Zimní paráda

Přidat foto

Za sluníčkem!

U hájenky v Údolí postavili zrcadlo, se teď můžu vzhlížet.

Po tomto je radost jet :-)

někde v poli

Vánoční strom u kostela v Mělčanech

Z Mělčan do Silůvek

A hurá do Mariánského údolí!

...je to výzva, těžší úseky vedu...

... ale je to jižní svah, většinou se dá jet.

pohled na koníka v údolí Bílé vody

...zase vedu, ale za chvíli už budu v Litostrově, tam jezdí autobus, tam to bude dobré...

... nebylo, vedu až do Domašova, ale zato mám celou silnici pro sebe :-).

V Rudce potkávám autobus, moc mu to po tom ledě nejelo. jsem aji stihla vytáhnout foťák a zaostřit!

Vánoční anděl v Rudce

V Rudce mají i Peklo

Betlém se zvoničkou v Domašově u hospody

V Říčanech mají betlém s dvourozměrnýma siluetama z dřevěných obložek. Ještě to neměli rozsvícené, tak jsem fotila s bleskem.

červánky mě zastihly cestou z Říčan do Rosic

v Rosicích už byl betlém na náměstí rozsvícený, ale stejně jsem to vzala bleskem

vánoční strom v Tetčicích

Dnes slibovali sluníčko, a bylo. Protože přece jenom mrzlo, rozložila jsem vyjížďku na dvě etapy s přestávkou na oběd. Dopoledne jsem jela na jih a projela se po krásných čistých silnicích 40km. Odpoledne jsem to vzala na druhou stranu, že udělám zimní fotky z Mariánského údolí a podívám se na betlémy v obcích tím směrem.

Odpoledne to bylo jen 32km, z toho jsem 5+ km šlapala pěšky, od Litostrova přes Rudku až do Domašova se jet prostě nedalo. Původně jsem doufala, že z Litostrova už to bude udržované a stejně pěkné, jak všude jinde, bo tam zajíždí autobus, ale nebylo. Tam je to takový zapomenutý kraj. Ten autobus jsem nakonec i potkala, jak se šinul po ledě krokem.

Otestovala jsem nové zimní boty, které jsem si onehdá pořídila. Jsou to bytelné kožené boty o dvě čísla větší, aby se mi do nich vešly pořádné teplé ponožky a vložky s hliníkovou folií. Musela jsem oddělat klipsny, v zimě jezdím bez nich, bo se mi do nich velké boty nevejdou. Dopoledne 3 hodiny v mrazu v pohodě, odpoledne se boty prošly a taky v pohodě, nekloužou, nedřou, dobře se šlo. Taky musím zkonstatovat, že ta vidlice Arabovi svědčí, to kolo se vede samo, dřív jsem to musela tlačit pomalu obouma rukama za řidítka a furt mě to mlátilo pedálem do kotníku, teď stačí položit ruku na sedlo a jdeme. Já ho nakonec začnu mít ráda: jede, nikde neštěrchá, ani o něm nevím, a ještě se i dobře vodí… :-)

(vloženo 12.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

14.12.21 21:47

Jak bych to kulantně řekl, lepší jeden větér než dvacet doktorů ;-)

Reagovat
bara2
bara2

14.12.21 19:52

Kocoure, to pak není vítr, ale forsáž :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

14.12.21 19:42

Adu, ale nejsou větry, jako větry, záleží na tom, na které trpíš ty, potažmo tvoje okolí xD

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

14.12.21 14:04

To já na větry vůbec nekoukám, buď jsou nebo nejsou :-D A větry jdou přece do hnát :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

14.12.21 13:43

Báro, když já jsem s tím plánováním tras podle větru na tom dost blbě, povede se mi to tak ve dvou z deseti případů ;(

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

13.12.21 22:47

Ohledně výběru vhodného místa pro dlouhodobý časosběr jsem vycházel z toho, že by tam po celý dlouhý čas, ve fotozáběru nemělo nic přibýt. Snad krom nového asfaltu, v což jako vášnivý silniční cyklista doufám. Tím pádem pěkně vynikne progres v růstu, zatím mladých stromů. Akorát fotit v době, kdy je na nich listí.

