A zítra budeme plést

Přidat foto

budoucí dvacetsedumapůlky

Zdar, zítra mě čeká pletení, jen si nejsem jistý s délkou drátu. Ráfek ma vnitřní průměr 550mm, náby mají mezi oky 44mm a omylem jsem si vzal 14mm niple. Bojuji teď ale s délkou drátu. Každý kalkulátor počítá jinak. Tak pokud by se někomu chtělo, tak mi může do komentáře hodit svůj názor, jak dlouhé ty dráty mám vzít :D

(vloženo 8.8.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
PavlikXSS
PavlikXSS

10.8.17 06:55

Melo tam byt 0.8cm, ne mm uz jsem z toho blbl, ale uz mam zapleteno, dnes jen vycentrovat a nahodit bezduse a vyjet :)

Reagovat
Jakobo
Jakobo

9.8.17 13:43

0.8 mm? Ja nevim, mne se zda, ze meris uplne neco jineho nez mas. Nejmensi hodnota pri vypoctu dratu je prumer otvoru a ten je 2.4–2.6 mm.

Reagovat
PavlikXSS
PavlikXSS

9.8.17 10:38

Mezera mezi oky vedle sebe je u 32d naboje 0.8 mm uz sem se k tomu nejak dobral, vychazi to tamer vsude 270mm ale i tak zkusim prvne vzit pozink draty a vyplest si zadni kolo nanecisto, nechci pak mit doma štos drachych špic k nečemu

Reagovat
Jakobo
Jakobo

9.8.17 09:54

Jinak vypocet to je velka neznama jak to nakonec vyjde, aspon pro me. Vypletam parkrat do roka a vzdycky je tam nejistota jestli po dotazeni bude konec presne po drazku nebo bude o neco precnivat. Rafky si samozrejme merim sam na nekolika mistech, casto nejsou presne kulate. S DT jsem se parkrat pekne vypekl u nab s velkou prirubou i jinak mi to moc nevychazelo, vetsinou kratsi, tak jsem presel na Sapim, tam mi zas obcas vyslo zbytecne dlouhe, ale posledni dobou jsem znovu zkousel DT a po dotazeni tenzometrem na doporucene napnuti to vychazi pekne, cert vi. Naposledy jsem pocital podle spokecalc, ten je spolehlivy. Ted nemluvim o velkych rozdilech, ale fakt 2 mm max. I ty 2 mm jsou ale celkem dulezite u hlinikovych niplu, u mosaz je to celkem sumak.

Reagovat
Jakobo
Jakobo

9.8.17 09:46

Obavam se, jestli jsi vubec spravne zmeril / nasel rozmery nab. XT naby na CL jsem meril pred nejakym mesicem a kupoval rafky a draty, budu je taky v dohledne dobe zapletat. Co si ale vybavuju tak 1. 44 mm maji naby pro Vcka 770 a 780, naby pro kotouce maji tu prirubu sirsi a 2. kazda strana ma jinou roztec, treba u tech 770 a 780 to bylo 44 vlevo a 45 vpravo, u techto si presne nepamatuju. Matne si vybavuju, ze strana u kotouce mela u predni i zadni stejny prumer, druha strana byla uplne jina.

Tos meril nebo nasel nekde na netu?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Kubánec 5
theedge 14
TicTac135 36
GrebFuf 3
Janouch 23
otecius 5