• shark.A

    Prosím všechny, kteří mají zkušenosti se zlomenou klíční kostí, jejím „nespojitým“ srůstem a následným návratem do „normálu“, o radu.. Téměř před měsícem jsem „hodila šponu“ na náledí, kost odmítla zdrátovat (možná to byla chyba) a po rtg bylo zjištěno, že mezera mezi kostmi zůstala, jen jejich poloha se změnila.. Ruku mám po nošení ortézy značně ztuhlou.. Zkouším ji opatrně rozcvičovat, ale stále to dost bolí.. :o( Všem za jakoukoli radu děkuji.. :o) PS. Zkušenosti se zakládáním threadu nemám, asi ta kategorie je mírně mimo mísu, ale nic lepšího jsem nenašla.. :o(

    0 0
    • carlosplzen  

      Mam po zlomenine kl. kosti a naslednem posunuti kost vystouplou(resp. jeji spodni cast) Krome estetickyho hlediska:-)nemam zadnej jinej problem. Ale je fakt ze tahle zlomeninka byla jen takovy bebicko v protoze jsem byl rozmrdamej ouplne celej (otevr. zl. steheni kosti a kotniku, rozdrceny predlokti, ta kl. kost, sest zeber, tez. otres mozku atd. s naslednyma sesti ortoped. operacema), takze lecbe ty klicni kosti se v tu dobu nevenovala z pochopitelnych duvodu patricna pozornost(bla­horecim plzenskym ortopedum z FN zvlaste Mudr. Tomanovi), ale jak rikam, krome ty vystoupliny zadny omezeni…

      0 0
    • Tomcat_1  

      Klicni kost je potvora, chtelo to zdratovat :-( Ztuhlost po orteze je normalka, pomaha namaceni ve vode – treba ve vane, bazenu. Ale co s tou mezerou, to netusim.

      0 0
      • shark.A  

        S tou vodu mě to vůbec nenapadlo… Moc dík :o)

        0 0
        • Tomcat_1  

          :-) Co se ruznych bebicek tyce, mohl bych rozdavat rozumy do nuse :-) Ale s tou klicni kosti fakt nevim.

          0 0
    • Santus  

      Minulej rok me to taky postihlo. Hapalajnen na zavode a zlomena klicni kost. Kost mi nedratovali, ale asi dobre narovnali a s podivem mi to srostlo celkem rovne.S podivem proto, protoze mi to rovnal takovej mladoch, kterej byl vic vystrasenej nez ja :-) Po mesici mi sundali ty hnusny popruhy a chodil jsem na rehabku, protoze ruka byla krute zatuhla.Na rehabce se se mnou neparali, cviceni bolelo. Musis chodit na rehabilitaci, jinak tu ruku nejses schopna sama rozhejbat.Za 7–10 dnu jsem jezdil na kole tj.5–6tydnu od urazu, ale jen po silnici a velice opatrne. Pocitej tak 3–4tydny cviceni nez to bude jakztak.
      Mas stesti ze se ti to stalo v zime, ja sem marodil kveten cerven cervenec :-(

      0 0
      • shark.A  

        Mně tvrdili, že se to nerovná… To Ti snad dělali pod narkózou… ??? … Si neumím představit, že by mi to po tom pádu někdo v bdělém stavu rovnal.. !! :o) Špatně srostlá kost se prý ani nereponuje… Ta marodka v prosinci není špatná…:o) to je fakt… Člověk má sám před sebou výmluvu, proč neblbnout s úklidem před svátky :o) Dík za příspěvek.. :o)

        0 0
        • tomboonen  

          Já jí měl v dobách závodění zlomenou dvakrát – pokaždé z kritéria na lopatárně (plzeňáci budou vědět). Poprvé to srostlo s přesahem přes sebe, takže spodní část vystouplá a na srůstu docela boule. Taky to neřešili – jen normální „osmičkou“ okolo krku. Pak jsem to ale řešil já, protože to opravdu nevypadalo hezky – pod narkozou mi seřízli nebo zbrousili ten vyčnívající srůst – a dobrý. Pak jsem zastlal znovu, asi po dvou letech, a to se stejným výsledkem. S tím rozdílem, že jsem o zlomenině dva dni nevěděl(!). Až když jsem měl už druhý večer horečku,jsem šel k doktorovi, kterej mi řekl, že chodím dva dny se zlomeninou – ale zlomil se původní srůst, kterej nebyl dobrej. Teď už to drží a doufám, že bude. A rovně. Tak asi tak :)

          0 0
          • shark.A  

            To je zajímavé … :o) Zlomenina sice bolí míň než naraženina, ale přehlédnout ji??? :o))) … Asi nejsi žádná máčka :o) … Mně doktor taky navrhoval operaci po půl roce s tím, že kost obrousí … Ale já zas tak velkou bouli na srůstu nemám a navíc … já máčka jsem :-DDDDD

            0 0
        • Agnessie  

          Jojojo, já to chytla poprvé v dubnu, v květnu po druhé zlomenině operace a na léto na půl roku pokoj :):) Ale teď prvního prosince zase, tak snad už… jinak hodně štěstí! (a že je ho někdy třeba :) )

          0 0
    • ares  

      Trochu pozor, moje kamarádka si také zlámala klíční kost. Po týdnu přestala nosit šněrovačku, protože to nebolelo a vypadalo to blbě. Odjela do Německa na stáž a po půl roce jí bylo divný, že má nějak níž jedno rameno. Hádej které. Výsledek je, že půjde na zlomení a sešroubování, protože jí to špatně srostlo. Navíc se přidaly bolesti z namáhání ramenního kloubu, který má v nepřirozené poloze a nemůže zvednout ruku nad hlavu. Zajdi za ortopedem. Přeji Ti hodně štěstí.

