zivnost+nakup pro vlastni potrebu

21 nepřečtených
  • kali222

    zdravim pratele,nemam kdo by mi poradil,tak se obracim na Vas.

    jako student byh chtel zakusit na privydelek zivnostniceni.. a nyni k memu dotazu: napriklad v makru muze zivnostnik nakupovat pro sve ucely a nikam nemusi nic zaznamenavat, ci evidovat.

    mohu si treba na zivnost cislo 120(volnou)tj kopani hrobu(only joke) ject do nejakeho velkoobchodu s velo vybavou a poridit si treba neco na kolo za velkoobchodni cenu(nic nikam nevykazovat)jen tak pro sebe? nechci si porizovat pro takovehle ochcav. zivnostak,ale zkusit to alespon, ikdyz ve zdarny konec moc neverim. nicmene toto me zajima. dekuji predem za odpoved. nechte dnes- prosim, ironii a hadanky stranou:-).

    0 0
    • Black knives  

      Není to možné.Velkoobchody chtějí vidět živnostenský list v oboru.A to i tak neznamená,že i když jej máš,budou s tebou chtít obchodovat,a budou požadovat foto tvého ochodu,a možná návštěvu téhož.Jsem servisman,na živn.list,vím,o čem mluvím.

      0 0
      • Volf  

        Hlavně chtějí vidět registraci. Na ,, spící ,, živnosťák ti nic neprodají už ani v Macru.

        0 0
    • kubad  

      Někde ti to možná projde, ale většinou ne chtějí toho víc než jen živnosťák. Navíc když srovnáš VOC ceny a ceny v e-shopech moc velké rozdíly už nejsou :-)

      0 0
    • Troll  

      To uz je spis lepsi vyuzivat toho, ze nakup souvisi se zivnosti a muzes si ho tak dat do nakladu. Priklad, aby to bylo jasny: Mam zivnostat na „praci v IT“ a vydelam 50kKc, ktere bych musel zdanit. POkud si koupim PC (ktere bych mel stejne) a kolo (budu pouzivat na cesty za zakaznikama), budu mit naklady 50kKc a tim padem zisk, ze ktereho zaplatim dane bude nula.

      0 0
    • omar  

      zapoměn že v makru můžeš nakupovat bez toho abys to zaznamenal, při případný kontrole musíš dokazovat proč si to nakoupil a jak použil

      0 0
    • kali222  

      tak pokud vím tak v makru existovala karta a spousta uzivatelu,jez uz nemaji ani zivnostak, kartu maji stale.loni, nebo letos byla nejaka akce, ze kdo nakupoval malo, toho vyskrtli:-).a je zajimave ze spousta lidi co maji zivnostak k nicemu tam nakupuje,tak to tedy riskuji!

      vidite ja jsem zrovna vcera navecer dostal uplne opacnou odpoved :-).mozna bude nejvhodnejsi kdyz se zeptam jeste nekoho:-)protoze pres net muze dojit lehce k nedorozumeni. a porpavde.. jste to asi moc necetli,protoze jsem psal NEmyslim odepisovani! a jeden z prspevku mi prave pise o odepisovani.

      0 0
      • tm  

        tak si vsichni udelame zivnostaky a zrusime maloobchody… tak takhle to fakt nefunguje, velkoobchod je od slova velke obchody, jedno kolo nikoho nedojme.

        0 0
        • kali222  

          vidis, ubiras to jinam,nez je puvodni zamer.psal jsem,ze se nemam koho v okoli zeptat. o zadnem dojimani neni rec!necekam,ze by mi nekdo padl k noham a podekoval.zeptal jsem se slusne, jestli takovahle moznost je.nic vic.

          0 0
      • Smazaný účet  

        To Makro – nemotáš dvě věci? Mamka má živnosťák, měla i makro kartu, ale nakupovala tam za maloobchodky. Což už se ale ani nevyplatí, hypermarket vyjde levněji.

        0 0
    • kali222  

      jinak pri zvoleni volne zivnosti c. 77(77. Maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny ) by mi po mem kontaktu sdelili, ze pro ne nejsem dost dobry, kdyz chci do sveho (davam pouze priklady) miniaturniho eshopu zakoupit jeden kus kola.v oboru bych byl:-).ze bych si kolo prodal pod cenou? .-) budu se muset poptat opravdu nekoho znaleho + abych mohl proniknout do zakladu ucetnictvi, tak zaplatit nekomu kdo se tim zivi.

      0 0
    • scret  

      jak to tak vidim,budes muset zacit chodit na pivo s nejakym majitelem bajkshopu:)))pak mozna jednou…:)

      0 0
    • cyklista86  

      Nebudu zakladat nove tema a zeptam se tady. Dokaze nekdo nekomu jako jsem ja strucne napsat co to obnasi, kdyz budu pro nekoho delat na zivnostensky list? viz. „Je nutné mít aktivní živnost volnou na stavební a dokončovací práce“

      Plat 2500–3500 euro. Turnusove montaze v zahranici.. Kolik bych musel vysolit na zdravotnim/so­cialnim/danich a co kdyz budu treba pul roku delat a pul roku ne? Bohuzel na to papirovani jsem trochu jantar.. :D

      0 0
      • krabica  

        Pokud by ses vlezl do 1 000 000 příjmu ročně, tak můžeš jet na daňový paušál a platíš paušálně min. socku + zdravku + daň 100Kč, což dělá dohromady nějakých 6000 Kč. Musíš si jen udělat živnosťák a zaregistrovat se k paušální dani na finančáku. Pokud budeš přes míč, tak je to o dost složitější.

        Další komplikací může být ta práce v zahraničí viz https://www.mesec.cz/…-sve-prijmy/

        0 0
        • cyklista86  

          Tak to se nebojim ze bych se nevlezl do milionu za rok. :D Jak je to s tema danema to taky nevim..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.