• chodec

    Tak jsem o víkendu pojezdil ve Špindlu a okolí – počasí bylo děsivý (píšu to v jiném thredu – déšť či mrholení, mlha, vítr, teploty těsně nad nulou hlavně nahoře v horách. Přesto jsme si ceslekm užili legraci. Ale co mě zarazilo byl fakt divněj způsob značení cyklotras – Mají tam takové ty dřevěné cedulky s číslama tras – problém je, že jsou opravdu velmi řídké a když pak náhodou jedna chybí nebo ji člověk nedej bože přehlédne a trasu nezná zpaměti, tak je to ztracený a kufruje se.

    Druhá věc, co mě dostala byly některý chodníky, po kterých jsou některé trasy evidentně značené jako „cyklistické“ hnané – cesta tam byla vyskládaná z různě vysokejch šutrů přerušovaná co 5–7 metrů různě širokejma (někdy skoro půl metru) odvodňovacíma příkopama lemovanejma ostrejma šutrama tvořícíma obrubníky co hrozej prorazit duši (jednou se jim to i povedlo) do­volovala jízdu doslova jedině krokem a navíc za cenu neustálého cvičení s brzdama a odlehčováním kol.

    Nedovedu si představit, jak po těhle chodnících jede nějaký cyklista, který není moc technicky zdatný – prostě nějaký příležitostný jezdec, kterého by napadlo vydat se na značenou cyklotrasu v domění, že je normálně sjízdná. Neznám Krkonoše moc jako cyklista (na kole jsem tam byl poprvé), vetšinou jsem tam jen v zimě, ale tak podivné trasy na kolo a divně prořídlé značení jsem fakt moc jinde neviděl – nebo jsem měl smůlu na nějakou problematickou část tras?

    To co říkám jsou trasy mezi Petrovou boudou a Davidovejma boudama a dál mezi Davidovejma a Medvědí boudou.

    0 0
    • L9  

      to značení je místy fakt slabší, v okolí špindlu jsem v létě taky kolikrát stál na křižovatce a hledal v mapě kudy dál…

      0 0
      • jirkounn  

        Jo taky jsem tam byl cca před týdnem, obzvláště super je „cyklostezka“ z Petrovy boudy na Medvědí boudu, tam jsem se na to po několika metrech vyprd a otočil to, bylo mi líto kola a měl jsem pocit, že si namelu.

        0 0
        • mr.antik  

          Dal bych si nějakej triálek, já myslel že v krkokonoších se jezdí jen po asfaltu/štěrku

          0 0
        • chodec  

          no tak ta byla extra výživná – u té jsem si dokonce nebyl chvílema jist zda se cyklostezka někam neodpojila, ale po kuse jsme na značku cyklostezky narazili a i podle mapy to vypadalo, že jsme se jí drželi správně.

          Ten kritický úsek měl cca 1 km, a tvořily jej balvany zvící v průměru okolo 30–50 cm zapuštěné napůj do země a mezi nimi uvolněné šutráky různého tvaru a velikosti. Jeli jsme to dolů v dešti, tak kromě všech nástrah to bylo ještě kluzké. Vedle se jet nedalo. 

          Normálně bych to prohlásil za terén dost velmi náročný a rizikový i na chůzi. Fakt jsem si říkal, že tenhle úsek buď za cyklostezku prohlásil někdo v rauši či neznaje terén z tepla kanceláře, nebo jsme někde blbě odbočili – ale jak píšu ani po dodatečném pokusu o dohledání chyby v navigaci jsme žádnou nezjistili.

          0 0
          • pitos  

            Asi se ti to nebude líbit ale já v tom problém nevidím,prostě když někdo něco nepřejede tak ať tlačí,to patří prostě k MTB.U nás v Beskydech náročných cyklotras máme více,hlavně jednu která je pro člověka jezdící opravdu svátečně bez techniky místy docela smrtící:)…kdo nesjede stlačí,kdo nepřejede přenese či vytlačí…když se ti nelíbí tak tam příště nepojedeš.Věčinou se o náročnosti a nebezpečných úsecích dá dozvědět z příloh k mapám či na internetu,chceš li bezpečnou cestu pro dítě tak si předem zjisti která to je.

