Zdravotní problémy , doktoři sem :-)

253 nepřečtených
  • sportovni_biker

    Zdravím. Mám vleklé zdravotní problémy s tím, že můj obvodní lékař už vyzkoušel všechno a nic se nepotvrdilo. Prodělal jsem v nemocnici mnoho vyšetření, ale všechny negativní.

    Všechno začalo obyčejnou rýmou zhruba na konci září. Protože jsem byl netrpělivý, musel jsem odzávodit zhruba 1 hodinový závod na silnici. Z rýmy se vyklubaly ucpané dutiny. Léčil jsem to doma „slunkem“ + dalšími recepty na uvolnění. Znovu nedoléčen jsem absolvoval další 2,5 hodinový závod, kde jsem taktak dojel (AVG tepy příliš vysoké) a byl odepsanej na 2 dny. Následovala návštěva doktora…doma na antibiotikách s různými kapkami a znovu „slunkem“ pro znovu uvolnění dutin. Následná sedimentace již byla negativní, nemoc byla „uzavřena“. Problémy, ale přetrvávaly. Neustálé pocity, že začíná rýma, která ale nikdy nevypukla. Bolest v krku, hlavy, slabost, obrovský pokles výkonu. Bylo mi řečeno, že za vše mohou antibiotika, tudíž jsem dostal tablety BION 3 na obnovení obranyschopnosti a živočišné struktury. Měsíc jsem je bral, absolutně zastavil veškeré aktivity. Po dobrání tablet problémy přetrvávaly, už byl listopad. Znovu předepsány vitamíny. Zhruba v půlce listopadu jsem poprvé vlezl na kolo a 40 min. jsem se lehce svezl. Druhý den mě položila teplota, bolest hlavy. Ráno jsem nebyl schopen otočit pořádně hlavou, hrozná bolest v krku. Další návštěva doktora. Putoval jsem na krční, nosní…RTG hlavy negativní, mandle v pořádku, akorát „seschlý“ krk. Krčař to odhadl na chronickou rýmu, předepsal nějaká tablety a kapky do nosu proti alergii. Všechno jsem dobral, problémy ustaly, ale po několika dnech se v menší míře vrátily a znovu, jako předtím…mírné pobolívání hlavy, bolest v krku a pocit, že vypukne nemoc, vše následováno únavou. Obvoďák navrhnul, že mě ještě může poslat na alergokoligii, ale opravdu nevím, zdali to má cenu :-(

    Pokud se někomu stalo něco podobného, nebo má nápad, co to může být, tak prosím poraďte. Každá drobnost pomůže, vyzkouším všechno :-) Už jsem celkem zoufalej.

    PS: Přetrénování to není.

    0 0
    • Honza729  

      clovece.....jen tak pro jistotu, nech si udelat test na boreliozu…

      0 0
      • dancing dog  

        Jasně, za vším je spirocheta do Bugdorfera..

        Ko -taky diferenciál, abys náhodou neměl nějakou krevní hodně blbou nemoc…

        jinak a´t se hlavně poučí, závodit s nemocí, to už je titul FTVS vymázlo…

        0 0
      • dancing dog  
        • Burgdorfera-
        0 0
    • kubad  

      Jak píšou kluci. kompletní rozbor krve-něco tam určitě bude.

      0 0
      • Honza729  

        Malo rumu.

        0 0
        • Elwing  

          LOL (o:

          0 0
        • hribik A1  

          dochtori su bezmocní, ved sa sami bojá že to chycá, načo také caviky, najlepšá je na to SLIVOVICA

          :-)))

          0 0
          • Stancek  

            Kua slivovicu neeee, vcera jsem se zurive lecil, sice mi nic neni, ale pro jistotu preventivne a dnes je mi na umreni :-D

            0 0
            • hribik A1  

              slivovica je liek a tak s nim treba aj narabat. ked zezeres naraz cely karton o tridsatich pirulach, tiez ti z toho dobre nebude, tak a flaska slivovice je ten isty pripad. jedno poldeci je ako dve pirule, pri predavkovani sa prejavuju tie tolko ziadane vedlajsie ucinky :)))

              0 0
      • sportovni_biker  

        No teď nevím, co ti přesně myslíš. Rozbor krve mi dělali jenom na minerály a prvky, tedy pokud je tohle ten rozbor.

        0 0
        • Vilém  

          no ja taky presne nevim

          0 0
          • Vilém  

            pardon,to jsem nebyl ja,ale jeden mistni saboter,co se mnou sdili pokoj.

            0 0
        • dancing dog  

          minerály a prvky, to jako taky selen, chrom a wermachtium…?

          Chce to , piš si:

          KO+diferenciál,AP­TT+INR, CRP+PCT, ionty, urea+kreatinin,kom­plet jaterky,amylásu glykemii, arterilní astrup+laktát, osmolalita

          protilátky na HVB,HVA,HVC, L.borelii, HIV, EBV, CMV, toxoplasmosu a mononukleosu, klíštovou encefalitídu

          BWR ASLO

          moč sediment + odběr na KVAB

          a nějaký spešl imunolog. vyš…etc. a to sem toho možná půlku zapomněl…

          0 0
      • Darkson  

        přesně tak, kompletní rozbor krve. taková přechozená viróza nadělá paseku, něco podobnýho jsem měl loni v listopadu:-(

        0 0
    • Jenca  

      ahoj, tak to jsem mel neco podobneho nebo mozna jeste mam. cca v puli srpna klasicka chripka. pote co uz to vypadalo ok jsem se chtel vratit k treninku ale ejhle. zadna sila tepy jak krava ihned unava, bolest hlavy kloubu vseho. doporucen klid. po 3 tydnech opetovne nasedam na kolo ale po 40 km jsem malem ani nedojel dom. resim to s doktorama veskere testy negativni. vsechny mozny testy krve, borelka zloutenka nic nic. doktori nevedi. klidovka silenych 70–80 podle nich u normalniho cloveka v pohode. pro me jako sportovce zvikleho na 40–45 sileny. po domluve se sportovnim lekarem odpocivam nic nedelam. kdyz uz to na zacatku listopadu vypadalo ok, behani pohoda tepy klesaj k 50 skousim lehce neco delat. ihnet angina chripka a opet uleham.

      diagnoza neznama, nevim myslim si ze vycerpani organizmu nebo projevene prechozene nemoci s vysokou namahou ktere snizili kapacitu organizmu a diky i male zatezi pretrenovani. nevim bojuju s tim uz skoro pul roku.

      0 0
    • Blabas  

      Ahoj, tak taky jsem kašlal na příznaky a to opak. a teď mám dojem, že Jencovo odstavec jsem psal já. Mám za sebou obvoďáka, ortopéda, kompletní imunologii, internu, alergo. Únava, bolesti kloubů, šlach, špatně pulsově kompenzuju. Po nějaké době pohoda. Vyrazim a po návratu domu hlásim, že už je to zase v prdeli. Dancing dog napsal přesně co potřebuješ, ale to dosáhnout toho bude chtít hodně asertivní přístup, málo co může obvoďák, takže interna a imuno na doporučení… Možná, že dopadneš jako my tzn. nenajde se nic. Přechozený virózy ( přesněji prosportovaný ) mnohdy končí poškozením kloubů a vazů a to trvale. Horší verze je nasednutí bacila na srdce tedy endokarditida a na tu se dá i umřít ( později na její komplikace ). Být tebou, tak se snažím dosáhnout vyšetření na interně – Biochemku, CRP, enzymy, EKG, taky tu imunologii komplet. Pak uvidíš. Nepodceňuj to i když už si to posral. Promiň to výrazivo, ale když jsem marod, jsem marod. Já si teď taky v jednoum kuse nadávám. A Jenca určitě taky.

      0 0
      • sportovni_biker  

        Tak to jste mě tedy moc nepotěšili :-( Příznaky podobné, tedy až na to, že já mám klidové tepy stejné, jako dřív (kolem 52). Výkonové neúnosně stouply a cokoli co udělám, tak jdou hrozně rychle nahoru. Každopádně díky, alespoň vím, že v tom nejsem sám :-)

        Pokusím se oběhnout to, co mi napsal výše a uvidím, ale moc dobře to nevidím :-(

        0 0
        • Blabas  

          Všechno zlé pro něco dobré. Ty pulsy a potíže s nimi spojené zdůrazňuj. Pomůže ti to dostat se k těm důkladným vyšetřením. A moc fandim, ať se dáš do kupy ať už se zjistí nebo ne, co ti je. Mě už to deptá rok. Asi bych snad radši věděl, že je mi něco blbýho, pak by se dala plánovat léčba, takhle je to tak na psychiatrii pro psychofarmaka, aby mi to nevadilo. Moc tě ale odborní lékaři nepochválí, s tím počítej, nic nezatajuj a neboj se chovat jako hypochondr. Potřebuješ vyvolat pozornost, protože pokud v tvym věku nepřiskáčeš s jednou nohou v podpaží, tak moc pozornosti nevzbudíš. Kolegové zdravotníci se snad neurazí. Tvrdá realita.

          0 0
          • sportovni_biker  

            To máš pravdu, zatím to hodili do outu, jako problémy s dospíváním :-/

            0 0
            • Blabas  

              Mám výhodu, že jak v tom člověk žije, tak si spíš poradí. No, držim palce

              0 0
            • Standa  

              Tak doktoři to hodili do autu.A kam si to hodil ty? Nechal jsi alespoň čtrnáct dní tělo oddychnout?Myslím tím půst.Je tvoje strava z 90% živá?Nevařená? Zkusil jsi něakou prastarou formu přeléčení-třeba odvar z tůjek?Co píšeš,tak jsi to podle mě hodil do autu ty.Začni se spoléhat sám na sebe,zdraví je jenom ve tvé moci a začni s tím něco dělat,než do tebe někdo nasype fůru chemie a problém se prodlouží.

              1 0
              • Blabas  

                Živá strava? A nepere se s tebou to prasátko, když si ukrajuješ kousek šunky na rohlík?:o)

                0 0
              • jerrry  

                teda to sou desny plky … naordinovat nekomu v tomhle stavu a bez predchozi pripravy hnedka 14-denni pust tak ma skutecne po starostech … pokud by to prezil, posledni co by ho potom zajimalo je, kdy vyrazi na kolo :-)

                Teda nemam nic proti prastarym formam leceni, ale na tento pripad mi to neprijde jako dobra rada, uz proto ze o tom dotycny vi kulovy (jako vetsina z nas) tak jak se ma timto zpusobem asi lecit ?

                0 0
                • Standa  

                  Nemluv o něčem o čem víš(na vlastní kůži) prd.

                  0 0
                  • jerrry  

                    no ve vyvarenejch tujkach se skutecne moc nevyznam. Ale debilni radu poznam na prvni pohled .. i kdyz radu, od tebe to nebyla moc rada … ty se spis do nej navezls, ale krome tajemnych,bohuzel ne moc konkretnich naznaku, to moc rada nebyla.

                    0 0
                    • Blabas  

                      Jerry nevim jestli poznáš debilní radu na první pohled, ale já mám takovej slabej pocit, že by sis taky potřeboval odpočinout.

                      0 0
      • Beeda  

        ano to je ten spravny vyrar pos..al..

        ja Jencoj uz „nadaval“ a taky (luka, vencoj, atd) :-(

        proste pres jsem hero a „jen ryma“ a „jen hodinovy zavod“ nejede vlak!! nejsem fit sedim na prdeli…stejne zavod bude o nicem a trenink taky…

        uz tu bylo receno… komplet dovysetrit. Ale telo je tak slozity, ze i kdyz testy ok, tak stale muze byt nejaky unavovy syndrom s narusenou imunitou, ktery se ani nemusi zjistit z labu…

        Takze pak jen cekat, zda se to po mesicich nespravi, holt nektere zmeny jsou vratne a nektere uz nevratne…

        jinak Sport biker: zmen si logo v descripsnu: radeji byt na zivu nez „prvni“ aneb radeji zdravy a druhy…

        dejte se do kupy..

