DC vs Fabia

Přidat foto

Klasika, jedu si po Brně z kopce 50km/h, řidička mě přehlídla když odbočovala vlevo…

(vloženo 22.6.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
midomidi2013

6.3.17 19:47

LuckyBerny
LuckyBerny

9.7.16 15:48

Zdá se, že polovina z bajkerů je vztahovačná jako prase (nikdo na Marcele vinu neháže) a má problém s tím, že by pro své dobro mohli občas předvídat (nechme stranou Brninskou situaci, trolejbusy, vlnu vozidel tak jak to popisujete tam ta 50ka smysl dává). Jasná chyba řidiče ale není tak složité něco podobného Bombos3 23.6.16 19:02 udělat, co mi z toho vychází? Vždy předvídat. Takové splynutí s pozadím například. Jednou se mi stalo, že jsem ve voze takto odbočoval vlevo, 100m před odbočkou se ke mě v přibližuje kamion nejel rychle stačilo přibrzdit na 30km/h a prolítnout to. Přišlo mi ale, že na masce kamionu vidím třetí sloupec světel a ejhle, motocyklista v černé kombinéze cca 30 metrů před korábem. Mohla být docela legrace. Jak píše JSt: rovnováha. Ve spojení s Marcele solidním přístupem to musí být karma, takovým se následky vyhýbají.)

Reagovat
Kacko
Kacko

27.6.16 21:34

Hlavně že jsou všichni v pohodě, musela to být slušná pecka. Řidička si odteď bude dávat pozor.

Reagovat
PiPe.cz
PiPe.cz

24.6.16 09:21

zvisuje, vidis ze se mu nerozpadlo i kdyz to je na 3 pulky

Reagovat
BikerM
BikerM

23.6.16 23:37

Marcele: Hlavně, že jsi OK! ;) Jakej sis místo Durateca objednal rám? :) Co přední kolo, hází trochu?

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

23.6.16 21:57

Marcele: myslim, ze bys mohl byt trochu opatrnejsi vuci ostatnim a mit porad na pameti, ze pri kontakt tve telesne schranky s jinym objektem zpusobujes destrukci toho druheho objektu. Tu prilbu bys mel vozit i kvuli tomu.

Reagovat
Rubi
Rubi

23.6.16 21:11

nepredjizdi jo? asi by ses mel na to kouknout jeste jednou… na prasaka mezi autem a stinem…

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 20:49

Predjizdi před křižovatkou stribrne auto.. Takze je mozny, ze kdyby tam to auto nebylo, tak by mozna vjel do te křižovatky trochu pomaleji a mohlo to dopadnout jinak. Ze je to v UK poznal snad kazdej, tak z nas nedelej takove idioty.. :))

Reagovat
kOmE
kOmE

23.6.16 20:48

Pokud ti nekdo neda prednost a bude zjisteno ze jsi jsi znacne prekrocil povolenou rychlost, je vina na tve strane. U cyklistů se to asi moc nestává. Na motorce jak vidim krizovatku a u ni auto tak automaticky zpomaluji.

Reagovat
Bombos3
Bombos3

23.6.16 20:35

Je to video z Británie – takže nepředjíždí. Jenom se řítí vysokou rychlostí v křižovatce a auto mu nedá přednost. Chtěl jsem tím říct, že ačkoliv je v obou případech podle zákona vina na řidiči osobního vozu (byť u videa to není 100% vina), tak je prostě cyklista/motorkář jedoucí rychle snadno přehlédnutelný.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

23.6.16 20:24

in before grammarnazi

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

23.6.16 20:24

150 na 70ce

Reagovat
Rubi
Rubi

23.6.16 20:07

u toho videa tezko rict kdyz nezname rychlosti a vzdalenosti, bez toho to neurcis… kazdopadne motorkar predjizdel tam kde nemel a docela by me zajimalo o kolik jel vic nez by mel… odbocujici mohl videt bile auto pomalu priblizujici se a najednou mu tam vleti za par sekund motorka…

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 20:06

Bombos3 no to je klasika. Typek docela leti a ještě agresivne předjíždí tesne před křižovatkou. Jen otázka casu kdy by se vysekal. K jeho smule to mělo fatalni následky a nedostal tak druhou moznost, aby svoje jezdeni prehodnotil.. Ostrileni motorkari, kteří jezdi desitky let a opravdu svůj stroj ovladaji jezdi taky palby na hrane, ale tam, kde se nemůže stat presne tohle. Ze je někdo prehlidne a vjede jim tam..

Reagovat
Bombos3
Bombos3

23.6.16 19:02

Tak se podívejte na tohle video a zkuste určit čí to byla víc chyba:

https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 18:14

kOmE tady mame kopec s kterého se da letet kolem 90km/h s vetrem v zadech mozna i přes 100vku. Vetsina cyklistu tam urcite leti co to da vcetne me. Takze bych nerekl, ze jsem az takovej poseroutka. Jen ta pravdepodobnost, ze vyskoci z kraku srna nebo ze z lesa vyleze houbar co nedava pozor je daleko mensi. Ale i tak me je jasny, ze v takove rychlosti je cyklista jednou nohou v hrobe. No ve meste beru jako "jednou nohou v hrobe uz tech 50km/h..