      0 0
      • shark.A  

        Moc děkuju za přání… Jen doufám, že s poctivostí (v nošení ortézy :o)) dojdu dál :o) než Tvá kamarádka… I když v dnešní době se to moc nenosí (tedy ta poctivost… a vlastně normálně ani ta ortéza ne! :-DDDD) Dík..

        0 0
    • james11  

      Zkus se zaptat Balroga…

      0 0
      • shark.A  

        … to vypadá podivně tajemně … někdy je lepší moc toho nevyzvídat … :-DDDD… Dík

        0 0
    • BB  

      měl jsem zlomenou celkem třikrát a naposledy už jsem s tím ani nešel k doktorovi, protože při předchozí zlomenině mi moc nepomohli. V nemocnici v Berouně mi udělali takovou křížovou bandáž, kterou když viděl chirurg v Praze při kontrole, tak nevěřil vlastním očím, že se něco takového ještě dělá. Takže loni při poslední zlomenině jsem se snažil mít stále zafixované rameno pěkně vzahu a nepotřeboval jsem k tomu žádnou bandáž, protože to byla jediná poloha, ve které mě to nebolelo. Ale asi strašně záleží na tom, jak je to zlomené.

      0 0
      • shark.A  

        I Tobě moc díky… Ten fakt, že není všem dnům konec, potěší… A ještě více skutečnost, že i po recidívě ruce fungují dále, jak mají… :o)

        0 0
    • Radek Broz  

      Když jsem zakládal zlomeninovej thread (www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…), dal jsem to do off topic – „tech. rady“ je ale vhodnější;-) Do týdne se to dá rozhýbat docela dost, plnná výkonnost přijde až za dlouho – tady bych se ale asi poradil s doktorem (no, radši s více – minule mi 1 řekl, ať rozhýbávám nohu co nejvíc, 2. ať moc nechodím a když tak jen s hůlkou), jak moc to zatěžovat, pokud to není úplně dobře srostlý. Každopádně přeju, ať je to co nejdřív ok.

      0 0
      • shark.A  

        Četla jsem některé příspěvky z Tvého threadu… Co člověk, to názor… Myslím, že se dá z toho kvanta vybrat i něco užitečného pro mě… Děkuji :o)

        0 0
    • tomfree  

      Muj bike partak tak dopadl loni na prvním sněhu a teď tam má citelnou deformaci,ve formě vyboulení jak ty kosti nenvazujou přesně,díky tomu ho tlačí popruh batohu a po delší jízdě musí cvičit protože ztrácí cit.Tak ať dopadneš lépe,protože co tě nezabije to tě posílí!

      0 0
      • shark.A  

        … ano velmi pravdivé rčení !!! :o) Děkuji za povzbuzení :o)

        0 0
      • Bysto  

        Takisto , kosti zrastene na sebe a ked Mam ťažký ruksak tak to trochu prekáža :-/. Ale co sa da robit

        0 0
    • DX3,5  

      Tak na zlomeninu klíční kosti jsem expert…jsem di jí zlomil už po jednom roce života v ohrádce pro děti…pak asi v deví a pak naposledy asi v jedenácti letech…a násedky zatim žádný…

      0 0
    • kolvys  

      Zlomenou klíční kost jsem měl pěkně zešikma a srostlo to v pohodě. Mám jen takový „hrbek“ ale to ničemu nevadí. Nosil jsem ruku v takovém křížovém obvazu přivázanou k tělo asi 5 týdnů. Pak to bylo už dobré. Chce to trpělivost. Já to měl v květnu a trpěl jsem jak zvíře. Přeji brzké uzdravení.

      0 0
      • shark.A  

        Mám taky „osmičku“ už 4 týdny… Doktor mi doporučoval už před týdnem ji sundat.. Ale po 2 hodinách bez ortézy jsem myslela, že „dám kožu“, jak to bolelo… Já trpělivá jsem, zarazilo mě však, že doktor už méně.. :o( Díky :o)