        0 0
        • Blabas  

          Milý Beedo, máš pravdu, že občas se i přez vymoženosti moderní mediny nedá zjistit proč, leda cirgulum virgulum. Nějak už čekám rok a jen se mi ty plivníci stěhujou z rukou na nohy a zpět v závislosti na tom jestli jedu na kolo nebo do skal. No Sporťákovi je skoro o polovinu míň než mě a zimní spánek ho nebude tak psychicky zdírat. Zdraví si holt vážíme až když zdravý nejsme

          0 0
        • Luka  

          hoj Beedo. dik za vynadani, snazim se krotit. nicmene, imunita je porad trochu mimo, prej to bude jeste nejakou chvili trvat, nez se to srovna… ale nevim jak vy, ale ja si pripadam jak tezkej hyperchondr… kdyz nemam chripku, rymu ci jinej bacil, boli me koleno, zuby, oci… ted navic mam zlomenej prst na noze :D

          takze, berte si z nas priklad, a kdyz je vam nedobre, na kolo nelezte…

          0 0
          • JancA  

            já mám to samý jak to tu teď všechno čtu. Až do letošního srpna jsem nebyla pár let skoro nemocná. Na začátku září jsme si dala závod, píchla, šla pěšky, nastydla..oukej…ale vleklo se to strasně dlouho. pak NovaCup, euforie hurá závodit a ještě po kalbě, zas mě to zklátilo. PO 14 dnech jakžtakž léčby dobrý. Jdu běhat, jednou, dvakrát, třikrát a najednou koleno hrk a už to nejde. Zničený změklý chrupavkový vazy prej.Takže měsíc opět v čoudu. Do toho před děma týdny jedu na hory, odpočinout si a bleju dva dny. střevní chřipka. 10 dní se pak zdá vše ok, cítím se skvěle, ale nepřepínám se:), hodka spinning, sem tam sauna, ted hodka venku na bajku vcera. a dneska ráno se probudim a dusim se, nudle z nosu, zimnice. Tohle nechapu. To uz musi bejt naka spatna imunita ne. Dyt borci jezdej v tomhle pocasi i 4 hodiny.

            0 0
            • Jituschka  

              Mám to tak nějak podobně.. Včera celý den peší výlet po horách, ve sněhu, –4°C, sedm hodin venku. Při zastavení trochu zima, hlavně na ruce a nohy, ale při chůzi krásně teplo, záverečné sbíhání sjezdovky = uplně mokro v botách, ale pak pořád v teple. No a dneska samozřejmě pořádná rýmička. Taky mi to nepřijde uplně normální, pořád se přesvědčuju, že k tý doktorce mám fakt jít…Hmm :( Tak přeju hodně zdraví. Ji.

              0 0
            • Bafoon  

              posilovat imunitu a ještě jednou posilovat imunitu :-) když ti „v podstatě“ nic není dá se to dělat zcela jednoduše, preventivně. Nejlepší přírodní „všelék“ je samo sebou česnek. Každý den stroužek na topinku či to přežít jen tak „na tvrdo“ a zapít (hodně zapít :-D ) s půlkou citronu-štávy. To je nejdostupnější nejlevnější nej… terapie jak tělu pomoct s imunitou. Nehanil bych ani Wobenzym či jeho bratříčka (někde se tu probíral název přesně nevím) či další produkty-doplňky stravy na posílení imunity. Od kamarádky lékarnice mám dobré reference na CEM-M ale přeci jen je to chemie a tělo si s tím nemusí vědět rady. Z přírodních produktů určitě výrobky Tianshi (tibetská medicína) hlavně spirulínu(slad­kovodní řasa s obrovským výživovým potenciálem) a speciální antilipidový čaj či obecně kvalitní čaje zelené či výrobky amway nutrilite konkrétně DoubleX :-) rád poradím pomůžu budeš-li chtět vědět víc

              docela to mám v merku či znám rozumný chytrý lidi. léčím zánět kosti v kotníku, kde si moderní medicína neví rady

              hlavně to zdravíčko…

              0 0
    • pos3k  

      zacarovany kruh…mne to evokuje podlehnuti stresu (pokud budou vsechny testy v poradku), znam pripady kdy podobne priklady meli lide, kteri „pretahli“. Pokud budes dle vysetreni OK, nebal bych se zajit za psychologem, uz jen tvoje soucasne situace nabada k navsteve. Dobry psycholog pomuze. Nebat se :)

      ps: podobny stav jsem si take prozil, faktoru bylo vice (chronicka ryma-dutiny, chronicka krcni pater, trvaly zaber pri studiu). No a pak po „vyleceni“ me dorazilo ockovani a nekonecne „koleno story“, to uz bylo na me moc :/ Dle doktoru jsem jako rybicka, nicmene uz pres dva roky se z toho skrabu, a jsem nekde na 90 %). Prekopal jsem si zivotni priority (konicky tez, kolo uz neni stredobodem). Hlavu vzhuru, bude lepe :)

      0 0
      • Blabas  

        Víš tak já mu zrovna nechtěl hned ordinovat psychouše, ale máš pravdu víc než ti asi lidi uvěří. Ve zdravém těle zdravý duch platí i obráceně. Jen někdy nejde překopat ty priority. Oni se některé z nich vynucují samy a zrovna na potvoru ty, co nás nebaví. Přiznat si, že příjemný pocit z dobrýho poježdění celý rok je rozhodně lepší, než parkrát na bedně za každou cenu.

        0 0
    • dydy  

      Koukám, že nás má víc podobnou zkušenost. Se mnou se to takhle táhlo skoro rok – permanentní bolest v krku, teplota 37,2–37,5 (normálně mívám 36,5), strašná únava, ale podle doktorů jsem byl v podstatě zdravý, jen trochu neduživej. 5× antibiotika, potom i angína po asi 5ti letech bez nemoci. Co to bylo nevim, prostě jsem nesportoval a pomalu se to srovnalo, ale bylo to o nervy a připadal jsem si už jak hypochondr. Nejspíš nějaká viróza. Od tý doby propadám panice, když mě začne škrábat v krku. Asi jsem si za to taky mohl sám – konec zimy, trénink na Krkonošskou 70 – o víkendu 3× běžky, v týdnu běhání po večerech v pražským smogu, do toho nová práce, diplomka a na léto jsem si zařizoval práci v USA,… takže toho bylo fakt dost a vzhledem k tomu, že nejsem dvakrát klid¡as to se mnou seklo. Takže radím hlavně trpělivost, já jsem se prostě musel vyrovnat s tím, že když nesportuju (tenkrát jsem hlavně běhal), tak nejsem totální looser.

      0 0
      • Blabas  

        Hele, lidi, nakonec zjistíme, že jsme vlastně Bacil-Fórum, ale že to máme přez hlavu. Navrhneme našim zdravotním pojišťovnám, že levnější než všechna vyšetření a léky bude půlroční destresující pobyt na Seychelách ( tam ani na tom kole nejde ) omluvenku do práce, pozastavení hypoték… Po návratu plni sluníčka a spánku, vitamínů, bezhodinkového a bezmobilového provozu zjistíme, že JSME VLASTNĚ FIT. Mám blbý tušení, že to tak je. Tim ale nesnižuju průserovost námahy s virózou, je to fakt velmi o zdraví i o život i pro spokojeného rentiéra

        0 0
    • grafik  

      doporucil bych rozbor moci, zejmena prooverit spravnou funkci ledvin. Do doby nez absolvujes kontroly tak bych na kolo nesedl. Co strava? Zkusil bych se vyhnout bilemu pecivu, omezil bych maso, tuky, cukry, smazene jidla, piti Coca col a zejmena zahlenovacich potravin jako mliko, syry, vubec nejist jogurty(!) a podone shity. Zkus hodne pit, pokud mozno jen vodu 2–3 litry denne. Vzhledem k tomu ze spatne jidlo je matka vsech nemoci, zkus podporit telo zevnitr uzivanim vitaminy C, B, a PANGAMIN BIFI …

      0 0
      • Blabas  

        To grafik: Tak nevim, ale tipuju, že pitný režim i stravování by měl mít zmáklý, když má ambice vyhrávat, tedy ví, že o točení klikama to neni. Voda na pití ve větším množství není vhodná, neobsahuje totiž nic a pokud něco vypotíme, pak možnost tzv. otravy vodou. Mlíko a ostatní shity nezahleňují. To je pověra ba naopak. Jen to tak subjektivně cítíme. Bílkoviny stop u ledvin, bílkoviny max. u jater, atd. Žádný drastický změny bych proto nedělal. Až mu taky nikdo nic nenajde, ať dělá samoléčbu. Zatim jen racionálně, nechlastat, spát dost apod…

        0 0
        • grafik  

          nechlastat a spat … a cekat … uf, to jsou teda rady

          sportovni_biker: nech se otestovat i na chlamidii

          0 0
          • Blabas  

            chtěl jsem říct až do výsledků žít střídmě. Nemůžeš někomu radit omezení masa a mléčných výrobků, když může mít hepatopatii a proteiny vyloženě potřebuje. Nemůžeš někomu radit hodně bílkovin pokud má nemocný ledviny, které jsi zmínil. Co je nezdravý a zatěžující ví. Razantní změny v přístupu ke stravování s heslem Za zdraví už pár lidí poslalo do špitálu samo o sobě. Ani půsty nebo vývary z jehličnanů nejsou myslim dobrý nápad. Vyšetřit a pak řešit cíleně. Necíleně zatím nezatěžovat a odpočívat = nechalstat a spát ( neponocovat u B-F :o))

            0 0
          • Rychlej turista  

            Ale fungují. Pokud mu doktoři nic nenašli a má tělo akorát zhuntované a potřebuje jenom zregenerovat a obnovit imunitu, tak si s tím tělo dokáže většinou poradit samo, protože má obrovskou regenerační schopnost. Pokud k tomu ovšem dostane šanci.

            0 0
            • Blabas  

              On prakticky ještě není vyšetřený. Nenašli protože ještě nehledali. A fungují jako myslíš půsty a vývary? Proboha ano fungují jako detoxifikace třeba na jaře, ale jen za podmínek které jsi sám napsal.Ale postní kůry nebo čajové apod. se doporučují jedincům co znají své zdraví nebo nezdraví. On ví zatím prd, co mu je.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Jaké půsty? Odpovídal jsem grafikovi na: „nechlastat a spat … a cekat … uf, to jsou teda rady“

                0 0
                • Blabas  

                  Tak to se ti moc omlouvám. A já potil bůhví jaký obhajoby. Takže s příjemným pocitem musím konstatovat, že tahle diskuze je zatím bez popichování, tedy trochu nezvyklá na zdejší hřiště. A drží se tématu. To je fajn změna.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Jestli to nebude tím, že se zdravím má občas problémy každý. Většinou se tady řeší veledůležtité věci, které ale mají nějaký význam jedině tehdy, pokud je člověk zdravý. Jakmile ale o něj člověk byť i jen na chvíli přijde, zjistí, že v porovnáním s tím, jestli je zdavý nebo ne, jsou vlastně nicotné. Sportovat se totiž dá bez speciální výživy, cíleného tréninku, super vybavení, ale bez zdraví to prostě nejde. A kdo už cenu vlastního zdraví zná, ví, že pokud je zdravý, všechno ostatní už je brnkačka a jde tak nějak samo.

                    0 0
    • jerrry  

      tak me jeste napadlo .. a co se obratit s majlikem s prosbou o radu na nekoho z netu – onehda jsem cetl par clanku od pana Vojtechovskeho – ma medicinu zmaknutou, je cyklista, zabyva se sestavovanim treninku, tohlecto uz musel nekde videt, nebo muze alespon neco tusit. Preci jen je to sportak a ne beznej obvodak. Vim ze by asi nebyl rad kdyby ho kazdej otravoval s kdejakou debilovinou ale tohle uz neni bezna debilovina, treba te posle nekam a treba taky ne a poradi …

      0 0
      • Blabas  

        dobrá rada a tím se vracíme na začátek. Odborná vyšetření a pak uvidíme. Já teda neviděl nic.