Reagovat
kOmE
kOmE

23.6.16 17:55

Yuro, ty takovej chlap a takova poseroutka. Dnes jsem zase jel 65kmh a to jsem musel projet 4 krizovatky. nahore na suchdole to nekdo s kolem narval taky do jednoho co nekoukal, nastesti mel to kolo na strese. Auta meli pomuchlany pekne

Reagovat
CzechJoker
CzechJoker

23.6.16 17:39

Tak ona je ta křižovatka sice přehledná, ale zrovna odbočování zespodu od Mendláku ke kostelu nemusí být úplně jednoduché. Pokud by nevyhodila včas blinkr, tak při jízdě Úvozem nemusíš vůbec předpokládat, že se ti nahrne do cesty. Je jasný, že je potřeba předvídat, ale ono je to takové to pravidlo vocamcáďpocamcáď. Nelze předvídat všechno.

Ta padesátka na kole je tam svým způsobem nutná, pokud jedeš v proudu aut. Dolů je jen jeden pruh a pokud nechceš, aby tě někdo „vyškolil“ (zvlášť rádi to dělají řidiči trolejbusů), je to imho bezpečnější. Samozřejmě pokud budu „předvídat“, že mi do cesty skočí antilopa (která by mohla utéct ze ZOO), nebo že nějaký sociálně zvýhodněný sběrač kovu odnese dekly od kanálů (jednou jich takhle v Žilině otočili devět v řadě, to bylo radosti…), nebo že mi praskne lanko od brzdy, tak na to kolo raději ani nevylezu…

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 16:42

Adame nezer to tak ten internet ty blbe…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.6.16 16:38

YuraOlomouc: Jen tak bokem – to jenom ladíš kondičku sebevědomí za klávesnicí, nebo se takto vyjadřuješ i v přímé konfrontaci ? Pokud ano, tak by mě docela zajímalo, kolik už máš stehů v obličeji. Pokud tedy nejsi zvíře typu 185/97, které si to (bohužel) může dovolit.

Reagovat
Marcele
Marcele

23.6.16 16:35

nevydal, byla v horší kondici než já- já ve chvíli, kdy mě všecko totálně bolelo věděl, že su v pohodě, že to byl jen takovej ten hit u manťáku kterej chytíš než se zapřeš a zpevníš, vynecháš dvě/tři střídání a jde to. a taky už jsem jako spolujezdec měl smrťák v autě, trefili jsme mýma dveřma pilíř a v místě kde jsem měl být já, bylo auto vmáčklý 87cm dovnitř, takže mám nesmrtelnost. super byli i lidi, hned jich bylo okolo na pomoc 7–8, jeden volal fízly, další sanitku, kdosi vyndal lékárničku z auta a fačoval mi střepy hloubš do pracky, týpek odnesl kolo z cesty a ujišťoval mě, že se o něj postará, v téhle pomatené době mě to potěšilo, říkal jsem jim, že mi nic není, hlava nic, žádný šok, jen že chci okamžitě pivo a tramal… navíc ta páň měla vykropený děcko v sedačce tím čelním sklem, ale naštěstí ho chytili za nohy a ten sajrajt z něj vytřepali a nic mu nebylo. něpřijde mi nutný, aby sypala love do správního orgánu a pak jezdila s frackem jár v odporným mhd. co bych z toho měl, takhle ji packat život, nikomu se nic moc nestalo, už mám objednaný rám, pojišťovna ať se k tomu postaví jak chce, já tohle řešit nebudu, dostal to právník. a rozhodně nebudu nic měnit na tom jak jezdím, udělal jsem maximum co šlo, mohlo tam být naklopeno daleko víc, ony ty pythony umí jet rychle a známe murphyho: uděláte-li všechno pro to, aby se něco nepokazilo, pokazí se něco zcela jiného.

Reagovat
petrun
petrun

23.6.16 15:48

Pro člověka: Kníničky – ZOO? Samozřejmně vždy na plný kule :-)

Kdyby jel 30, nejel by prostředkem jízdního pruhu jako v 50. Jel by u krajnice a tam by ho prasilo s minimálním odstupem jedno auto za druhým včetně MHD. To není příliš chytré …

Pro Marcele: „do poslední chvíle tvrdila, že za to můžu já právě kvůli rychlosti“ A ty jsi nevydal lékařskou zprávu? Proboha pro ne? To mi hlava nebere. Snažila se to hodit na tebe!

Jinak to samé z pohledu řidičky. Ani kloubová Karosa nezakryje výhled pro toho kdo odbočuje ke kostelu. Je tam vidět na půl kilometru dopředu !!! https://www.google.cz/…13312!8i6656

Reagovat
JSt
JSt

23.6.16 15:43

helmu bych tady vubec neresil. kdyby ji mel marcele na hlave, rozhodila by mu teziste a tvrde by se takovem kresi dojebal. bez helmy bylo jeho telo v rovnovaze a rozkutalel to. odsral to jen ajfoun. ;-)

Reagovat
matbiker
matbiker

23.6.16 15:25

Yuro, hlavně žes tam napsal to lol, víš aspoň co to znamená?

Ten balík 20 lidí byl protiargument k tvému, že ciclista MUSÍ jezdit opatrně a mít oční kontakt a podobně – jako že nás bylo 20 a i tak nás borec " přehlédl ". ( jinak s tím očním kontaktem máš samo pravdu)

A ti co jedou v triku a přilbě pro rohlíky na Fajrblajdovi celou dobu 50km/h. Uvědom si prosím, co píšeš, než se utlučeš vlastními argumenty.

Jinak fakt dobré, jeden zlomený rám a nakousnuté nakousnuté jablko a jak to tady díky Yurimu pěkně tepe :-)))).

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 15:18

Co ma spolecnyho balik 20 lidi s timhle topikem? Jste uplne mimo s tema argumentama lol.. Jinak na moto ma bez debat většina minimalne helmu, rukavice a bundu a většinou i dlouhe gate. Zase většina tech co jedou v trenkach a tilku jedou nekam ""pro rohliky". Tak jako cyklista nepojede na svih v montérkách, tak motorkar nepojede na delší, svyznou vyjížďku neoblecenej..