            0 0
            • chodec  

              Já v tom také nevidím problém, ale jako někdo, kdo občas nejede sám a musí počítat i s ostatníma jezdcema v okolí jsem byl trochu překvapen tím, co vše označí KRNAP za povolenou stezku pro kola (čekal bych tak nějak intuitivně, že bude pro většinu lidí průjezdná).  Já to nějak sklouzal i když se staženejma půlkama a připravenej kdykoliv vystupovat z kufrů. Pokud jde jen o mě, tak jsme měli alespoň téma k diskusi a kámošema na vyjížďce. 

              Ale doporučení najít si to předem je dost iluzorní – pokud najdeš někde informaci že úsek Petrovka-Davidovky je sjízdný jen pro velmi pokročilé jezdce a hodíš sem odkaz, budu krotit svůj údiv.  IMHO nic moc nenajdeš – a to máš výhodu toho, že jsem ti přesně řekl a popsal úsek a že jsem za tebe už zjistil, že v mapě nic o terénu není a přiložená brožura o površích tras mlčí.

              Kdybych si tu trasu náhodně našel jako cestu na mapě, tak bys měl pravdu, ale tady na výběr a to i pokud jde o objízdné možnosti nemáš neboť povolených cyklotras v první zóně je jak šafránu a najít mězi nimi spojnici z bodu A do bodu B není ani tak o plánování jako spíš o tom, co je k dispozici. Takže konkrétně na tahle místa chtě nechtě nažanou podstatnou část cykloprovozu v okolí bez jakéhokoliv varování, že to není pro málo zkušené, a bez možnosti to nějak efektivně objet - k tomuhle konkrétnímu úseku třeba vede několik km regulérní asfalltová stezka z jedné strany a docela hezká nezpevněná ale dobře sjízdná cesta z druhé – napadlo by tě, že na takovéhle cestě bude úsek, kde bude mít většina lidí problém to kolo i snést, když ti na to KRNAP či kdo háže cedulky s cyklistama? Asi těžko. 

              0 0
              • pitos  

                Já používám cyklomapu od Shocartu ,Krkonoše  ale nemám a ani jsem tam nikdy nebyl.V těch mapách jsou popsány vždy všechny cykl. trasy a je u nich uvedena obtížnost a typ kola vhodný pro daný terén.

                Jinak chápu o co ti asi jde.Já se k tomu už raději vyjadřovat nebudu ,cyklotrasy nevyhledávám a ježdění po zpevněných cestách jde celkem mimo mě.Jen jsem chtěl říci že takových náročných cykl. tras je u nás více a s některýma mají problém i lidé běžně jezdící v terénu.Tyto trasy jsem projížděl i z lidmi na kole moc nejezdících a prostě více tlačili…nikdy si nikdo moc nestěžoval,jak ženy tak děti:)

                0 0
            • Bolel  

              zde je odkaz jen se stačí zaregistrovat a můžete začít hrát. Je to online strategie která vás zavede do dávných dob mezi Germány Galy a Rímany pozačátku trochu nuda, ale jak se to rozjede trochu tak je to pak veliká sranda vřele doporučuji všem!
              http://www.travian.cz/?…

              0 0
          • Milenius  

            taky jsem tam narazil na neco podobnyho, je to takova spojka z cernyho dolu smerem na hribeci boudy oznacena jako 1E – prudky kopec po ohromnych balvanech, jel jsem to nahoru, teda sel, ale ani to se moc nedalo. A to jsem tam chtel jet puvodne s vozikem :))

            on vubec ten system cyklostezek obecne je totalni ulet, vetsina jich je nekde po silnici, coz je zbytecny a nebo to vede nekde, kde se ani na kole jet neda, kdyz planuju trasu, tak se nikdy cyklostezkama neridim, vyjimkou jsou treba ty krkonose, kde se jinde nesmi