        0 0
        • jerrry  

          NO nemyslel jsem ze by mu zrovna pan Vojtechovsky delal testy, ale muze ho jen nasmerovat … nicmene poradnymu vysetreni se asi nevyhne. Jina vec je, jak se dneska (pokud nemas poradny znamy) domoc poradnyho vysetreni …

          0 0
        • Jenca  

          ja to resil teda jen s obvodni lekarkou ta mi napsala jen nejaky zakladni testy kdyz z toho nic nevypadlo jen podezreni na boreliozu a nechavala mi delat jeste detailnejsi testy tak jsem si je nechal rozsirit o dalsi podrobnosti na doporuceni dr.martinka. vse vyslo negativne a k prekvapeni jeste vylozene vytecne. dr. martinek naordinoval tedy klid do doby nez se to vse podda obdodni doktorka to uzavrela s tim ze jsem proste v poradku.

          jak jsem rikal v listopadu jsem zacal opet s jemnym pohybem vypadalo to ok klidove tepy se snazili drzet dole pri zatezi leteli nahoru ale po 3 mesicnim nicnedelani se asi neni co divit. no skoncilo to tak ze me chytla angina s chripkou dokupy a jsem zase jiz mesic mimo hru. nevim zda to muze byt porad soucasti onoho problemu a nebo opravdu jen nastydnuti ktere se mi povedlo a diky navsteve preplnene ordinace dorazeni chripkou ktere tam bylo pozehnane. shoda nahod nebo se vse vraci? uvidime brzy

          0 0
          • jerrry  

            tak sve narceni doktoru rusim … dobra prace. Treba ta blba angina je vazne jen nahoda, ktera s tim nema moc co delat … dej si pauzu a drzim palce at je to OK.

            0 0
          • Rychlej turista  

            Na posílení imunity je taky skvělá sauna. Samozřejmě že až budeš zdravý. Znovuobnovení imunity je na měsíce a během té doby tě kdykoliv může skolit kdejaká kravina, co bys jinak ani nezaregistroval a plácáš se v tom znovu. Proto to chce čas a žádné velké násilí. Když budeš spěchat, nic nezískáš. Až se dáš do kupy, začni procházkama a podle toho, jak se budeš cítit, hodně opatrně zvyšuj zátěž. A pak vždy hodně odpočívej.

            0 0
          • Blabas  

            Jó, jenco tak to občas chodí. Taky mám veškeré testy OK a stejně potíže. Nakonec i náš marod může dopadnout podobně. Tak jsem to v práci čistě kuloárně probíral s lékaři ve směně a padlo mimo jiné i toto. Testy OK, nález třeba neaktivního CMV ( cytomegalovirus ), který má až 80% populace a přezto únava, občas teploty, nastuzení, dušnost, zátěžová tachykardie, bolesti a tuhnutí vazů ( zápěstí, ramena, kotníky,…), ospalost, neustále slyšíš, že jsi nějakej bledej atd. říká se tomu Únavový virový syndrom. Je to vlastně kombinace fyzického a psychického přetížení katalyzovaného nějakým virem ( třeba chřipkou ). A brečíme jak hypochondři a nevíme jak z toho ven. Chce to uvědomit si v první řadě, že psyché a soma tedy psychika a tělo jsou neoddělitelné a unavovat dlouhodobě oboje najednou je příliš.Tedy civilizační záležitost. Tak já jdu na tu pojišťovnu zařídit ty Seychelly.

            0 0
            • scret  

              kdyz to tu tak ctu,tak jsem loni byl taky takovej slusne nachcipbutej,tahlo se to se mnou snad pul roku:( a je to klasicky prechozeni nejaky virozy,clovek si rika musim do prace atd. atd. uplne chapu jaky mas problemy,je to naprd,hlavne psychicky… na jare kdyz jsem delal ty vejskovky,tak z fyzickyho a psychickyho asi vycerpani,mi naskocil pasovej opar…

              0 0
              • Blabas  

                To ses jenom hrozně lek, jak ses jednou potkal u zrcadla, z toho ti naskočil..no halvně, že už zase slez

                0 0
                • scret  

                  hmm,koukam ftipna kase co?:)

                  0 0
                  • Blabas  

                    Tak že bys to měl z ní?! :o)

                    0 0
                    • scret  

                      hmm,ja ji nemel,ale tys sned asi celej kybl:)

                      0 0
                      • Blabas  

                        No, no, no, snad tě trochu zlehčování nezabije. Už si zdravej, tak s úsměvem. Je tu zdá se spousta lidí, kteří třeba už rok nejsou a navíc nevědí proč a co s tim. Zlatej Her Pes.

                        0 0
                        • scret  

                          no ten pasak byl spis takova tresnicka na dortu bych rekl,takovy asi posledni varovani abych taknejak na chvili vysadil… ale jinak mas pravdu,je tu plno vetsich lazaru:))

                          co ted v zime treba nejaky Nizky tatry nebo fatru nebo tak? to by nemuselo bejt az tak vostry,jak nejaky xtisicovky…hmm…

                          1 0
                          • Blabas  

                            Je to skoro stejně vostrý. Počasí v Alpách je předvídatelnější a stabilnější než v Tatrách. Aspoň co mám zkušenosti. Poradí Hríbik?

                            0 0
                            • scret  

                              :)

                              0 0
                            • scret  

                              ja teda nevim,ale na Vysoky Tatry se ted nehrnu,ale Fatra nebo tak…nemuselo by se lizt zrovna po hrebenech…

                              0 0
    • Honza729  

      Nekdy je lepsi zdrhnout…treba pred nemoci…nebo doktory ? :-)))

      www.stream.cz/…hranit-zivot

      0 0
    • Zbyněk  

      Tak to Ti vůbec nezávidím. Něco podobného jsem prodělal tři roky zpátky, taky v tomto období. Permantně ucpaný nos, bolest hlavy, kašel chvílemi i v krku, teplota neustále mezi 36,5 – 37,5. Jen s tím rozdílem, že jsem nebral žádná antibiotika a taky nezaznamnal nějakou ochablost organismu. Tyhle příznaky přetrvávaly tři měsíce a další tři měsíce pomalu ustupovali. Nejhorší a nejotravnější byl ten neustálý kašel. Téměř celou dobu jsem ale jezdil na trenažeru a později na běžkách (vše jen rekreačně a na doporučení lékaře). Příčinou potíží je u mě prý „aktivní sliznice“, která reaguje na i nepatrné podněty, a ve spojení s nějakou infekcí došlo k částečnému poškození sliznice. Užíval jsem vincentku a nějaké protialergické tablety – myslím Zodac.

      0 0
      • McBlacky  

        zodac jsem žral rok a půl docela hnus, byl jsem potom docela ospalej. Ted je lepší Aerius, když už.

        0 0
        • Blabas  

          Pecka nové generace je Xyzal. Doporučuju všem alergikům

          0 0
    • dancing dog  

      eště jedno: HLAVNĚ SE KLUCI NA TO FAKT VYPRĎNĚTE- POKUD JSTE NACHCÍPANÍ, NEJEZDĚTE, HLAVNĚ NE ZÁVODY…TAKY BYSTE SE MOHLI DOČKAT TOHO, ŽE SE DOSTANETE NA WAITING LIST PRO TRANSPLANTACI SRDCE… pravděpodobnost malinká, ale ne nulová!

      jednoho takovýho znám, tedy hokejistu, ne cyklistu, taky nemohl 2 zápasy počkat a vysadit a pak z toho byla pěkná myokarditída… ted se zadejchá,když se jde přes byt vyčůrat…

      0 0
      • hribik A1  

        priemerny clovek ma v tomto smere jeden podstatne vacsi problem – a to je robota. financne straty pri aj kratkej marodke su drakonicke (u nas prve 3 dni len 25 % nahrada mzdy, potom 55), a preto pokial neni clovek priamo bohaty, nebodaj zije viacmenej od vyplaty k vyplate, jednoducho pod 39 teploty marodovat celkom logicky nepojde. a tak pokial budes chcet doma vylezat kazde prechladnutie a podobne zalezitosti (bezny priemer z mojho okolia je tak 4 do roka), budes jednak pocitat penaznu stratu za rok v 5miestnych cislach, ale taktiez sa dostanes na waiting list pri prvom vyhadzovani zamestnancov z podniku – naco je taky zamestnanec ktory za zimu 4krat minimalne po tyzdni, marodi? takze teoreticky to vylezat mozes, ale pre vacsinu ludi je to drahy luxus, a ten si nedovolia. poznam podnik, kde 3 dni marodky v mesiaci urobia robotnikovi z 13tisicoveho platu 9 (dvojtisicova odmena za pritomnost + tie stvrtinove nahrady) a marodovat pri kazdej „banalite“ si tiez kazdy rozmysli (je to pre tento modelovy pripad pri priemernych 4 marodkach 16 tisic rocne, a uvedomte si, ze beztak ma plat na vyzitie od vyplaty k vyplate). nieco podobne vidim uz aj u nas v skole. limit absencie je 60 hodin za polrok, cize menej ako dva tyzdne, inac sa robia komisionalne skusky. a ten si nikto nevyplytva na to aby lezal doma ked ma klasickych 37,5 + kasel + smrkanie, kazdy si to setri pre pripad nejakej echtovnejsej chripajzne alebo niecoho kedy sa ani nedoplazi od postele k caju. samozrejme okrem par flakacov ktori si chodia k doktorovi pre razitko ktore im da doktor do notesa medzi dvermi, ale oni vsetci sa trvale pohybuju na hranici prepadnutia. z tych ostatnych vacsinu prechladnutia nevylezi doma nikto, a ja tiez nie, z dovodu obdobneho ako som popisal. a nejde povedat, ze by skola a robota bola mensou zatazou nez ten bajk, pre mna jednoznacne ovela vacsou. rozdiel je len v tom, ze bajkovat ist nemusis ked sa na to necitis, pri skole a robote je to uz ***** na povazenie (ked teda neberes taky velky plat ze ti par tisic straty nevadi) a tam sa vacsina ludi prinuti a premoze aj ked sa na to neciti

        0 0
        • Blabas  

          jo jo, taky asi všichni s teplotama chodíme do práce. Já jednoduše nezaplatim účty tak radši o pár týdnů chcípnu. Na co při tom myslim? Asi sobecky na to, že pak už mě exekutor nechytí. TO JE HROZNÝ!!

          0 0
          • hribik A1  

            jednoducho – chcipa sa len vynimocne, a pre nemalu cast ludi (v mojom okoli drtivu vacsinu) je pomer cena-riziko nakloneny tomu, aby sa premohli a do tej roboty isli. robia sa aj restriktivne opatrenia smerujuce k usporam a veduce prave k tomu, aby sa drobne zdravotne problemy prechadzali a neliecili – zo strany tych zamestnavatelov, skol, aj statu. je to ten isty princip ako trestna cinnost – kedy sa budes viac bat ju pachat – ked bude trest za kradez 5 rokov a 95 % pravdepodobnost ze ta chytia alebo trest smrti a 0,001 % pravdepodobnost potrestania?

            0 0
      • Blabas  

        Já tak hrozně nechtěl. ale tak teda strašíme. Jeden kolega workoholik dostal přez přechozené chřipky až k endokarditidě, a zašel na to v 33 letech. Další kolega si endokarditidou nechal ožrat chloppně a tak dneska tiká ( má umělý ). Je mu 32. A do třetice před rokem jsem zasahoval u 27letého kluka, který si taky z virozy uhnal endokarditidu, ožraný chlopně, na nich tromby ( sraženiny ), jedna ulítla a skončila v hlavě, ochrnul na půl těla. Intenzivně jsme ho léčili a nakonec jakž takž dobrej zařazen do transplant. programu odešel domů. To vše v jednom městě, takže ta pravděpodobnost je naopak vysoká!!! Tak to bylo trochu toho Bububu, víc přitvrdit argumentaci nejde, myslim.

