• Biohazard

    Už je nějaký pátek na trhu. Zajímají mě vaše zkušenosti, postřehy, závady atd… Jste s ní spokojení?

    Anketa: Jezdíte upravenej model od Milana? Koupili byste jí znovu?

    0 0
    • romachain  

      Zatím pohoda, mám ji ale jenom krátce. Jsem z ní celkem uchvácen po předchozí pružina/elasto­merové RST…(viz moje kolo) Za ty prachy je určitě super. Tuning na ní nemám.

      0 0
    • JJ  

      Mám od Milana, citlivost naprosta spicka, predtim jsem mel pruzinoveho bombra Z5 a to se neda vubec srovnavat. Epicon bere i nejmensi nerovnosti, ale na muj vkus chodi prilis snadno do zdvihu. Ale mam ho kratce, trochu ho asi prifouknu. Tuhost dobra a i docela dobre vypada. Minus jsou cerneny nohy, ta cerna tam moc nedrzi a trochu mi ve vidli cvaka pri vyjezdu. Kazdopadne za 5000 vynikajici volba. Uvidime, jak na tom bude po delsim pouzivani, zatim fakt dobry

      0 0
    • Smazaný účet  

      napiste sem este nekdo nejaky hodnoceni PLS

      0 0
      • KOMOÒ  

        Bere třešňový pecky :-) -po vytunění,né vážně sem to zkoušel na asfaltový cestě v třešňový áleji,bere je.Chodí Úžasně-ta citlivost je v terénu poravdu hodně znát,třeba štěrkový cesty-pohoda,ruce nebrněj a ve větších rychlostech odpadá brnění,chování při větších nárazech je výtečné,regulace odskoku je taky fajn,dá se s tím pohrát a individuálně nastavit. Lock mám na řídítkách a je suprovej-zachovává citlivost(půl cm pouští zcela volně)pak de fest ztuha,nicméně větší díru pobere,ale moc bych to nezkoušel :-),třeba ale štěrkový výjezdy sou celkem v klidu a i větší rány(cihla zhruba)příjemně zakulatí ,ale samozřejmě něco přenese do řídítek. Ovládání je supr příjemné,ale já ho mám na levou ruku!Zamknutí jen lehké cvaknutí a odemčení je jen slabý ťuk na pojistku a hned je odemčeno,v terénu který je opravdu kopeček nahoru a hned kopeček dolu cvakám jak divej :-)

        0 0
        • dancing dog  

          To ale jezdíš na slajtkách nebo ho máš na silničce…

          0 0
          • KOMOÒ  

            To sem nepochopil :-( ,jak to myslíš?

            0 0
            • dancing dog  

              vezme i pecku,když se Ti pecka dostane mezi špalky? Neřeš to, jen ubohý pokus o vtip, viditelně nepodařený… peace!

              0 0
              • KOMOÒ  

                V pohodě,já se fakt jen ptal,páč sem to nepojal :-) Navíc máš pravdu,měl sem v tý době brutálně sjetej vzorek :-) ,teď mám novej a asi by se fakt zamáčkla.

                0 0
                • dancing dog  

                  tak to sem rád, že jsme se domluvili. Hádám se extrémně nerad, zvláště s někým, kdo má stejný názor a zkušenost jako já. měj se, bratře ve vidlici .-)

                  0 0
                • dancing dog  

                  Koukám, že to k Milanovi máš kousek, další výhoda! Ještě je ve Strašecí en bazar se starýma kolama? Jezdili si tam od nás pro veterány. Tady je celkem intensivní hnutí ježdění na starých- skutečně starých, modelech…

                  0 0
                  • KOMOÒ  

                    Nevím o tom,sem náplava s práglu.....už 12 let :-) no bazary tu sou,ale vetrány speciálně že by měli-to nevim,juknu.

                    0 0
                    • dancing dog  

                      Každej Pražák, kterej se obejde bez Prahy a žije jinde je předem kladně hodnoce :-) ten bazar- nic důležitýho, jen kdybys šel kolem, onehdá se mě na to někdo ptal. Mě stačí to kolo, na ktrym jezdim, pomalu se taky už stává veteránem, až na tu vidli :-)

                      0 0
    • Pekáček  

      Vcelku by mě zajímalo, jak je na tom Epicon s vůlema v pouzdrech a jak dobře funguje těsnění, jestli se přidírá po jízdě v dešti, jestli drží tlak. Zvažuju ho jako uprade na zimáka, Maruna prostě uchází už i z druhé nohy a mám už jí plný zuby. Epicoňáci, napište své hodnocení.

