Vodní nádrž Dalešice a Mohelno, Valeč

Přidat foto

kousek za Číměří. Nesu a tlačím.

po červené směrem k Holoubku

Stropešínský most

trailík před Hartvíkovicemi

rozhledna Babylon

VE Mohelno. v dálce čmoudíky z Dukovan

Wilsonova skála

Wilsonova skála vyhlídka

zámek Valeč

1/2 po čevené

2/2 po červené

na Wilsonovu skálu

20 – 22.4 2016 Jsem navštívil tuto část republiky a objevoval místní traily. Ubytování proběhlo v hotelu Zámek Valeč, proto byla Valeč výchozím bodem mých vyjížděk. První den jsem si naplánoval trasu po červené turistické stezce z obce Číměř kam jsem dojel po silnici. Tady bych chtěl upozornit, že úsek z Číměře po červené k Jiráskově mlýnu je nádherný kousek přírody, ale terén je drsnější než jsem čekal. Skalky, stromy přes cestu, stezka se ztrácí, proste jungle. Víc se nese a tlačí než jede. Od Jiráskova mlýna Je to ale pohodička. Lesní cesta, občas trailík, až ke zřícenině hradu Holoubek ke kterému je krátký ale zábavný trail který musíte zpět nastoupat pokud chcete pokračovat dál po rudé. Dál vede příjemná lesní cesta až ke Stropešínskému mostu. Další moc hezký úsek je za mostem do Hartvíkovic. Dál po červené až do Kramolína jsou to polní cesty a asfalt. Určitě stojí za námahu vyšlápnout si na rozhlednu Babylon a od ní se spustit dolů po modré k Mohelenské stepi. Přehrada Mohelno leží zasazená do krásného kousku přírody a stoupáček po červené a zároveň cyklostezce je fakt super. Tam bych jen doporučil držet se cyklostezky protože červená nahoru vypadala spíše na mačky :) . Zpátky po červené k Dalešické přehradě vede podél vody asfaltka která se táhne do mírného kopce až k přehradě. Zpět do Valeče vedou celkem fajn cyklostezky ale trail na nich už nepotkáte.

Druhou vyjížďku jsem naplánoval na Wilsonovu skálu. Tady bych jen uvedl že žlutý okruh Hartvíkovice – Wilsonova skála stojí rozhodně za projetí. Celkem pěkný trail je tam a vyhlídka ze skály prostě parádní.

Na závěr bych jen doporučil mít do těchto míst dostatečnou zásobu pití a jídla. Ačkoli jsem projížděl vesnicemi tak obchody buďto nejsou nebo mají otevírací dobu npř. od 5:30 do 10h :)

(vloženo 24.4.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kopejda
kopejda

24.4.16 19:21

to Lord_de_Wolf : s ubytkem jsem neměl problém ačkoli to taky nebylo v královském pokoji ve kterém jsem byl jen při prohlídce zámku :)

Reagovat
Lišák
Lišák

24.4.16 14:27

Ty „čmoudíky z Dukovan“ jsou vodní pára z chladicích věží.

Reagovat
Lord_de_Wolf
Lord_de_Wolf

24.4.16 13:45

Co jsi rikal na ubytko? Ja myslel ze budu spat na zamku a nakonec jsem byl ubytovany v nejake konirne :-D Ale darovanemu koni na… (teambuilding)

Reagovat
svářeč
svářeč

24.4.16 13:37

jj,v Koněšíně jsem sloužil ve zbrani.vlastně bez,neměli asi navíc:D

Reagovat
Lsdenski
Lsdenski

24.4.16 13:35

Nádherná příroda.

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 8
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15