Žiletkář - význam označení

33 nepřečtených
  • parmin

    Přemýšlím nad tím, jestli označení žiletkář vzniklo podle toho, že se někdy používá pro silniční kolo pojem „žiletka“, nebo jestli je to kvůli tomu, že si žiletkáři (povětšinou) holí nohy (žiletkami)? Co Vy na to?

    0 0
    • scret  

      co bylo driv, slepice nebo vejce?:)

      0 0
    • oddie  

      Vozej pod jazykem žiletku a v pelotonu se mezi sebou vzájemně řežou.

      0 0
    • Yura  

      Ja jsem si ten pojem ziletka vysvetlil tak, ze proste ty tenke plaste sou jako brity ziletky nebo tak neco heh.

      0 0
      • iron.hide  

        jj je to tak.

        inak uz aj XC-eckari su podla toho ziletkari, vsak oproti en-durakom, e-bajkerom, fat-bajkerom, a pripadne este aj e-fat-bajkerom, maju aj xc-kari uzke plaste

        0 0
    • Bubaaak  

      I MTB závodníci maj nožičky jak holčičky, by pak byli žiletkáři aj oni

      0 0
    • HonzaRez  

      Před pár lety jsem měl cyklokros s plášti 32–35. A když jsem se byl koupat u písáku, nějaký chlapec s morfologií koule hlasitě zvolal: Týjo, to jsou žehličky! Inu moderní dynamická mladá degenerace…

      0 0
      • iron.hide  

        spatne si ho pocul, on povedal „tehlicky“ lebo ta chcel zbalit a pacilo sa mu tvoje vypracovane brucho

        0 0
    • Libores  

      občas mi na našich slnicích připadá, že by význam mohl být i žiletkář – sebevrah.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Žiletkář = lovná zvěř bez doby hájení.

        0 0
        • Libores  

          myslím to tak, že se žiletkou můžeš podřezat, nebo se na ní vyrazit na silnice.

          Jsem dnes silně ovlivněnej dnešním dořešení nehody, kdy mě úmyslně sejmul borec v autě a ve správním dostal jen pokutu 2000kč, páč úmysl se nedá prokázat.

          0 0
          • Breakpain  

            a jsi si jistý, že Tě chtěl sejmout?… pokud ano, použij 2 tis jako investici pro nejmenované „UK“ pracovníky ;-) … jistě mu rádi „zmodernizují“ automobil :)

            0 0
            • Libores  

              ano, svůj úmysl sejmout mě mi sdělil hned po tom co vylezl z auta a já se zvedl z asfaltu. Policajtů to samozřejmě vylíčil jinak. Celý je to na delší vyprávění, ale škoda slov… A jeho automobil? Ten 14 let starej megan je zralej na poslední odpočinek.

              0 0
              • atty  

                Pak je ještě řešení vzít ty dva tři tisíce ze svého a rovněž se domluvit s ukrajinskými pracovníky, aby se neprošli po jeho autě, ale rovnou po něm – chápu, že se nehoda stane, pokud je to nepozorností řidiče – OK, stává se, pokud je to v úmyslu sejmout někoho na kole, pak na hrubý pytel, hrubá záplata. Zvlášť pokud se k tomu dotyčné hovado samo takhle přizná.

                Ale chápu, že tyhle řešení „oko za oko“ jsou pro mnoho lidí nestravitelné – já to vnímám tak, že pokud by mne někdo úmyslně na kole sejmul, bez mého přičinění, sám mi to řekl a po „vyšetření“ policií by dostal pouze nízkou pokutu a vysmál se mi do obličeje, dám si práci, jak přijít na to, čím mu znepříjemnit život…

                0 0
              • Breakpain  

                No tvl… Nejde o to, ze to je auto vs pumpicka, to jde stranou. Ale kdyz tohle nekdo umyslne udela (a neprovokoval jsi ho), asi bych si dal tu praci a seznamil minimalne jeho ruku s nejakym schodem …

                To co psal kolega nize jsem nechtel psat natvrdo, ale ano – UKacka zvladnou „chodit“ po ruznych „povrsich“ ;)… Tim Te ale nenavadim…

                Boha moj, asi jsem moc naivni… Skoro tomu tezko verit, ze se najdou takovy trotlove …

                0 0
              • Rorejs74  

                A co nějaká vhodná „post-traumatická“ porucha s nákladným léčením ? Pokud ve správním řízení jasně určili viníka, tak by se to snad dalo vysoudit.

                0 0
    • hmm  

      Žiletkář je cyklista v předklonu na silničce, zhrbený řeže úzkými koly a řidítkama vzduch. Nikdo jiný tohle označení nemůže používat neb klasický řidítka neumožňují onen předklon. Žiletkář a žiletky mají ale prý určitou spojitost na poli kriminastiky.

      0 0
      • Yura  

        „neb klasický řidítka neumožňují onen předklon“ ale umoznuji, jen na to nejsou urcena.. Kdyz se podivas na zavodaky, tak stejne z 90% kdyz chcou sedet co nejvic aero, tak toho docili loktama do praveho uhlu a predkloktim oprenym jako na casovkarske koze a nebo proste rukama polozenyma na pakach. Ono je to vic aeor nez se drzet dole za oblouky. Pri celnim pohledu je jasne proc.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse