Štědrodenní půlka

Přidat foto

Vzala jsem s sebou na projížďku vánoční zvoneček :-)

cesta na Hlínu od Prštic

Slaměný betlém v Mělčanech.

V Pršticích je před domem naproti školy vánočně vyzdobená předzahrádka.

Dům s nejvíce světýlky v Radosticích

Do rána na Štědrý den napadalo bílé svinstvo, ale v poledne už byla cesta před domem mokrá a bylo hodně nad nulou. Na postění nejsu, šance na zlaté prase vzala za své už po desáté, dopoledne jsem vše nezbytné pro tu výjimečnou večeři nachystala, tak jsem odpoledne bez nějakých ambicí prostě jen vyjela. Abych vyhládla. Sluníčko dokonce i chvílemi vykouklo, ale na lesní asfaltce držel led a hlavně už od silnice tam byly vidět davy přírodychtivých výletníků. Zůstala jsem na silnicích a měla jsem je celé pro sebe, nejspíš díky tomu, že chrámy konzumu měly zavíračku. Po mrazivých dnech se v tom teplíčku jelo nádherně, vyjela jsem si k rozhledně, pořád mi to jelo, vzala jsem to dolů sešupem až do Kounic a nakonec z toho bylo přes padesát kilometrů. Po večeři se jen zaprášilo :-)

Doufám, že všem Ježuch nadělil, co si přáli, do konce roku zbývá týden, tak ať se letos ještě svezem!

(vloženo 24.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.12.21 15:03

Báro, já se budu muset někdy na tu rozhlednu přijet podívat. Pravdou ale je, že na tuhle stranu moc nejezdím, tak to budu muset nějak naplánovat ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

25.12.21 11:36

Parádička, zůstal jsem raději za kamny, u nás bylo jen pěší cestou do obchodu celkem kluzko a dnes už zase kydá :-( Už tedy odpočítávám do toho jara ;-) Pěkný svátky všem!

Reagovat
bara2
bara2

25.12.21 10:26

Kožíšku, na Vysočině to máte v zimě horší. Tady se dá jet na jihovýchod, kde je tepleji. Ale začíná období, kdy i u nás může být delší dobu nesjízdno. Poslední dvě zimy to bylo fajn, to se nedalo jezdit jen pár dní. Mikeš koupil hřeby, dobře udělal, na Vysočině je užije.

Miťo, jednička je zprava oříznutá, proto ta rozhledna vyšla, střed snímku byl napravo od ní. S automatem toho moc nevymyslím, ale nějaké triky, jak ho oblbnout, někdy zkouším.

Kocoure, rozhledna stojí u silnice a mám ji kousek od domu. Když nechci jezdit někam do dálek, tak vlastně jen můžu ten kopec objet , nebo to vzít přes něj kolem rozhledny. Na počet otáček kliky to asi vyjde nastejno, ale přes kopec si ve stoupání nemůžu ani otáčku spočnout. Přes kopec musím mít formu točit klikou furt :-)

Perceptio, máme štestí na teplé klíma. Tady by nám lyže v zimě k ničemu nebyly, ale na kole jezdit většinou můžem.

Pepo, na hodiny s přehledem Miťu trhnu! Když uvážím mou průměrnou rychlost, tak těch letošních dvanáct tisíc sežralo těch hodin MOC. Já to sbírám po jedné-dvouhodinkách denně, to se dá v každém počasí vydržet. A když přidám víkend či nějakou delší cestu do města, je z toho pěknej vedlejšák :-) Si už ani nepamatuju, kdy jsem vylezla za vrata bez kola, tím jsem zcela odbourala nutnost náhubku v dobách kritických a dojedu všude, kam potřebuju.

Jano, musíme vydržať! Teď budou dva nejhorší měsíce, ale včera už to ve vzduchu bylo cítit.

Užijte si všichni, kdo můžete, svátků. A kdo nemůže, tak si je užijte jindy, vždyť venku je hezky furt!

Reagovat
Jano86
Jano86

25.12.21 09:20

ja bary uz odpocitavam cosi minule napisala 100 dni do Jari..:)vyjiz­dka super!

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

25.12.21 09:11

Nádhera Báro . Jsi asi cyklista s největším počtem vyjížděk na BF . Ty prostě jezdíš každý den a za každého počasí . Super .

Reagovat
perceptio
perceptio

25.12.21 00:42

Tak to je perfektní Štědrý den. Paráda. Hezké vánoce přeji.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.12.21 00:29

Báro, krásná práce! Právem máš Na Hlíně své místo, nebo by ti ho tam udělat, bylo by to něco, jako nultý poledník ;)

Reagovat
miťo
miťo

24.12.21 22:08

Paráda Báro! Na první fotce je ostrá rozhledna a rozmazaná páka, dobře vyfoceno. Krásné vánoční svátky přeju ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

24.12.21 21:22

Já jsem se včera těšil, že si někam vyjedu dnes ráno-jen tak si protáhnout nohy, ale silnice byla nesjízdná a celý den silný vítr. Počasí na 7dní dopředu taky nic moc.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 16
doubeq 7
kotew CZE JIHLAVA 16
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 22
MirosPikos 11