Omrknout kozy

Přidat foto

Sněhu akorát :-)

Nejspíš liščí oběd. Na vlka byly stopy moc malé.

Tady mají enduro jeleni double drop. Byla jsem svědkem.

Bukový les a krásná vrstevnicová lesní cesta.

Po dlouhé době modro.

Mravenčí les, Přírodní památka Poušť. Jít tudy v létě je horor.

S kolem kolem plotu.

A kozy nikde.

Čas předvánoční znamená pro idealistu čas adventních věnců, vůně vanilky, večerů s knížkou u kamen a čaje s rumem. Realista ho vnímá jako čas blbince v práci, uklouzaných silnic, dárkového šílenství a furt-tmy. A pak je tady cyklista, pro něhož čas adventní znamená především čas bez kola, konec, tečka (čest a sláva vyjímkám). Jak abstinence pokračuje, cyklista se stává popudlivým až nesnesitelným a celé jeho okolí si nakonec oddychne, když u cyklisty opět nastoupí cyklus.

Čili i já jsem dnes odložila na zítra to, co jsem měla udělat už včera, a odpoledne vyjela po dlouhé době směr les. Napadlo mě podívat se na místo, kde jsem v létě potkala zdivočelé kozí stádo, jestli je tam náhodou nezahlédnu. Sněhu u nás není tolik jako jinde na horách, tak akorát, aby se dalo skoro všechno vyjet a pořádně si u toho máknout. Silnice jsou tady jeden led, takže jsem se raději drncala po loukách v kolejích od traktorů nebo úplně mimo stopu. V lese je projeto od myslivců, úzká lesní asfaltka od Včelné k vratům Obory, na kterou je zákaz vjezdu, je dokonce protažená a posypaná štěrkem, to nemáme ani u nás ve vsi. Rekon vepředu a Rekon Race vzadu braly do kopce docela dobře, sjezdy dolů už byly spíš o náhodě, na co pod sněhem najedu. Že jsem si vystačila jen s jedním symbolickým pádem, považuju za důkaz existence a bdělosti andělů strážných :-) Na mýtině, kde jsem se v květnu potkala s kozím stádem, bylo vidět, že sem holky chodí vyhrabávat zpod sněhu trávu, ale jinak nikde ani kopejtko. Stmívání mě zastihlo ještě v lese, navíc bez světla. Sice jsem vezla v kapse čelovku, ale nějak jsem byla líná se s ní zabývat, však je ještě pořád trochu vidět, ne? Ty nejhorší úseky jsem měla za sebou, tak co :-) Poslední sjezd po louce domů byl jako chocolate mousse na závěr. Krajina otevřená až někam k Týnu nad Vltavou, zářící vesničky, ticho, jen ševelící sníh pod koly, kterého bylo tak akorát, že ani nebylo třeba moc sahat na brzdy. Po čtyřech hodinách venku a dokonalé cykloregeneraci to mělo jen jednu mrzutou chybu: nebylo doma lautr nic, co by se dalo svařit :-))

(vloženo 12.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.12.21 05:39

Mamko nic se neděje ;D jo jo, máš pravdu fousy i vlasy, šly po splnění cíle dolů, nebo jsou upravené ;)

Reagovat
perceptio
perceptio

14.12.21 22:17

Aduldinho, jo, tam by se člověk zahřál hned :-)).

Koubič: jo, možná to tak je. Ale přitom jaro, podzim jsem s tím problém neměl… A taky mi přijde, jestli to není i o okolní vlhkosti.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

14.12.21 21:45

@perceptio Vyraž na Kleť, tam se zahřeješ, až, až, jen ten sjezd bude bohužel naopak chladivý, oblečení je alchymie a každému vyhovuje něco jiného, ale základ je vrstvit a testovat, jaké vrstvy jsou ideál ;-)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

14.12.21 21:14

Značka třeba dobrý, ale parametry důležitější. Každá věc má své určení a svého spotřebitele, tahle evidentně není na to, na co ty ji potřebuješ, když je ti v ní kosa, páč se ti zevnitř zapotí.

