Životní styl - Zdarec, tak co, jak je?

67 nepřečtených
    • tigermoth  

      Já jsem paleo v životě. Všichni mi říkají že se chovám jak neandrtálec. Žeru všechno kromě tekutého špenátu ze školní jídelny.

    • Espen  

      Někdy v září probíhala na FB taková akce. Jmenovalo se to Transformers 42 a Jakub Bína (růžový číro) utvořit skupinu, kde nám psal jídelníček a trénink. Jídelníček byl Paleo a tréninky fakt náročný. Zakázal jíst mléko, lepek a sacharidy. Měl sem s tím docela problém. Na kole jsem po hodině a půl málem nebyl schopen návratu domů. Když to skončilo, měl sem chuť snad úplně na všechno. Prostě mi ty věci dost chyběli.

      • tromboonen  

        Oj, chybelo mozna i dost sacharidu do mozku…:) mel SEM s tim…, chybelI mi veci… paleo ma IMHO smysl pro specificke podminky, ale cpat to pres FB neznalym laikum, navic jako dogma?… no neumrou z toho, ale muze to prekvapit..

        • Espen  

          Přesně jak říkáš. Dost jsem tam s ním bojoval. Chtěl jsem po něm, aby mi to nějak vysvětlil, ale ochotný moc nebyl. Cpal to fakt jako dogma. Hodně lidí si tam stěžovalo na únavu a tak podobně. Já to tak bezhlavě neplnil.

      • vitzero  

        Mohl bys mi zkopírovat nějak ten jídelníček, prosím? By mě zajímalo v čem byla chyba. Někde v rozhovoru Leo König mluvil o tom, že u Sky dal celou Tour bez lepku. Cítil se prý skvěle.

        • YuraOlomouc  

          Ale lepek nejsou sacharidy. Bez nich by nedokoncil ani jednu etapu s pelotonem.. :) Takze abych ti to prelozil. Místo klasických testovin si dal třeba testoviny kukuricne… :)))

          • vitzero  

            Lepek je bílkovina, která se používá třeba jako lepidlo na tapety… Jasně. Při takové zátěži prostě potřebuješ mít v krvi pořád pěknou hladinu glukózy, z které budeš doplňovat svalový glykogen po každý ten den. Ale pro obyčejnýho člověka, který chodí do háku a hýbe se i občas po něm tohle není na denním pořádku. Maximálně by si tímhle štylrm uhnal dřív nebo později cukrovku nebo nějaké cévní choroby. Proto jsem založil tuhle anketu. Jak to máte „profíci“ a „hobíci“ v zivotě.

        • Espen  

          PONDĚLÍ  Půst ! ÚTERÝ snídaně – zeleninová omeleta na kokosovém oleji

          2 vejce

          ½ zelené papriky

          1 rajče

          sůl

          pepř

          olej

          Rozšlehejte si vajíčka v misce a nakrájejte rajče a zelenou papriku na malé kousky. Zeleninu vhoďte do misky a promíchejte s vajíčky. Osolte a opepřete podle chuti. Nalijte vše do rozehřáté pánve a smažte, dokud není spodní vrstva hotová. Pak omeletu převraťte na druhou stranu, popř. pánev přikryjte pokličkou, aby se udělala i vrchní část nebo ji dejte na pár minut pod gril. 

          svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem

          jednu až dvě červené řepy

          hrst vlašských ořechů

          čerstvé bylinky (pažitka, bazalka nebo petrželka)

          olivový olej

          Řepu pečlivě umyjte a i se slupkou upečte v alobalu nebo uvařte v osolené okyselené vodě. Pečená varianta je chutnější. Pečte podle velikosti řepy 50 minut až 90minut.

          Ořechy propláchněte, okapejte a na sucho krátce opražte.

          Nakrájejte řepu na tenké plátky, zalijte olivovým olejem a octem posypejte vlašskými ořechy a bylinkami.

          oběd – krůtí steak, listový salát se zálivkou z balzam. octa a oliv. oleje

          150 g krůtí steak

          Olivový olej promícháme bylinkami a olejovou směsí potřeme důkladně krůtí steak. Krůtí steak grilujeme na dobře rozpálené grilovací pánvi z obou stran asi 5 – 6 minut. Maso musí být měkké, ale dobře propečené.

          svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem

          večeře – svíčková z volného chovu se zeleninovou natí na másle a česneku.