Reagovat
kOmE
kOmE

23.6.16 15:13

Yuro: Jantar jsi tak akorat ty. Na moto jde pulka lidi dolu jeste pred srazkou protoze to prebrzdi, nehlede na to, ze motorkar jede rychle porad ,ne jen z kopce ,cim se do techto situaci dostava nepoměrne casteji. Na skutru jsou obleceni stejne jako ja na kole, zadny motohadry nenosej.

Reagovat
matbiker
matbiker

23.6.16 15:12

JDF – palec hore :-)

Yuro, pak mi prosím v létě spočítáš, kolik lidí na motorce má komplet výbavu – koženou bundu + gatě, případně kombinézu, toto vše včetně chráničů a uděláš mi poměr – komplet výbava / pouze helma, triko + bermudy a když dobře tak tenisky a pak o tom můžeme diskutovat, o co je to jiné na mašině 180kg/180kW v tričku oproti kolu 10kg / 1Vs + tričko a přilba.

Když nás na jaře jede balík 20 lidí a zase na absolutně přehledné T křižovatce nám tam borec strčí v klidu čumák, tak že mu potom 5 lidí kopne tretrou do blatníku, tak jako co, to máme jet jako kvůli každé křižovatce celých 160km 20km/h, nebo jak to jako je? My ciclisti musíme brát ohled a autaři ne? Mimochodem sám ročně v autě najezdím cca 50tkm, na motorce míň a na kole cca 10tkm, abys mě náhodou neobvinil, že o tom nic nevím.....

Reagovat
JDF
JDF

23.6.16 14:49

YuraOlomouc

23.6.16 14:08

„Na kole je to hračka v 50.“

Viz. tohle vlakno a fotky lol. Nou koment..

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

23.6.16 14:07

Jirina – nic by se jí nestalo, nevzala by za brzdy, kolo by hopslo a yorkšír by byl sekaná… Takhle jsem nedávno smetl dva holuby a nic, jel jsem přes 30.

Yura – to byl výpis nehod za tenhle měsíc pohádko :) Všimni si že tam na kole figuruji jen jednou a to když jedu pomalu. Za posledních 10 let jsem na silnici boural na kole jen jednou a to jsem počítal s tím že chodec se vrhne předemě a ne před auto předemnou, tak jsem nedobrzdil a rozplácl se na zadním skle, 10 let zpět. Dnes až pojedu z práce, tak mě může smést někdo kdo pojede 90 a bude utíkat před policii, Mám proto kolo nechat v práci?

Jak jsem psal: „Takže o rychlosti to není a nikdy nebylo, je to o tom jak člověk přemýšlí, myslí za ostatní, připravuje si alternativy, a snaží se odhadovat situace. “

Řidičák máme všichni a taky musíme počítat se vším v až x násobně vyšší rychlosti než na kole. Na kole je to hračka v 50.

Kamarádovi ukradli kolo z bytu, v kolárně zustali všechny kola, stejný příklad.

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 14:02

Jantare na moto musíš met helmu a většina zodpovědných lidi ma taky moto hadry, boty a rukavice. To je ******** velkej rozdil jestli delas kotrmelce v bermudach, tilku a bez helmy a nebo mas na sobe celou motovybavu. Jinak jak jsem psal zabrzdit z 50km/h s kolem je daleko tezsi nez na moto. Jinak s kopce taky jedu kolik gravitace dovoluje, ale za predpokladu, ze se neblizim ke křižovatce, kde vidim, ze jede auto a nemam s ridicem ocni kontakt tzn. mam jistotu ze me vidi a tim padem muzu vesele pokracovat dal.

Reagovat
Paja
Paja

23.6.16 14:02

Jirina: ale dali, po Uvozu na Mendlak se to bez brzdeni klidne na 45–50 rozjede, aniz by to clovek nahore nejak zvlast rozslapal.

Reagovat
kOmE
kOmE

23.6.16 13:54

Jezdit z kopců jak posranej nebudu ani náhodou. To už bych si rovnou mohl koupit hezký papuče a tepláky a sedět doma na gauči. Jen tak mimochodem, je úplně jedno jestli sedíš na motorce, skutru nebo na kole, když to trefíš do auta, tam už pomůže jen velká dávka štěstí.

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

23.6.16 13:37

Barak, neboj už jsem parkrát spadl na kole ve 40+, S následkem jen jednou, to mě pod kola skočil zajíc, dodnes má jizvu na lokti :)

Souhlasím, že v nižší rychlosti utrpíš míň, ale taky souhlasím s názorem matbiker, čím ve městě rychleji, tím míň krizovek mám.

Reagovat
Jirina
Jirina

23.6.16 13:34

Bubaaak: a jen tak bokem, kdyby pred tou srazkou se psem jela Julča ne 18km/h, ale 30km/h, myslis, ze by ten pad dopadl stejne? rikas tedy, ze na rychlosti nezalezi? s timhle nazorem budes treba nekdy hledat jinou Julču.