Reagovat
perceptio
perceptio

14.12.21 21:08

To mě pobavilo s tím Vetychým. To je krásný přirovnání :-)). Ta větrovka by měla být právě dobrá, je od High pointu, žádný igelit. Ale taky má asi svoje limity…

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

14.12.21 21:01

Chce to, aby ty materiály fungovaly a odtáhly vlhkost od těla. Třeba když jsme na lyžích a svlíknu se jen do toho trika, tak se ze mě hulí jak z Vetchýho, když ho Nárožnej spláchnul kýblem vody (S čerty nejsou žerty) :-) Flíska dobrý, ale igelitová bunda špatný. Dneska je mraky dobrejch věcí, ale chce to juknout na parametry, vodní sloupec vem čert, ale paropropustnost aby to mělo pořádnou.

Reagovat
perceptio
perceptio

14.12.21 20:54

Asi budu muset víc jezdit do kopců :-). Jenže tady v té naší budějovické pánvi jich moc není…

Reagovat
perceptio
perceptio

14.12.21 20:52

Kouba, díky za zajímavé postřehy. Jako myslím, že zimomřivej zase tolik nejsem:-). Ale jde spíš o to, že pot se mi vysráží, pod bundou a ten pak studí. Používám tedy klasickou větrovku. Pod to taky flísku a termotriko. Nohy jsou v pohodě. Taky nějaký legíny a kraťasy :-)).

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.12.21 20:52

Kali, už pomalu začíná i vakl v kolenou :-D

hele, hoši, z mých platforem jste byli všichni hin, ale že byste někdo řekl Pojď mamko, já se ti na to podívám, to ne! :-DDD

Kocoure, tak to pardón! Nojo, drápy máš, fousy.. ale ty už jsi shodil, co? ;-))

Percy, díky moc :-) Já se moc oblíct neumím, jsem vždycky splavená jako kůň. Teď jsem měla progress triko s dlouhým (umělotina), microflís mikinu, membránku tenkou bundu a běžkařské kalhoty. Skoro důležitější mi přijdou ruce a nohy, v pohorkách mi tedy tentokrát prsty zábly, lyžařské rukavice o číslo větší fungují perfektně, do kopce je musím sundávat. Nikde moc nestojím a pěšky vedle kola jdu minimálně, takže spíš víc horko než zima ;-)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

14.12.21 20:28

perceptio : ono záleží, jak jsi zimomřivej :-) Já tak do –6 vydržím s termotrikem, tenkou flískou a zimní bundou od Axonu. Rukavice od Axonu taky a když je třeba, tak pod ně takový tenoučký od NordBlanc, co jsem dostal k lyžařskejm rukavicím. Na nohy zimní tretry Shimano MW7, termopodkolenky co mám na lyže, kraťasy s vložkou a na to gatě na běžky. V tom dám ty tři hoďky v pohodě. Na tuto zimu jsem přikúpil zimní gatě s vložkou z Dekáče, tak uvidím. Na ty ale vezmu volný kraťasy, nejsem Harapes :-)

Reagovat
perceptio
perceptio

14.12.21 19:24

Krásný. Opět velice zábavně a poutavě napsáno. Jako fakt bys mamko mohla psát do časáků :-).

Pobavilo mě to chocolate nevím co, ale dokážu si to celkem dobře představit :-)).

Jo a jen se zeptám, jestli můžu… co vozíš za vrstvy takhle do zimy? Já když vyjedu, tak dám tak hoďku a pak už je mi zima:-/. A to nesmím nejlépe nikde zastavovat. Budu muset vylepšit svůj státník asi.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

14.12.21 17:24

Mamko, když už, tak kočka v botách, kocour jsem tady já xD

Reagovat
grafik
grafik

14.12.21 10:33

Tak to pak jo : )

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.12.21 10:26

jo, to vrzání mamčiných platforem mne dodnes budí ze sna. :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.12.21 10:10