        0 0
    • MARIN  

      Mel jsem zlomenou klicni kost (spolu s vyhozenou celisti a silnym otresem mozku, lejna na obliceji a celem tele v tomhle pripade prehlizim :) Probral jsem se v nemocnici zrovna na RTG, za chvili me vezli k doktorovi ten me posadil na zidli brichem k operadlu , chytil me za ramena, mezi lopatkama jsem ucitil koleno a pak se zase probral az na pokoji pod perinou s 8 kolem krku. Klicni kost samozrejme srostle krive po zlomenine zustala boule a jedno rameno mam o cca0,5–1cm kratsi (aspon tak jsem to mel v nalezu pro pojistovnu a trvalky) 8 jsem mel pres mesic protoze se to nejak blbe hojilo. Nebyl jsem si celou dobu skoro ani schopnej utrit p…l ale asi po 10 dnech propusteni z nemocnice me doma nenapadlo nic lepsiho nez si sednout zkusebne na kolo. Nasedl jsem celkem bez potizi , chytil se riditek a to byl muj konec – dolu to neslo. Asi po 10min premlouvani jsem sebou proste slehnul o zem na stranu na zdravou stranu. Na kolo jsem poprve sedl asi az po 1,5 mesici od zlomeni a tak 2 tydny jsem jezdil jen po nerozbytych silnicich protoze jsem citil kazdy kaminek. Cca po 2 mesicich uz ro bylo bez problemu i v terenu. Zadne specialni procvicovani jsem ale neprovadel.

      0 0
      • shark.A  

        Tééda, to je tragikomedie… Nevím, zda se smát či křivit obličej pod představou oné bolesti… To bandážování jsem zažila podobně…doktor se postavil zpříma proti mně, své dlaně opřel o má ramena a vzadu čekala sestra, která po té, co se doktor rázně do nich opřel, onu „osmu“ stáhla.. Od této chvíle jsem mohla tleskat lokty za zády, ale nemohla se ani vysmrkat… :-DDD… Dík za názor.. :o)

        0 0
    • Ruprecht  

      taky se přidám: zlomenina klíční kosti po pádu v cca 65km/hod – takže si gratuluju že to bylo jen tohle. Ve špitále mi to srovnali, protože byla nějak moc šejdrem (ale po pádu mě bolel celý člověk, tak mi to ani nevadilo). Srostlo to blbě – mám tam asi 1,5 cm úskok, ale proměřili mě a na nic to prý nemá vliv, rameno teda níže nemám. Pro jsitotu jsem zašel ještě za sportovním ortopedem a ten mě uklidnil úplně. Po 14 dnech intenzivní rehabilitace – nejvíc mi zabírala hydromasáž – jsem byl na kole a po měsíci se cítil naprosto ok. Jediný následek je tak hrbolek v místě kde to srostlo.

      0 0
    • Matts.  

      Kľúčna k. pravá zlomená pred 1,5 rokom.Vyzeralo to na operáciu, zaviazali ma do desolta (horšie ako zvieracia kazajka) a pustili domov. Pri kontrolo kosti pekne od seba.Tak mi to dotiahli. Zrástlo to parádne, treba papkať ryby,mliečne výrobky a teraz bez akýchkoľvek problémov. Veľmi krátka doba, zviazaný dva a poltýždňa, týždeň rehabilitácia a vybavené.

      0 0
    • Excel  

      Trošku offtopic..stejnej úraz..v brněnské úrazovce mi navlíkli motejla, srostlo to blbě byl tam schod, když jsem uviděl rentgen tak to vypadalo děsivě. Doktor mávl rukou, že je tam sice schod, ale na funkci to nebude mít vliv. Nas..l jsem se a týden na to jsem si to nechal zdrátovat u konkurence. mínusy: tři dny v nemocnici, operace, jizva (ála mise v Afghanistanu), po 3/4 roku operace-plech šel ven (2dny v nemocnici), plusy: týden po první operaci neomezená pohyblivost, žádná bolest (pokud tě za to někdo nechytil), rovná kost, při změně počasí taky nic nepozoruju a ta jizva vypadá drsně :-))

      0 0
    • lábus  

      klíční kost jsem si zlomil před 3 měsíci, ve Vinohradský mi to zkoušeli asi 3× rovnat (bolelo to jako čert)než usoudili že to bude na operaci- byla zlomená na 2× a jeden úlomek museli vyndat- poté jsem nosil asi měsíc ortézu a po sundání jsem ruku neměl ani moc ztuhlou, ted už to je docela dobrý ale když si pod tou kovovou destičkou nahmatám kost, taky se mi nezdá úplně rovná, při nekterých pohybech to stejně ještě trochu bolí

      0 0
    • shark.A  

      Mockrát děkuji všem přispěvovatelům… Jak vidno, co případ, to individuální pocity a náprava :o) Všem vám přeju v tomto roce hodně štěstí a zdraví a na cestách žádné kolize, či jiné nepříjemnosti… :o) Zkrátka hodně najetých kilometrů s úsměvem na rtech a dobrou náladou v cíli… :o)

      0 0
    • Vašur  

      Je tady ještě někdo kromě mě, kdo neměl zlomenou klíční kost? :-) Ne že bych nepadal, ale asi mám kliku. Podle tý diskuze mám obavu, že je to jen otázka času, kdy na mě taky dojde.