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 13:31

Bubaku pekna pohádka. Nicmene faktem zustava, ze ja nejezdim po meste 50km/h tim padem jsem nikdy takhle tezke crash nemel a typek co tech 50km/h jel takhle tezkej crash mel. Takze to jsou fakta to proste panacku neokecas a taky neokecas, ze cim rychleji jedes, tim vetsi pravdepodobnost ze se něco vysere. To je taky prostej fakt a to proste neokecas. Ja jezdim na kole a to zejména ve meste a taky jsem před x rukama jezdil jako bezmozek a tech incidentu bylo opravdu pozehnane. Kupodivo od te doby co se snazim jezdit ohleduplne a hlavne s rozumem se nic nestalo. Takze kecat můžete dokola co chcete, ale fakta jsou fakta. Je to stále ta sama pohádka jako nechavani kol ve sklepech. Clovek co si necha ve sklepe nebo kolarne kolo za 50 tyček a pak tu breci, ze mu bylo ukradeno. Na to se da reagovat jen stejnym stylem tzn. „a co jsi jako čekal“ nebo „dobře ti tak..“

Reagovat
matbiker
matbiker

23.6.16 13:26

Yura asi nechápe to, že největší problém auto/ciclista je rozdíl v rychlosti. Když na silničce švihám po městě 30–50, tak čím jedu rychleji, tím míň problémů se mnou auta mají. A to je realita, ne nějaký blábol vymyšlený u klávesnice.

(Mimo jiné, taky jsem si jel cca 40km/h na zimákovi, vepředu zaplé světlo Power Led od Sigmy + blikačka, nikde nikdo, já na hlavní a borec si počkal, až budu dostatečně blízko a vjel mi tam. A nestihl jsem vůbec mic. A vzal mě. A to bylo " jéééé, já jsem vás přehlédl". Jo podotýkám, že to bylo mimo město a přehlednější T křižovatka asi neexistuje. Ale borec se aspoň snažil a chtěl mě vézt do nemocnice a škodu zacáloval)

Reagovat
Jirina
Jirina

23.6.16 13:26

Bubaaak: ano, jezdete co nejrychleji, aby ta mrcha-nehoda mela mensi casovy prostor Vas dostihnout

Reagovat
Barak
Barak

23.6.16 13:24

Bubaak: no jo, jenže nechat se sundat nebo narvat to třeba do auta před sebou v 50 a nebo ve 20 je sakra rozdíl… Až zažiješ, pochopíš.

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

23.6.16 13:16

Yuro ty kráso, jezdi chvilku na kole po městě a pak moralizuj.

Dám ti pár příkladů, Jedu se ženou na kole, Julča kondička nic moc a tak držíme 18km/h, jedu první u kraje vidím štěkadlo, Julče ukážu, Připravi se na brzdy a šup pes pod kolem, uhnout nemohla, v protisměru kočárek, brzdit stihla že nezabila psa, ale hubu hodila stejně. Připravená, předvídala.

Já, jedu v 10 večer z práce, rozsvícený světla, jedu 20 km/h pač před prací jezdí auta v těhle uličkách pomalu a navíc jsou tu kolony, předemnou auto na 30–50m pač nemělo cenu se lepit a podjíždět pač je to úzký… Mercedes s blondýnou z boční, šup rovnou na mě, jen tak tak jsem uskočil na chodník, jet na silničce, tak bych byl v ní a to jsem sní počítal, jen mi to tam šoupla v poslední vteřině.

Jedu v autě, předemnou se jebe cyklista 15 km/h, veme díru a padne rovnou pod kola. Měl štěstí, že v zatáčkách nepředjíždím a raději si počkám, udělat to cyklista o 10s dřív, byl slisovanej autem předemnou.

Takže o rychlosti to není a nikdy nebylo, je to o tom jak člověk přemýšlí, myslí za ostatní, připravuje si alternativy, a snaží se odhadovat situace. Ano mnozí autaři nepovažují kolo za protivníka a často někdo nedá přednost, ale je úplně jedno jestli jedeš 20, nebo 50, naopak čím jedu rychleji, tim míň aut mi tam vjede, většinou.

Nebo dojdi za Jardou K. a řekni mu ať raději nosí kolo na zadech nebo si zas něco udělá.

Reagovat
Barak
Barak

23.6.16 12:57

Největším poučením je, nevozit iphone a klíče v jedný kapse.:-)

Reagovat
Jirina
Jirina

23.6.16 12:54

jeste ze je doba naklonena malym prevodnikum. ti by tu padesatku tam nedali :)

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 12:47

No dobry, tak když nebereme v potaz ty neskutecny hovna co tu nekteri vypousti, tak by me zajímalo jak se s toho ponaucil Marcele? Podle toho co tady většina mele by mel jezdit a to i na stejnem useku uplne stejne, protože mu to prece předpisy dovoluji ne? Delat chyby je lidske. Ovšem neponaucit se z nich a delat je stále dokola je přinejmenším hodne nerozumne.. :))

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.6.16 12:36

Tak zatim to vypadá, že je horší hřích nechat se sejmout babkou ve fobii, než jet na kole na Sněžku. Ale je to vyrovnaný. :-)

Reagovat
Spider_29
Spider_29

23.6.16 12:08

…a i tím svým přístupem „nevidím důvod tam příště jet pomaleji“ a „bez helmy“ si důkladně říká o to, aby mu prozřetelnost příště ukázala, jak moc se mýlí, když tuhle naštěstí zatím jen „lehkou“ upomínku nepochopil…

Reagovat
vpa007
vpa007

23.6.16 12:05

dost dobrý vlákno, tady to pěkně „tepe“ ;-)

Yuru bych nechal bejt… dost možná ani nejezdí na kole, když v profilu nemá ani žádný kolo, takže s jeho odborností to bude s velkým otazníkem :-)

Jinak za sebe, co trochu nechápu a za co by Marcela zaslouži „naprdel“ je teda dávat supermana přes káru bez helmy.. to je tak trochu známka panku… ale je to jeho hlava, tak nechci kázat, ale když osobně někde fičím páďo, tak bez helmy, to bych si rovnou zamluvil někde místo na JIPce ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.6.16 11:57