          150 gramů vyzrálého hovězího zadního,

          Olivový olej

          Sůl

          Pepř

          Maso nakrájíme na tzv steaky (2–3 vysoké plátky) plátky musíme krájet rovnoměrně, ať nemáme problém s pozdější přípravou. Poté maso necháme odstát v pokojové teplotě zhruba půl hodiny. Maso  potřeme důkladně olivovým olejem  a vložíme ho na rozehřátou pánev. Pečeme z obou stran cca 2 minuty, záleží na tom jak moc máte rádi maso propečené. Steak poté osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ještě maso necháme 5 minut odpočinout mimo pánev, aby zůstal šťavnatý. Mezitím si připravte lehký salátek jako přílohu STŘEDA snídaně – zapečené vejce v avokádu

          1 avokádo, půlené (bez pecky)

          2 vejce

          1/4 šálku čerstvé bazalky

          Sůl

          Předehřejte troubu, mezitím vydlabejte z každé poloviny avokáda část jeho obsahu, aby se vytvořil dostatečně velký důlek, kam následně vyklepnete vejce (do každé poloviny jedno). Takto připravená avokáda vložte do trouby a pečte asi 15–20 minut (nebo dokud vejce nejsou uvnitř avokáda pevná na požadovanou konzistenci).

          svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem

          oběd – telecí medailonky, šťouchané brambory s máslem a pažitkou

          90g telecí masa

          10g olivový olej

          Sůl

          Pepř

          Provensálské koření

          česnek

          Telecí plátek osolíme, opepříme a potřeme česnekem, opečeme na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Brambory uvaříme, rozmačkáme a přidáme máslo a pažitku

          svačina – nastrouhaná červená řepa s ořechy a olivovým olejem

          Večeře – losos na houbách a neomezené množství gril. zeleniny

          ČTVRTEK snídaně – zeleninový fresh s oliv. olejem

          4 mrkve

          1 červená řepa

          3–5 cm čerstvého zázvoru

          1/2 kořenu celeru

          svačina- salát : hořčice, šůnka, vejce, zelenina, parmazán, oliv olej

          oběd – citronová krůta s rýží

          svačina- salát : hořčice, šůnka, vejce, zelenina, parmazán, oliv olej

          věčeře – losos se zeleninou

          tatarák (

          PÁTEK snídaně – smoothie: Tučný tvaroh, kokosové a mandlové mléko, jeden kousek ovoce( nejlepší hrst lesního ovoce) a chia semínka

          svačina- tuňák míchaný s polníčkem a ředkvičkami

          oběd – salát s ořechy

          hrst salátu

          1 malá červená čekanka

          2 hrsti polníčku

          hrst rukoly

          2 mrkve, nakrájené na tenké nudličky nebo nahrubo nastrouhané

          Na zálivku 100 ml olivového oleje

          šťáva z 1 citronu

          1 lžíce medu

          mořská sůl a čerstvě mletý pepř

          2 lžíce vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

          svačina- tuňák míchaný s polníčkem a ředkvičkami

          večeře – zapečený květák s kozím sýrem

          150g květáku Na směs: 1 kozí sýr tvarohového typu (50g) 1–2 stroužky česneku provensálské bylinky (možno i kostky bylinek v soli – Natur Compagnie; ale pak už nesolit) sůl 1–2 lžíce oleje (olivový nebo sezamový) 3–5 lžic teplé vody

          Všechny přísady kromě květáku. Květák nakrájíme a dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme asi při 180 °C.

          Zapíjejte dobrým červeným vínem… dezert – na plátky nakrájené jablko posypané stévií a skořicí.

          VÍKEND SI SLOŽÍTE Z CELÉHO TÝDNE

          • Delkim  

            tohle sežrat tak mám za chvíli zase metrák :)

            • jIrI___  

              Já po přečtení naopak tipoval, že po tomhle musí být většina lidí hladová.

              • YuraOlomouc  

                No je to strava bohata na vitaminy a minerály, ale malo kalorii, malo sacharidu.. dobre tak pro neaktivni lidi, aby nenabrali zbytecne speky, ale delnik ve slevarne by k tomu potreboval aspoň 400–500g scharidu v podobe zemaku, ryze apod..