      0 0
      • Darkson  

        já taky ještě nikdy neměl zlomeninu. a taky tak nějak pomalu čekám, kdy na mne dojde:-)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Bacha na myšlenky. :-) Před lety jsem si cestou busem na jízdárnu říkala, že je zajmavý, že ač přes několikatiletý pobyt u koní (i problematických v „nápravným zařízení“) jsem si ještě nic nezlomila ani neschytala kopanec. Tři hodiny poté mě odvážela záchranka. Do dneška se nemůžu zbavit pocitu, že kdybych tenkrát v autobusu myslela na něco jinýho, nemusela bych ten kopanec schytat. :-)

          0 0
          • Darkson  

            vždyť já se na to právě psychicky připravuju:-)))

            0 0
          • shark.A  

            Myšlenka je energie. Kdysi jsem slyšela, že má nejsilnější akční rádius do 2 km… takže pokud např. myslí člověk na to, že se „vymele“ a okolnosti v tomto dvoukilometrovém úseku tomu napovídají (výmol, kluzká cesta…), zcela jistě se mu to podaří… Teď si zpětně nemůžu vzpomenout, na co jsem to tenkrát vlastně myslela… :-DDDDD

            0 0
        • kadas152  

          já taky eště žádnou zlomeninu neměl ale jezdim DH/FR teprve 1 sezonu a to sem skoro 2 měsíce nemoh jezdit kvůli těžkému otřesu mozku

          0 0
        • Extremist  

          Presne to jsem si rikal a pak jsem si na prave noce zlomil oba kotniky a urval nejakou slachu .Spravilo to 6 dratu a nejake vruty. Uz to mam venku, zda se to v poho, jen je ten kotnik o neco vetsi nez byl (asi zpeveny).

          0 0
      • zum  

        Já ještě neměl zlomeného nic.Ale jinak 9× vykloubené rameno.Operace ramene a několikrát obou kolen.Vždycky povolily klouby :-)))

        0 0
      • Blade  

        No já sem taky zatím celej, padám, to zase jóó, ale vždycky to odnesu tak nějak povrchově..ťuk ťuk ťuk..

        0 0
      • Dijck  

        Hlasim sa klucnu som este zlomenu nemal. Nohu na 3nasobne a ruku ano:) Ale bolo nieco podobne pred 2 tydznami, vyklbenuo rameno:/ Tiez celkom humus.

        0 0
    • Charlie_R  

      Nechci te strasit,ja moc dobrou zkusenost nemam.Predloni zlomena klicni kost,ty ksandy co mi dali byly uplne nanic,nesrostlo.Po roce operace,step z holeni kosti,5 sroubu.Po pul roce uvolneny sroub,takze dalsi operace.Ted uz snad v pohode,pujdu na vyndani zeleznych soucasti :).Nikdy bych neveril,ze s blbou klicni kosti muzou byt takove problemy

      0 0
      • shark.A  

        No, Tys mi dodal… :-DDD… Můžeš mi, prosím Tě, říct, proč se až po roce konala náprava? Měls nějaké problémy (omezení pohyblivosti, přetrvávající bolesti???)… Mě po sundání ortézy ta ruka bolí, řekla bych víc než v tom sevření… Doktoři říkají, že je to zcela přirozené… :o(

        0 0
        • Charlie_R  

          Hybal jsem se normalne,akorat ta kost nebyla srostla,vytvori se tam tzv.pakloub

          0 0
        • Charlie_R  

          Hybal jsem se normalne,akorat ta kost nebyla srostla,vytvori se tam tzv.pakloub

          0 0
    • Martinson  

      Po nepovedeném skoku mi chyběl asi centimetr klíční kosti,měl jsem tam rok v rameni drát. Takže dvakrát operace, ale srostlo to výborně. Nejhorší byla rehabilitace, po 8 týdnech rameno hrozně zatuhlo.

      0 0
      • shark.A  

        Nevěřila jsem, že dokonce po 4 týdnech tak šíleně zatuhne ruka… Po ortéze si s ní šáhnu zezadu na krk, ovšem na čelo nemám šanci… :o( Škoda, že neumím otáčet hlavou o 180° doleva i doprava… bylo by to taky řešení :-DDD..

        0 0
    • šlapatko  

      No jo stuhne to rychle měl jsem zdrátované rameno.Tříštivá zlomenina lopatky a klíční kosti.Dvě operace dva měsíce dráty ale ruka je super.Chce to čásek a protahovat.Máš li možnost skus plavání.

      0 0
      • burton  

        mněl jsem zlomenou nohu ted zrovna po druhé.Poprvé jsem mněl sadru 8 týdnu po sundání sem kulhal jak idiot mněsíc nakonec jsem to rozhýbal ve vodě.

        0 0
    • Balrog  

      Já si zlomil klíční kost 19.srpna 2006, zítra jdu teprve poprvé do práce. Stalo se to na Karpatském maratonu. Zlomená byla na dvou místech, mezitím úlomek dlouhý cca. 4 cm byl rozštípnutý podélce. Nerovnali ani neoperovali, protože tvrdili, že by úlomek musely vyjmout a mezeru něčím nahradit a prý by to bylo komplikované. Kost srostla, i když části kosti od ramene a od krku jsou posunuté od sebe asi 3 cm na výšku a šikmo je spojuje jakoby ten rozštípnutý mezikus. Zbyl mi tam pěkný hrbol, ale funkčněě v pohodě, i když ještě pobolívá. 5 týdnů jsem nosil rukávec a potom 2 měsíce rehabilitace 3× týdně. Byl problém rozhýbat ztuhlé rameno, které bolelo, jakoby bylo taky po zlomenině. Přeju brzké uzdravení.

