Zprovoznění kola po cca 5 letech

11 nepřečtených
  • Beerca

    Ahoj,

    vlastním kolo Merida matts tfs xc 800d 2010 http://kolo.cz/…c-800-d-2010, které jsem si před cca 6 lety pořídíl, najel na něm pár desítek km a pak ho uložil k zimnímu spánku (rodina, děti, jiné zájmy) a nikdo na něj ani nesáhl cca 5let. Vyjma dofuku ucházejících pneu.

    No a teď bych ho rád své pomocí uvedl do provozu, ale ani po přečtení tady zde několika témat, nejsem z toho moudrý.

    Co všechno může být po těch letech v kritickém stavu? Na co se zaměřit, co vyčistit, namazat, hlavně čím namazat..(v těch všech mazadlech, silikonech, olejích a nevím čeho ještě, aby se čert vyznal.

    Předem díky za jakékoliv rady.

    0 0
    • Alibaba  

      Není z čeho být moudrý. Nafoukat, nasednout a jet = uvedení do provozu. ;)

      p.s.

      samozřejmě pomalu kolem baráku, vyzkoušet brzdy, řazení. Mazat budeš jen řetěz a trocha silikonu na stíráky vidle.

      0 0
    • Kelly01  

      Se přidám s dotazem: mám už cca 13 let Moaba http://www.pells.cz/…04_13_15.jpg , a za celou dobu jsem na vidlici nešáhl(najedu cca 1500 ročně po polních stezkách) – pouze ji na jaře doufoukám. Má pro mne cenu dělat nějakou repasi když jsem „zatím“ spokojen? Kolo si chci nechat ještě cca 10 let bo nevidím důvod k výměně. Za celou dobu co ho mám jsem musel kromě řetězů a špalků vyměnit jednou kazetu a všechny 3 uložení + preventivně veškeré bovdeny.

      0 0
    • Ricci  

      Skontroluju si pneu,po 6 rokoch uz vacsinou ziadne pneu nie su ok…

      0 0
    • Kelly01  

      Pneu měním co 2 roky, to jsem zapoměl napsat :). Ale vidlice pořád pruží, Na jaře tam je kolem 110, dofouknu na 140(mám 176cm a 75kg) a na podzim je tam 125=130). Jo, každý podzim poodhrnu gufero párátkem a nastříkám tam silikonový olej… A nejde o to že bych neměl 40 litrů na nový kolo, ale o to, že kolo je OK, váha taky dobrá a navíc mám rád starý věci v perfektním stavu – kupuji vždy nové!. Motorka má 20let – najeto 110000km, auto 13 let – jen 175000km, kvéry nastříleno kolem 70000 45.ACP a vše pořád ve 100% stavu.. Sice údržba je možná dražší než pořídit něco nového ale holt to mám v povaze a nedokáži staré věci zrušit a raději do nich vrážím horem dolem… Jediná vyjímka je partnerka – tady jsem rezignoval :).

      Ještě mám trekového Authora z roku 2003 tehdy za cca 12000kč co má ujeto do 150km a nevím co s ním(jestli má cenu ho prodat nebo nechat v „rezervě“), koupil jsem ho polovici, 5× vyjela, 2× spadla a od té doby stojí ve sklepě – ovšem pořád poslouchám jak ho mám dofoukat a nachystat bo se půjde „ráno“ projet aby se dala do formy :¨…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.