Vakl v botách, vakl v platformách, teď už i vakl na celém kole. Kde se to zastaví? :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.12.21 09:57

Pepo, tys vyhrabal toho kocoura v botách? :-D Nojo, tohle je jinej kalibr, sněhule z dekáče o dvě čísla větší. V těch jsem byla na Bóbika, to už mrzlo moc. Ale není to ono, sype se do nich sníh shora a je v nich hroznej vakl :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

14.12.21 08:39

Ty joo…slušný cyklohuhule :-D

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

14.12.21 08:36

grafik – mamce moc nevěř. Používá úplně jinou obuv:-)))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.12.21 01:31

goofy, ano, smutné to bylo :-DDD

kofi, tak to je super! Já už chytala nerva, když ses tak dlouho neozval ve fh ;-)

Adu, nesmeky pořeš, budeš si chrochnit ;-) Jinak místo relaxu dnes 12km pěšo dom přes kopec, v té černé p°deli, jak píšeš :-D Doma v jedenáct :-)

straky: díky :-) Kolik cyklistů? No ani jednoho samozřejmě! Ti tady nejezdí ani v létě, radši na Knížecích Pláních a tak ;-) Tři pěšáky, dva psy :-)

Fazzy, tys nezapomněl :-DDD Dobrá, kvůli tobě ovce :-D

Tomik: lama na kole, to ještě jde. Horší je tlama na kole! :-D

jkcz: jo. Máme stejný názor :-)

grafik: Hele, nejsi ty v té popudlivé fázi? ;-D Válce by se mi nechtěly taky.. Mám platformy. Nízké pohorky Keen, trekové návleky na nohy, aby mi do nich nepadal sníh. Zmrzlý prsty mám skoro furt ;-)

Reagovat
grafik
grafik

13.12.21 19:41

Venku tma jak v p r d e l i, a zima jak v r u s k u, šel jsem jenom do/z práce, 8 km. Nechce se mi ani válce. Mamka: jaké vozíš boty? Zimní spd? Třeba dělám něco špatně …

Reagovat
jkcz
jkcz

13.12.21 18:36

Zima na kole má své kouzlo.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

13.12.21 17:33

Pěkné,nasněženo mi nevadí,ale na kole to už není pro mě.1 je pěkný záběr.Ovce,kozy to nejsou,ale připadalo mi,že čumí na lamu na kole :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.12.21 17:30

Venku tma jak v p r d e l i, dnes relax a rum s čajem nebo obráceně? :-D

Reagovat
Fazzy
Fazzy

13.12.21 16:24

Jednak trvám na tom, že to byly ovce a druhak je mi z toho zima. Du si udělat kafe :)

Reagovat
straky
straky

13.12.21 16:11

Dnes okupuje bike-forum hrstka bláznů na kole na sněhu a k tomu ještě jedna holka se stejnou diagnozou :-)

Moc pěkně napsáno, fotky opět parádní.

Kolik si potkala během svého výletu cyklistů? :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.12.21 13:47

NJN, mamka a její cykloromantika, šestá fotka nemá chybu! A s tim absťákem máš pravdu, ale zase takové klus mě za hoďku odrovná tak, že by mi na to ani 3h v sedle nestačily :-) I když v těchto podmínkách to musí být na kole slušná makačka, ale já preferuji bezpečí. A propo, měl bych se podívat po těch nesmekách, aby mi je třeba stihl ještě Ježíšek donésti pod strom :-)

Reagovat
kofejn
kofejn

13.12.21 13:37

Alí: Já jsem ok, ale po přestěhování nemám na baráku kolo a pořád jsou nějaké dodělávky. Ale v pátek jsem konečně koupil nové destičky, tak můžu vyrazit.

Reagovat
goofy
goofy

13.12.21 12:59

Ach jo… Takový strastiplný výlet, a kozénky nikde… Smutný příběh… :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.12.21 12:52

Jan D: souhlas, stejně jako rysi. Otázka je, jestli si časem nezačnou chodit pro snazší kořist do ohrad.

