROVNĚ, věc do té doby u mě nevídaná. A nakonec určitě i to, že je docela příjemné vyjít si se svým kolem na procházku a nějaký ten kilometr ho strkat hlubokým sněhem. V rámci té.. no.. rovnoprávnosti, že :-)

(vloženo 31.1.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Fazzy
Fazzy

2.2.22 16:45

Tak to ať dou do p*dele, už loni nebyl :)

Reagovat
Heatly
Heatly

2.2.22 05:57

@mum-on-bike Příbram mám v profilu, ale k městu Příbram bych se nikdy nehlásil :D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.2.22 22:32

Heatly, nojo, Příbram.. To já beru, že jsi místní ;-)

vt: no, taky se myšlenka vetřela, že by mohlo něco spadnout.. Můj Anděl Strážný je ale zřejmě mistr ve svém oboru :-)

Bonde, díky :-) Pozdrav opětuji, teď již od rozehřátých kamen ;-))

File12: díky díky :-) Místní znalec by se hodil, to jo. Určitě tam musí být spousta parádních míst a cest. Ale zase je fakt, že jsem snad nikde zatím neviděla takovou hustotu cedulí v lese, kromě Antiodpadkových apelů hlavně vojenské cedule typu Vlez sem a nemineš minu apod. Takže nevím, jak je to tam s ježděním na divoko..

Míro, proto s sebou děti na kolo neberu :-D Né, kecám.. oni moc nechtěj. S magorem prej.. :-DD Hele, u nás dnes vítr jako blázen, návěje sněhu, sníh lítal povětřím, a v lese nikde nic padlého! Až mi to přišlo divný..

huberte, fakt užila. Obzvlášť teď už to můžu tvrdit, v teple u kamen a s pivem na dosah ;-) Mám tyhle svoje občasné „spanilé víkendy“ moc ráda

Aleši, počítá se koupačka ve vlastním potu? ;-))

Fazzy, přesně! Hnus to byl, nic jiného než hnus! :-DDD Květen prý letos nebude. Nějaké problémy se schvalováním a dokumentací, že prý je moc živelný a úředníka na něj nemá kolonku ;-)))

Reagovat
Fazzy
Fazzy

1.2.22 20:27

No hnus, o prkýnkách mi ani nemluv, už to nechci na nohy. Ale tý Feldy je škoda, vypadá celkem bez koroze.. A kdy maj zapnout ten květen?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.2.22 16:00

Já jsem se úplně zapomněl zeptat (k poslední fotce): a koupačka byla? :-D

Reagovat
hubert.d
hubert.d

1.2.22 15:46

Tak trochu „sádlo-máslo“ choutky. Ale je z fotek vidět a z popisu cítit, že sis to užila. :o)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

1.2.22 15:35

Miros, tak to jsi tedy zodpovědný otec :-)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

1.2.22 15:22

Mamko venku jen s dětma. S prostředním vlastně trail kolem komína a neměl jsem z toho vůbec dobrej pocit (rozuměj, připadal jsme si jako vůl). Včera jsem strávil odpoledne s motorovou pilou a uklízel polomy, co mi právě na ten komínovej trail padly cca 2 hodiny potom, co jsme tam projeli.

Reagovat
File12
File12

1.2.22 13:58

Nádhera. Skvělý počtení. A muselo to být maso.

Já si prostě ty Brdy už musím projet. nejblíž jsem se dostal v rámci mojí bikepacking cesty na Čertovu kazatelnu na Plešivci. Klidně to dám s někým kdo tam má naježděno. pár tras sice v mapách uloženo mám ale není nad místní znalce.

Reagovat
vpa007
vpa007

1.2.22 10:23

Wow… teda krásná práce srdnaté horalky! Zdravím z teplé kanceláře závidíce bílá panoramata! ;-)

Reagovat
vt
vt

31.1.22 20:54

Pekne! V sobotu navecer jsme s rodinou lezli na Tremosnou smerem od Pilsky. Manzelka porad strasila, ze je vitr a jestli to neni nebezpecne … asi to prilovala, kousek pod Ohradkou se tak 30m pred nama slozil smrk jako krava. Tak jsme prchli zpatky do udoli.

Reagovat
Heatly
Heatly

31.1.22 15:13

@mum-on-bike místňák z Bukový nejsem, ale do Bukové to mám cca 15 km. Ten robot mě vždy rozesmál když jsem jel okolo :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

31.1.22 14:54

Kluci, děkuji :-)

Adul, nevím, jestli uragán, orkán nebo ještě jiné meteorologické libůstky.. za mě to byl vichr jak sviňa. Padlý strom kupodivu žádný. Turismus taky žádný. V lesích v sobotu tři bajkeři, v neděli tři běžkaři, pěšáci na prstech jedné ruky. To jen tak k tomu „lunaparkovému“ tématu ve Fóru ;-))

Heatly, nojo, ty jsi místňák! Pěkný to tam máte :-) Robot bohužel, neměla jsem tušení.. Tak třeba příště :-)

jkcz, díky :-) Sněhu zdar, to je jasný! Sjezdovky letos zatím jen jednou a to je bída.. :-)

Pepo, díky draku :-) Nebyla by to na tom kole taková rasovina, nebýt toho měkkého sněhu nahoře. Ale zase sjezdy v tom byly zajímavý, prakticky pořád ve smyku. To jsem si vzpomněla na ten „fun factor“ u fata.. myslím, že i bajk to zvládá obstojně :-)

Coural: těžko říct, co jsem si „užila“ víc.. Já na těch běžkách fakt stála naposledy jako dítě a teď jsem si mázla 28km ;-))

Kožíšku, spíš to byla plichta :-D Zmrzlé trasy byly na kolo super, tam to aspoň jelo

Míro, dávám si den, maximálně dva :-D Zítra už zase do práce s holkou ;-) Byl jsi tedy taky někde venku?