        0 0
    • Verte  

      Ahoj , popišu ti heslovitě a značně zjednodušeně bez odborných výrazů co sem se o podobné"věci" dozvěděl a co jsem dělal. Domnívám se že je to virus. Virus je mrška která není vidět a proto se při jeho hledání hledají protilátky těla proti němu. Takže to je problém zjistit, ty látky tvůj imunitní systém třeba neumí vyrobit protože ten virus ještě neviděl takže zjistíš nepravdu. Navíc skoro vůbec nemá cenu zjišťovat co to je zač, protože na virus antibiotika nezabírají. On totiž sám nic není ale najde si buňku a přepíše její dna na svoje (asi rna?)a vlastně je sám tvojí buňkou. Zní to hrozně ale takhle nějak funguje. Takže kdybys měl lék na jeho likvidaci tak zjednodušeně řečeno zlikviduješ sám sebe. Takže co dělat. Nic! Je možné že ty projevy sou pouze vedlejší jakési psychosomatické vyvolané tím imunitním systémem kterej tápe a zjistil něco jako infekci neví jakou a proto spustil příznaky podobné angíně abys lehl a odpočíval (jak je tělo jednoduše chytré). Řada virů v těle zůstane a pokud se chováš a žiješ zdravě tak nemají moc šancí se nějak dál množit. Imunitní systém si na ně zvykne a ty příznaky přestanou a funguješ dál. Takže bych klidně dál lehce pokud to jde sportoval, chodil do sauny a páry protože to přehřátí vybudí imunitní systém podobně jako horečka. Zdravá strava a pitný režim, méně alkoholu a nějakých extrému a do roka si to sedne! Nečekej zázračnou pilulku nikdo ji nemá a pokud bude tvrdit že ano tak lže! jak jsem psal v úvodu omlouvám se za značná zjednodušení.

      0 0
      • Blabas  

        léky na viry existují, ani s tím likvidováním sebe sama to není tak hrozné. Ale jinak máš více méně recht.

        0 0
        • Verte  

          Ano ale to už se dostaneme do šílenejch komplikací při této debatě. Navíc já jsem původně elektrikář :-). Tak třeba na opar je antivirotikum tuším herpesin a je to ale lokální. Tak se to dá. Borelka je něco mezi virem a bakteriíí tak tam pokud je to brzo tak dlouhodobé podání antibiotik taky pomůže. Pokud se ale virus pěkně usadí a na více místech tak jednak už je pozdě až máš výsledky z testů a druhak fakt nic co se dá normálně brát třeba při práci nebo aspoň fungování doma neexistuje. To sou pak megadávky chemikálii do žil kdy už jde asi o život.

          0 0
    • Tobina  

      Hele tak něco podobnýho jsem měl taky a byl jsem odeslán do nemocnice na kliniku alergologie a imunologie. Udělali mi tam kompletní krevní testy a zjistili jakejsi zánět někde v těle. Následovalo podávání cílenejch antibiotik a za měsíc jsem z toho byl venku. Jo a taky testy na tu boreliózu by nebyly od věci jak psal Honza729. To mužeš chytit i vod blbýho komára.

      Přeju brzké uzdravení

      0 0
    • Jituschka  

      Ahoj, tak trochu se tady prizivim na SB threadu, ale mam dotaz.

      Nekdy v zari jsem byla na krevnich testech kvuli nateklym uzlinam a doktorka mi pak rekla, ze je vse ok, ale ze mam EB virus, ale ze to nevadi. Jenze vubec nevim, co to je, neco jsem heldala na netu, ale moc nevim, jak s tim mam nalozit. Jestli si toho nevsimat nebo treba nejak prizpusobit stravu a tak. Víte někdo?

      Dalsi dotaz je na imunitu, pze mam pocit, ze posledni dobou je nic moc, hned jsem nemocna, sice jenom ruzny rymicky, kasle, problemy s ocima a tak, ale stejne, vzdycky jsem byla zdravá. Navic kdyz me ted kousne komar, tak mi to hrozne natece. Nejsem na nic alergicka, nikdy jsem nebyla, nemoci zadne. Tak nevim. Jak lze imunitu posílit kromě výše zmiňované sauny?

      Díky moc. Ji.

      0 0
      • Beeda  

        zivotospravou:-)

        0 0
      • Hajpi  

        Kočko, hlavně nezačínej se saunou teď. To už je pozdě. A zvlášť, když nejsi tak uplně ready. Alergická ani na něco budeš…zaskoč na alergologii. A posílit imunitu by to asi taky chtělo. Poraď se s praktikem, jestli je s ním řeč.

        0 0
      • Blabas  

        Jitushko těch rad je hrozně moc, objednej se na kontrolu na tu imunologii či alergo ( někam ambulantně ) a tam se zkrátka zeptej. Existují také pravidelné imunoporadny. Něco písnu zítra, teď běžim na bus. čauky Hypochondři:o)

        0 0
        • Jituschka  

          Dík, doktore:) Návštěva lékaře je asi nevyhnutelná, hm. Pže mi viditelně nic není, tak mám pak pocit, že je tam obtěžuju a zdržuju od vážnejch – viditelnějších – případů.

          0 0
          • Lin  

            EB virozu mam taky…

            0 0
            • Jituschka  

              A řešíš to nějak? Nebo vůbec. Já zatím vůbec, ale možná by bylo na čase začít..

              0 0
              • Blabas  

                EBV A CMV jsou opravdu zachycený v těle až 80% všech obyvatel, většinou nevadí. Mít úplně selhanou imunitu jako třeba HIV, tak se mrchy ozvou a ajk to si asi umíte představit.

                0 0
              • Lin  

                No neresim, jelikoz sama doktorka nevedela, pry hodne vitaminu(B6, pyridoxin atd) a ovoce a zeleninu (a na to mam zrovna alergii:-()…

                0 0
                • Blabas  

                  Doktorka má vlastně pravdu. Vyloženě léčit nejde, ale prevence zeslábnutí organismu, potažmo posilování je asi nejlepší cesta, jak nezjistit, co znamená aktivní CMV nebo EBV.

                  0 0
    • Hajpi  

      Nedá mi to a přidám se. Barvitě mi to všechno připomíná průběh jedné boreliózy. Kompletní lab. vyšetření krve fakt není od věci. Praktickou zkušenost mám lepší s většími zař. Tak spíš opustit milované praktiky a hurá do špitálu. Přetrénování skutečně vypadá jinak, to je fakt. K alergii mi ty symptomy taky nesedí. Ale stejně jako neléčíme pohledem, tak takhle mezi písmenkama se diagnóza těžko najde! Držte se a nenechte se odbýt! Pak dejte vědět, ze studijních důvodů mne to bude zajímat.

      0 0
    • jonti  

      Moze to byt este nejake infekcne lozisko – napriklad ak si mal problemy so zubami, vraj dost bezna vec, ktoru ludia, ktory nesportuju ani nie su nuteny riesit, alebo mandle. Pripadne aj niekde inde.

      0 0
      • Blabas  

        pravda. dokonce je i trochu " neodborná" studie, že zdraví jednotlivých zubů souvisí s jednotlivými orgány nebo systémy.

        0 0
    • sportovni_biker  

      Boreliózu bych spíše vyřadil, protože do toho prvnímu závodu to byla obyčejná rýma a potom o žádném kousnutí komára nebo něčeho podobného nevím. K tomu mi nesedí ani ty ucpané dutiny na samém počátku.

      Stres, jak někdo výše poznamenal je také možnost. Od října jsem v podstatě permanentně v něm, ať už kvůli škole nebo jiným věcem, tak tuto možnost taky nevylučuji.

      Jinak od té doby ještě pozoruji zhoršenou koncentraci a dost blbě mi lezou nové věci do hlavy. To co jsem se učil 30 minut, mi dneska trvá 90 minut a ještě to brzo zapomenu :-(

      0 0
      • pos3k  

        ja mel ten „luxus“ ze jsem mohl nejaky cas „vypustit“. Doporucil bych to same.

        S tou koncentraci jsme mel take problemy, na skole to byla dost zasadni vec. Vypomohl jsem si lecitinem ;-)

        0 0
      • Manas  

        Stres je strasne moc znat. Dokaze rozhodit koncentraci, mel jsem z toho i migreny a to te pak dokaze vyradit uplne.

        0 0
    • Jarda  

      Nemam cas to uplne cely cist, ja mel pry anginu, pak mi opuchl prst na noze, postupne i kotnik, porad podle vysetreni zdravej jako ripa. Bylo mi blbe, teplota (tak 2 mesice) – no nakonec snad mononukleoza. Uz jsem snad zdravy, akorat ta noha nic moc.

      0 0
    • sportovni_biker  

      Tak už se to konečně začalo hýbat :-) Odběry mám za sebou a krev valí na všechno, co psal výše Dancing dog + štítná žláza. Z těch základních výsledků akorát nesedí hladina železa, která je poměrně zvýšená, tak to doktorka odhadla na nějakou možnou alergii, takže se ještě doobjednám na alergokologii. Bohužel pro mě důležitější výsledky dojdou až koncem prosince :-(

      0 0
      • Jituschka  

        Já mám zase železa málo, už kvůli tomu skoro nemůžu dávat krev…:( Ale moc dobře vim, čím to je.

        0 0
        • scret  

          cucas malo zrezly hrebiky:)))

          0 0
          • Jituschka  

            Přesně:) Ne ale fakt, někdo mi radil, ať do jablka nastrkám hřebíky, nechám to přes noc a pak ho snim. ještě jsem to teda nezkoušela:) (jo, doktor to nebyl…)

            0 0
            • vladaza  

              kup si víno Maltoferochin, to obsahuje železo a dá se požívat, objednáš v lékárně, naordinoval jsem ho manželce

              0 0
              • Jituschka  

                Hmmm, víno :) já když si vzpomenu, tak zobu železo v tabletkách co mi dali na UHKT, ale spíš si nevzpomínám…

                0 0
            • Blabas  

              Jo kyseliny v jabku dokážou narušit ten hřebík. Je to pak sice oxid železa, ale hlavně! dobře si spočti kolik jich tam dáváš. Spolehlivější jsou tabletky železa a kyseliny listové.

              0 0
        • Lin  

          jj, me se zeleza taky nedostava…

          0 0
    • jjjj  

      Ahoj, som sice z inej specializacie (kardiologia), ale na podobne problemy mne pomohol Wobenzym – davkovanie podla navodu (zda sa to pomerne vela ale treba dodrzat), postupne ustup tažkosti – mal som podobne problemy ako ty az na to ze som si to neuhnal na pretekoch (u nas toiz vidim dost mladych s nasledkami takych frajerin). Ako bonus mi to navyse pomohlo na chronicke problemy s kolenom (meniskus po baskete). Nevyhoda: cena, a u niektorych redsia stolica (u mna nie…)

      0 0
      • Biker jak Pes  

        JJ, Wobenzym na všechno. Bral jsem to, když jsem si udělal díru pod okem. Hodně mi to pomohlo. Ještě lepší je Phlogenzym. Je to podobné jako Wobenzym, jenom to je dražší, ale lepší. Berou to i profesionální sportovci jako prevenci proti nachlazení, různým nemocem nebo i dokonce proti zranění, nebo na urychlení jejich hojení …

        0 0
        • Blabas  

          jo, jo enzympterapie Wobenzymem a spol. není vůbec od věci. Alergolog, kterého navšťevuji mi půjčil obornou studii. Hrozná literatura, ale poučná. Je to hodně zjednodušeně něco jako katalyzátor vlastních imunitních a hojivých procesů. Pozorována kvalitativní i kvantitativní změna k lepšímu v procesu samovolného hojení čehokoliv. Jen to chce věřit, protože pojišťovny nehradí, tudíž min. 3000 za kůru.

          0 0
      • sportovni_biker  

        Ty ceny jsou ale neskutečné :-(

        0 0
        • Blabas  

          Až dojdeš do fáze " tonoucí se stébla chytá", tak ta cena bude furt hodně ale možná( ! )dobře utracené peníze. Já mám za sebou dneska EMGR a objednán na poslední pohovor na ortopedii, kde už jsem několikrát byl a teď už jsme vyloučili všechno. Zápěstí jsou po roce ve stále horším stavu a nelezu, téměř nejezdim. Začíná pro mě, ač jsem nedůvěřivec, být i enzymoterapie právě tím stéblem. Homeopatika taky fungují a vlastně na podobném principu.