Marcele: Děláš si prdel ?! Baba chtěla svou odpovědnost hodit na tebe a ty jí ještě pomáháš, že nevydáš správu od doktorů… Kdyby jí to bylo líto a omlouvala se od začátku, tak možná, ale za toto ji vykoupat… Jinak je fajn, že jsi celý a těmi kecy komika Yury aspol. se neech rozhodit… Tady je každý velezodpovědný, opatrný a předvídající, ale v praxi velká část z vás jezdí na červenou, hrne to jak hovado kudy to jde…

Jednou jsem se na švihu potkal s uživatelem BF – měl plno řečí na řidiče, zvlášť autobusáky a hned 5 min. na to jednomu nedal přednost a prodral se mu kolem busu natěsno zprava. Ten řidič se musel docela orosit…

Reagovat
Kukla
Kukla

23.6.16 11:50

Marcele: alespoň ten telefon teď koresponduje se značkou – nakousnutý jablko :-D

Reagovat
Spider_29
Spider_29

23.6.16 11:48

To je slušný. Naštěstí to pokreje pojišťovna.

Reagovat
Spider_29
Spider_29

23.6.16 11:46

…to je zase přehlídka. Sprosté nadávky místo argumentů, absolutisticky černobílé vidění světa atd. Chce to trochu nadhledu a nechat spát přebujelá ega ;-).

Můj názor: jsou dva pohledy: zákonný a zdravého rozumu.

Zákon říká, že 50 km/h v obci je ok (pokud není omezeni na méně, což v tom místě není). Ale zákon také říká, že rychlost a způsob jízdy se má přizpůsobit okolnostem provozu tak, aby jízdy byla bezpečná.

A zdravej rozum říká, že jet v tomhle místě 50 na kole, zvlášť když vidím, že z boční ulice se chystá vyjet auto, není bezpečná jízda.

Najezdím kolem 70 tis. km ročně v autě a pokud bych se řídil přístupem „já si svoje dodržuju a kašlu na ostatní, oni si taky mají dodržovat svoje“, byl bych bez přehánění mnohokrát mrtvej. Lidi nejsou neomylní a občas se stane, že někdo udělá nějakou pitomost. Předvídání a „opatrnost za ostatní“ můžou odvrátit fatální nehody.

Vina je samozřejmě na straně řidičky.To je fakt. Opatrnější, předvídavější a defenzivnější jízda by ale nehodu mohly buďto zmírnit nebo odvrátit. To je taky fakt.

Reagovat
Marcele
Marcele

23.6.16 11:39

aparát to teda schytal víc, v kapse ho řízl klíč, to tak pro odlehčení atmošky tady

Reagovat
Kukla
Kukla

23.6.16 11:31

YuraOlomouc: že cyklista není moc slyšet (většinou) je pravda a teď si vem, že známej má elektro skůtr a ono to kupodivu tak není slyšet a jezdí to dokonce i pře 50. A nedávno mě předjíždělo BMW i3 a ono to auto taky nebylo slyšet!!

Zakázal bych tady ty neslyšný dopravní prostředky :-)

Na druhou stranu valit si to 50km/h z kopce po městě a bez helmy…do toho bych teda nešel.

Reagovat
Infidel
Infidel

23.6.16 11:16

Yuro Yuro, ty si falus… Ty tvoje KDYBY… Fakt smutná úroveň tady.

Reagovat
Barak
Barak

23.6.16 11:09

To jestli mohl Marcel jet o něco defenzivněji nebo jestli na tomhle úseku pojede příště stejně, protože to byla fakt blbá náhoda které nešlo zabránit, ví jen on sám. Od klávesnice je každej chytrej…

Za sebe můžu říct, že se mi stalo něco podobného a je jasný, že ve 30 má člověk jiné manévrovací možnosti než v 50, nehledě na pravděpodobné následky. Ačkoliv v tomhle případě měl fakt kliku.:-)

Na mnoha úsecích jezdím pomaleji, ale stejně člověk neovlivní, i kdyby jel těch 30, jestli mu na poslední chvíli nevyběhne odněkud pes nebo mu to tam nestřihne protijedoucí auto, protože chce odbočovat a např. je oslněn sluncem nebo se nevěnuje řízení a čumí do telefonu.

Reagovat
Marcele
Marcele

23.6.16 10:50

kdybych jel 30, tak ty auta co jsem nahoře předjel mě v půlce kopce dojedou a budou muset na prase objíždět, protože se tam nedá jet po kraji- předvídavost, co kdyby někdo otevřel dveře, že jo, bylo by to podobné riziko, ne-li horší- s tím že zespod když jedou auta, mizivé procento řidičů uhne do pruhu pro bus tak, aby zvrchu bylo dost místa pro kolo a auto… nebo by snad za mnou šůrovali 30 z kopce od horních světel až na mendlák? nejsme v norsku, tohle je brno

Reagovat
Marcele
Marcele

23.6.16 10:50

kdybych jel 30, tak ty auta co jsem nahoře předjel mě v půlce kopce dojedou a budou muset na prase objíždět, protože se tam nedá jet po kraji- předvídavost, co kdyby někdo otevřel dveře, že jo, bylo by to podobné riziko, ne-li horší- s tím že zespod když jedou auta, mizivé procento řidičů uhne do pruhu pro bus tak, aby zvrchu bylo dost místa pro kolo a auto… nebo by snad za mnou šůrovali 30 z kopce od horních světel až na mendlák? nejsme v norsku, tohle je brno

Reagovat
matbiker
matbiker

23.6.16 10:46

Yuro, ty jsi vážně ocas, na to nelze říct nic jiného…

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

23.6.16 10:37

Se sice (možná) nestřetnou, ale protože by jel pomaleji, tak mu do oka vlítne ta muška z koláče co si koupila Alenka v obchodu vedle, pak by na vteřinu ztratil koncentraci, vzal podelný kanál a ten by ho vymrštil hlavou o obrubník, a protože neměl helmu, tak by umřel s mozkem na silnici.