      0 0
      • pop  

        Tlak zatím drží prý stejný…asi 3 měsíce. Vůle jsou minimální. Více nevím zatím :)

        0 0
        • lutte\'  

          Vylpati se se tato vydlice cpat na Merida Matss 500-V ? Mam tam SR suntour XCM-RL , vyplati se mi to menit ?Nebo to mam nacpat nekam jinam ty prachy ?

          0 0
          • dancing dog  

            řekl bych,že jo, nicméně bych spíš doporučil spojit se s Milanem. No myslim, že by Ti minimálně upravil stávající vidli k Tvé velké spokojenosti…

            0 0
    • redbed  

      Ujeto 500km a zatím naprostá spokojenst.Opravdu pracuje při zadaném nastavení tak, jak jsem si představoval.Skvělá práce tunnig – testu.Zatím jsem pouze nevyužil zamykání – jak si není potřeba :-)

      0 0
    • dancing dog  

      Mám ji 3 týdny,vzhledem k vedrům a jiné činnosti najeto zatím cca 400km. Jsem z ní nadšen, znatelné navýšení konfortu a jistoty, i při mé váze dobrá tuhost. Citlivost dobrá, pro mě naprosto dostačující. Tlak jsem zatím něměřil, ale neřekl bych že uchází. Lak sice troch opadává, nicméně mě osobně to vůbec nevadí, zajímá mě funkce. Výměnou předchozí vidle za Epicon od Milana jsem se stal dalším z vyznavačů jeho kultu. Pro bráchu, co je mnohem hubenější než já, mi teď Milan tuní mou předchozí vidli- R7.

      P.S. Jsem s ní spokojen!!

      0 0
      • tomana  

        Nejsem tady asi první ale mám dotaz. Může mi někdo prozradit kdo je ten ladič Milan? Má nějake stránky nebo nějaký kontakt na něho? Uvažuji o nové vidli tak že bych to zkusil. Dík moc

        0 0
        • dancing dog  

          Dozvěděl jsem se o něm tady a na stránkách B-F sledoval jeho příspěvky pod nickem Milan 1. Své věci rozumí a svého rozhodnutí pořídit si vidlici od něj rozhodně nelituju…

          0 0
          • tomana  

            už jsem se mu ozval tak uvidím co s toho vznikne. Chci Suntour Epicon RLD 140mm. Máte s ní někdo zkušenost?

            0 0
            • dancing dog  

              Já měl před tím jen 80mmtky, takže jsem si vzal teď jen 110mm,což na mé cykloturistické ježdění bohatě stačí.Přepokládám že kvalita funkce u 110mm bude stejná jako u 140mm, spíš jde o to, co jsi měl před tím za zdvich a jak máš k tomu geometrii rámu. Na kolo, kde dřív byla 80mm, bych si asi 140mm nedával..ale to už zasahuje do té alchymie, ve které Ti tady mnohem fundovaněji než já poradí spousta jinejch…

              0 0
    • tom_777  

      Mám Epicona tři měsíce. Po původní pružina/ elastomer vidli XCP to je jako nebe a dudy. Pobere to všechno možný a abych to shrnul ješetě jsem s Epiconem neryl držkou v zemi. maximálně vyběhjnu z kola:)

      0 0
      • ropman  

        máš ji přímo z obchodu neladěnou ?

        0 0
        • tom_777  

          no je neladěná 140, akorát mažu nohy speciálním lubrikantem na sloupky vstřikovacích fo­rem.

          0 0
          • tomana  

            Škoda že toho není moc v recenzích napsáno. Člověk by to pak měl jednodušší při výběru.

            0 0
    • MachiSSS  

      Teď mi psalo PPL, že Epicon je na cestě :-) Přes víkend budu mít o zábavu postaráno :-P Je to moje první „vzduchovka“, do teď jsem měl Suntourku XCM.

      • Bude potřeba ji ze začátku nějak zajíždět, nějak ji šetřit?
      • Po jízdě ji vždy utřu a čím máznout kluzáky? Klasický silikonovýolej? Nebo teflonový olej?
      • Jaká pumpa se nejlépe hodí pro foukání Epicona, jakou máteodzkoušenou pro tento model, aby neušlo příliš mnoho vzduchu?
      • A poslední otázku mám, poškodí se nějak tahle vzduchovka, když budemálo nafouklá a narazí na doraz? Nebo co když se mi někde v terénunějakým nedopatřením vyfoukne vzduch, můžu na ní dojet, aniž bych jizpůsobil nějakou újmu?