            0 0
            • fík  

              holt smůla, že jsi tu E1 (upravuje ji naštěstí zatím matka příroda sama) jel proti srsti a těch cca 200 až 300m se dá snad vydržet

              0 0
            • Pi†el  

              Mno sice nevim, ktera je 1E, ale pokud si jel z Cerneho dolu, nejprve po asfaltovych serpentinach, po nich po cesticce, ktera ke konci fest stoupala a je rozbita, tak ta je komplet cela vyjezdna !!

              0 0
              • Milenius  

                no ja jsem nejel z cernyho dolu, ale z druhe strany, jel jsem z cerne hory po 19A (asfalt) a pak 19B, kde je pekna prasna cesta, misty kamenita jako stvorena pro XC, pak sem najel doleva na asflatku smer na cerny dvur coz je zkopce a uhybal doprava kolem cerveneho potoka nahoru na tetrevi vrch a az do strazneho, puvodne to byla trasa ze strazneho na vyrovku, do pece, cerna hora a zpet jak jsem popsal, docela pekna trasa

                jako mne to ani nevadilo, kdyz jedu sam, ale kdyz bych vzal nekoho sebou, tak by mi asi pekne nadaval

                0 0
    • hawrda  

      Tak snad když máš mapu tak nepotřebuješ značení ne?

      No a co se týká povrchu cesty tak snad je dobře že ještě v Krkonoších sem tam existují pvolené úseky,kde není jen asfalt a šotolina.

      0 0
      • chodec  

        Bohužel – jednak mapa není pokud jde o cyklostezky v téhle oblasti moc aktuální (evidentně něco dodělávali nedávno), druhak se některé stezky podle seóny mění a zřejmě to zavírají a otvírají, protože místy byly takové ty vysvětlující cedulky od kdy do kdy se na ní smí, a to v mapě také není, takže pokud se nechceš vykašlat na povolené trasy úplně (což mi bylo v NP, kde jsem byl navíc s kolem poprvé trochu žinantní) tak se trasa jen dle čáry na mapě hledá proklatě špatně. No a v počasí, kdy na tebe mrholí, mapu tu máčí déšť prsty bez hrukavic rychle mrznou a vítr ti to trhá z ruky také není ideální na to, abys na každém rozcestí zjišťoval, zda jedeš dále nebo odbočuješ. Bejt kdekoliv jinde, tak je mi to fuk - sjedu z trasy? no a co tak to objedu jinudy, ale protože jsem byl uprostřed NP, tak jsem se chtěl chovat co nejspávněji, ale jejich vlastní značení mi v tom opravdu moc nepomáhalo.

        0 0
    • Radek Broz  

      „Druhá věc, co mě dostala byly některý chodníky, po kterých jsou některé trasy evidentně značené jako "cyklistické“ hnané – cesta tam byla vyskládaná z různě vysokejch šutrů přerušovaná co 5–7 metrů různě širokejma (někdy skoro půl metru) odvodňovacíma příkopama lemovanejma ostrejma šutrama tvořícíma obrubníky co hrozej prorazit duši (jednou se jim to i povedlo) do­volovala jízdu doslova jedině krokem a navíc za cenu neustálého cvičení s brzdama a odlehčováním kol."

        

      Kde? To chchi! Já mám naopak zkušenost, že co za to jen trochu stojí, je značený takto.

      0 0
      • chodec  

        To píšu – dojeď si ze Špindlu na davidovy boudy (zespoda je tahle cesta trochu nudná – vede tam asfalt, pokud to objedeš okolo přes špindlerovu a petrovu a přijíždíš k davidovkám svrchu (viz na obrázku ten kus trasy 15 vedoucí po žluté turistické), tak si alespoň v úseku Petrova b.-davidovky užiješ techniky v míře vrchovaté (viz ten modře vytažený kousek, který opravdu připomíná spíš koryto Vydry než cyklistickou stezku).