            • Madtomas  

              Heh, ja takhle zeru v diete :)

            • black.horse  

              +1

          • kyl  

            Já bych si z toho vybral jen ty místa kde píšeš o nějakém masu.....

      • Žídečeček  

        Ahoj, jak jsi to zvládal finančně??

    • Petr L2  

      V anketě ještě chybí možnost, konzumuji vše, co mi chutná :-)

      • DoomHammer  

        co vám chutná, to je zdravé. tak jezte zdravě

        • Petr L2  

          Jím vše co mi chutná , jestli je to zdravé pro tělo neřeším, protože když to chutná, je to zdravé i pro duši a to je také důležité☺

      • vitzero  

        To je ta poslední možnost :D

    • djx  

      Mno, já si paleo stravou, resp. Whole30 prošel letos v červenci, tak k tomu můžu říct pár slov… :) Opravdu jsem držel ten nejtvrdší režim – kdo by nevěděl, o co jde, tak seznam toho, co NEjíst, najde tady: . Obráceně – co je vhodný jíst, to najdete zase tady: .

      Za sebe můžu říct, že nedat si v těch letních +35°C u bazénu pivo nebo vychlazenou Coca-Colu bylo pro mě opravdu strašný. Pak mi chyběly sýry (ementál, parmazán a plísňový sýry) a těstoviny. Snídat měsíc slaninu, vejce a avokádo taky žádná hitparáda, ale dal jsem to. Velkej přísun masa (hovězí steak na večeři) mně nevadil.

      První týden byl tvrdej (projevila se u mě low-carb flu , měl jsem cca tři dny úplně vygumovanej mozek), druhej už lepší, třetí týden byl už v pohodě, čtvrtej týden mi přišel nekonečnej. Poslední víkend mýho Whole30 jsem jel těch 333km, jak už se to řešilo v jiným vlákně. Nevím, jestli bych to dal i bez toho, ale po tom měsíci jsem na tom byl fakt dobře (asi i díky 100% abstinenci). U těch 333km jsem už teda ale sypal poctivě – gely, tyčky, ionťák, hořčík, bez toho bych to nedal ani náhodou (mimochodem bylo ten den taky +36°C).

      Můj názor je, že být na paleo stravě je dlouhodobě neudržitelný. Ten měsíc to člověk nějak dá, hecne se, ale je jen otázkou času, kdy se vrátí do starých kolejí. Já za ten měsíc opravdu zhubl asi 4kg, a fakt hlavně zhubl tuky, vytrvalost šla nahoru, ale při intenzivní zátěži to přísun cukrů prostě chtělo (aspoň banány, nebo RAW tyčky – ale na 6 hodinovej švih to bylo furt málo). Dal jsem na vodě a banánech (sám) třeba 100 km s průměrem kolem 28km/h, ale poté jsem měl takovej divnej stav. Bylo to jiný, než hlaďák, takovej zvláštně mrtvolnej stav, kdy jsem půl hodiny jen ležel a dával se dohromady :) Pak už se to ale lepšilo. Ty první dva týdny je člověk úplně vyplivlej.

      Taky je to náročný společensky – já v tom červenci byl na pár grilovačkách, oslavách narozek atd., a furt nějak vysvětlovat, že si nedáš ani nealko pivo, ani dort, ani svíčkovou, ani rizoto – to začne být dost brzo hodně otravný a vysilující. Nemluvě o tom, že na spoustu těch věcí má člověk docela chuť ;-)

      V současnosti jím zase jako dřív (všechno), nijak moc se neomezuju, zhubnutý kila si tělo vzalo zpět a můj názor je ten, že je lepší jíst cokoliv, neřešit to, a kompenzovat to pohybem. Pak člověk nemusí nic řešit a je v pohodě.

      • Petr L2  

        Ládovat se měsíc hovězím, slaninou a vejci je slušnej způsob, jak si zadělat na dnu☺

        • YuraOlomouc  

          Z hovězího a vajec dnu? Leda za predpokladu, ze k tomu budes ještě chlastat, zrat ostatní sracky a nebudes se hýbat, pak mozna, ale když to kompenzujes dobrym pitnym rezimem, dostatekem zeleniny, pohybem? Lidi radi ukazujou prstem na jednu věc, která všechno zpusobuje no bohužel ono to je všechno se vsim, ale to uz se jim zase nehodi do kramu..