      Díky :-)

      0 0
      • MachiSSS  

        To by se z toho jeden pos… Pročítám fórum asi už dvě hodiny a většina z vás se shodne na tom, že teflon na kluzáky rozhodně ně…proč to tedy SR Suntour doporučuje??? Čím tedy mažete neupravenýho Epicona? :-P

        0 0
        • Vilém  

          Klasicky silikonem, jako kazdou jinou vidlici ci tlumic.

          0 0
        • Dunde.e1  

          proč doporučují teflon nevím.

          Mám na dvou kolech vidlice Raidon (je to podobné jako starší epicon). Od novoty jsem je mazal na doporučení prodejce teflonovým sprejem a protože mi vadilo, že po cca 10–20km se mi začernily nohy asi od rozpuštěných gufer (nohy jsou jinak zlaté), tak jsem začal používat silikonový olej. Vidlice od novoty nebyla moc citlivá, od novoty jsem ji ale ničil tím teflonem.

          Teď po roce jsem vidlici rozdělal, utřel kluzáky a očistili pořádně nohy (přišlo mi, že byly takové ogumované). Zpět složil, přičemž na namazání kluzáků a stíráků jsem použil vazelínu z vidlice a trochu vše prokapal silikonovým olejem a vidlice chodí mnohem, mnohem lépe.

          0 0
      • pee.tr  

        Mám ji asi 4 roky (z TT), přes 30 tis.km. mažu silikonovým olejem když si vzpomenu, utírám málokdy. Pumpu mám nějakou od force, ale v podstatě ji nepotřebuju, vzduch mi drží. Nikdy jsem ji vyloženě nešetřil. Na doraz by pravidelně asi mlátit neměla, ale foukneš-li ji podle své váhy a využití, tak se to stane jen občas a ne takovým rázem, což by ji vadit nemělo. Spíš se vyvarovat velkých nárazů při zamčeném stavu, ale i to už se mi párkrát stalo a zatím ok.

        0 0
      • scret  

        nevim, proc doporucuju vyrobce teflon, ale dle myho je to blbost…

        Doporucuju silik.olej – dlouho jsem pouzival klas. Silcal, ale ten je sice levny, ale ma mensi procento „mazadla“… Ted pouzivam Siprem…

        Ad pumpa – staci skoro jakakoliv – ja mel prvni pumpu tusim Beto nebo Gyia za cca 3–4kilka a slouzila cca 10let…

        Foukej tak, abys moc casto po dorazech nechodil, samozrejme to vidlici nedela uplne dobre, ale kdyz se to stane jednou za cas, nevadi to…

        Kdyz se ti nekde vyfoukne, tzn. ztrati tlak, tak dojet muzes, ale velmi opatrne…

        Jak tu psal nekdo nade mnou, nejezdi casto a dlouho na zamcenou vidli, napr. pri jarnim najizdeni km… Nebo v terenu… Ja osobne zamykani pouzivam jen pri stoupanich na silnici…

        0 0
      • MachiSSS  

        Tak velké zklamání, dnes nenamontuju. Oni mi poslali Epicona z rozšířeným sloupkem dole, myslím tapered se tomu říká že? Objednal jsem si vidlu, kde byl popis: 1–1/8 sloupek. Udělal jsem něco špatně??

        0 0
        • nikeid  

          tak pokud tam bylo jen 1–1/8, pak je to sloupek normální a nic jsi špatně neudělal … pokud tam bylo něco jako 1–1/8 – 1–1/2, pak je to tapered …

          0 0
        • Sistematicx  

          No jestli je tam nekde v popisu taper tak sis blbe objednal.

          Jesi je tam krk 1 1/8" tak ti prodejce hold poslal spatne ;).

          Z eshopu mas 14 dní nebo kolik na vráceni bez udani duvodu ne???

          Napis prodejci a posli mu to zpet obratem by ti mel poslat správnou vidlici.

          0 0
        • MachiSSS  

          Tady jsem objednával, tuto:

          http://www.axit.cz/…26–2014.html

          Nejvíc mě sere, že jsem se fakt těšil, všechno jsem si připravil, rozebral si kolo, celé hlavové složení jsem si vyčistil, promáznul, a už jsem chtěl jít měřit a řezat a hle, čumím a čumím a ono je to dole široké…teď musím ku… čaket do pondělka, než se s nima spojím a budu doufat v co nejrychlejší vyřízení! Já se zhroutím… :,–(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.