        Z davidovek každopádně odbočíš směrem na Medvědí – je to značená cyklotrasa (tuším 15 a něco k tomu) a po chvíli nějaké polnačky když se držíš značek cyklotrasy narazíš na relativně nový z kamenů skládaný chodník v délce cca 2 km, který vypadá tak jak píšu – opět jsem kousek vytáhl modře. Nechal jsem tam jednu duši a něco nervů, když jsem na těch mokrých kamenech bruslil.

        Osobně neprahnu po širokých a pohodlných cestách – celkem vzato bylo vzrůšo a zábava, jen uvažuji nad velmi různorodých charakterem cest, které jsou v KRNAPU ochotni označit za „cyklo“. Vzít tam nepoučen manželku tak mě nepochybně zabije :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          Dík za tipy, tuhle stranu neznám – letos nás před medvěd=nem odřízli tito: http://etbikez.com/…IMG_4796.jpg Museli jsme dojet do ŠPindlu po asfaltu:o) Ty skládaný chodníky se mi právě líbí – kousek je takovej z Pláně.

          0 0
        • Flegmatik  

          To označení „cyklo“ bych bral jako velkou výhodu – prostě tam legálně můžeš jet na kole. Když jsem tam potkal KRNAPáckýho Defendera, tak jsem byl v pohodě, jel jsem, kam jsem i s kolem mohl (legálně). A jsem fakt rád, že i v Krkonoších jsou takovéto cesty.

          0 0
          • civetta  

            Presne…

            V Krkohorach to proste nejsou CYKLOTRASY pro sekretarky v teplakach, ale useky, kde se da legalne pouzit horsky kolo. Zaplatpambu za ne…

            0 0
            • chodec  

              jo jsou bezva – jen kdyby to někdo těm sekretářkám v teplácích někde naznačil :-)

              0 0
              • civetta  

                Ja Ti rozumim, ale neni mi jasny jak bys to chtel zaridit. Prijde mi ze tady v Cechach je posledni dobou zakorenena predstava cyklostezky jako asfaltovyho chodnicku vinouciho se pokud mozno plochou krajinou, coz je samozrejme blbost.

                Co muzu sekretarkam doporucit: pouzivat cyklomapy SHOCart, kde bejva vyznacena sjizdnost pro silnicky/cros­sy/horaky + pripadny nebezpecny/nes­jizdny mista + pripadnej doporucenej smer jizdy. Vic uz snad ani nejde udelat, leda ze by pred kazdym sjezdikem stal nekdo kdo by je vyzkousel z techni­ky 8-)))

                Nam ostatnim casto staci i turisticka mapa (s vrstevnicema) a zdravej rozum – u turistickejch znacek prece taky nemas kategorizaci typu „obtizne strme schody – nevhodne pro turisty se srdecnimi chorobami a devcata v podpatkach“…

                0 0
    • Kotěnočkin  

      Video z inkrimonované trasy letos z července. Taky se mně to zdálo docela hard na značenou cyklostezku. Jinak ale musím uznat, že mě Krkonoše velmi příjemně překvapily a určitě se vrátíme.

      Link: http://video.yahoo.com/…9407/9846479

      0 0
      • Radek Broz  

        To ti přijde těžký?

        0 0
        • Kotěnočkin  

          Psal jsem jen, že mně to přišlo hard na značenou cyklostezku. Mně se to líbilo, ale kdybych tady jel s manželkou a dcerami, byl by jisto jistě problém.

