Cukrovačka Ride

Přidat foto

Hurá na Petrovice, zde se nesolí.

Kostel sv. Martina Blansko.

Svaté Martin před svatým Martinem, selfkooo :-)

Ponocný ve Vavřinču.

Tak dneska alespoň šolich. Celé deň pěkně a jak na to večír nasednu začne cukrovat. Ta silnica byla místy podivná, ale nějak jsem to obezřetně objel ten miniokruh ;-)

(vloženo 21.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

24.12.21 11:06

Honzo svatá pravda! Bohužel jsou mezi nimi i borci – profíci, nebo amatérští profíci, kteří světla nevozí kvůli váze, ale to už je spíš debilita. Osobně blikám vepředu i vzadu kdykoliv vyjíždím ven, bezpečnost především!

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

23.12.21 21:55

Abych přidal něco do pranice, úplně nejhorší jsou ti, kteří se nejen motají po zledovatělé silnici (protože ani neumějí jezdit), ale ještě k tomu nemají ani náznak světla… Už jsem jich za tmy od listopadu potkal dost…

Reagovat
bara2
bara2

23.12.21 10:16

Nemluvě, Adu, o tom, že tam klidně a ze zákona můžeš jít s kárku, když na ní budeš mít předepsané odrazky a osvětlení, a nikdo tě, též dle zákona, nesmí ohrožovat. . Ne každej má potřebu jezdit SUVéčkem, zvlášť pár (kilo)metrů do sousední obce, a honit si na slabších.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.12.21 07:56

Baruš, cajk, každý má nárok na názor, Lister to určitě nemyslel nijak zle, ale sdílím názor, že pleskání někoho není na místě. Zažil jsem takovouto výchovu v reálu, tedy dosti agresivní chování jedince v Jeepu v Prostějově. Na fyzické násilí naštěstí nedošlo, ale za prvé mě těsním předjetím na zcela prázdné silnici, podél které vedla pěšocyklostezka, ohrozil na zdraví, tak jsem ho počastoval prostředníčkem :-) A už začala komedie s vynucováním zákona, že na silnici nemám co dělat, že se mám uklidit na stezku, dokonce mi přál, aby mě někdo sejmul atd. Takový lidé podle mě nemají na silnici co dělat, ať už v jakémkoliv prostředku. V tom případě se stáva ten prostředek zvlášť auto vražednou zbraní. Na silnici by měl vládnout respekt a jakási předvídavost a ne se chovat jak na divokém západě. Na usměrňování máme přece policii a i ta by měla k násili sahat v těch nejzazších případech :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.12.21 20:15

Báro určitě máš pravdu, tohle pošťuchování nemá cenu, pokud ten dotyčný nezná místní podmínky, taky si myslím, že každý zvolí místo a trasu tak, aby se provozu vyhnul, teda není-li sebevrah. Mazat galerii, kvůli komentům, mi přijde až jako nejzazší řešení a to Adu určitě nechce.

Reagovat
bara2
bara2

22.12.21 17:41

No, nevím. Jestli všichni ti bikeři, co sem dávají krásné snímky ze zimního lesa mají ten les za zahradou, nebo k tomu lesu kola tlačí či vozí na střeše auta, a je mi to celkem šumák. Prostě se pokochám fotkama a ocením sportovní výkon. A přijde mi zvláštní, bez znalosti konkrétního místa, provozu a situace, na stovky kilometrů mistrovat dospělého chlapa. Ale i to je věcí každého. Já to u své galerie vyřešila smazáním galerie a bylo po ptákách..

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.12.21 16:49

Já taky cyklisty v zimě na silnici nevidím rád, ale tím, že se za jednoho z nich považuju taky, to vidím z obou stran a chápu to, jezdím tak, abych nikoho neohrozil/neomezil a to jak autem, tak na kole, Adu, to má jistě taky tak.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.12.21 15:33

Oldo, to neslibuju, ono u nás od náměstí (návsi) když jsem šel dom od busu se to zdálo v poho, chodník teda klouzal jako čert, na tom ležel cukr, ale vedle silnici jsem testoval a cajk, jenže tím směrem se to buď solí nebo tam tu sůl navlečou auta, ale směrem na Bláňo bohužel štěrkovačka a do toho začalo poletovat, takže to bylo takové podivné, ale jak jsem psal, ani jednou jsem nepodhrábl nebo něco a jel jsem fatk obezřetně, za 3km bylo už posoleno a celkem cajk, i když to vypadalo jak mejdlíčko :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.12.21 15:18

Ale no tak děcka, hned by se tady řešilo něco násilím, prostě Adu vyjel, posypal si hlavu popelem a už to víckrát neudělá, že jo?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.12.21 10:15

Shrnu to, silnica se mi zdála podivná, ale ani jednou mi to nepodklouzlo, tudíž nepředpokládám, že by se toto mohlo stát čtyřkolému motorem poháněnému stroji. Přizpůsobil jsem jízdu domnělému stavu vozovky, stejné tak bych se zachoval i za volantem vozu. Agrese za volant ani za řidítka nepatří!