      0 0
    • shark.A  

      Opět všem díky za vaše názory!!! Je moc fajn vědět, že člověk není žádná rarita s tím svým (v porovnání s jinými!!! a vlastně vůbec všeobecně) velmi malicherným zraněním! Děkuji za milá přáníčka k uzdravení… :o) Totéž samozřejmě přeji všem bolavým i já a všem ostatním spousty kilometrů bez karambolů!!! Ještě jednou díky, jste fajn :o)

      0 0
      • Thapsus  

        sím, sím , já jsem si dneska zlomil nehet. A chci taky utěšit! Ale jen od Top Sharka !!! :-)

        0 0
        • shark.A  

          fúúúúúúúúúúúúúúúú fúúúúúúúúúúúúúúú fúúúúúúúúúúúúúúúúú … noooooooooooo… :o) ....... dobrý??????? :o)))))

          0 0
      • Extremist  

        Az to pujde, zajdi na bazen (mas to kousek) a vsechno bude OK.

        0 0
        • nadrazak 2  

          Taak,část BB jse taky vloni kurýrovala(dvě nohy a jedna páteř) na bazeně+pára+ví­řivka.

          0 0
          • shark.A  

            V rámci speciálních masáží (na lékař. doporučení)??? Možná hloupá otázka :o( … to už se asi dnes nenosí, že? :o)))

            0 0
    • Czertbiker  

      Tak hlavně aby to bylo co nejdřív v pohodě přeji! Já měl z kola zlomenej loket, navikulární kost v zápěstí a naprasklý kloubní pouzdro palce! Vše na levé ruce :)

      0 0
      • shark.A  

        Děkuji moc :o)) Pohyblivost obnovena téměř na 100 % ! Ovšem ta bolest se ještě občas ohlásí… ale v rámci normálu… Jak tady čtu diskuzní příspěvky, a to nejen v tomto threadu, je bike žádankou na invalidní důchod :-DDDD… Když čtu výčet Tvých „defektů“… tos asi musel pěkně „kotrmelcovat“, že? Brrrrrr… :o)

        0 0
    • Sipal  

      Odhadnete někdo, za jak dlouho po zlomení se dá vyrazit s těžším batohem do hor? Je 5 měsíců realných?

      0 0
      • kiwibibo  

        za mňa áno :)

        0 0
      • McBlacky  

        to určitě. Zátěž popruhu batohu tomu nevadí. Pokud tam budeš mít ale vyšší bouličku, bude to bolestivější po otlačení.

        0 0
        • Sipal  

          On se teda zrakvil kámoš, ne já, ale tohle jsem potřeboval vědět. Na simulování pooperační slabosti mu teda nikdo neskočí. Díky oběma.

          0 0
      • bathed  

        Já s tímhle jel tři týdny po operaci CC mistrák :-)) (ale mám na mysli motorku – crosscountry/en­duro)… Nesmíš být moc citlivka – co bolí to žije a obecně: kdo nepadá, jede pod limit! :-)

        0 0
    • nizir  

      Já si zlomil kl. kost v září 2012. Ruku mi dali jen do šátku, aby prý rameno moc nezatuhlo a lépe se zrehabilitovalo. Bylo mi to divné, měl jsem pocit, že se to nemá hnout.. Cca po měsíci kontrola, zlomenina beze změny, kosti stějně od sebe. Pak kontrola po 2 měsících, kosti se nepatrně přiblížili, ale nic moc tedy, čekal jsem to lepší. No a pak po 3 měsících jsem na rentgenu skoro nepoznal, kde to bylo zlomený. A díky tomu, že jsem to měl jen v tom šátku, jsem to rozhýbal celkem rychle a tolik to nebolelo. Doporučuji saunu a plavat. At jsi brzy ok!

      0 0
      • tomoas  

        Přidám semka i svůj problém zlomená levá lopatka :-). Naštěstí doporučené léčení pasivně, tj. bez operace. Ruku mám v ortéze z lékárny.

        Nevíte někdo jak dlouho probíhá léčba ? případně od jaké doby se chodí na rehabilitace ? Někdo osobní zkušenost ?

        0 0
        • Smazaný účet  

          na prvni dve otazky by ti mel odpovedet osetrujici lekar…

          0 0
        • pavlik6022  

          a potom i na třetí :)

          ač jsem sám fyzioterapeut tak tohle ti opravdu řekne jen doktor, nikdo jiný neví jak je to zlomené, ani jak se tvá zlomenina hojí – cca za měsíc od úrazu rentgen a pak se uvidí. Paradoxně je někdy lepší z pohledu délky léčby operativní řešení. Daleko větší komplikace totiž způsobí fixace (sádra,ortéza) než samotná zlomenina.Zkrácené svaly, svalová atrofie. Já se teď třetí týden léčím s tříštivou zlomeninou klíční kosti kterou mám zafixovanou operativně dlahou a šrouby a už teď s rukou nemám co se týká rozsahů pohybů v ramenním kloubu, ani sv. atrofií žádný problém.

          Vydrž do RTG, pak se uvidí

          0 0
          • tomoas  

            Já měl k tomu ještě operativně i levé rameno :-).