           
          0 0
        • Kotěnočkin  

          Ne, těžké mě připadalo po zelené, která protíná silnici ze Špindlerovky do Špindlu. Není to cyklostezka, ale takové schody, v zimě tam snad je sáňkařská dráha. To mě připadalo celkem těžké, ale možná jsem už měkej…

          0 0
      • Radek Broz  

        BTW: Nedaleko je jinčí terén:o)" http://etbikez.com/…etcam-video/":http://etbikez.com/…etcam-video/

        0 0
      • pitos  

        Tak jestli tohle je zhruba profil té kritické cyklotrasy tak k tomu nemám co říci…sice jsem nečekal že to bude něco  obtížného… ale toto :)

        Na foto moje žena při projíždění po jedné z Beskydských cyklotras,tento úsek nepatří zdaleka k nejnáročněj­ším…takové mírné hodně hravé klesání,no vlasně skoro rovina:)

        0 0
        • Kotěnočkin  

          Ach jo, nepochybuji, že  jistě jsi nevlastní bratr Tinkera Juareze, ale já jsem jen psal, že mě to přijde hard na značenou normální cyklostezku, na kterou by se někdo neznalý vydal s rodinkou. To video jsem tam dal proto, aby čtenáři, kteří tam nebyli, věděli o co tady jde, nic víc, nic míň…Hlavně to mělo korespondovat se zakládajícím příspěvkem, že to značení v Krkonoších prostě stojí za h.

          0 0
          • Flegmatik  

            No čoveče, stejně si myslím, že normální rodinka by se na to kousek nad Špindlem vyprdla a ten macatej výjezd nahoru, byť po asfaltu, vzdala. Nebo by to celou cestu vedli, jak nahoru, tak od Medvědí b. dolů a pak i nahoru po této cestičce… Takovej pěší výlet s kolama :-)

            0 0
          • pitos  

            „ale já jsem jen psal, že mě to přijde hard na značenou normální cyklostezku, na kterou by se někdo neznalý vydal s rodinkou.“

            Mě by zajímalo kde jsi sebral že značená cykklotrasa musí vést snad jen po zpevněných cestách či asfaltu po kterém zvládnou jen i děti?To že si někdo nezjistí obtížnost cesty je jen jeho problém(třeba v mapě od Shocard).Všude kde existují cyklotrasy jsou různé obtížnosti a pro určitá kola,to je běžná věc,to že třeba na to někdo není zvyklý třeba proto že v jeho okolí se vyskytují daleko lehčí trasy přece neznamená že to tak je všude.

            Když jdeš třeba někde z rodinkou do hor tak si také předem něco o trase zjistíš než se tam vydáš.Během cesty zjišťovat obtížnost bývá pozdě.

            0 0
            • Kotěnočkin  

              Hele Tinker, já s tím problém nemám a už v úvodu jsem psal, že se mě to líbilo a přijedu zas, právě proto, že trasy v Krkonoších jsou takové, jaké jsou ( a zaplať pánbůh za to). Jen jsem se snažil dívat očima průměrného bikera. A průměrný biker asi nejsi ani ty a asi ani já. A ono shánění informací o trasách a profilech konkrétně v Krkonoších také není z vlastní zkušenosti žádný med. Sám jsem tady mezi osazenstvem založil thread a dostal JEDNU odpověď. Ale v poho, znovu opakuji pro mě OK, ale dovedu si představit, že pro někoho KO:-)

              0 0
              • MirkoCarver  

                Řekl bych, že náročnějším terénem vede tak 1% cyklotras, zbytek je asfalt nebo šotolina. Veselejší trasy jsou asi jen v okolí Špindlu, v Peci nevím o ničem…

                0 0
              • Listr  

                tak já teda nevím. Já mám doma nějakou normální mapu a tam jsou cyklostezky v krkonoších značený třema způsobama:

                 1) plná čára

                1. čárkovaná čára
                2. tečkovaná čára

                Asi nemusím oddávat, co to znamená, že ? Tenhle úsek  o kterým se tady bavíte, je značenej tečkovaně. Promiň, ale po tečkovaný trase by se otec s rodinkou s dětma vydal jen pokud je úplnej debil nebo jim chce znechutit kolo na rok dopředu. 