Celej den bylo pěkně, pak vyjedu a začne poletovat, měl jsem tendenci to opravud otočit, ale když už to bylo kousek na prosolené, tak jsem pokračoval, i tak jsem to raději z bezpečnostních důvodů pokrátil :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

22.12.21 09:57

Máš i svůj kostel, to nemá jen tak kde kdo ;-) Pěkné selfko, souhlas s Bárou, to musí být :-D

A souhlas s Listerem, ono nejde jen o to, že klouzne kolo, ale i to auto tě může sebrat, když mu to ujede. Jen bych tě nepropleskla, musel bys mě pozvat na dortík :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.12.21 09:29

@Lister Chápu, ale včera to bylo ještě takové hratelné, do extrému bych fakt nevyjel, to už bych opravdu musel mít alespoň ty pláště s hřeby. Navíc po cca 3 km už to bylo prosolené, stejné tak cestou z5, ono i tím autem na tom musíš být opatrný. A to nutkání někoho agresivně na silnici vychovávat není úplně ideální pro pohyb v provozu, chtělo by to nějak řešit :-)

Reagovat
Lister
Lister

22.12.21 08:45

K tomu obecnému nadšení tady:

když vidím v podobných podmínkách cyklistu na silnici, tak mám nutkání zastavit a trochu ho propleskat.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.12.21 08:33

@DaD Silničku vytáhnu až v březnu :-) Tohle bylo na štěrkáču z Dekáča, ale i tak to bylo takové podivné, ještěže byla tma a člověk to neviděl v plné „kráse“ :-) Ale třeba na tom prosoleným se mi to zdálo takový mejdlový, tady dokáže alespoň podržet ten štěrkopísek, pokud nezapadá sněhem a nebo se neprotaje ledem. Mám tyto pláště akurát drátovou variantu: https://www.koloshop.cz/…-35-622.html. Jsou určitě bezpečnější než 700×25, ale ten vzorek je vyloženě na silnicu do sajrajtu a na nezpevněné cesty, i když na ledě je asi vzorek úplně jedno :-)

Reagovat
DaD
DaD

22.12.21 08:24

Tohle už nejsou na silničku ideální podmínky. Jednou jsem takhle se sněhem jel na kole do práce, dávám bacha, po hodině a půl jsem se otrkal, malinko přidal a v zatáčce jsem zjistil, že jedu po ledové plotně. No a jak to dopadlo? Auu, auu :)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.12.21 06:31

Kožuchu, no přece kombinace čepice a tunelu ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

22.12.21 00:47

Aduldinho co to máš kolem těch uší, aby ti do nich nefoukalo?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.12.21 22:09

Kocóre, zlákalo, celej den pěkně, ale nevzdal jsem to, i když úplně jsem si tím povrchem jistě nebyl, naštěstí silnice celkem cajk, to chodníky nám tu už 2 dny kloužou jako sviňa ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.12.21 22:04

Baru, dnes byl narcis rád, že něco objel, na těch 33km nemělo cenu ani nikde zastavovat. Navíc to bylo volaké vlezlé a ten první delší sjezd mi vůbec nechutnal, tak jsem se úplně těšil na zpáteční kopec 

Reagovat
bara2
bara2

21.12.21 21:46

Otevírám report, už se mi sbíhají sliny na virtuální zákusek a koukám, že dneska je dieta :-( Ještěže narcis kvete, kdyby ne, byl by svět už úplně vykolejenej.

Reagovat
grafik
grafik

21.12.21 21:21

Navnadils, u nás hezky sněží a už se těším až pojedu na biku do práce. Možná půjdu ještě teď … na chvilku.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.12.21 21:03

Jkcz, to je fakt, já měl 14 dnů zpátky pod tímhle ledové plotny, to je doslova o držku ;(

Reagovat
jkcz
jkcz

21.12.21 20:51

Ta cukrovacka je o hubu, jak se neda cist podklad, tak je to dycky jen otazka casu… ;)

Reagovat
Zbyniusz
Zbyniusz

21.12.21 20:19

Paráda. Já tak maximálně hrabačka ve sněhu.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.12.21 20:08

Adu, i tebe to zlákalo? ;)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

21.12.21 19:53

Super, hlavně, že je chuť, to je základ, pak to švihá samo :-) GJ.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 16
doubeq 7
kotew CZE JIHLAVA 16
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 22
MirosPikos 11