          0 0
        • Beeda  

          aspon si budes vazit zdravi a nedelat koniny… mimochodem ceny jsou jeste docela spropitne s ohledem na nektera druhy leceni/operace… sam mam preventivne zkoupen phlogenzym pro pripad zraneni a urychleni procesu hojeni…

          0 0
    • sportovni_biker  

      Výsledky z krevního obrazu mám, všechno je v pořádku. Už jenom alergokologie a konec :-(

      0 0
      • Blabas  

        naopak začátek alternativního přístupu.

        0 0
        • sportovni_biker  

          Co tím přesně myslíš?

          0 0
          • raceman  

            jóga, taj-či, míčkování, podobné typy cvičení… zdravá životospráva- müsli, pohanka, hlíva ústřičná…

            btw: jake testy ti delali na te alergologii?

            0 0
            • sportovni_biker  

              Na alergokologii jedu 3.ledna

              0 0
              • Verte  

                V těle máš asi kilo bakterií a virů a při pžetížení se dostanou na chvilku do nevýhodného poměru. Než ty výsledky všechny získáš a dopídíš se léků který jsou v lepším případě aspoň na angínu (ale v jiným obalu s obrovským doplatkem) tak už bude zase Tvoje silné tělo v rovnováze. Navíc asi budeš mít u každýho doktora těch výsledků kousek a asi nikdo je nedokáže nějak komplexně (moderně se říká celostně) vyhodnotit. Já se tím úžasně bavil jak si ani dneska doktoři nejsou schopni poslat výsledky mejlem. Všude dostaneš jinej papír popsanej třeba na ležato zezadu, jinde nastojato většinou bez hlavičky a podpisu. Když to porovnáš s dokumentací výrobce pro automotiv tak šílíš. Pak to asi snosíš obvoďákovi, ten to sesype do desek ve kterej se pomalu ani sám nevyzná a zeptá se tě jak se vlastně cítíš :-)…

                0 0
    • Coudy  

      Ja by som sa chcel prizivit s nasledovnou otazkou. Hodil som drzku a vysledok je vidiet v prilohe, potrhane slahy v rameni a zlomena kost (na tu zlomenu kost prisli az pri operacii, na roentgene nebola vidiet ). Z 9-tich stihov vybrali uz 8, deviaty stih mi furt mokva, tak som prisiel na to, ze tu zostali nejake nite trcat, tieto nite su biele, ostatne predtym boli modre.

      Chcel by som sa spytat, na co je dobre podla obrazka mat v tele okrem drotu aj tutu nit? Moze to byt ta nic na obrazku okolo drotu? Ako sa bude ta nit vyberat?

      Diky za info.

      0 0
      • scret  

        nechtel bych polemizovat co jo a co ne,ale k tem „nitim“…

        nektery druhy siti samo telo vstreba…

        0 0
      • Blabas  

        A co takhle zeptat se toho krejčího co ti to šil?! Bude vědět nejlíp. A některý šití se opravdu vstřebá. Mokvání není zrovna projev zahojení, možná hojení, ale to chce vidět. Teda ne já, ale specialista. Jak říkám, běž ke krejčíkovi.

        0 0
    • sportovni_biker  

      Tak už mám i alergokologii za sebou. Vyšlo mi to, že alergický v okolním prostředí bych na nic být neměl. Pouze mi kůže zareagovala na trávy, pelyněk a pyl. S tím, že zatím na to na jaře nijak nereaguji, ale prý jednou ze mě bude na tyto věci kalsický alergik, že je to jenom otázka času :-) Mám předepsáno na 3 měsíce Nasofan a Loratadin-ratiopharm (pokud to někomu něco říká :-) ).

      0 0
      • Blabas  

        Takže potíže které máš „pro jistotu“ překryli léky na alergii teď uprostřed zimy. No jo, i takhle vypadá moderní medicína:-)

        0 0
        • Jituschka  

          Teda Blabasi, nevim, jestli jsi doktor, ale alergie nejsou jenom na pyl a prach. Třeba já mám lehkou alergii na vzdušné plísně a nejvíc to pociťuju právě na podzim a v zimě (hlavně pálení očí). A v tomhle případě může jít o jakési zaléčení? Nevím…

          0 0
          • Blabas  

            Od dětství jsem alergik a vím dobře o bytových roztočích, plísních ( spíše jaro a podzim, tedy když je vlhko a nad nulou ), dyfniích, velmi těžkých alergiích na potraviny. Dnes dokonce prokázaných a léčených alergií na slunce a chlad. Jenže on nemá příznaky alergie, tedy vyrážky, ekzémy,pálivou rýmu, tekoucí oči, otoky, astmatickou dušnost. Na jeho potíže je lepší imunitu posilovat a ne tlumit. Což lze i u alergií – vakcinace, hyposenzibilizace. To beze sporu dobře víš.

            0 0
            • Jituschka  

              Nevim nic:) nijak zásadně se neléčim. Ok, já moc nevim, jak to funguje, ale snad to nějaký důvod mít bude, ne, když mu je alergolog předepsal… I když klidně to může být důkaz o neschopnosti některých lékařů :)

              0 0
              • Blabas  

                ani jedno ani druhý. Ono brát to mu neublíží. A alergologové věsměs svou práci znají. Trochu je to jako: zkusíme tohle a když to nezabere tak tohle. Někdy neni v tradičním způsobu léčby jiná možnost. Pacient má potíže subjektivní tedy neměřitelné. Výsledky nikde nic moc extra pozitivního, takže zůstáváme u symptomatické léčby, tedy léčíme příznaky a využijeme i toho mála, co jsme objevili. Zkusim se dokopat do popisu, co zabralo mě po skoro roce a půl potíží. Dnes to už ale nestihnu.

                0 0
                • sportovni_biker  

                  Ten popis by mě zajímal, tak jestli se k tomu dokopeš, budu jenom rád :-)

                  0 0
                  • Blabas  

                    Varuju, bude to delší. To celé, jak tady tím všichni trpíme, je v první řadě civilizace. Vstáváme brzy, chodíme pozdě spát, jíme nepravidelně a bůhvíco, málo pijem, moc pijem, čucháme smrady, září na nás mobily a jiný elektrický kraviny, stresujem se, nejdem lehnout kvůli „blbý rýmičce“ a přitom všem chcem ještě sportovat a to pokud možno co nejvíc. A jak to dopadne?… Takže: vstávat musíš, ale choď brzy spát. Siesta po obědě ( když lze ) není vůbec od věci. Jez pravidelněji a to i ve škole, práci. Více vlákniny, pomáhá „olupovat“ ze střev toxiny. Neboj se sladkého třeba čokolády. Pozitivní glykemický index ti pomáhá snižovat stres a „krmí“ mozek. Krm se antioxydanty, stačí jablka. Pitný režim udržuj na 3 až 4 litrech denně. Ze začátku budeš běhat jako koroptev, ale je to o zvyk. Ledviny jsou jednou z podstatných částí těla, kde řešíme nežádoucí látky. Vylučují vše, co je rozpustné ve vodě, a je toho hodně. Zrychli vyšším příjmem diurézu ( vylučování ) zlepšíš odchod „jedů“ z těla. Nepij nic s bublinkama. Ledviny to naopak zatěžuje a jejich funkci zpomaluje. Neboli Matonka by byla fajn, kdyby nebyla sycená. Tím je jasné, co pít. Čaj ani kafe nejsou škodlivé ať už mají jakoukoliv barvu. To je pověra. Jen pití kafe jako jediného, co člověk v práci vypije je škodlivé. Je močopudné a tak vymočíš víc než je zdrávo. Naše orgány to nemají vůbec rádi. Když sportuješ pij víc. Při tréninku v teple ( létě ) by to měl být půllitr každých 20 min. mimo jiné se drží vysoko výkon podstatně déle, než s jedním bidonem celé odpoledne. Tohle vesměs vše asi víš. K lékům: Vitaminy rozhodně ano. Ty, co jsou rozpustné ve vodě tedy vit.C hodně zapij a mimo jídlo. Vitamíny rozpustné v tucích, třeba A,B,D,E bašti s jídlem. Multivitamínové tablety jsou z tohoto důvodu hlavně tahem na peněženku pro pohodlné. Takže kup zvlášť vit.C, B komplex, vit.D, Beta karoten ( provitamín A ). Organismu velmi pomáhá vylepšovat vitaminovou bilanci a jejich vstřebávání slunečním zářením. Nyní tedy solárkem. Preparáty typu LR life esence, Amway a spol sice fungují, ale stejně jako Wobenzym jsou strašně finančně náročný. Začni raději s levnějšími čaji typu Vilcacore ( Kočočí dráp ), jedno jestli čínský, tibetský, jihoamerický kytky hlavně vyzkoušeny po tisíciletí. Poradí ti v spec obchůdcích. Bacha, nekup ( budou ti toho cpát, co se do tebe vejde ) víc než jeden a postupně prostřídávej. Jsou to vesměs lýka, kořeny a pod. a dost náročný na žaludek. Imunitu horních dýchacích cest můžeš posílit preparátem IMUDON, cucavý tabletky fungující jako očkování. Pokud tě zase bude bolet v krku a nebudeš mít vysokou teplotu, neboli jinak budeš celkem v pohodě, použij lokální sprayové antibiotikum BioParox. Parádně funguje a nezatíží organizmus jako celková ATB. Udržuj si zdravý zuby. Někdy drobné bolesti a zánět v zoubku může pokazit celé zdraví. Sportuj do prvních příznaků potíží a STOP. Neper se s tim. Che to čas. Snažit se být vychrtěnej a pokud možno bez tuků neni zdravý vůbec. Tuky neboli lipidy potřebujem na rozpouštění živin ( vitamínů ), zdroj energie ( hlavně v době anabolismu-odpočinku ), termoizolace, a mechanická ochrana orgánů, nervů apod. ( tzv. orgánový tuk ). Je toho ještě moc a moc co by se dalo. Dobré a dostupné zdroje informací jsou čtiva typu Zdraví, Fitness, Run apod. Nemusíš se ani bát, že jich musíš koupit 100 aby ses něco dozvěděl. Točí témata dokola. Pokud chceš něco upřesnit, rád to udělám. Abys věděl, kdo si tu troufá hrát na radílka:Nejsem lékař. 5 let soutěžní kulturistiky a tam je to výživa na entou. Zatím 11 let práce v intenzivní medicíně a skoro tak dlouho vyučování, páč mě to baví. Biochemie, výživa, zdraví a pod. mě „berou“ od dětství, máme to v rodině. Se vším, co uvádím mám zkušenost já i dost široký vzorek veřejnosti.

                    0 0
                    • Manas  

                      Tak tohle je post kterymu kdyby to slo, bych dal tak 5 hvezdicek. Dost dobry souhrn.

                      0 0
                      • Blabas  

                        Právě si to udělal. Díky. Když budu moci a bude zájem, proč nepomoci?!

                        0 0
                    • sportovni_biker  

                      Super! Díky moc, zjistil jsem, že mnoho věcí dělám špatně nebo nedělám vůbec, tak se pokusím držet 100% alespoň těch základů. Ještě jednou díky moc, že sis našel na to čas.