                0 0
                • Pijer  

                  Když se koukneš to týhle mapy, tak Ti to možná je jesný, ale KČT to v mapách, pokud vím, nemá doteď. Jinak do Krkonoš jezdím skoro každý rok a byl taky docela překvapenej, když jsem se dočetl v tomhle vláknu, kudy vedou cyklisty po Krkonoších – za tím jsem měl z Krkonoš zkušenosti jenom opačný, snahu vytlačit cyklisty na široký a pokud možno asfaltový cesty a nebo jim tam radši zakázat vjezd :-(

                  0 0
                  • Milenius  

                    ani shocart nema odliseny cyklostezky, ani KCT, vzdycky si rikam, co je to normalni mapa? neco jako bezny praci prasek? :)

                    cyklotrasy by mely byt nejak odliseny, u turistickych je to jedno, protoze pesky je pesky, ale na kazdym kole se neda vsude, stacilo by odliseni asfalt/zpevnena cesta/singletrek nebo neco takovyho

                    0 0
                    • Mirek1  

                      Pokud si dobre vzpominam, na moji mape Shocart je minimalne jeden ze zminovanych useku oznacenej vykricnikama…

                      0 0
                      • civetta  

                        Svata pravda (konecne jsem se dokopal tu mapu otevrit) – sjezd z Petrovky je oznacen vykricnikama + cast tohoto useku plus cela „vrstevnice“ Medvedi b. – Davidova b. – silnice na Spindlerovku je znacena teckovane (= dle legendy „horske kolo/MTB“), a to prosimpekne jako jediny sirokodaleko, asi i v celym parku, ale koukam v rychlosti.

                        Mistni trautenberky ale nepresvedcime - potrebujou mliko kolem cesty aby se neztratili + nahore i dole nejakou tu ceduli + Ance, priprav homolky, venku travi!  

                        0 0
          • Michal.J  

            Normální turistický značky máš taky někde po polní cestě, po silnici, přes kořeny nebo to může být pěšinka přes balvany a skály.

             
            0 0
        • chodec  

          to co je na tom videu je kousíček toho chodníku mezi davidovkama a Medvědí – ten byl problematický vlastně jen díky ostrým hranám obrubníků kolem odvodňovacích kanálů, četnosti těch kanálů a občas nepředvídatelpným dírám mezi šutry – tedy důvod mého překvapení na videu nemáš šanci vidět neb to není v tomhle rozlišení patrné a žádné monumentální kameře patrné překážky se tam nekonají – přesto to znamenalo, že po chodníku můžeš jet buď pomalinku, nebo obratem po prázdné duši :-) Ta druhá část mezi Petrovkou a davidovkama jak jsem popisoval byla výrazně výživnější i na pohled – bohužel jsme měli všichni plné ruce práce s udržením kola ve vertikální poloze, tak jsme nefotili – jednak to bylo celkem svažité a druhak byl povrch výrazně méně souvislý, sourodý a hlavně méně stabilní (uvolněné šutráky uhejbající pod kolem), než ten relativně nový a zafixovaný chodník tady na tom videjku.

          Abychom si rozuměli – nikde tady si nestěžuji na stav trasy. Opakuji, že já a kolegové jsme si to užili. Vyjádřil jsem však překvapení, že KRNAP na takovýto povrch nažene nejen cyklisty zvyklé na překvapení terénu, ale nevyhnutelně i cykloturisty – a to bez náznaku toho, s čím mohou počítat (nebo jsem takový náznak nenašel) – můj povzdech byl míněn jako drobné varování těm, kteří by tam výlet třeba s rodinou plánovali. A i když se dá jistě tlačit nebo ubrat na rychlosti a přejet problémové úseky pomalinku, tak asi budeš souhlasit, že pokud nevíš, co tě čeká (a tady to opravdu ani v mapě co jsme měli, ani na cedulích na rozcestích, ani na typu povrchu, kterým tam přijedeš, ani jinde nebylo) a naplánuješ si lehký 15 km okruh s dětmi na odpoledne, tak se ti při tlačení a přenášení méně zdatných členů skupiny na polovině vzdálenosti v takovémhle terénu stane, že dorazíš za tmy a nebude s tebou mluvit ani klika u dveří :-)