            Já byl na kontrole už v pondělí (je to už měsíc od úrazu). v pátek jdu na rehabilitace(kon­trola). Ale trošku mě zarazilo, že mi doktor při kontrole nedělal RTG té lopatky, pouze se podíval na hybnost ramene. Tak nevím… ovšem říkal že RTG není potřeba

            0 0
            • pavlik6022  

              tvl, co jsi dělal, to musela být pěkná tlama !

              jinak nechápu proč ti ten snímek neudělali,alespoň pro sichr, ale třeba to myslí dobře, asi nechce aby jsi tak mladý svítil :)

              0 0
              • tomoas  

                No tlama to byla pekna, ale uz se tesim zpet na kolo zase :-)))

                Uvidim co mi reknou na kontrole na rehabilitaci. Myslis kdyz prijdu na ambulanci do nemocnice, ze mi udelaj RTG a mrknou jestli to roste spravne ?

                0 0
                • pavlik6022  

                  pokud ukecáš doktora a přesvědčíš ho že to byl s tím RTGenem jeho nápad tak určitě jo :)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    v nemocnici na urazove ambulanci tě vezmou s urazem, ale následná léčba by měla probíhat na místní klinice nebo chirurgii. Pokud v nemocnici tak na chirurgii / ortopedii.

                    Pravděpodobně ho vezmou když tam přijde, ale budou mít kecy.

                    0 0
                    • pavlik6022  

                      není pravda, byl jsem přijat na úrazovce a na kontroly chodím stejně tak na úrazovku , dle mého až do ukončení léčby

                      0 0
                      • tomoas  

                        No ja byl take na urazovce, a tam taky chodim na kontroly. Ale tedka co jsem byl na te prvni, tak se mi doktor dival jen na to operovane rameno a az kdyz jsem mu rekl ze mam jeste lopatku, tak jen rekl ze to je zlomene na jinem miste a do ramene to nezasahuje a do PC si pripsal RTG leveho ramene, ale tam jdu az 29.9.( do te doby rehabilitace). Tak sem si rikal aby pak nebylo pozde…

                        Kdyz mi byly 3 tak mi dokroti tak zmrv**y ruku ze je to strasny… Tak se bojim aby to nesrostlo spatne…

                        0 0
                        • pavlik6022  

                          wtf , asi odborník – lopatka nezasahuje do ramene? Na dálku ti bohužel moc nepomůžu – jak půjdeš na procedury na RHB tak si o tom promluv na vstupním vyšetření s rhb lékařem , určitě tě neodmítne a máš další pohled na tvůj úraz

                          0 0
                          • tomoas  

                            Diky moc za rady, doufam ze to bude v poho..

                            Hele jak to funguje na RHB ? kdyz tam jdu v patek poprve, tak to bude jen prohlidka ?.

                            Ptam se jestli mam mit neco spesl sebou (krom papiru od doktoru) :-)

                            0 0
                            • pavlik6022  

                              to záleží kdo tě tam poslal -obvoďák nemůže předepsat procedury, někteří odborní lékaři ano (neurolog, ortoped ), ale většinou to přenechávají Rhb Mudr. V tom případě je na žádance jenom napsané něco jako " žádám o rehabilitaci "

                              • takže pokud je to od odbornýho a nemáš na žádance na rHB rozepsanýprocedury, nebo od obvoďáka tak musíš jít přes rehabilitačního lékařekterý tě vyšetří a procedury + jejich počet předepíše. Je to vždyckylepší , protože ostatní doktoři většinou o rhb léčbě (až na světlévyjímky) vědí kulový
                              0 0
                      • McBlacky  

                        já chodím v Praze na Vinohrady nebo do Krče na úrazovku a pokaždé to byla jak píšu.

                        0 0
    • X-biker  

      Lečím se šestý týden. Kontrola za 2týdny + začátek rehabek.

      3 týdny Delbetovy kruhy + ruka v šátku pak ruka jen na šátku.

      Postavení příznivé píšou ve zprávě od dr. – moc z toho nadšený nejsem, leze mi kost + velká boule.

      Teď hledám jiného nezávislého dr. na konzultaci. Po přečtení diskuzí bych řekl, že to měl hned drátovat, ale bylo mi řečeno, že operace pouze při tříštivé či otevřené zlomenině či zánětu. Prý se kličky hojí dlouho a boule jsou normální…

      0 0
      • Pedro404  

        Já vidim tři kusy, to už snad spadá pod tříštivou? Na druhou stranu to pozdější postavení nevypadá zas tak zle (až na ten dementní třetí úlomek), sem překvapenej, že to samotný kruhy takhle srovnaly. Co znamená, že ti leze kost? Boule je podle mě normální a časem se zmenší.

        0 0
        • X-biker  

          Na te bouli nahmatám přesně ten ostrý lom kosti, nic příjemného. Dr říkal, že mi to časem klidně obrousí, když mi to bude vadit při nošení batohu :-D

          Ty RTG jsou z jiných úhlů. Všechny ostatní vypadají jak kdyby to krásně sedlo a srostlo dokupy pouze ten jeden ukazuje ten zlom jak to leze od sebe… Bouli až tak neřeším spíš mám pocit jestli to srostlo tak jen na kousku a obávám se o pevnost toho spoje…

          0 0
          • wilda81  

            Hrbol(svalek) se mi udělal taky. Po pár týdnech/měsících zmizel a teď už mám problém nahmatat kde vůbec byla kost zlomená.