Fugas: díky :-) Ubytování bylo zamluvené, tak vítr nevítr, prostě jedeš. Pravda, že pod Houpákem to byly boční poryvy, že byl problém se udržet na cestě. Ale zase je to zážitek, no.. a pro ten to člověk nakonec dělá ;-)

Oldo, proč okousané nehty? Kdyby nebyl happyend, tak tu ten report nebude ;-) Díky za přízeň

midlander: ale kuš s pecí! ;-D Ta felicie mě taky pobavila, trochu jako když masňáci jedou na výlet do OC a zapomenou se připoutat :-D

miťo, díky. V létě to opravdu vypadá vlídněji :-)

vlasto, tanec to byl :-D Než balet ale spíš takový odzemek s bohatým slovním doprovodem :-D

Tomáši, to jsem netušila.. Ale jo, když si vybavím film, je to on. Díky :-)

pesimum: tam, kde bys na ledu nebo tvrdém ujetém sněhu padal, tam s hroty jedeš, trakce, záběr a brždění výborné dle mého, dá se i lehce skočit. V hlubokém a měkkém ti nepomůžou.

Dejvidek: díky, díky :-)

Reagovat
Dejvidek
Dejvidek

31.1.22 13:18

Fajne, fajne… :-)

Reagovat
pesimum
pesimum

31.1.22 13:11

Fungují ty hroty v pláštích? Jak moc nebo jak málo?

Reagovat
jecnak
jecnak

31.1.22 13:02

Mamko, nevím, jestli tušíš. Ten spodní klasický český bunkr na houpáku je ten, kde Jan Svěrák v Obecné škole střílel z panzerfaustu.

Pěkný počtení jako vždy.

Reagovat
vlasto
vlasto

31.1.22 12:47

Parada, na devate fotce to podle stop vypadalo na poradny tanec:-)

Reagovat
miťo
miťo

31.1.22 12:01

A hele, Pislká nádrž! Vyjížďka se synem, pár týdnů po té cestě do Plzně. Mamko v létě je tam fakt líp :-)

Reagovat
miťo
miťo

31.1.22 11:57

Nepomuk a okolí mi bylo povědomé, tak jsem mrknul na trasu HK – Plzeň z roku 2020 a někde jsem to tam poblíž jel na silničce. V zimě by mě ovšem nenapadlo jet tam na kole. Respekt.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.1.22 11:35

A přitom doma za pecí je tak dobře! V tom nečasu by mě tam asi nikdo nevyhnal, ale ty jsi známá sběratelka extrémních zážitků…

Felda zaujala… není mi jasné, jaktože má ještě kola. :-) A letiště jsem si musel vygooglit, tyjo, 500 m dráha a našikmo, tam bych chtěl přistávat.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

31.1.22 11:28

Mamko krása, příběh čtu vždy se zaujetím a okousanými nehty, až do konce, abych věděl jak to dopadne, hlavně ty zasněžené cesty s kolem, lyže už nějaký ten pátek nepěstuju, takže tam není o čem… Teď to trochu flákám, ale polepším se ;)

Reagovat
Fugas
Fugas

31.1.22 10:34

Pěkné, pěkné! Máš opravdu odvahu v tom větru, to se musí uznat. Zrovna tenhle víkend to nebyl ideál ani na běžky, ani na kolo. V neděli jsem se chvíli motal také kolem Obecnice, při troše štěstí jsme se mohli potkat:-).

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

31.1.22 10:33

Mamko, posílám velký slaměný klobouček. Po tomto očistci budeš doma jako beránek alespoň do středy :) Příběh a fotky jako vždy noblesní. Vůbec by se mi v tom nečasu nechtělo vytahovat mobil, natož pak něco fotit.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

31.1.22 10:28

Dvojboj: Mamka vs příroda 1:0 koukám, že o zmrzlé trasy nouze nebyla.

Reagovat
Coural
Coural

31.1.22 08:49

Běžky dobrý, to kolo musel být ukrutný masakr :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

31.1.22 08:42

Podle fotek nádherný víkend , ale popis mě ujišťuje o tom , že to musel být hodně náročný výlet . To je prostě naše mamka .

Reagovat
jkcz
jkcz

31.1.22 08:32

Tak to je slušný výkon. Dar slova Ti nechybí. Foto moc pěkné, poslední odbarvená je top. Sněhu zdar!

Reagovat
Heatly
Heatly

31.1.22 07:40

Mamko kde máš fotku fakujícího robota z Bukové? :D Sníh byl včera už měkký a mokrý a jízda na kole nic moc.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

31.1.22 07:37

Tož sis teda mákla :-) A na Brdech nebyl urakán? Nepadaly stromy? :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 1
Aduldinho 25
Pepa Hrabačov 19
MirosPikos 11
bara2 27
Hagner 8