Kofi, díky. Jsem ráda, že se dáváš dohromady :-))

midlandere, taky mě ty kozy mrzely, no. A to na ně určitě nejsem takový fanda jako ty! :-D

roud: kdepak, kozy jen tak nezmrznou ;-)

grafik, mikeš: sprosté slovo bych tu neřekla ani za pytel s*aček :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.12.21 12:50

Mamko přesně jak píšeš, ty stopy od traktoru jsem taky projel a školou rovnováhy bych to taky nazval, byl to boj, měl jsem takovou spotřebu energie, že mi ani ty dvě tyčinky moc nepomohly. V rukách mě braly křeče, jak jsem se držel a k tomu SPDéčka, prostě fajnšmekry ;D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.12.21 12:41

Kožíšku, největší nepřítel je zatím jen čas. A pak tedy ty zmrzlé silnice, ale dnes mi přijdou hřeby (a roztálo to, že :-D) Jenže stejně je to i s hřeby blbý, mně to sice neklouže, ale autům okolo jo..

Oldo, sněhu místy fakt jen symbolicky, v lese pod stromy a tak.. Ale byly i hluboké koleje, hrbaté od traktorových gum, tam to byla škola rovnováhy :-))

Kali, sice se to vůbec nehodilo, cukroví se čokolády a krému nedočkalo, druhý den po 3. dávce to taky ještě nebylo ono, ale jsem ráda, že jsem jela :-)

Miťo díky. Právě to počasí mě vytáhlo ven :-)

Jano, to díky, za zkouknutí a hlavně za to přečtení :-)) Není to výměna, blizze mám pořád. Do terénu tady u nás už si to fulla zaslouží.

Pepo, díky. S těmi vlky je to možné, ti by ty pitomoučké kozy strhli levou zadní. Ale sníh byl odhrabaný čerstvě a stopy byly spárkaté, ale ne srnčí, tak tam určitě ještě nějaké chodí. Na vlka bych tipla tohle z loňské zimy:

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.12.21 12:19

Grafik: nejsou, ale s takovouhle, brzy budou ;(

Reagovat
grafik
grafik

13.12.21 12:17

Ještě že nejsou kozy sprosté slovo. 1*

Reagovat
roud
roud

13.12.21 11:53

Tak hlavně že né omrzlé kozy :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

13.12.21 09:24

sníh, sníh, krev, sníh… a kozy nikde. já chci zpátky léto! :-)

Reagovat
kofejn
kofejn

13.12.21 09:14

Pěkný výlet, takový motivační. Snad se na kolo dostanu mezi svátky.

Reagovat
Jan D.
Jan D.

13.12.21 07:42

Pepa: konečně vlci dělají, co mají. Teď ještě aby to lidi a hlavně myslivci pochopili:)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

13.12.21 07:26

Kozy asi sežrali vlci. Včera bylo ve zprávách, že na Šumavě vlci žerou jeleny :-))) Moc krásné poježdění a počtení.

Reagovat
Jano86
Jano86

13.12.21 06:50

Parada:)dokonca som to precitál do konca :)jaky si mala dovod menit stare mtb za nove?:)

Reagovat
miťo
miťo

13.12.21 06:31

Pěkně mamko. Zima na kole je fajn, když klapne počasí.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

13.12.21 06:28

Zima má své kouzlo, které je škoda nevyužít.

A s tou abstinencí je to přesně tak, jak říkáš.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.12.21 05:36

Mamko koukám, že se sněhem jste na tom stejně jako my. Hezký cestičky, i když si ty kozenky nenašla ;)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

13.12.21 05:35

Mamko já to věděl hned, že budeš dodávat cykloreporty i v zimě, aby jsme měli “za pecí se na co dívat a co číst”, no zatím ty teploty jdou. Skoro hned, jak u nás silnice rozmrzne, že bych mohl Ht krátce provětrat, na silnici napadne sníh a auta to ujezdijou, takže to klouže. Ale tento týden má být obleva.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 13
doubeq 7
kotew CZE JIHLAVA 16
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 22
MirosPikos 11