            0 0
      • Iv15  

        Vloni v srpnu taky zlomená klíční kost na dovolené, v nemocnici v Krumlově mi dali Delbetovi kruhy a poslali domů, potom doma v HK jsem šla na ambulanci, že bych chtěla operaci, protože při nahmatání jsem cítila, že se kosti překrývají a navíc nosit ty kruhy ve vedrech bylo fakt hrozný. Ale řekli mi, že na operaci to není, utáhli kruhy a poslali domů. Nakonec přes známýho doktora jsem na operaci šla, 3 dny v nemocnici, druhý den po operaci mi ruku rozhýbali, po týdnu pohyb v celém rozsahu a po 14 dnech jsem skoro o ničem nevěděla.

        Vedle mě ležela holka, který tu kost po roce lámali a znova rovnali, páč jí blbě srostla…

        0 0
        • antt  

          to je přístup… by jeden blil. Je to holt asi levnější, než to kuchat hned. Udělal bych zamračeného smajlíka, ale nezvednu ruku

          0 0
          • Iv15  

            taky to nechápu, operace mi přijde o mnoho jednodušší, navíc, když mi ty kruhy utáhly tak, jak bych měla mít, tak se to nedalo vydržet…

            0 0
            • antt  

              takže sis je taky povolila nebo vydržela? Já první dvě noci budil 3× mladou, at mi to povolí na chvíli, ale už si to nechávám povolenější na noc. Spím na tvrdém rovném gauču bez polštáře, ruce zlehka roztáhlé, tak at mě to neřeže a dá se to. Dokonce když si to v této poloze nahmatám, to rameno, tak tam žádný hrbol necítím, ale jakmile se zvednu, je to zas v řiti

              0 0
              • Iv15  

                no, já pak čekala ještě asi 14 dní na tu operaci a doktor, co mě měl operovat mi řekl, že už je to stejně jedno, ať si to do té operaci klidně nosím povolené…

                0 0
        • Pedro404  

          Tos měla doktora s hodně progresivnim přístupem, já po všech čtyřech operacích nosil ruku minimálně tři tejdny v ortéze a nesměl ji dávat od těla.

          0 0
          • Iv15  

            doktor se s tim nemazal, celkem drsnej přístup, ale jinak je vyhlášenej jako odborník, tátovi perfektně spravil vazy v rameni…

            0 0
      • antt  

        to mi jde docela do rány, já se svezl po pedálu ted v neděli, zítra jdu na kontrolu, budu to chtít taky zešroubovat, tak snad mi vyjdou vstříc.

        Mám ty kruhy, ale nedokážu je mít tak utáhlé, jak mi je už dvakrát přitáhli v nemocnici. Šel jsem tam hned v pondělí, že se mi to nezdá. Mám tam taky necelý cm schod. S utáhlýma kruhama prostě nevydržím, trne mi z toho celý bicák, rozedřené podpaží, no hnus velebnosti. A doporučené spaní v polosedě je taky nereálné, vždy se mi ty kruhy nějak posunou a od bolesti nejsem schopný ani vstanout. Musím si to vždycky nějak poštelovat. Prášky nejím

        0 0
        • X-biker  

          Já bral prášky první 3dny. 4týdny jsem spal v polosedě max 3h a to sem chodil spát ve 2ráno a v 5 sem se vzbudil a do 7mi ležel. Nechápu, že sem přežil. Teď spím 5h a stačí :-D ale to je tím, že jen tak zewlím :-D

          Ten cca 1cm schod mám doteď. Ty kruhy jsem se snažil mít přitáhnuté, ale na kontrole mi to taky dorval tak, že sem nemohl vlezt ani do auta, podpaží a záda rozedřené. Plně s tebou soucítím.

          Dej zítra vědět jestlis to ukecal na operaci.

          0 0
          • antt  

            ok, jsem to dneska už probíral po telefonu s místní nejmenovanou uživatelkou Haruky a ta mi doporučila jim říct, že mě to neskutečně bolí, když po sobě ty kosti jezdí, což je vlastně pravda a navíc k povaze mé práce, to potřebuju mít v pořádku pokud možno co nejdřív. U nich v nemocnici se prý operují klíčky ve velkém. No uvidíme…

            0 0
          • pavlik6022  

            mám zlomeninu tříštivou a dávali mi to dohromady dlahou prošroubovanou 6ti šrouby, včera jsem měl kontrolu – operace byla 12.7. a 8.10. je to srostlé. Ještě mi doporučil 2 týdny nedělat kliky a věšet se za ruky a bude to prý ok, na biku lítám už 3 týdny, takže jak to vypadá tak je nejlepší (nejrychlejší) léčba operační.