Takže příště tam musíš jet 70 a kašlat na to že ve městě je 50 :)

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 10:26

kubad jak pise neta. Kdyby jel 30, tak se vůbec nestretnou. Jinak bych te chtěl fakt videt jak resis stejnou krizovou situaci ve 30 a pak v 50km/h a jak by to dopadlo stejne. To jsou hlody to je neskutecny…

Reagovat
kubad
kubad

23.6.16 10:26

Bavíme se o cca 3 metrech rozdílu

Reagovat
kubad
kubad

23.6.16 10:24

Jasně tak by šel do boku auta, asi jediný rozdíl

Reagovat
scret
scret

23.6.16 10:23

Yura: tak nemuze byt kazdy posera jako ty (tva slova), proto nemuzes soudit ostatni podle sebe… Neni ostuda priznat, ze ty v tehle rychlosti proste neumis ovladat kolo:)))

Reagovat
Neťa
Neťa

23.6.16 10:17

Kubad: A je to samozřejmě blbost, bo pokud by jel 30, tak v době jeho příjezdu na křižovatku už bude ženská zakleklá v zákristie…

Reagovat
kubad
kubad

23.6.16 10:13

Ano to myslím vážně,

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 10:08

scret zapoj ten hrasek co mas v lebce. Nemuzes predejit vsemu, ale znacne omezíš moznost nejake nehody, když nebudes s kopce jezdit po meste jako ***** co to da. Kubad tu placa, ze kdyby jel 30km/h tak to nic nezmeni. To jako mysli vazne?

Reagovat
scret
scret

23.6.16 09:55

Instinkt: jak by jsi konkretne tehle nehode chtel predejit?? ani ty, ani ja jsem tam nebyli… Tak o cem chceme polemizovat?

Jinak opatrnost se nevylucuje s tim, ze te nekdo sejme, prtze ti neda prednost…

Reagovat
InstinktCZ
InstinktCZ

23.6.16 09:40

A zase totální a překroucený extrém… Vždyť přece opatrnost není to samé jako fobie z okolí?! Samo že se i tak může něco stát, ale aspoň částečně se tomu dá předejít…

Reagovat
scret
scret

23.6.16 09:28

Kdo se boji, at neleze na silnice a radsi zustane doma:) …pekne v bezpeci obyvaku s telkou:)

Prijde mi, ze jsou tady vsichni chytry jak radio, ale ruku na srdce, to bychom nemohli vytahnout paty z baraku… sednout na bajk, sednout do auta apod.

Reagovat
Člověk a jeho svět
Člověk a jeho svět

23.6.16 09:27

Pro Brňáky – úsek Kníničky – zoo, dvě klopky, dole po pravé straně tři vedlejší, ze kterých může někdo vyjet. A teď upřímně – kdo to tam nepustí na plné kule?

Reagovat
InstinktCZ
InstinktCZ

23.6.16 09:24

Já myslím, že to všichni zbytečně překrucují. Nikdo neříká, že řidička není viník. Ale všechno je to o tom předvídat a jezdit opatrně. Jak už tu zaznělo, kdyby neměl takovou kliku, tak pozůstalým by určitě nepomohlo ujištění od PČR, že měl přednost. Já třeba když jezdím večer autem, tak na každé křižovatce, kde bliká semafor oranžově a jsem na hlavní, zpomaluju a rozhlížím se, protože nikdy nevím, jestli tam nepofičí nějakej idiot, co bude spoléhat na to, že „teď večer nic nepojede“ nebo bude ožralej a nakouří to do mě… Taky by mě asi v tu chvíli neuspokojilo, že jsem měl přednost, když bych měl přinejlepším auto na sračku.

Marcele: pěkná klika! gratuluji k úrazu bez následků :)

Reagovat
scret
scret

23.6.16 09:23

…a za chvili dojdeme k tomu, ze jsou silnice nebezpecne a kdyz cyklistu srazi auto, je to vlastne jeho chyba… tak budeme chodit pesky vedle kola po chodnikach… Pohadka o predvidani je hezka vec, ale myslim, ze Marcele tu fabku umyslne nezboril… Takze predpokladam, ze stretu se uz moc nedalo zabranit… Obzvlast, kdyz odbocovala pres dva pruhy, jak pise…

Reagovat
Neťa
Neťa

23.6.16 09:18

To, že je viníkem řidička, tady myslím nikdo nerozporuje. Zřejmě opravdu nečekala, že kolo pojede tak rychle. Jasně, její chyba, ale prostě jsem toho názoru, že s tímto cyklista (pokud se má aspoň trošku rád) prostě musí počítat, pro své dobro. Naše nekrytá schránka je přece jen hodně křehká. Každý svého štěstí strůjcem, a Tys ho měl v dané situaci opravdu velký kopec, srážka s autem v takové rychlosti, navíc bez přilby a v podstatě bez následků. Bylo by ovšem fajn se z toho poučit, a nestavět se k tomu stylem, že příště se zachovám stejně.