                      0 0
                      • Blabas  

                        Problém je, že většina těch zmíněných věcí jsou ty základy, pokud dáváš tělu do těla. Snažil jsem se neradit horentní útraty za chemii. Ta jednodušší cesta s nimi není myslím i cesta lepší. Ze začátku budeš mít problém si na to myslet. Hoď doma někam na oči ( lednici ) „Blbníček“ ať se ti to připomíná. Zvyk je železná košile a zlozvyk je bulletproof vestou přez. Zlom vaz. Tak za měsíc poznáš rozdíl. Vyzkoušeno opakovaně ( myslím na sobě a pokusných králících – kamarádech:-))

                        0 0
                        • Blabas  

                          Ještě jednu praktickou: V lékárně utratíš míň pokud nebudeš ochotně brát rady typu: Tenhle vitamín C je lepší než jiný. Furt! je to vitamín C. Je to jako Panadol za 60 a Paralen za 10. Pořád je to Paracetamol 500 mg v tabletě. Nedej na reklamu. Teď jsem si dělal zásobu na 3 měsíce dopředu avešel jsem se do 400 peněz za veškerý vitamíny, co jsou volně prodejný. Pro inspiraci navštiv některou internetovou lékárnu. Mrkni na počet tablet v balení + množství účinné látky a pak už je to jen matematika. Budeš „koukat“ jak velký rozdíly v cenách jsou. Klidně se ozvi kdykoliv. Pokud to jen trochu budu moct zjistit, zjistim. Díky zaměstnání mám informační zdroje běžně nedostupné. Hlavně literaturu tištěnou i elektronickou a doktory z různých oborů. HODNĚ ŠTĚSTÍ a ZLOM VAZ.

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            61,50 Kč

                            0 0
                            • Blabas  

                              To je 100 mg v tbl. Určitě ber víc. Proto se ostatně dělají 500 mg nebo 300mg s postupným uvolňováním ( tzv. Retard ).

                              0 0
                              • Rychlej turista  

                                Máš to na té škatuli napsané – je to 0,1 kg čistého vitaminu C v prášku.

                                0 0
                                • Blabas  

                                  Tak to sorry. Jsem tak zdeformovanej z miligramovejch šarží, že něco jako gram, jsem prostě přehlíd.

                                  0 0
                                  • Blabas  

                                    Takže já kupuju tabletovaný MedPharma. 100+7tbl. á 500 mg. Vázaný na silice z šípku, takže s postupnym uvolňováním. Cena ja kolem 100 Kč. Bere se 1 tbl. denně.

                                    0 0
                            • Beeda  

                              hehe purum heroinum katC…

                              0 0
                    • Beeda  

                      jj, zivotosprava:-)

                      0 0
                    • Palos  

                      Čus lidi, dotaz: nesetkal jste se s tím někdo? Od listopadu neustále zápasím s oparem v krku. Doktor nasadil Bioparox + imunostim 10 dní dobrat stop ježdění na kole, po dobrání cca. 5dní pohoda pak znovu ráno pálení v krku trochu průdušky, tak že dáme TANTUM VERDE znecitlivění 10 dní pohoda pak znovu Nasadil vitamín C se zinkem..a ještě jednou Bioparox..pořád dokola Teď po 14 dnech úplného vysazení sportu zase , ráno se probudím (a měl ho tam) Je jasný že to chce všechno čas, ale prostě mi to příjde všechno už nějaký divný. Na krvy jsem nebyl , prostě je asi imunita v háji co mám brát .. (Můžu říct, že už nesnáším pohled na cyklisty kteří v takovémhle počasí jezdí venku a já sedím doma v životě jsem neměl delší sportovní přestávku už z toho blbnu doma mě všechno s..e)

                      0 0
                      • Jituschka  

                        Vitamín B, C. Jím pivovarské kvasnice, je to levné a je v tom hodně B. Zeptej se ale spíš toho doktora. Co já vím, je to o imunitě, no. Nezávidím a přeju rychlé vyléčení.

                        0 0
                      • Blabas  

                        Doporučuju návštěvu ORL lékaře a imunol. vyšetření. Minimálně to ORL určitě. Pausu tak měsíc a ne hned jak to zmizí hurá na kolo.

                        0 0
      • raceman  

        :) presne tohle uz beru od poloviny prosince… jaký máš dávkování toho spreje?

        0 0
        • sportovni_biker  

          Mám 2 dávky večer. Teda doufám, že 1 dávka = 1 nosní dírka :-D

          0 0
          • raceman  

            já sem mel dve davky do kazde dirky rano, uz sem to stahnul na 1 davku do kazde dirky… a napsal mi to doktor z ORL na zduřele sliznice…

            0 0
            • sportovni_biker  

              Právě nevím, říkal 2 dávky večer. Ovšem na boku je napsáno, že jedna dávka obsahuje…množství látek, tak právě nevím, jestli myslel dvě dávky, tak jak jsi to měl ty, nebo dvě dávky …do každé dírky jednu.

              0 0
    • dancing dog  

      no, abych Vám zvedl trochu náladu, tak jen připomínám, že stejně všichni umřem..

      0 0
    • die.catana  

      Lidi, nevíte kde by se v Brně dal udělat kompletní rozbor krve na nemoci a tak?????? Jsem posledno dobou nějakej jetej. Po dvou topinkách je mě blbě a jsem pořád ospalej:((((((( A to skoro vůbec nesportuju, jen se poflakuju.

      0 0
      • Luka  

        udela ti to tvuj obvodak na pozadani… mas na to jednou za rok narok v ramci preventivni pece…

        ps: po topinkach je mi taky spatne a ospala jsem taky, ale to mam ze zlucniku a toho, ze moc spim…

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Jak píše Luka – nejdřív si nech udělat u obvoďáka vyšetření krevního obrazu + diferenciál leukocytů.

        Kdyby bylo něco špatně, proběhnou další testy.

        Pokud se nic nenajde, zkus zajít k imunologovi, případně alergiologovi. Lze se objednat i bez doporučení obvoďáka.

        Ale nejdřív si pravidvě přiznej, zda se „nepoflakuješ“ hned po odeznění nemoci, či dokonce v jejím průběhu a tak si to nezpůsobuješ sám svým chováním. Přpadně zda „poflakování“ je úměrně roční době a Tvý cyklistický minulosti.

        0 0
    • Luke  

      Hjůstne, hlásím problém.

      Asi měsíc nebo dva zpátky mě začali bolet lokte. Napřed jsem si toho nevšímal. Myslel jsem, že to jsou jen namožené svaly nebo tak něco a že to za týden přejde. Nepřešlo.

      Tak jsem kolo na dva týdny vysadil a pak zkusil vyjet. Stejný problém. Za další dva týdny repete a furt ty potvory bolely.

      Projevuje se to tak, že v klidu nemůžu úplně propnout ruce. Respektive můžu, ale bolí to (někde v lokti, spíš na vnější straně). Na kole zase po nějaké době mám problém opačný – nemůžu ohnout ruku. Šáhnu pro flašku, chci se napít a nějak to nejde.

      Tak jsem se rozhoupal a po sedmi letech jsem navštívil doktora. Ortoped jen kroutil hlavou, že se s tímto ještě nesetkal. Podle rentgenu je vše v naprostém pořádku. Tak jsem byl ještě na odběru krve (možná zánět nebo něco takového…) a čekám na výsledky.

      Prochladnutím to snad nebude, jezdím teď jak pumpa v zimě. V práci jen klepu do klávesnice, takže tam problém taky není.

      Setkali jste se někdo s nečím podobným? Nebo je tu nějaký Mudr, který by měl nějaký nápad co s tím?

      Dneska jsem to nevydržel a aspoň na hodinku jsem vyrazil na silnici. Poladil jsem posed a zvednul řídítka (měl jsem rezervu v podložkách), abych na rukách držel minimum váhy. Stejně jsem to ale trochu cítil.

      0 0
    • maajkee  

      Laický dotaz. Zvýšená sedimentace po bakteriální infekci se upraví pozvolna, zatím co hodnota zvýšeného CRP klesne brzy?

      Jde mi o to, že jsem měl pravděpodobně nějakou bakteriální střevní infekci. Měl jsme zvýšené CRP – 36 a zvýšenou sedimentaci 36 a 74. Dostal jsme nějaký prášky na průjem bakteriálního původu a už týden je to dobrý. Dneska na odběru CRP 6 a sedimentace ale stále vysší 20 a 50 (tedy také klesla, ale ne tolik).

      Jde mi o to, jestli to ukazuje na to, že jsem už výlečen a jestli můžu dát už i lehce o víkendu kolo, k doktorce mám jít až v pondělí.

      Díky za odpověď všem co tomu trochu rozumí :)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Par nemoci jsem si prodelal a ne jen tak nejake 6mesicu v nemocnici dal to rozvadet nebudu. Stalo se vam pazuri ze jste na kole usnuli nebo nebyli schopni pokracovat dal. Ja teda neni to davno jsem neco pozil po asi 120km sem dal 3 rumy a nebyl jsem schopen dojed dom normalne jsem klekl a vykotil se a spal. No hnus jak noryn.

        0 0
      • Haruky  

        Vesměs CRP do 50 je známka virového původu(alá nachlazení apod),ale nebrat to jako paušál,pokud je zvýšené CRP a sedimka,tak stále velmi lehká zátěž,je to stále hrana…nicméně čím víc odběrů,tím je člověk víc nemocen,takže doporučuji,moc to neprožívat :D

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • Haruky  

            ehm,nejsem doktor,ale pouhopouhá sestra,co má specializaci na urgentní péči,nicméně mám své jisté zkušenosti a obzvláště co se ramen a klíčních kostí týče…jen tak si říkám,manžetu u rameního klubu máš ok???pokud je prasklá,jde to vidět na ultrazvukubych to dle Tvých obtíží tak tipovala(člověk neudrží ruku při věšení prádla,klik neuděláš)…nicméně pokud se jednou do ramene šáhne,teda do jakéhokoliv kloubu,tak už to nikdy není na 100%…nicméně já měla rameno vykloubené,totálně poničenou chrupavku u jamky..kdy mi píchali přímo kortikoidy pod ultrazvukem k postiženému místu a ze všeho nejvíc mi nakonec pomohl absolutní klid,co se sportu týče,nicméně na rehabilitace jsem chodila,elektro­léčba a jedla jsem wobenzyn a colafit…a drží dodnes

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • Haruky  

                hrála jsem tehdy ligový softbal,takže sport denně,ale stalo se to na konci sezony,takže pak byl pomalu 4 měsíce klid jen s rehabilitace­ma,nicméně ted si uvědomuji,že jsem byla mládě,něco okolo 25,ted by se to regenerovalo mnohem déle…co se kloubů týče,tak doporučuji rázovou vlnu.loni jsem to absolvovala a po šesti terapiích,jsem v podstatě byla bez bolestí skeletu…sice je potřeba do toho investovat,nicméně paráda…pokud je to ještě aplikovano ortopedem,spor­tovním nebo rehabilitačním lékařem,tak to dokáže divy…nicméně zkus ještě to vyšetření na manžetu ramenního kloubu,s tím normálně člověk může fungovat,ale při spcifických pohybech to dělá neplechu

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                • Mikikuba  

                  S rázovou vlnou hodně opatrně. Je to velice individuální a mnoha lidem to problém zhorší!!!

                  Je to naprosto sázka do loterie, ale velice propagovaná, protože si ji pacient hradí. Mám i osobní zkušenost a to zápornou.

                  0 0
                  • Haruky  

                    jako celá medicína,tak i tahle terapie bude působit na každého jinak,nicméně mé sportovní okolí,na které to mělo pozitivní efekt mi to doporučilo,tak jsem to v nouzi riskla a pomohlo mi to

                    0 0
                    • Mikikuba  

                      Jo je to tak. Někomu pomůže někomu vůbec. Strašně individuální. Ale doporučuje se to samozřejmě z důvodu placení jak jsem psala výše.

                      0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • Haruky  

                      šmankote,jsi v krásných letech,teda co tak vidím u Tvého nicku,to zabalili ti doktoři nějak brzo,ted se léčí i naštíplý malíček hyper-super medicínou…odkud jsi???

                      0 0
                      • Smazaný účet  
                        0 0
                        • Haruky  

                          mno,to máš kousek do Prahy,mě tehdy léčil MUDr.Váchal,pra­covala jsem tehdy ve Vinohradské nemocnici a on tam měl operativu…rameno mi vrátil zpět,zaléčil co se dalo,pomohl mi i s rehabilita­cí…pokud by jsi měl možnost a všichni na Tebou lámali hůl,tak ho vyhledej,léčil tehdy i špičkové sportovce…ted vím,že má nějakou sportovní kliniku,ale myslím,že má ještě nějaké ordinační hodiny na Vinohradech

                          0 0
                          • Mikikuba  

                            Jo má svoji kliniku ve Vysočanech. Sportovce léčí ale názory na něj jsou opět různý. Bohužel.