          • Petr L2  

            No jsou to první věci, které ti doktor na dnu zakáže, takže v tom asi něco bude :-)

            S tím zaměřním se na jednu věc s tebou souhlasím, a to je právě kámen úrazu všech těch různých zaručeně zdravých způsobů stravování. Moc dobře si pamatuji kolik toho už kdo vymyslel, uvedl do života a za deset let to bylo zcela jinak. Málokdy se u nějakého zaručeně zdravého způsobu stravování zohledňuje komu se nabízí. Zcela jinak bude jakýkoliv model stravoání působit na Číňana, Američana, Evropana, Afričana atd atd. Každý má tělo nastavené podle toho čím se po staletí ládovali jeho předci a to, že jsme se v době kamenné něčím krmili je sice zajímavé, ale dnes již to nemá takový zásadní význam.

            1. jsme dnes již geneticky zcela jinde,

            2.těžko zjistíme, jestli jim to vyhovovalo, protože se z našeho pohledu nedožili skoro ani dospělosti.

            3. žijeme zcela jiný způsob života, nejen co se týká stravy, ale i zátěže a to nejen fyzické

            A tohle se zase nehodí do krámu všem zarytým zastáncům různých vyhraněných způsobů stravování a diet.

            • djx  

              +1, s tímhle názorem naprosto souhlasím…

            • YuraOlomouc  

              Souhlasim, ale ptat se nebo vůbec brat do úvahy nejake rady doktora ohledne stravy? Sorry, ale to uz budu spis brat vazneji názor nekoho, kdo si před týdnem dodelal trenerskej kurz. Proste chudak hovezi a vajíčka. Nesmis to vytrhavat s kontextu. Je to hovezi smazene na prepalenem rostlinnem oleji a k tomu hranolky z fritaku a koka kola a nebo to je nasucho grilovanej steak se zeleninou? Furt je tam hovezi, ale výsledek bude uplne jinde.. :)

              • kandik psi zub  

                to mi pripomina rozhovor s mym kardiologem:

                „Mel byste zhubnout“

                „Poradite mi jak?“

                „Ja myslim ze to vite“

                "Aha – to jako nezrat a hejbat se? "

                „No vidite ze to vite“

                povedomi doktoru v tomhle smeru je ponekud na povazenou. A pozor, klasickou medicinu mam ve velky ucte, uz proto, ze mi dost pomohla, a ze mam doktoru doslova plnou rodinu.....

        • vitzero  

          To je ortodoxní Paleo. To je spíš pro zvrhlíky, bez urážky :D v paleolitu přece plnotučné mléko měli jako tekutinu ze zvířat, které rafli, byť výjimečně. Pozřeli i jiné věci, které orto paleo zakazuje a přesto měl tehdejší člověk sílu a vytrvalost X krát větší než lidé dnes i ti nad průměrem. Akorát neběhali nebo nejezdili hodiny ve vysokém tempu. Byla by to blbost z pohledu prežití. Stali by se snadnou kořistí pro predátory, když by byli vyčerpání. Svým způsobem dnes uvažujeme nerozumně díky pohodlnému způsobu obstarávání potravy. Naše jídlo je dnes vlastně už „jen“ pocit z dobře vykonaného tréninku je nsm jedno co jime. Ale názorů je asi tolik co řitních otvorů.

          • YuraOlomouc  

            Zrat jen maso a tuk není zadne ortodoxni paleo. Když uz, tak je to atkins/keto dieta. Na Paleu zerou korenovou zeleninu tzn. i sladke brambory apod.. Med, lesni ovoce atd.. Obecne ta myslenka paleo tzn. nejist zadne vyrobene sracky, ale jen to co vyrostlo nebo se zabilo.. Normalni lidi, když tohle budou dodržovat, tak urcite lepsi nez to co většina lidi provozuje, ale sportovec spaluje hodne paliva a to palivo jsou cukry…

            • vitzero  

              Souhlasím. Myšlenka palea je i v tom, že problémem bylo už to, že se začlo rozvíjet zemědělství (obiloviny, kukuřice, rýže), lidi si tak vypěstovali závislost na těchto potravinách a z toho vznikaly další problémy (civilizační choroby) – udajně.