          0 0
          • pitos  

            Pohyb v horách vidíme asi každý jinak.Základ je předem zjistit trasu,ať už podle map,příloh či jinak.Osobně by mě nenapadlo vyrazit (navíc s rodinou) někde kde nevím co mě čeká.To že se někdo vydá po trase o které nic neví je jen jeho problém.A když nic nezjistím a nevím co mě čeká tak se tam z nezkušenýmy nevydám.Jsou to hory ne město…to tam chcete mít na každém rohu nějakou příkazovou cedulku jak se chovat ,co dělat,co nás čeká?Už se nedivím že v těch Krkonoších je vše zakázané…asi by se tam jinak lidi pozabíjeli:)

            0 0
    • Flegmatik  

      Byl jsem tam v létě a překvapilo mě to možná jako tebe (že je to značený jako cyklotrasa). Ale nestěžoval jsem si, naopak se mi to celkem líbilo. Žádný rodinky jsem neviděl, ba ani žádnýho bajkera… Kus k Moravský boudě jsem byl nucen vzít i bajka na rameno.

      P.S. Jen doufám, že tam teď nebudete jezdit a dráždit zbytečně KRNAPáky :-)

      0 0
      • Radek Broz  

        Vypadá to pěkně. Pořád nechápu, jak to, že to krnapáci ještě nedali vyasfaltovat a neopatřili zákazovejma cedulema.

        0 0
    • old biker  

      já Vám řeknu, že bydlím pod Krkonošemi a jsem taky udiven, jaký jsou nahoře zákazy pro cyklisty, do Špindlu z Pece je to komplikovaný, pro pěší ano, pro cyklisty ne, proč to tak je, jsou názory, že někdo jezdí tak, že by chodce ohrožoval (viz. cedule za Výrovkou na Luční boudu), ale to myslím si že je špatný na to hledět jen takto, přece když jedete v těch výškách tak tam jen neletíte, většina z nás jede tak aby něco měla s toho kde jede a samořejmě jsou také místa kde můžete dělat co chcete a dá se dobře zařádit, od Černý Hory je do všude dobře značený a to i od Pece, Pomezky to je taky dobrý a chtělo by to aby někdo zapůsobil na Krnapu aby těch tras bylo více, aby se dalo jet po hřebenech po celých Krkonoších a bylo to propojený a dobře značený

      0 0
      • civetta  

        Ance! Kubo!! Hajnej!!! Nestat – nekoukat – pusobit na KRNAPu!!!

        0 0
    • kankrlicek  

      Dnes ráno jsem kontroloval na cykloservru nějaký sporný úsek, kde jsem se už 2× ztratil a napadlo mě, že se podívám i na Krkonoše. Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak obtížnost tras v Krkonoších bys na té stránce mohl zjistit. Sice to není zásluha Krnapu, ale možnost tam je. :)

      0 0
      • chodec  

        jo přesně něco takového by se bývalo šiklo – dík – bohužel na chatě na horách moc internetu nebylo (stejně jsem o těhle mapách nevěděl), ale stačilo by, aby podobnou poznámku („jen pro MTB“) hodili na rozcestníky. Bohužel my měli mapu KČT i mapu Shocartu, ale ani na ní jsem neviděl tohle třídění – byly tam fialově vyznačené trasy stejně jako na tomhle plánku, navíc s číslem trasy, ale vše co jsem viděl byly všechny čáry plné – nepřerušované. Buď to bylo nějaké vydání na kterém to nebylo nebo nevím. Každopádně i když je super, že je kde to najít, tak upozornění pro ostatní na velké výkyvy ve sjízdnosti stejně značených Krkonošských cyklotras platí.