                            0 0
                            • Haruky  

                              já byla nadmíru spokojena,je velký svéráz,to nepopírám,ale já mám tyhle rázné lidi ráda,a ke všemu mi poprvé rameno dal zpět bezbolestně,vždy mi ho předtím nahazovali zpět za šílených podmínek a vždy to příšerně bolelo a to nemluvím,co bylo pak..děs běs..kdežto u jeho léčby jsem tyhle přidružené komplikace neměla

                              0 0
                              • Mikikuba  

                                že je svéráz mi vůbec nevadí.znám ho fakt dlouho. nicméně občas se něco dost nepovede.jinak ortopedi jsou svérázi :)dost často.prostě jsem si našla lepšího přestože není z Prahy, který se mi dalko víc věnuje a nejen mě.prostě ti opravdu věnuje čas což u jirky váchala občas není.

                                0 0
                                • Haruky  

                                  tak já se sním naposledy setkala v roce 2002,to už je pár let…možná tím,že jsme dělali pod jednou střechou,tak se choval jinak,byl výborný…nicméně ted může být vše jinak,to připouštím…jen jsem spíš chtěla poukázat,že to člověk nemá nechat být a otravovat dokud se člověk nedobere nějakého kloudého výsledku

                                  0 0
                            • Smazaný účet  
                              0 0
                              • Mikikuba  

                                zkus Luboše Hrazdíru v Brně. Neznám lepšího ortopeda se 100% přístupem. nejen ke známým ale ke všem.to se prostě u jirky váchala nedá říct-občas totiž nemá čas se ti pořádně věnovat. to luboš hrazdíra nikdy neudělá.zdraví za jízdu do Brna stojí já tam jezdím docela běžně za ním:)

                                jinak mě se koleno léčilo po operaci 2,5 roku! doporučuju ti geladrink mě zachránil jak ježdění tak trénování tak samotnou chůzi!

                                zkušenosti mám u sebe na www.hankaebertova.cz

                                0 0
                              • Haruky  

                                hehe,lyže jsem dělala jako dítě závodně a po třicítce díky lyžím se mi ozývají záda…letos taktéž po lyžovačkách několik obstřiků a rehabilitace.…nic­méně lezu na ně každý rok i přesto,že si trochu potrpím…

                                pokud mě něco hodně otravuje a bolí,tak to řeším a jdu přes mrtvoly než dostanu logické vysvětlení,proč to tak je a vysvětlení,že jsem stará,by mi opravdu nestačilo…bojuj,zkou­šej,regeneruj…bu­de lépe

                                0 0
    • tom hart  

      tak jak jsi nakonec sportovní bikere dopadl???

      0 0
    • scota  

      Už skoro rok se cítím hrozně unavený a bolí mne celé tělo (klouby, svaly, točí se mi hlava):

      AB/EBV-VCA IgM 1,9 (0–10)

      AB/EBV-VCA IgG 52,2 (0–10)

      AB/EBV-EA IgG 34,4 (0–20)

      AB/EBV-EBNA IgG 39,1 (0–10)

      AB/EBV IgM WB negativní

      AB/EBV IgG WB pozitivní

      AB/HSV 1+2 IgG 10 000 (0–230)

      Poradil by mi někdo co mi přesně je a jak se to dá léčit? Předem děkuji.

      0 0
      • MKMKM  

        Dobrý den,mohu se zeptat na co jste přišel a kdo Vám co poradil.Mám také pozitivní AB/EBV IgG WB pozitivní a AB/EBV Igm WB negativní.Děkuji k.kleopatra@seznam.cz

        0 0
        • Yura  

          Co to je za kodovou rec? Muzes to prelozit do cestiny co ti jako je? Boli te noha, nebo bricho, nebo mas deprese, nebo mas jebaky nebo co to je asdas/ds/d/as­f/dewfew/adsf/ ? To si zase dokturci něco vymysleli, aby mohli blbnout lidi? No jo Pepo mas asdas.d/sad/as­d/asd/asd/sadas­d/sad to potrebujes tyhle leky brat do konce života, budes na ne doplácet jen 1500 mesicne..

          0 0
        • Peslezedirou  

          Ahoj, pomůže dieta, nezatěžovat játra a čistit se, půst, lehčí strava a k tomu si dávat na lžičku ostropestřecový olej (můžeš samo dávat do salátů) a čaj z oregana a ostropestřece.

          0 0
          • Yura  

            By me zajímalo co si většina lidi tady bude představovat pod pojmem „čistit je“.. Kaydopadne není na skodu aspoň povrchne vedet jak vlastne ta detoxifikace funguje a co k tomu je potřeba. Metylace je defakto to same.. Pak clovek ma aspoň jasnou predstavu co ty jatra nebo obecne telo porebuje. Jo a bez oreganového oleje se urcite obejdou, kdezto napr. bez B vitaminu mas po ptakach.. ( to ze beres nejakej B komplex z lekarny ještě neznamena, ze telu dodas to co potřebuje vzhledem k tomu, ze když si o tom nastudujes, tak zjistis, ze většina B vitaminu v levných B komplexech je uplne k nicemu..) A to jsou jen B vitaminy asi 50tina toho co jatra/telo potřebuje.. :)) Tohle je dobrej obecnej obrazek k tem jatrum..

            0 0
            • Peslezedirou  

              Klíč k EBV jsou játra, které tenhle vir napadá.......pro regeneraci jater je výbornej ostropestřec, o oreganovém oleji nevím. Oregan řecké je skvělé na většinu virů......btw k tomu čištění je mimo jiné dobrá řepa, která čistí kromě ledvin i játra.

              Žádné vitamíny v práškách ti nenahradí vitamíny ze stravy......nevím, ale jak si stojí vitamín z piv. kvasnic pangamin.

              0 0
        • scota  

          EBV IgG pozitivní znamená, že tělo přišlo do kontaktu s tímto virem, což má údajně skoro každý včetně kojenců a to EBV IgM negativní znamená, že se nejedná o akutní probíhající infekci.

          http://www.immunoflow.cz/…pro-pacienty

          P.S:

          nejsem lékař

          0 0
      • HonzaRez  

        Já bych řekl, že ten po téměř dvou letech už asi není naživu…

        0 0
    • MP17  

      mám tento problém – na jaře loňského roku, kdy jsem se opět opřel do venkovního sportování, mě při modelu „3× týdně běh, 3× týdně kolo, 2× týdně koloběžka (nějak takhle)“ začalo pobolívat pravé koleno, v oblasti u kloubního spojení (řekl bych)

      dorazil sem ho fotbalovým turnajem, kdy sem hrál ve stavu, že ze začátku zápasů to mírně bolelo, ale pak se to nějak podalo, nikdy sem s koleny problémy neměl, proto sem to zas tak neřešil

      po turnaji sem pár dní pokulhával, následně mi koleno dokonce oteklo, ten otok trval možná měsíc, neřešil sem to

      ještě během toho bolavého období sem opět vlezl na kolo a tam s tím nebyly sebemenší problémy, prakticky mě to nijak nelimitovalo – pouze při běhu se opět ozvalo, proto sem celý podzim už zůstal pouze v sedle, další sporty sem vypustil

      situace nyní, cca 3/4 roku po tom zranění – koleno nebolí, chodím normálně, jen mi v koleni jakoby pocvakává a v některých situacích (když lezu na žebřík, nebo když vstávám z dřepu), cítím, že to není úplně ok

      s kolem problém nebude, ale rád bych opět se víc opřel do koloběžky a ještě sem měl v plánu odehrát nějaké ty fotbálky – má někdo nějaké doporučení, kromě toho, vydat se za ortopedem?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        „3× týdně běh, 3× týdně kolo, 2× týdně koloběžka (nějak takhle)“ z čisté vody a naráz? Proč?

        Kolik to bylo vlastně hodin týdně? Jakou intenzitou? Nějaká regenerace byla? Dny odpočinku? Plavání, posilování, strečink? Tvoje míry?

        Je lepší se vydat za ortopédem s křížkem po funuse, dokud je ten křížek malý. U kolen hrozí, že třeba natrhnutý meniskus nebo nějaký útržek chrupavky při dalším používání zdevastuje kloubní hlavici, pak bude kříž sakra větší.

        0 0
        • Petr L2  

          Tak to bych se spíš bál devastace chrupavky, ta hlavice odejde až když je pryč chtupavka

          0 0
        • MP17  

          vyloženě naráz ne, jen ten běh sem proti normálu víc zintenzivnil a to na ta kolena mělo vliv

          míry 176/90± (hlavně svaly :)

          týdně nevím přesně, ale jedna vyjížďka je vždy min 2hodiny

          ale ta ortopedie stejně bude zřejmě nutnost

          0 0
          • Yura  

            A co si tim dokazujes, chystáš se do profi nebo ses s nekym vzadil, ze ve 40ti budes na kryplkare?

            0 0
            • MP17  

              nějak nerozumím Tvému dotazu, prostě mě to baví a snažím se sportovat dokud to ještě pořádně jde

              (což už zrovna u toho běhání asi přestalo platit)

              0 0
              • Yura  

                Clovek muze sportovat celej život, jen to chce zapojit rozum a ne se dojebat za par let a pak od kresla jen vzdychat jaky to byly casy.. Ještě to beru u mladych, kteří neresi co budou delat v 50ti a jdou do vseho po hlave..

                0 0
                • MP17  

                  sportuji celý život, dost náročně, tohle je první problém tohoto druhu, který mě potkal

                  0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Opakovaně jsem v různých chytrých článcích četl, o kolik max. by se měl meziměsíčně zvětšovat naběhaný objem, naštěstí až po tom, kdy jsem letos v období červenec-říjen měsíčně naklusal 74+90+144+320 km, bez větších následků.

            S 90 kg předpokládám, že si vybíráš kvalitní boty s výrazným tlumením, běháš spíš pomalu, není od věci volit i spíš rovnější trasy s lepším povrchem.

            Pokud to kolena v požadovaném objemu nedávají, navrhoval bych střídat běh s rychlou chůzí (zejm. z kopce) a některé výběhy nahradit třeba nordic walkingem. Je potřeba zpevnit „svalový korzet“ kotníků a kolen, kterážto adaptace je pozvolná. Pro aerobní vytrvalost preferovat kolo/kola. Se svým BMI bys na kole neměl mít problém dosáhnout dostatečného zatížení kdekoliv a kdykoliv, při běhu bude spíš problém nepřetěžovat.

            0 0
      • Stingray  

        Vzhledem k tvýmu věku a sportovním aktivitám je to asi normál. Já si dorasil kolena v mládí, kdy jsem prakticky každý den hrál fotbal a dělal do toho další sporty (tzn. 15– 20 hodin týdně). Dneska si už dávám bacha co dělám a jak to dělám, protože sportem k trvalé invaliditě bohužel není jen otřepaná fáze. Proto všeho s mírou, já třeba fotbal raději přestal hrát a je to dost znát.

        0 0
    • scota  

      Na posílení imunity mohu doporučit Betaglukan forte. Betaglukany jsou přírodní látky obsažené např. v houbě hlívě ústřičné.

      Podporující účinky betaglukanů jsou nejčastěji:

      infekce a nachlazení

      vysoká hladina cholesterolu

      oslabení imunitního systému

      celková únava organismu

      poruchy krvetvorby

      onkologické choroby

      0 0
      • Yura  

        Franto zaklad jsou esencialni latky pro telo tzn. vitaminy, minerály, esencialni tuky a aminokyseliny. Jestlize mas poresene tohle, tak pak muzes pridat nejakou hlivu nebo shitake nebo lysohlávky nebo co. Jo a jestli si myslis nebo někdo, ze když jis 1 kus ovoce a zeleniny denne a k tomu davas multivitamin centrum, ze mas vitaminy a minerály poresene, tak takhle jednoduche to opravdu není heh..

        0 0
        • scota  

          Nerovnováha iontů v těle, zejména horčíku a vápníku vede k latentní tetanii. Když máš štěstí a povede ti narazit na dobrého neurologa, tak tě pošle na EMG jinak to může skončit špatně.