Jo, a děkuji za nafocení Marientalu. To pole s pažitkou, které je tam již několik let, nemá chybu. To se hned tak někde nevidí, přesněji řeceno – necítí. Nevím proč, ale mám z toho prču, strašnej komiks.:)

Reagovat
bara2
bara2

13.12.21 20:44

Petře, třetí a čtvrtý snímek jsi situoval, jak jinak, přesně. S tím časosběrem to není špatný nápad,mně se tam líbí ta rovná linka silnice bez nějakého okolí, jen stromy kolem cesty. V bílém to vyniklo v plné kráse… ale co když bude zima bez sněhu? No a v zatáčce na osmém snímku jsem si říkala: to teda budou drahé fotky! Zmínil ses o Marientálul u Louky, tak jsem ti ho teda zajela vyfotit v zimním hávu. To je fajn, že se ti líbí :-)

Tak ještě snímek „silnice po smrti“ – jelo se po tom líp, jak za sucha.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

13.12.21 20:08

Když profíci, tak já taky. Dořekla v neděli po obědě Bára a vyrazila na druhý švih téhož dne.:) Text i fotky až pohladily, a je to vše motivační. Mám radost, že to i ostatním takto pěkně odsejpá. 7–11 foto zachycuje jeden z mých velmi oblíbených úseků, tudíž má protekci a je jasný vítěz fotoreportu. Čtvrté foto pod názvem – někde v poli- je pořízeno napravo před Mělčany směrem od Ořechova, že ano? A když vidím na třetím fotu ty mladé stromy, lemující silnici za Ořechovem, tak mě napadlo provést časosběr. Ale pořádnej. Fotit ne každý měsíc, ale jednou za rok, po dobu deseti let.:):)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

13.12.21 19:14

Báro Hrabačov je pouze 420 m.n.m. V zimě se tady dole všude solí , takže silnice holé a pokud nejedeš na hory tak můžeš jezdit téměř po rovině.

Reagovat
learita
learita

13.12.21 19:06

Zvyknout bez klipsen:-). Myslím, že drtivá většina zde diskutujících by měla spíše problém zvyknout si na klipsny:-)

Reagovat
bara2
bara2

13.12.21 18:52

Pepo, na tvoje hory a neuvěřitelné porce kilometrů v obou osách můžu jen obdivně koukat. Ještěže bydlím v relativně teplých krajích s většinou mírnými kopci, tam u vás bych asi na kole nejezdila.

Honzo(03) koukala jsem, kde jezdíš a totéž, co píšu Pepovi. Tohle je už moc těžký terén. Ale v krásném prostředí!

Mikeši, na Vysočinu jezdím ráda v létě, není tam takové horko a je tam hezky. V zimě se tam po silnicích nedá, to jezdím tady kolem komína, dál jenom na jih do rovin, ale tam hnusně fouká, tak už se dívám na předpovědi větru a než do větru ve špatném směru, to raděj třikrát kolem komína v Údolí :-)

Reagovat
bara2
bara2

13.12.21 18:42

Tomíku, pěkně nám neděle vyšla!

Miťo, tam bys to normálně jel a užil si to, včera tam nic nejezdilo a nahoře na těch rovných hladkých úsekách by ses mohl vyblbnout po celé šíři cesty :-)

Learito, jo, musela jsem to zkusit, když to tady Miťa občas dává:-) Onehdá jsem udělala první pokus, to bylo zrcadlo nakřivo, ale včera mi to vyšlo rovně a na střed snímku „jak když střelí“, přímo neuvěřitelné – naslepo z levé ruky :-D Už si tady projíždím takové okruhy 30–40km po té teplejší straně, abych si mohla i v mrazu objezdit s přestávkama v depu stovku. Po těch dvou až třech hodinách se to v dobrých botách v mrazu dá a až mě včera překvapilo, jak to jelo. Hodinová pauza na oběd byla akorát, k tomu přidat půlhodinovou na ohřátí bot a na kafe a stovka nemůže být problém. Akorát si člověk musí zvyknout bez klipsen, se mi při podřazení odlepovala bota od pedálu… Ale to si vždycky za pár dní sedne. Akorát dnes je teda obleva a zase jsem nasadila klipsny, takže zvykat si budu až jindy.

Reagovat
learita
learita

13.12.21 18:01

V pátek jsem si koupil takové festovni zateplené boty do práce a také jsem si říkal, že je v zimě odtaham na mtb.

Jinak velmi pěkná porce kilometrů v té zimě.

A fotka v zrcadle je dělaná za jízdy ne?