              Co si myslíš v tomto sportovním směru o paleu v kombinaci s bezlepkovýma sachrama (př. pohanka, quinoa… dýně, řepy…, ovo.)

              • YuraOlomouc  

                Tak ze zacaly vznikat civilizacni choroby diky tomu, ze se zacala pestovat ryze nebo kukurice to asi ne. :)) Staci se podivat na narody, které na te rejzi, kukurici apod. zily.. Tlustej clovek tak mozna 1 z 1000 a tech civilizacnich chorob, které jsou u nas bezne, tam taky moc nebylo.. Ted jak do všech koutu dostava zapadni junk food, tak napr. konzumace ryze klesa a počet obeznich, cukrovkaru apod. zase stoupa.. Problemy zacaly, když se zacaly používat rostlinne oleje, coz je doted nejlevnejsi zdroj energie. Kombinace toho oleje(nejlepe prepaleneho) s moukou, cukrem a za = mas klasického vyžraného zapadaka s vysokym tlakem a cukrovkou.. Jinak fakt bych nepouzival to slovo paleo. Uz je to jen obchodni tah a pak vidíš paleo susenky, paleo mouky apod. To je fakt na hlavu.. Vyradit lepek muzes, plno lidi to neresi a zijou, nekomu to dojebava traveni, někdo z hecu vyzkousi mesic bez lepku, citi se lepe a zustane u toho. Kazdyho věc.. Lepek je proste tezce stravitelna forma proteinu, stejne tak jako kasein. Když mas v zaludku zaludecni stavy jako kyselinu z baterie, tak nemas problém s nicim. Vetsina lidi se ale citi lepe, když ji lehka jidla, lehce stravitelna. Hlavne když dotycny spaluje při sportu tisice kalorii a potřebuje je doplnovat bez zbytečného zatezovani toho traktu… Proste se musí clovek sledovat a podle toho se zaridit. Jak mas akne, ses furt nafouknutej, prdis, boli te bricho, jidlo ti trci x hodin v zaludku apod.. Tak je dobry zjistit co dela problém a vyradit to..

                • Petr L2  

                  Nejvíce jsme si ublížili ve chvíli, kdy jsme začali jíst maso každý den, proměnili naše příbytky v naprosto sterilní prostor s konstantní teplotou, přestali chodit pěšky, zvýšila se hladina hluku a světlo je i v noci.

                  Prudký vzestup civilizačních chorob nastal po 2. sv. válce a byl to právě důsledek hlavně těchto změn. Imunologie a alergologie před válkou existovala, ale pacientů bylo tak málo, že k nějaké seriózní práci museli hledat pacienty na inzerát, po válce se to zlomilo a v šedesátých letech už nestíhali nápor pacientů.

                  • YuraOlomouc  

                    Souhlas no. Proste jsme az tak moc chytri az nas to pozabiji.. :) Jinak s tim masem musim takz souhlasit. Staci se podivat na nase zuky, na nase traveni. Amylaza ve slinách.. Jsme proste rostlinkozrouti s prilezitosnym prilepsenim nejakeho toho masa, vajíčka.. Dukazem toho jsou třeba lidi na Okinawe, ti měli to stesti, ze se tak nejak narodili do toho idealu. Hned bych se tam odstehoval a okopaval záhonky bambilionu druhu sladkych brambor.. :D

                    • Petr L2  

                      Proto nejzdravější by mělo být nevyšilovat, žádné extrémy tělu neprospívají a platí to o všem, tedy i o jídle. Odpírání je stejně nezdravé jako přebytek. Daleko zdravější, než nějaké vyhraněné diety a extrémní životní postoje je vypozorovat, co tělo snáší nejméně a to omezit. A to co tělo má rádo si dopřávat tak akorát.

                      Pochopitelně pokud není člověk v pohodě, tak mu nepomůže ani svěcená voda, natož dieta, protože ve svatém nadšení je schopen vše negativní ve prospěch „správné věci“, ignorovat.