            Rehabilitace jsem neměl žádné jen jsem si doma dával magnet a makal na baráku :)

            zkus jinýho doktora, když ti to nechtějí šroubovat tak se to dá řešit ještě drátem. Cokoliv bude účinější než konzervativní léčba

            0 0
          • antt  

            takže k mému štěstí neštěstí nemám ty kůstky u sebe, ale na sobě. V úterý si jdu domluvit operaci a možná si mě tam i nechají a rovnou kuchnou, což by bylo nejlepší. Jen trošku nechápu, proč to neřešili už v tu neděli nebo pondělí, když měli taky rentgen. Zbytečně protrpený týden bez efektu

            0 0
            • pavlik6022  

              jestli trpis bolestma vetsinou moc lidi ve spitale nezajima. Na traumatologii mne doktorka rekla jestli nechci jit domu a na operaci si pockat cca do sttedy doma :) -a to byla sobota ! nemohl jsem se bolesti pohnout, doktorka mela rtg snimek pred sebou a videla ze kost je rozstipana na cucky. nakonec me pred cestou domu zachranil otres mozku a hnuta krcni pater :)

              0 0
    • antt  

      1oo

      0 0
    • Venda  

      Mám po zlomene kličce víc jak deset let a doktoři mi to jen stáhli k sobě a nechali srůst, takže má jednu kliční kost o dost kratší a ještě je na ní velký výstupek (jak jsou ty dva kusy prostě pře sebe). Prý by to měla být jen kosmetická záležitost, ale rozhodně to tak není! Vadí mi to hlavně při nošení batohu, po chvíli se pod ním kroutím a celé rameno mě často bolí. To je způsobené tím, že cvičím, posiluju a jak jsou tam prostě jiné úhly, tak to všechno nesedí a rameno si ničím jakoby špatnou technikou cviků (prostě jsem asymetrický, tak to zlobí). Nehledě na to, že jak ji mám kratší, tak mám vepředějc rameno a tím zas naopak vyspouplou lotaktu, takže na zádech hrb jak prase. Není den, kdy bych na to nepomyslel…

      0 0
      • antt  

        tohle vlákno je strašně depresivní! :D

        0 0
        • McBlacky  

          A to do vem ze klicka je sranda. Jednp z nejcastejsich zraneni s velmi dobrou prognozou. V

          0 0
          • antt  

            to ano, ale přeci jen by mohla víc vydržet a né se hned lámat i při menším pádu na rameno :x

            0 0
    • kali222  

      Budu za blbce, ale jinak se nedozvím nic. Přírodopis .))) a stavbu těla, na kterou mě možná odkážete, jsem měl naposledy před 13–14 lety na ZŠ. Když má sval fci hlavně tu, abychom se mohli hýbat, tak poskytuje kostem i ochranu třeba před tou zlomeninou? Myslím to tak, že by cvičencíí měli menší riziko úrazu, právě díky (jak to jinak napsat?) svalům pružnějším, větším – prostě zvyklým něco dělat víc než jen hejbat samotným člověkem. Bych si o tom něco přečetl, ale nic seriózního nemůžu najít.

      0 0
      • pavlik6022  

        teoreticky ano, ale v případě klíční kosti spíš ne :)

        0 0
        • McBlacky  

          klička se láme víc díky mechanice pádu. Takže si ji zlomíš i když spadneš v rychlosti 10km/h ale klidně přežiješ dobrej kotoul ve 30km/h

          0 0
          • antt  

            na tom něco bude :>

            zrovinka v neděli jsem zažil oba typy pádů. Nutno podotknout, že jsem měl náročnou sobotu

            0 0
      • Venda  

        Je prokázáno, že posilováním svalů se zároveň zvyšuje pevnost kostí na které se upínají. I to, že člověk je obalenej svaly bude mít na tlumení pádu vliv. Klička je však pozůstatek po ptácích, který maj křídla a mohutný prsní svalstvo, takže tam to bude mít vliv minimální. Oproti tomu např. u kosti stehení a mohutných stehen to vliv mít bude.

        0 0
    • Martin_SK1  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • michal56  

      mam si to nechat zoperovat?rtg 1 pak rentgen po 2 týdnech trochu to zpadlo.nevim esi to nechat zoperovat nebo to bude dobre

      0 0
      • antt  

        za mě nechat srovnat hřebem http://safeshare.tv/…699a4394b6ad Ten vytáhnou, na rozdíl od merkuru http://www.motorkari.cz/tema/?…

        Na pohled mám obě ramena stejná, ale z toho opraveného mi furt padá šle od monterek . . :) Jinak žádný další problém neregistruju.

        Jde s tím fungovat u pc, najíš se s tím, ujedeš autem. . , ale je je potřeba se hlídat, nejlíp mít ruku furt v kapse, ideální je mikina s klokanem :)

        0 0
      • pavlik6022  

        neváhal bych, určitě operace, mit na klicku pakloub neni nic příjemného.

        0 0
      • Val  

        nemocnice Ceske Budejovice? tak to uz mi ani neni divny, ze se ptas na internetovem foru a ne sveho doktora :/

        0 0
    • michal56  

      nene cesky tesin :)

      0 0
      • Val  

        aha, no asi staci, ze je to v Cechach. prvni pravidlo ceskeho doktora – kdyz uz se nepodari uplne vyhnout pacientovi, tak se mu hlavne nepokouset cokoli vysvetlovat, taky nebudete diskutovat s kaprem, ze z nej hodlate udelat rizky :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.