          0 0
          • Yura  

            A jak te napadla zrovna nerovnováha mezi horcikem a vapnikem, co to ma co spolecneho s tim co jsem napsal? :) Jakoze je na to dobra ta hliva ustricna? No v tom pripade jestli ti jde o idealni pomer vapniku a horciku v tele, tak bude dobry ten horcik doplnovat(vapniku ma většina lidi dostatek..)

            0 0
        • Smazaný účet  

          Yuro základ je *****, na ostatní sere pes.

          0 0
    • Jacob1  

      zdravím …má tu někdo zkušenosti s alopecií ? http://www.alopecia.cz/alopecia.php?… ..Byl jsem na náběrech krve biochemie – dva papíry ůdajů (testoteron , crp , železo , leukocity , atd atd atd + sono jater , ledvin atd ) všechny ůdaje mám v pořádku a sono taky …jen mám po mámě zvýšený bilirubin , který je ovlivněn stresem https://cs.wikipedia.org/…%AFv_syndrom

      nadváhou ani podváhou netrpím , stravuju se vyváženě . Začalo mi to cca před dvěma měsící a přešlo do vlasů

      chtěl jsem se jen zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a jestli je šance , že to znovu poroste

      jinak si asi zajdu do vlasovýho studia a nechám si to prohlídnout tím „mikroskopem“ kožař se semnou nebavil a napsal mi jen minoxidyl , který ani na předpis být nemusí

      0 0
      • Yura  

        Tak jestli nefunguje jak ma tvorba a vylucovani zluci, coz je naprostej zaklad pro detoxikaci, tak se postupne zacne srat všechno od ledvnin, nadledvinek az po stitnou zlazu apod.. Mas hodnoty TSH,T4,T3 pripadne kortizol? Klasika proste resis a hledíš na vlasy u kozare, ale tam problém není. To same jako kdyzma někdo silne akne. To není tim, ze ma spinavou pokožku nebo se nemeje. Stejne tak s vlasama nic není, ale jsou první na rade, když je imrvere vysoka hladina kortizolu a snizena funkce stitne zlazy..

        0 0
        • Jacob1  

          tsh – 1.360 mIU/1

          t4 16.8 pmol1/1

          testosteron 21.98 nmol …t3 nevím

          sono mám výborný …myslím že to bude jen zvýšeným stresem v posledních měsících

          Gilbert-Meulengrachtův syndrom, je dědičná porucha metabolismu žlučového barviva bilirubinu v krvi. Toto onemocnění se neléčí, nezkracuje délku ani nesnižuje kvalitu života (máma je zdravá)

          crp mám taky v pořádku

          0 0
          • Yura  

            Tak ty hodnoty mas ok no a to ti jako stejne jako na tom obrzku proste prestaly rust na jednom miste vousy? To same na hlave se ti udelalo kolecko nebo ti vypadavaji ty vlasy tak nejak všude? Kazdopadne bych ted neblbl se sportem, odpocival a dobře jedl. Teda jestli nechces to telo ještě vic stresovat a to vypadavni zrychlovat…

            0 0
            • Jacob1  

              no nikdy se mi nestalo , že by mi vlasy padaly v tresech ..měl jsem v 19 vlasy po ramena pak jsem to fiknul a pak ještě v 23 ale už nebyly tak hustý . No ty jsem pak taky fiknul a od cca 27 jsem si začal všímat lehčího řídnutí na temeni .

              no a v 28 se mi začalo děla ložisko jako na tom obrázku a pak se to začlo zvětšovat . Nejdřív jsem myslel ,že to mám ze zubu , který jsem měl otevřený po vypadnutí plomby , nechal jsem si ho potom tu (stoličku) vytrhnout a žádný zánět tam nebyl

              pak jsem šel na tu krev a taky OK no a to už mi na tom temeni ty vlasy prořídly jako klasická pleš ,ale chloupky tam byly ..tak jsem to ostříhal strojkem a ty lysiny mi přešli i do vlasů …jako alopecie areata

              jinak tělo sportem nepřetěžuju , kolo mám teď sice nový ,ale ještě ladím posed , takže nic nehoním , jen jezdím do práce na pohodu na koloběžce a dobře jím taky

              jen jsem se dost stresoval před koncem roku

              0 0
              • Yura  

                Ono je to o tom, ze stres spotrebovava kvanta antioxidantu Ccko, Bcka, cholesterol apod. a pak se muze srat ledaco. Kazdopadne dobrej B komplex, Ccko bych daval urcite. Pak hodne lidi ma ještě dobre zkusenosti s biotinem ve vetsich davkach, taky MSM je komponent ve vlasech, chlupech atd. no a pak bilkoviny. Jestli jis maso, vajíčka apod.. tak bych pridal hydrolyzovanej kolagen. Po nem se obnovuje kuze, vlasy, nehty apod. rychleji jsou v nem amina hydroxyprolin a hydroxylysin, který normalne musíš syntetizovat pomoci vitC, takze timhle to obejdes.. Btw kadis normalne hnedy klobasy? Takovej ukazatel, ze jsou fakt ty jatra a traveni ok..

                0 0
                • Jacob1  

                  kolagen tu mám z dob kdy jsem běhal hydrolizovanej kvalitní

                  http://www.adamraw.cz/…lakes-detail

                  , pak jsem si nedávno koupil protein pro regeneraci beru ráno a večer http://www.adamraw.cz/…-750g-detail

                  nejsem vůbec namožený potom co to užívám

                  beru to zatím jen od nového roku cca

                  stolici mám v pořádku a potom co jsem si začal dělat pravidelně polévku z hokaido , mi to vylučování přijde ještě lepší …dlouho jsem totiž polívky nedával

                  b+ cečko určitě přidám

                  0 0
                  • Yura  

                    Utracis nesmyslne castky uplne zbytecne. Kvalitni hydrolyzovanej kolagen od 4fitness za tusim 200–300kc za 1kg je uplne to same co si kupuješ od toho adama. To same ten protein. Za ty peníze muzes poridit další doplňky…

                    0 0
                    • Jacob1  

                      já vím to už si mi psal před rokem :)

                      0 0
                      • Yura  

                        Ono taky aby to mělo efekt, tak musíš brat nejake rozumne davky a ne cajovou lzicku rano a vecer. Jako ještě chápu, ze někdo chce ochucenej protein, tak místo sice kvalitního, ale neochuceného si objedna třeba tady http://www.superprotein.cz/ ještě za docela rozumne peníze, ale to co prodava Adam je uplnej nesmysl..

                        0 0
                        • Jacob1  

                          já beru dvě polívkový lžíce , podle návodu …beru teda dvě hodně vrchovatý ..dá se říct že čtyři dvakrát denně

                          měl jsem tedy jednou od extrifitu pytlík ochucenýho proteinu … jako dárek při koupi tribulussu z ronnie , no a chutnalo to jako kdybych rozmixoval sušenku mila s mlékem a to jsem si dal s vodou …bylo to dobrý , ale docela mě to zatížilo a byl jsem potom trošku takovej lehce otupělej . ale ten protein od adama mi problémy vůbec nedělá , na ten superprotein kouknu ..ono se hodí ušetřit

                          0 0
                          • Yura  

                            Neznam nikoho, komu by Klasicka 80tka CFMko delal problém. Jako jestli ses manager co ma 100t mesicne a uz ho nenapada za co utrácet tak prosim, ale jinak je to uplna hovadi. Proste kdo sportuje, bere doplňky tak aby mely nejakej efekt tzn. v dostatecne davce, pravidelne a dlouhodobe si vzivote nebude kupovat protein 750g posraneho proteinu za 850kc nebo posraneho hydro kolagenu 450g za 1000kc? TY VOLE TO JE ULET!!!! 4fitness jestli chces opravdu nejlepší pomer cena-kvalita a nebo pak MYPROTEIN, kde je to něco mezi cistou surovinou a vylozene komercnima produktama. Mají plno zajímavých produktu v zajimave gramazi za dobrou cenu..

                            0 0
                            • Jacob1  

                              je pravda , že jsem takové doplňky nikdy nebral , manažer nejsem , chtěl jsem to vyzkoušet , vyzkouším příště i to co mi nabízíš ty …ten myprotein vypadá dobře ty doplňky

                              0 0
                              • Yura  

                                Hydrolyzovanej kolagen MYPROTEIN nemá, takze brat urcite z 4fitness. Proteiny taky preferuju od 4fitness, protože opravdu nevidim smysl v tom kupovat nekde jinde uplne stejnou surovinu 3× drazsi s tim, ze tam je 30% chemie a je to v pekne barevne pixle… Slusnej B komplex ma třeba ten MYPROTEIN. Pak jestli jis třeba orechova masla, tak ty tam mají taky za perfektni ceny. Jinak ještě beru ruzne formy aminokyselin jako acetyl cysteine, taurine, glycine apod. to taky jedine 4fitness nebo MYPROTEIN ve forme prasku. Ostatní prodejci to namrdaji do kapsli, je toho 20× min a je to 10× drazsi…

                                0 0
                                • Jacob1  

                                  a co si myslíš o tom oleji z treších jater ?

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    omega3 tuky jsou nejmene stabilni tuky, které oxiduji téměř okamzite jakmile jsou ze zvirete/rostliny nejak extrahovane. Bydlet nekde v Norsku a dostavat od souseda cerstvej olej z trescich jater? Bral bych vsema deseti, ale kupovat nejakou sklenicku, která putovala přes pul světa třeba ctvrt roku nez se k tobe dostane? Nemuzes vedet jestli nebyla nekde v teple v kontejneru apod.. Proste bych to neriskoval, protože zoxidovanej omega3 olej ti dojebe jatra docela spolehlive.. Kvuli cemu ten olej beres? VitA,D nebo omega3? Pro vitA staci, když si das 1× tydne 150–300g jater(hovezi,ku­reci,kruti…) vitD mas ze slunce a přes zimu bohate staci to co je v rybach, vajíčkách a mlecnem tuku. Omega3 jsou bohate obsazene v levných makrelách a sardinkách. Ty jsou taky bohate na vitD.. Takze jist vajíčka, jatra aspoň jednou tydne. Aspon 2 plechovky sardinek za tyden, sem tam makrelu a nemusíš tohle vůbec resit.. Nehlede k tomu, ze s temahle potravinama do sebe dostavas nespocet dalších prospěšných zivin a ne jen olej, kterej muze byt ještě zluklej…

                                    Btw to sem mel asi napsat jako první věc. Ted jsem nekde poslouchal na youtube, ze prave Green Pasture olej z jater byl testovanej a neobsahoval ani zdaleka to co mel.. Urcite si to vygooglujes jestli chces. Proste nekupovat. Vyhozene peníze tak jako defakto všechno co on prodava. Adam je dobrej kluk, ale tyhle produkty at si strci do zadele…

                                    0 0
                                    • Jacob1  

                                      olej neberu , mám rád lososa a tuňáka ,ale tuňák mi nebyl doporučenej kvuli rtuti . Játra mám rád …Jo adam je fajn , ale taky to cítím , že je v tom docela velkej byznys v tom co nabízí …když např muj kamarád má výsledky i bez doplňků

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Tunak je hodne malo tucna ryba tzn. minimum omega3 a ohledne tech tezkych kovu to nebude fakt ideal. Ja kupuju normalni sardinky od nektonu ve slanem nalevu(kterej vyleju) jsou dobrym stoji par korun a jsou plne omega3, vitD, selenu a mají tusim 400mg vapniku(to je ta jejich mekka kostra, která se taky ji) Makrely od nowaco, kde jej ich tusim 5 za nejakych 150kc, v akci jsou i pod 120kc. Taky dobrota. Dam na 20 minut do trouby a jen si mlaskam. Tyhle ryby jsou divoke, které zily a zraly přirozenou stravu. Zadne farmove chovy jako tomu je třeba u u nas prodávaného lososa, kterej zere nejake pomplete zbytky ani buh netusi ceho, sojove granule apod.. Za to bych takove peníze teda nedal..

                                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.