      • Espen  

        Měl sem to tak nějak stejně jako ty. Většinu času ještě zabrala příprava toho jídla.

      • Deathwing  

        kdyz tak ctu co se nesmi jist v paleo tak bych to oznacil za dalsi „blbou“ dietu

        • Delkim  

          blbá rozhodně neni, vždycky je na konci JAKÉKOLIV diety několik vyvolených, jež na tom poměrně značně bohatnou :)

          jinak pro sportovce je to samozřejmě kravina, ty cukry pak prostě chybí!

          • black.horse  

            To říkej té nemalé tlupě ultraběžců co jedou lowcarb dlouhodobě… dle mě musej bejt ufoni a voni si ftom ještě libujou… :-)

            • Delkim  

              no tak ať si dají cukry a můžou zkusit i kratší tratě, ne? :)

            • YuraOlomouc  

              No da se to fakt jen za predpokladu, ze ti staci fungovat jako lenochod. Jak ale potrebujes pridat a nemas cukr, tak padáš na hubu.. U te behochuze to mozna ještě jde, ikdyz neverim tomu, ze u sebe nemaji gely.. Ale na kole by sis neskrtl. Tam uz musíš zabrat, když foukne nebo je kopec a bez cukru padáš do prikopy…

            • Jeřdno  

              má to svoje výhody

              • YuraOlomouc  

                Jaky to ma vyhody? Testoval jsi to na sobe? Ja jsem jel pul roku na keto a představa, ze bych mel v tom stavu sednout na kolo a nekam x hodin jet byla dost usmevna. Nehlede k tomu, ze na keto ti postupne uplne spadne na nulu T3 v seru, protože proste telo nemá dostatek glukozy. Ses v pdostate takova zijici mrtvola fungujici na stresovych hormonech. Keto se vylozene hodi tak max pro lidi kteří jsou tak tlusti, ze se ani nemůžou hnout, aby zhubli.. Ale pro aktivniho zdravého člověka je to dobrovolna sebevražda…

                • Jeřdno  
                  1. je vidět, že článek si ani neotevřel…
                  2. k tomu abych prezentoval studii, která je podložená vědeckým výzkumem na 20 odlišných lidech rozdílného věku, nepotřebuji nic testovat
                  3. low-carb jedu už nějaký pátek a vyhovuje mi to, ale je na každém, pro co se rozhodne
                  4. představa low-carb diety bez sacharidů, jak uvádíš je hloupost, je potřeba dodržovat zásady autoregulace na základě přijaté potravy
                  5. čekal bych, že svoje tvrzení podložíš nějakým výzkumem, když hodláš odsuzovat validní a reliabilní studii, ale to bych tady chtěl asi moc
                  • vitzero  

                    Já v tom taky žiju. Ale nízkosachr praktikuji teprve pár měsíců. Musím teda říct, že kvůli času jsem se vzdal dlouhých tréninků, trénuju teď intenzivně na maximum a krátce, dřív jsem trénoval dvě hoďky frekvenčně 4–5 do týdne, dnes mi stačí maximálně 30 minut, když moc, tak 3×, ale efektivita tohoto mýho stylu je lepší, na vytrvalosti mi to nic neubralo, naopak jsem schopnej se ještě víc máčknout, když si jednou za čas dám delší výjezd nebo výběh, jde to cítit. Sice se cítím v prvních momentech po tr. na dně, ale určitě to není nízkou hladinkou glukózy v krvi, protože do hoďky je vše v pohodě a hormony, co se mi uvolnily do těla povídají, že je na světě nádherně. Ale ty dlouhé tréninky mám vykompenovaný zase tím, že se do hokny dopravuju po svých a taky se rád cestou z práce zastavím a pohoupu se na workoutovým hřišti, ale prostě jen na pohodu, žádný stres. Mně ty sachry nechybí, ale když si dám jednou za čas něco dělšího, kdy po čase ale energie už dochází, tak si připravím na cestu jednohubky nebo kaše bohatý na sachry, protože jíst něco tučnýho pomalýho na trávení, s tím se moje tělo jednoduše hned nesrovná, příjde mi, že energii spíš věnuje do toho trávení, než do toho fyzického pohybu. Jedl jsem už před tím se zaměřením na to, že se rád hýbu, takže nemůžu porovnat přínos pro imunitu, nebyl jsem už dlouho nemocný nějak pořádně. Míval jsem astma a alergie i nějakou nadváhu v dětství, ale už od základky jsem z toho postupně vyrostl, jak jsem začal přicházet sportu na chuť. Jídlo jsem začal řešit až někdy s příchodem rozumu, někdy na vysoké, od té doby se v tom tak nějak pořád vzdělávám. A z toho všeho, co jsem zkusil je zatím nízkosachr asi nejrozumnější způsob stravy pro mě. Přítelkyně ta na to třeba zas nedá, i když jsem schopen jí navařit a připravit to samý, co sobě. Je to individuální, jak říkáš, každý si ten svůj způsob postupem času najde.