Reagovat
miťo
miťo

13.12.21 17:35

Krásný fotečky Báro. Na některý cesty bych i vyjel, ale nesměla by na nich jezdit auta. Smotat se na sněhu pod auto bych nechtěl.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.12.21 13:00

Báro, tak to máme opačně vzájemné, já zase nejezdím na tu Jihomoravskou, ale ani v létě ;)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

13.12.21 12:41

Tak jak píšeš to je zimní paráda :-)

Reagovat
bara2
bara2

13.12.21 09:08

Adu, šikovný cyklista by to asi celé projel, sem tam byl u okraje kamínek (tipuji, že tam něco sypali v pátek), na kterém se to chytlo, a nebylo to tam tak zledovatělý, proto se dalo taky pohodlně jít. Ale je to náročné na rovnováhu a na záda, v kopci jsem se musela nutit udržet uvolněný ramena, pak si to drželo stopu samo. Cuknout s tím, by bylo na pád. Tak to je, ale je to prostě únavné, taky jsem často odpočívala zevlováním a focením. A do kopce pořád šlapeš, a když je to v záběru, dá se jet . Na rovinách, nemluvě o klesání, se to rozbíhá samo, to už by byla rovnovážná vyšší dívčí :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.12.21 08:40

JJ, tak i mě to do kopce jde vždycky tak nějak líp, z kopce mám dycky bobany :-) Ať už jdu pěšky, klušu a nebo jedu na kole a když je to navíc uklouzané, tak se bobany násobí :-D Tu volbu obyčejných bot na zimu asi přehodnotím, ale já mám zrovna takové dobré zimní avšak silniční střevíce. Je fakt že přehození pedálů je otázka pár minut. Včera to teda pěšky bylo místy tak na houno, že bych teda kolo vést nechtěl, byl jsem rád, když jsem si zhruba 3× neustlal a jednou jsem teda spočinul na prdeli, ale to bylo na zasneženém svahu, takže pád do měkkého! :-)

Ideální volba by byla nesmeky na boty a pláště s hroty, to už by se možná dalo něco podnikat :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

13.12.21 07:33

Nádherné fotky a spousta ujetých km. Velký obdiv za zdolání ledových úseků.

Reagovat
bara2
bara2

12.12.21 23:24

Adu, po čistých silnicích se jelo parádně.

V zasněženém lese to bylo do kopce, většina se dala jet a často jsem zastavovala kvůli fotkám, pěšky bych to nahoru nešla. Nahoře je to taková náhorní plošina s rozhledem daleko, vlastně celou pěší cestu jsem viděla, kam mám dojít. Já tam někdy chodím a rozhlížím se i v létě, abych si odpočinula z toho výjezdu nahoru. Tam je hezky a procházka mi nevadila, vzalo mi to možná hodinu, to bych stejně o moc víc nenajela :-)

Mikeši, na tu vysočinskou stranu v zimě prakticky nejezdím, právě proto, že to tam bývá na těch nefrekventovaných cestách nesjízdné. Dnes bylo moc hezky, ale dlouhou cestu na jižní stranu bych nevydržela kvůli mrazu. A dvakrát vyjíždět od baráku prakticky stejnou cestou by v tomto počasí byl hřích. Že bude část výletu pěšky jsem počítala, však tam se chodí na výlety. Ale k té (a od té) pěší části se musím nějak dostat. A jak líp, než na kole? Proto taky jezdím v normálních botách, kdykoliv můžu pohodlně jít. A proto se mi líbí dobře voditelný kola. Když se dá kolo vést za sedlo, tak to je, jak kdyby sis vykračoval sám. Nejdůležitější bylo, že se dalo vyjet nahoru, do kopce mi to nechodí.

Kožíšku, jak bude trochu tepleji, plánuju delší výlet, ale určitě ne směrem na Vysočinu. Tam to nerozmrzne do jara :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.12.21 22:06

vidění = vodění = halt automat :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.12.21 22:05

Baruš, paráda, za to vidění teda fakt palec, já radši vyrazil bez kola ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.12.21 21:22

Báro surovej počin! Máte holé silnice, stejně jako u nás, ale ty vedlejší už vyžadují zvýšenou pozornost. V Tetčicích máte krásnej stromek a ty betlémy jsou parádní ;)

Reagovat
Honza03
Honza03

12.12.21 21:19

Tak to je parádní pojezd. A poctivá porce kilometrů k tomu.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.12.21 21:18

U nás je to podobný jako foto s autobusem i chodit se po tom musí opatrně. Ale od pondělí bude oteplení.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 16
doubeq 7
kotew CZE JIHLAVA 16
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 22
MirosPikos 11