• jozunost

    Zdravím v poradně

    Koupil jsem si podikovou Fabii Combi 1.9 SDI-r.v.2005– před 3 roky .I kdyř má najeto 400000km-jsem s ní spokojen ale až do včerejška kdy se mi začala projevovat závada s osvětlením :Auto normálně nastartuji a vše funguje dobře ale když auto chcípnu tak mi zůstávají svítit neustále hlavní světlomety i když zkouším všechno možné s přepinačem světel – v žádném případě nejdou zhasnou světla-při tom ale zadní koncové osvětlení nesvítí. Tak musím nakonec aby se mi nevybila baterie -odpojit přívod k baterii.Při dalších pokusech někdy jde normálně používat bez závad ale po více pokusechech se někdy stane že se tato závada přestane projevovat ale po další jízdě se opět projeví-zkrátka je to nepravidelná závada.S tímto autem jezdil můj syn u firmy a říkal mi že to bude asi tím že bylo auto dadatečně upraveno pro denní svícení.Prosil bych o radu jak máme postupovat se synem který je schopen tuto závadu odstaranit-jen potřebujeme zjistit přesnou závadu a případně pokud to způsobuje relátko(což bude asi pravděpodobně) které relátko to je – preventivně jsme demontovali přístup k relátkům pod volantem kde je ale více relátek.Moc Vás prosím kdo se vyzná o radu…děkuji tisíckrát.....a čekám na doporučení

    Josef Zuzjak – jozunost@seznam.cz telefon:739623648

    0 0
    • Ricci  

      myslim ze rozumnejsie bude ked sa na to spytas na forach zameranych na auta a nie na biky…

      0 0
    • Vilém  

      Rekl bych, ze sis spletl forum.

      0 0
    • zdenek  

      „Prosil bych o radu jak máme postupovat se synem který je schopen tuto závadu odstaranit-jen potřebujeme zjistit přesnou závadu…“

      Zajeďte si se synem do servisu Škoda. Tam vám jistě ochotně zjistí přesnou závadu, kterou pak syn opraví. Třeba mu na to půjčí i nářadí a servisní dokumentaci. :-)

      0 0
    • Roxteedy  

      Hele, ja bych otevrel s klukem lahvace. Dal bych si cigo. Ikdyz nekourim – ale kdyz mi muj servisak rika neco dulezityho, vzdycky si zapali cigo.

      0 0
    • Stingray  

      Až se závada projeví, tak tahej postupně relatka a až to zhasne tak víš které to je..

      0 0
      • Vilém  

        To jako, ze by relatko bylo prelepene a po odpojeni baterky odpadlo? To bych spis tipoval na neco co to relatko ovlada.

        0 0
    • Kolbaba71  

      Co mě z popisu závady napadlo, zda se ri „nezasejává“ automatické denní svícení. Do starších aut byly často dobastleny nejrůznější krabičky, často pochybné kvality, jenž tuto původně chybějící funkci zastávaly. Svícení pouze předních světel by tomuto problému nasvědčovaly

      0 0
    • scota  

      Pokud je to originál zapojení Škoda, tak bude relátko popsané v manuálu k vozu. Pokud ne tak zkus kontaktovat toho kdo to dobastil.

      Jinak u nových aut svítí světla ještě asi 3 minut po opuštění vozu.

      To relé vypadá takto:

      http://www.cc-autodily.cz/…pinaci-c-484?…

      0 0
      • Vilém  

        Tahle krabicka se vcelku sere, 2ks jsem opravoval znamemu automechanikovi. Vzdy to byly studenaky zpusobene popraskanym bezolovnatym cinem.

        0 0
    • Kolbaba71  

      Bezolovo je ideální pro výrobce spotřební elektroniky. Olovo způsobuje, že se mikrotrhliny zacelují a tak zařízení funguje i funguje desítky let. Což je pro prodejce a výrobce „problém“. Bezolovo se dá pájet jen jednou pouze správnou dobu. Další přepájení změní krystalickou strukturu, jenž se pak rozpadá. Proto se zatím nesmí používat v letectví, vojenství, lékařství, atomových elektráren apod.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.