Dlouhé stráně a Františkova myslivna

Přidat foto

Větrníky na Medvědí hoře

Horní nádrž PVE Dlouhé Stráně

Odbočka k Okenní štole

Dřevěný chodník mezi Velkou a Malou Jezernou

Sjezd k Hubertce a Františkově myslivně

Františkova myslivna

Zámčisko

Dost věcí jsem letos podcenil, takže to byla solidní makačka. Nahoře liduprázdno a tak o 10 st. méně než v údolí. Navíc hodně, hodně, ale hodně silný vítr. Nazpět jsem to bral přes Malou a Velkou Jezernou k Františkově myslivně, kde je jeden trochu náročnější úsek neznačenou pěšinou – část i po dřevěném chodníku přes bažinu. Ale celkově super, Dlouhé Stráně mám pro letošek splněny. Ujeto cca 72 km.

Více fotek na rajčeti

(vloženo 19.5.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
T(h)omik
T(h)omik

20.5.17 22:01

Singlespeed: Taky jsem zažil Medvědí horu ještě bez lanovky a sjezdovek. Ale argument, že když zničili tohle, pak nemusím respektovat zákazy jinde, stojí na dost vratkých základech. Co a proč je tedy okolí, kde lze omezení (z tebou uvedeného důvodu) ignorovat? Jelení studánka a celý ten hřeben je sice na dohled, jenže to i Orlické hory nebo za dobrých podmínek Krkonoše. Tam to platí taky?

Skutečnost, že se na Dlouhých stráních postavila elektrárna, a že ten kopec už z dálky vypadá blbě, se mi nelíbí o nic víc, než spoustě jiných. Ovšem přesto nebudu přispívat k tomu, aby se vlastně jen pro zábavu ničila další místa. Možná jen neuvažuji racionálně ;-)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.17 21:25

T(h)omik: Já znal ten nádherný hřeben z Koutů na Medvědí horu a Mravenečník ještě než ho zničili výstavbou skiareálu. Samotný masív Dlouhých strání provrtali komplet a vršek seřízli a postavili megadílo. Jakýkoliv zákaz v okolí musí být racionálně uvažujícímu člověku k smíchu ;-).

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

20.5.17 21:15

Singlespeed: Určitě je to super poježdění, ale upřímně řečeno, nemám rád když se tyhle zákazy porušují. Byly zavedeny z nějakého důvodu – na ochranu zdejší přírody – a jako někomu, kdo má přírodu rád, se mi tyhle „ilegály“ docela příčí. Jeseníky jsou plné míst kam se s kolem normálně smí, takže mi nedělá problém respektovat pár omezení v chráněných oblastech. Možná budu za suchara, ale napsat jsem to musel.

Radez: Koukal jsem na ten odkaz: zvlášť v horku solidní brutál :-D

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.17 21:03

Vyladil bych to mimo sezónu v pracovní den od býv. Alfrédky parádním terénním stoupákem po červené k Jelení studánce na hřeben, pak kousek ilegál po hřebeni k rozcestí „Nad Malým kotlem“. Následně po zelené neméně parádním sjezdíkem k Františkově myslivně a dál tak, jak jsme tu výše psali přes povalové chodníky na Malou Jezernou a vrchol Mravenečníku. Nekompromisně skvělá bajkovačka.

Reagovat
Radez
Radez

20.5.17 20:39

Díky za info oboum, zkusím to odspodu od té vyhlídky, až tam budu zase dupat, doufám, že to stihnu do léta.

Jinak přímo na Mravenec jet ani nechci :-), ta červená kolem je příjemná :-), myslím teda že tam byl zákaz, poslední tři roky jsem tu červenou teda nejel.

Jo a když už jsme u té horní nádrže, tak kdybyste měli nějaký doporučení, jak vyladit trasu z Šumpru, tak to sem klidně hoďte, nebo jestli to máte někde nahrátý, tak mi sím pošlite odkaz do zprávy. Hlavně aby tam byly ty panorámata.

Před pár rokama jsem jel tuto trasu, tak v ultrahorku byla fakt vypečená :-)

http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.17 20:07

Radez: od Vyhlídky po modré je to kus po široké lesní cestě, pak jsem musel kus nést/tlačit kolo nahoru, neboť chodník, který navázal na komunikaci byl zapadaný bincem od lesáků (bylo to však už poměrně dávno, takže možná už bude chodník v lepším stavu, aby se alespoň dal jet dolů). Od Františkovy myslivny to bylo ještě minulý rok nahoru vcelku pohodně sjízdné (ten krpál na obrázku vůbec není tak strašný jak vypadá), trošku více přitlačit se musí až za povalovými chodníky mezi Velkou a Malou Jezernou, kdy se lesní cesta trochu více zvedne a bývá tam bláto, ale poradila si s tím i má drahá. Parádní zvedák je pak od cedule „Mravenečník-sedlo“ po neznačeném chodníku přímo na vrchol Mravenečníku. Potom následuje hravý terénní sjezdík neznačeným průsekem na sever zpět na červenou značku.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