        0 0
        • civetta  

          Mels jinou mapu shocartu nez o ktery jsem mluvil nahore – a kterou UPLNE PRESNE kopiruje ten cykloserver o kterym tady dneska pise kankrlicek. Ty mluvis tusim o cykloatlase. Jinymi slovy podcenils pripravu – spolihat na internet v horach je pozde.

          Konstatuju ze tady porad mluvis o koze – proc by nekdo neco psal na rozcestniky, to opravdu nechapu – nekdo (treba ty zmineny sekretarky) to treba neda ani tom MTB…

           
          0 0
          • chodec  

            už toho mám po krk – přečti si pořádně mé příspěvky a zjistíš, že kraviny plácáš sám – já přípravu nepodcenil, dostal jsem se kam jsem potřeboval a sjel jsem co jsem potřeboval byť překvapen nesourodostí trasy, kterou někdo označil jako cyklistickou. Tady jsem to napsal, aby to lidi věděli a dali si na to pozor pokud by se měli do těch končin vydat.

            Má úvaha, kterou jsem naťukl, jako hypotetické řešení vycházela z toho, že pokud si trasu někdo volí sám, je odpovědnost pochopitelně jen a jen na něm o tom sporu není.

            Na druhou stranu, ale pokud někdo někomu v turisticky exponované oblasti řekne, že na kole může jet tudy a tudy a běda jak uhne, tak prostě 99% turistů bude (a podle mého soudu oprávněně očekávat), že tam na kolech nějak projedou – asi nikdo se nebude od stezky vybrané správcem daného parku za účelem umožnění průjezdu na kole čekat úseky na kterých nejen že nebude moct na kole jet, ale dost možná si tam dá natlamu, jen když tam kolo ponese. Nevidím na tom nic tak divného, že se tu nad tou myšlenou několik lidí pozastavuje. Rizikové úseky jsou označené na silnicích (klesání stoupání, padající skály, nerovnosti …) jsou značené různě těžké sjezdovky, aby si každý mohl včas říct, že na to nemá, tak nechápu co je urážlivého na nápadu, že by správce, co lidi na cestu nažene, rovnou dal najevo do čeho je žene pokud to není obyklý cykloterén – a to tohle prostě nebylo.

            Když budeš trochu soudnej tak ti dojde, že od toho kvanta lidí co se v takhle turisticky frekventované oblasti pohybují můžeš jen těžko očekávat, že si všichni poběží hromadně nakoupit Shocarty v posledním vydání a budou mít dopředu prostudovány všechny možnosti, které mohou nastat třeba při potřebě změny trasy po cestě – vždy tam bude drtivá většina těch, co prostě jedou na vejlet  a v dobré víře čekají, že když pojedou po cestě kam je tlačí správce parku tak třeba i dojedou.

            A o tom byl můj příspěvek – ne o tom, že bych se já cítil jakkoliv poškozen. Pokud tě mé varování ostatním pobuřuje, protože si asi příliš velkej borec, než aby sis uvědomil, o jaké situaci a o jakých lidech se tu bavím, tak se ti omlouvám a prosím už se tímhle vláknem neobtěžuj.

            0 0
            • Listr  

              :-)))

              No člověče, když si kouknu na Tvůj NICK a pak si přečtu Tvoji charakteristiku, tak se nedivím, že se nemůžete domluvit. Nejsi na špatným serveru ? :-))

               
              0 0
    • Alliosa  

      Zdar, já sem místní takže todle moc neřešim ale když se kouknu do mapy tak tam u ty ztezky mam 3 vykřičníky takže bych nějakou tu techniku čekal…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.