      • Karma  

        nevim jestli je úplně nejlepší brát si příklad ze stravy z doby Paleolitu, kdy se lidé doživali tak 30 let maximálně a jeden z důvodů bych si tipnul, že byla i strava. Ale oceňuju, že to někdo zkusil.

    • kyl  

      Jím vše co mi chutná.

    • MichaelSimek  

      Ja bych to jeste zapijel diamantovou vodou s trochou tech homeopatik na dobrou imunitu.

    • -b-n-x-  

      Tyhle diety jenom otravuji zivot.

      Jedine co ma smysl je konzumovat primo pranu.

      • DoomHammer  

        já jsem si pránickou stravu trochu upravil, mezi mě a pránu jsem vložil mezičlánek. prase :D

        • Deathwing  

          takze si v podstate vegetarian, protoze to prase se zivi zeleninou :D

          • tigermoth  

            Bravek zežere úplně všecko, takže se dá říct že Doom je milovníkem spíš vyvážené stravy.

            • Wiseman  

              +1 :-))

            • Deathwing  

              vzhledem k tomu ze to byla narazka na vegetariany (jestli se nejakej ortodoxni chyti), tak bylo lepsi prohlasit prase za vegetariana

            • YuraOlomouc  

              Milovnik „vyvazene stravy“ dobrej joke.

              • kotew CZE JIHLAVA  

                Máš na křivo helmicu Yuro!

                • YuraOlomouc  

                  Proto helmu nemam. Staci aby byla trochu nakřivo a uz to vypada blbe i na profikach. :))

              • Delkim  

                to má z tý kvalitní stravy průjem a stažený půlky nebo standardně nohy do „X“? :)

                btw to je nějaký vtip nebo takhle skutečně vypadá někdo kdo tady propaguje kvalitní stravu/styl/žrá­dlo/dietu???

                • YuraOlomouc  

                  Zdravou stravu tady nepropaguje, ale hustokrutej biker to prej je no..

                  • iron.hide  

                    to je fakt doom?

                    • Vilém  

                      Ale tak on si jirik vybral „trosku“ starsi foto, zkus si pohledat nejake novejsi.

                      za me hnusna podpasovka:(

                      • black.horse  

                        Taky mi to od něj přišlo jako svinstvo, ale trošku to odpovídá jeho vyjadřovacím schopnostem:-/

                        • YuraOlomouc  

                          Svinstvo by bylo, kdybych sem dal bobra tve stare Frantiku a ne fotku, kterou uz někdo na net DOBROVOLNE dal.. Ja bych si teda takovou fotku nechal pro sebe. :)))

    • pepino  

      Já tak i žiju, bomba.

    • honhav  

      Borci a takovej zivot vas fakt bavi? Resit co kde kdy jak sezeru, vazit, merit, stresovat se ke vsemu i jidlem…?

      Jak jsem to precetl, dostal jsem hlad, jdu si ukrojit kus bucku bo jsem jeste nesnidal… Asi zalozim jedno pivko na zizu, taky nejak mi z toho cteni vyschlo…

    • smash_mouth  

      Tak jako urcite, ja si dal vcera na konziku pivko a paleo trafku a za chvili to se mnou svihlo. Probudil mne kolemjdouci …

      Paleo nebrat

    • djx  

      Problém je, že s dnešníma potravinama v dnešním světě se nejde stravovat paleo… I když si myslíte, že se dle paleo stravujete…

Nová reakce na zakládající

Pro napsání příspěvku se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.