20.5.17 16:31

…ale jen hádám. Nahoru jsem to nejel a při sjezdu může pocit zkreslovat.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

20.5.17 16:30

Půlku z toho

Reagovat
Radez
Radez

20.5.17 13:59

Myslíš ten co máš na těchto fotkách na třetí od konce? :-)

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 20:27

Radez: Asi myslíš od Vyhlídky. Někteří to tak jezdí, ale sám jsem to ještě nezkoušel. Určitě to jde. Z toho, co jsem viděl včera, je od Fr.myslivny na Jezernou solidní krpál, ale pokud máš v nohách, tak to zvládneš. V Losinách ten zákaz pořád je. Sám tam ale jezdím často a nikdo mi nikdy nic neřekl. Projíždím pomalu a s ohledem na ostatní, ostatně dělají to tak všichni. S trochou rozumu a ohleduplnosti není problém.

Reagovat
Radez
Radez

19.5.17 20:17

Símtě, dá projet k té F. myslivně po modré značce od Pod Homolí a že by se to jelo obráceně, než si to jel ty k té horní nádrži? Já sem to párkrát jel přes Malou Jezernou, ale bez té odbočky k F.myslivně.

Jinak u toho zámku v Losinách, tam je furt pro kola zákaz ne? Projíždět tím parčíkem, nebo už to odďály?

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 18:48

Dlouho jsem jezdil na crossu. Mtb jsem koupil předloni na podzim. Mám dvě malé děti, tak není tolik času jezdit co bych si přál, ale snažím se. Na biku se odvážím na horší cesty než s crossem a pomalu se osměluji na víc. Ale jde to pomalu.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

19.5.17 18:21

Tak, to jsem nevěděl, že jsi bike-elév. Partnerka v mládí 7 let intenzivně závodila na mtb, takže asi proto se jí to zdálo v pohodě.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 18:10

mtb mám teprve druhý rok, tak mám ještě rezervy. Nebo máš odolnou partnerku.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

19.5.17 18:04

Ten úsek dobře znám, nedělal problémy ani mé partnerce, když jsme ho jeli opačným směrem nahoru, takže mě vcelku překvapilo, že se ti zdál trošku náročnější i směrem dolů.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 17:50

Jak kdy. Tady šlo o takový úsek, který mi náročnější opravdu připadl. Normálně jezdím nezpevněné cesty a pěšinky, ale je fakt, že žádné větší divočiny. Tenhle kousek byl mimo moje běžné standardy. Možná proto je moje hodnocení trošku jiné než u otrlejších jedinců. Nepopírám.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

19.5.17 17:40

Vidím, že pokud to není po asfaltě je to pro tebe „trochu náročnější“ :-).

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 17:32

Fran7: Hlavně aby vyšlo počasí. Ono to v těchhle výškách bývá dost zrádné. Ale užij si to.

wilda81: jj, hlavně ta oblast kolem Uničova je v tomto směru smrtící.

Reagovat
wilda81
wilda81

19.5.17 16:46

Lister: Moje řeč. Celé mládí jsem bydlel na pomezí Hané a Jeseníků a jet směr Olomouc bylo vždy za trest. Ty nekonečné rovinky, protivítr ať už jsi jel tam nebo zpátky. Peklo! :)) I na silničně mě to táhlo opačným směrem a jako bonus jsme měli i bikrosovou trať.

Reagovat
Fran7
Fran7

19.5.17 16:31

Za 14 dnů tam jedu a kolo beru sebou, tak díky za dobrý nápad, zajedu tam taky.

Reagovat
Lister
Lister

19.5.17 15:45

Není nic horšího než rovina na kole – i na silničním.

Bydlet na placce tak si brzo hodim mašli.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 15:02

Díky. Jeseníky jsou vážně super, bohužel letos nemám moc času je projíždět. Mám rád kopečky, v Polabí bych se asi taky nudil. Ale zase to musí být dobré třeba na silničku :-)

Reagovat
JimboJones
JimboJones

19.5.17 13:42

Paráda! Jeseníky jsou super na kolo, škoda, že to mám 200km. Ale letos se tam taky chystám, Polabí je vážně nuuuda!

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

19.5.17 12:45

Díky. Jeseníky jsou na ježdění parádní, o tom zádná. Fakt ale je, že ten fučák byl včera brutální a dost to celé kazil. Snad příště bude líp. Díky a přijeď se sem zase někdy projet :)

Reagovat
Člověk a jeho svět
Člověk a jeho svět

19.5.17 11:56

Pěkné fotky. Včera foukalo hodně. Jinak jezdíš v hezkých místech, tam to mám asi nejraději, škoda že to mám malinko z ruky, ale tak dvakrát za rok tam minimálně jsem. Tak ať se daří ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19