Reagovat
kubad
kubad

23.6.16 09:17

@yuraolomouc

Kdyby jel 30 stalo by se asi totéž těch napsaných 50 co jell bylo reálné určitě min a rozdi 10–15 km/h už nic moc neřeší.

Reagovat
scret
scret

23.6.16 09:12

ntvl, bez helmy a takhle pomuchlany auto a tobe skoro nic neni… to je teda sichta ten tvuj andel straznej:)

Jinak na Yuru a podobny individua nebrat ohled. To je jakoby te smetl nakladak a sedels v os.aute a tvrdili, ze vlastne ty jako mensi ucastnik si musis davat vetsiho bacha:))) Od zitra asi zacneme vsichni jezdit nakladakama, pak pancerakama a pak tankama… Zakony, resp. vyhlaska je jasne dana, ridicka byla vinik a basta…

Reagovat
gerrard
gerrard

23.6.16 08:52

Marcele: tak dik za osvetleni situace, takze to vypada, ze si jen myslela, ze to stihne. Kazdopadne gratulace k bouracce bez nasledku.

Reagovat
Marcele
Marcele

23.6.16 08:48

ano, ano, ano, můžu si za to sám, nebyl jsem totiž ožralej, jel uprostřed pravého pruhu na zcela rovném a přehledném místě, nejbližší auto bylo 100 metrů za mnou, v protišměru pouze ona odbočující přes dva pruhy, já jel dokonce i na zelenou! paní se prostě jen rozjela přesně ve chvíli, kdy jsem tam byl už najetej a jediný co jsem stihl v rámci přípravy na náraz je ten otisk boty okolo světla a pak už jen dobře zamotanej kotoul někde cca 5 metrů za autem. v zavinění nehody má jasno i PČR a já nevidím důvod, proč bych tam měl příště jet pomaleji, to bych nesměl s kolem ven, hned u baráku mám přednost zprava… pokud někdo vlastní řidičské oprávnění, měl by respktovat základní pravidla, jinak musí počítat s následky. já fízlům lékařskou zprávu nevydal, takže páň místo 25–50k pokuty a zákazu na dva roky má 4 body a 2k na místě+ je teda bez auta. do poslední chvíle tvrdila, že za to můžu já právě kvůli rychlosti jak zde kdosi píše, to je asi jako tvrdit, že jsem na přechodu srazil babku, pač šla pomalu a myslel jsem, že to stihne… jo a helma nebyla

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 08:48

JSt Vime uplne hovno? Vime všechno podstatne tj. ze dotycny jel moc rychle a slepice nedavala pozor a smetla ho. Jako dukaz tu mas fotky. Další info není potřeba heh.. Stalo by se to, kdyby jel 30km/h ? Asi ne ze. V takove rychlosti jezdim i ja posera a toho casu reagovat i na tom kole je opravdu dost. No letet 50km/h to neudelas nic. Jen s vykulenym kukučem sledujes, jestli ti tam nikdo nevleti.

Reagovat
Člověk a jeho svět
Člověk a jeho svět

23.6.16 08:36

První a asi i poslední objektivní komentář – JSt.

Reagovat
Neťa
Neťa

23.6.16 08:24

Taktéž jsem toho názoru, že 50 km/h v hustém městském provozu je koledování si o *******. Osobně jezdím ve městě tak, že moc nespoléhám na přednosti, protože autům (resp. řidičům) nevěřím a to mi už nesčetněkrát zachránilo zdraví.

Reagovat
Paja
Paja

23.6.16 08:24

petrun: ted jsi to uplne zkazil, neni tam ten stin :-D

Reagovat
pepek
pepek

23.6.16 08:17

Petrun: máš pravdu, řidičku poslat do lochu a dotyčný na ni mohl z invalidníhio vozíku vítězně křičet, že přednost.měl on.

Reagovat
JSt
JSt

23.6.16 08:16

petrun: hlavne, ze ty vis, jak to bylo. ;-) dovedu si predstavit i scenar, ze vina je na cyklistovi. napr.: fabia odbocuje doleva, takze krizovatku opousti jako posledni. stoji v krizovatce s vyhozenym blinkrem, ceka az bude moci odbocit, uz blikla cervena, takze nejedou auta rovne a konecne muze vjet na ten parkal. v tom rana, protoze to cyklista prohrnul na cervenou. slovy cyklisty: nedala mi prednost, kdyz odbocovala doleva. a mel by pravdu. ;-)

realita je takova, ze vsichni krom marceleho vime uplny hovno a kazda prazdna krizovatka vypada na fotce prehledne. realita je takova, ze se to tam muze ve spicce docela zamotat diky vyhrazenemu pruhu pro trajfy. ;-)

Reagovat
gerrard
gerrard

23.6.16 08:08

Petrun: Hele mas pravdu, muze za to jen a jen ridicka, ale narovinu to ze me nedalo auto prednost uz se me stalo tolikrat, ze tem lidem v autech proste neverim, protoze to ze sem mel prednost, me bolet min nebude. A ano v tom miste vidis daleko, ale kdyz je tam srumec tak to kolo mezi autama, tam uplne moc videt byt nemusi.

