snad ne u nás ..-))

Přidat foto

vychytávka automat na placení trailů

...ještě ,že neumím cizí řeči..-))

doufám ,že to nepřijde k nám tento nápad… i když samozřejmě chápu ,ale..

p.s :…jsem si říkal , když jste někteří říkali ,že je to na polooficiálních trailech normální a vlastně správné (??) schválnosti a různé bariery proti bikerům ,tak že vyrazím na absolutně oficiální a tady ted zas tohle..-))

(vloženo 25.4.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vlasto
vlasto

25.4.17 20:44

Jecnak: ani bych nerekl, ze vyhrocena. Za oficialni cyklostezku nebo trail bere vlastnik pozemku penize od statu, tudiz odpovida za stav. Pokud se na nich neco stane, tak je muzes zalovat a obvykle to i nemci udelaji. Na vsech ostatnich sotkach, pesinach je obecny zakaz pohybu na kole. Ten zakaz je ale z drevnich dob, tudiz ho nikdo z mistnich bajkeru nerespektuje a vlastnici, az na par malych vyjimek, pohyb na vlastni riziko toleruji. Postalm je klasicka horska silnice, kde auta myto plati stejne jako na loser nebo glockner. Na kole zdarma.

Reagovat
dkny
dkny

25.4.17 16:11

Jecnak: No skoro jsi uhodl..-)) tesne vedle… Pry jsou prvni a tedy nejstarsi v zemi..

Reagovat
jecnak
jecnak

25.4.17 16:03

Tipl bych Rakousko. Tam je ta situace vyslovene vyhrocena, protoze kvuli nejaky vyhlasce je majitel lesa odpovedny za les se vsemi dusledky, tedy i kdyz se ti tam na kole neco stane. Proto totmu majitele sli naproti a vetsina je tam zakazana. Soukromych lesu je v Rakousku vetsina. Stejne tak se tam plati myto na par soukromych silnicich – silnicich vedoucich pres soukrome pozemky – treba prusmyk Postalm kousek od Stroblu u Wolfgangsee.

Reagovat
Mereck
Mereck

25.4.17 15:08

Prostě další nešťastná formulace slov. Mně osobně zase dojímá naše metro a jejich:

‚Provoz metra bude přerušen až do ukončení provozu (toho a toho data)‘

To je sloh! Přitom by stačilo napsat ‚obnovení provozu (a posunout datum na následující den)‘

Reagovat
RomanH
RomanH

25.4.17 15:02

Kvasničkův vlhký sen. Ještě chybí zákaz mimo traily.

Reagovat
dkny
dkny

25.4.17 13:24

Jo jinak pro info ty cedule -zákaz -jen na některých usecích jsou proto ,že začátky tras nebo spojnice tras jsou na veřejných lesních cestách a za Ty by firma nemohla vybírat peníze …proto až komicky minimálně snad sto cedulí se zákazem … přiznám se ,že první mě zmátla (malé písmo jsem neviděl) -jen velké zákaz…,navíc bylo možné jet rovně nebo odbočit na trail – že je ten usek zavřený ,že je tam sníh nebo moc mokro (je to dost vysoko položné jinak průměr zde cca 700 m.n.m.) ,akorát mě bylo divný že cedule je pevně přišroubovaná (..ale říkal jsem si německá preciznost.......-))

Reagovat
dkny
dkny

25.4.17 13:15

midlander : no přesně ,taky jsem to nechápal (mini písmo atd..) a vzhledem k tomu že 1 trail (cca 26 km černý) je rozfázovaný do cca 10 menších trailů (resp. pasáží) a u každé je tato cedule ,tak až na 4. pasáži (trailu) jsem si všiml toho malého nápisu a pochopil význam , plus pod ním hlavně jsem zjistil -že je název té pasáže také relativně dost malý a ještě dost dole …přitom bych čekal ,že jako nejdůležitější sdělení pro cyklisty bude název toho trailu nahoře a velkým písmem.

Ale jinak mají němci zas perfektní značení ,dost časté cedulky po krátkých usecích (řekl bych lepší než u nás) opravdu na každé odbočce cedule ,ani jednou jsem nebloudil ani nemusel váhat kam jet dál . Jen na začátku celkem zmatek (možná zaměrný – s ohledem na placení – kde to začíná a kterým směrem člověk jede. Protože jinak to mají perfektně udělaný start (parkoviště ,zázemí -mimochodem mega areál..) skoro málem uprostřed trailů ,takže v průběhu okruhu se může člověk občerstvit -což pro mě odpůrce čehokoliv navíc (batoh ,atd) super a ideální řešení .

Reagovat
Kire
Kire

25.4.17 13:00

Nevidím na tom nic divného. Někdo vybuduje a udržuje traily a určí podmínky jejich použití; zde je cesta uzavřena jen pro ty, co nemají pas. Slušný člověk koupí lístek a jede.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.4.17 12:47

naprosto souhlasím. Viz Joska níže. Na Rychlebech nebo v Trutnově je to úplně stejný. Jet tam nemusíš, můžeš jet po obyčejných cestách, ne po udělaných trailech…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.4.17 12:45

Jako automat chápu, ale logiku té cedule nechápu. Trail uzavřen, užití možné pouze s pasem… to je prostě divná formulace. A proč písmo co nejdrobnější? No vlastně je to jako u zákazu vjezdu s dodatkovou cedulkou „neplatí pro …“. Německá nátura, HALT, GESPERRRRT!

Reagovat
joska
joska

25.4.17 12:26

kdyz to vezmu kolem a kolem, tak chapajici slusnej biker kdyz prijede na rychleby nebo do trutnova tak si ten dobrovolnej prispevkovej pasek za 50Kc vzdycky koupi. tazke je to pro em ve vysledku v podstate to same az na to ze je to v nemecku proste drazsi.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

25.4.17 12:11

pokud je to soukromej les a udržovanej trail tak to docela chápu

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7