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

23.6.16 07:58

Ono úplně přehlédnout jde i přes sloupek… Stává se mi to třeba v dodávce když přijíždím na křižovatku ve tvaru Y. Když přijíždí auto zprava zároveň se mnou, vidím ho až na poslední chvíli. To stejné když odbočuju na křižovatce doprava a zároveň je tam chodec. Prostě se schová za sloupek a nejde vidět dokud nestojí před autem. To je hned no :-/

Reagovat
petrun
petrun

23.6.16 07:41

Mnoho z vás ví kulový do čeho kafrá. Ta křižovatka je ultra přehledná a ta blbka odbočovala na místo ležící mimo komunikaci, viz:

https://www.google.cz/…4d16.5938286

Reagovat
JSt
JSt

23.6.16 07:36

semafor pod kopcem je vzdycky zradny. nejakeho cyklistu prekvapi, ze na svetlech zastavi auto a nakouri to do nej. ;-) jindy zas ridic auta neodhadne, ze kolo jede z kopca trosku rychlej. ;-) kazdopadne to tady nezvladli dva. auto nedalo prednost a cyklista z nahle situace nedokazal vybruslit bez nehody. ;-)

nicmene dobra prace, takhle dorychtovat auto a odejit po svych. ;-) jo a jeste bych si z te nehody odnesl, ze vedeni lanek vnitrkem ramu snizuje jeho pevnost. :-P

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

23.6.16 07:35

Tak to bych zrušil silniční kola, dnešní průměrná rychlost do práce 38km/h se stáním na semaforech a max. 76,3km/h Černý Most – Národní Třída

Reagovat
YuraOlomouc

23.6.16 07:34

  • b-n-x- ses normalni srovnávat motorku s kolem? Na kole proste nejsi rovnocenej ucastnik provozu jako motorka. Jedes u krajnice, nejsi slyset a když te někdo vidi, tak poslední co predpoklada je, ze jedes 50km/h atd.. Uz vůbec nebudu srovnávat brzdy u moto a kola. Proste znovu a znovu se potvrzuje, ze abys prezil v provozu na kole, tak mas jezdit jako kdyby jsi byl neviditelnej. Mysleni typu jsem na hlavni, tak to tam poslu je fakt demence a tady zakladatel s fotkama to jen potvrzuje..
Reagovat
Rubi
Rubi

23.6.16 01:02

no vzhledem k tomu ze je tam stin a sloup primo v rozhledovem trojuhelniku, tak ho uplne vpohode mohla prehlednout, takze bych tu krizovatku uplne bezproblemovou nenazyval…

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

23.6.16 00:42

Ještě, že to bylo u kostela, kde měli andělé zrovna slet…

Reagovat
Edwin
Edwin

23.6.16 00:31

Sunshine, zbytecne to prekrucujes. Nikdo slovem nepoprel vinu ridicky. Jen je potreba brat v potaz, ze cyklista je nejzranitelnejsi a pozuststalym nepomuze, ze vina je na nekom jinym. Tohle je nabadani k optrnosti. Nic vic, nic min.

Reagovat
Sunshine 29
Sunshine 29

23.6.16 00:23

Shrňme to – dle BF je Marcele defacto viník a může být rád, že to přežil…A chudák ta řidička. OMG, kde to žijeme.

Reagovat
Edwin
Edwin

23.6.16 00:20

Nerikam to rad, ale Yura ma pravdu. Je to demence takhle litat do krizovatky. Zakladni pravidlo je predvidat! Idealne myslet porad na to, ze ti nekde vybehne dite. Nejednou se mi to stalo a zaplat Buh jsem to vzdycky ubrzdil – na kple i v aute. Je uplne jedno, kdo nedal komu prednost, vzdycky je to cyklista, kdo riskuje zivot.

Budiz to ponauceni pro vsechny. Neridkujte, zdravi mate jen jedno, at to zni jako nejvetdi klise na svete.

Reagovat
Paja
Paja

22.6.16 23:46

Nevim, co je na tom miste neprehlednyho, z krizovatky je smerem nahoru videt dobre 150 m, coz je pri 50 km/h pres 10 vterin. Zenska evidentne neodhadla jeho rychlost…kolo prece jede pomalu, ze ;-)

Reagovat
Sunshine 29
Sunshine 29

22.6.16 23:44

Schválně to určitě neudělala, ale spousta komentů vyznívá ve stylu „Dobře ti tak“

Reagovat
Jirina
Jirina

22.6.16 23:40

petrun: dobre, tak se drz paragrafu a prezijes.

ocividne to zenska udelala schvalne, kdyz je to tak prehledne:)

ja jeji vinu nezpochybnuji. clovek by mel jen trochu predvidat

Reagovat
Sunshine 29
Sunshine 29

22.6.16 23:39

Já minule jel autem po chodníku a ten debil šel tak rychle, že jsem ho nemohl vidět…

Logika BF :)

Reagovat
JaHo
JaHo

22.6.16 23:20

Sindy: Néé nešikovná otevřená zlomenina …

Reagovat
Kukla
Kukla

22.6.16 23:18

Vy ho tady pranýřujete za 50km/h v obci a tvrdíte jaká je to je nezodpovědnost, jet tak rychle a ještě k tomu na nepřehledné křižovatce a víte prdlajs jak ta vaše křižovatka vypadá.

Tak takhle nějak to tam vypadá…

I kdyby jel víc jak 50km/h tak by byl vidět na více jak 200m před odbočkou.

No hlavně, že jsi to neodnesl vážnějšími zdravotními následky.

Reagovat
petrun
petrun

22.6.16 23:12

Všechno je o zákonech. V případě zranění s neschopenkou nad 7 dní, řidiče nekompromisně motají za TČ. Může se pak ulidňovat „zdravým rozumem“ (pokud mu ještě nějaký zbyde) :-)

PS: pokud bych byl malý kulíšek, nepsal bych si z hňupem a užíval bych si mládí …

Reagovat

Další galerie z kategorie

carlyno 8
ZdePi 17
oNo1 23
MuFF01 27
milanfiala 31
gerrard 3