Zašpuntování trubek kvůli osy

25 nepřečtených
  • krtex

    Včera jsem měnil středovou osu a zhrozil jsem se kolik vyteklo rezavé vody..

    Myslíte že je rozumné zašpuntovat trubky které končí ve středu? Zatím jsem to fest zamázl vazelínou (po vysušení horkovzudšnou pistolí), ale bojím se že to moc nevydrží..

    Představoval bych si odmaštění + napchání silikonu řekněme 2cm do všech stran.. Jen jestli si tímto trvanlivým řešením nepomůžu spíš k problémům..

    Poradíte ?

    0 0
    • maxtor  

      Normálně se do nejspodnějšího místa rámu kvůli tomu vrtá dírka. Často ale chybí a výrobce upozorňuje, že pokud ji tam uděláš, ztrácíš záruku. Nehledě na to ji tam mám.

      0 0
    • maxtor  

      Zacpáním trubek nic nevyřešíš – jen ta voda, co by byla normálně u středu, bude v trubkách.

      0 0
      • krtex  

        dík za odpověď, to mám radost teda.. :(

        A co takhle utěsnit to úplně všude? (výše popsaným způsobem). Odhaduju to celkem tak na 250g silikonu.. Má to cenu? Nebo se smířit s tím že to vždy odnese osa a měnit.. (čistit a sušit to po každé mokré vyjížďce fakt nehodlám)

        nebo nějakým fíglem oštřit (utěsnit) osu? Vrtat dírku se mi zatím moc nechce, když tak až po záruce..

        0 0
        • maxtor  

          Jejda, fakt nepovím. Bral bych to ale tak, že rám je hliník (pokud mluvíš o tom kole, co máš v profilu, takže tomu by voda vadit neměla. A středové nevím. S tou dírkou bych to ale tak tragicky neviděl. Fakt to spraví 1mm dírka, kterou skoro nejde vidět. To, že díky tomu ztrácíš záruku mi přijde jen jako alibismus výrobce. Kdyby bylo nejhůř a musels to reklamovat, tak to stačí něčím zamáznout a je to. Tohle prostě nemůže mít na pevnost rámu vliv – můj názor.

          0 0
          • Vilém  

            Ze to je hlinik bych nebral jako argument.Nedavno jsem znamemu menil stred na asi 10 let starem Schwinnu Mesa.Kdyz jsem ho vsi silou dostal ven,tak jsem zjistil,ze ma stredovou trubku temer prokorodovanou naskrz.Takze ona ta voda neco udela i v Al ramu.

            0 0
            • krtex  

              Ona to totiz nemusi byt rez..

              Napr. nam reklamovali povrch velkokuchynske smazici panve – je nerezovy, ale pri pouzivani ruznych oleju, octu a dalsich koreni, se v kombinaci s vodou tvori tak agresivni smes, ktera proste s povrchem reaguje, ze vypada jako rezavy..

              S tim hlinikem to bude podobne..

              0 0
              • Vilém  

                Pokud jsem nasledne po rozdelani odebral dratenym kartacem asi 2,5mm materialu ze spodni casti stredove trubky(mam kde stala voda),tak to asi koroze bude.Jaka presna kombinace vody + neceho to zpusobila,to netusim,ale pri tom cisteni jsem mel strach,ze kartac projede skrze stredovou trubku.Nastesti tam asi polovina steny zustala,tak jsem tam vrtnul dirku a strikl to zevnitr sprayem.

                0 0
        • Jenda  

          hele na druhou stranu kdyz nechces vrtat cemy tam ta voda vadi? Ram neprorezne (hlinik), ve stredu odejdou taky driv loziska nez by stihnul proreznout, pokud ti to vadi spis esteticky tak muzes telo napatlat vazelinou a bude to OK. No a dobry je po hodne mokrejch vyletech tu vodu vylejt a nechat vyndanou sedlovku. Nicmene bych klidne vrtal dirku.

          0 0
        • TinkTink  

          Jednoduchy – dej kvalitni kliky = duta osa a loziska venku, vevnitr je jenom plastova utesnena vlozka, takze nemas co resit :)

          0 0
    • Daf  

      Utesni to jenom kolem sedlovky. Jinudy tam snad zatekat ani nemuze.

      0 0
    • kovar  

      ono stačí, když sem tam, zvláště po mokrém výletu, sundáš sedlovku a vyliješ vodu a necháš to tak aby to vyschlo. Problémům přejdeš tak, že zabráníš vodě, aby tam vtekla. Voda tam většinou vtéká mezi sedlovou trubkou a sedlovkou

      0 0
    • krtex  

      No právě ře těch dírek tam je hafo, sem to včera zkoumal..

      Sedlovou trubku mám zahnutou a v ní díra není, ty trubky co drží zadní kolo maj dírky, pak je dírka v přepážce u zadní stavby, a taky spodní rámová trubka – skrz hlavové složení -tam je to podle mě nejhorší, ale možná se pletu..

      S tou sedlovou trubkou dobrý nápad asi začnu praktikovat..

      To Jenda: Ložiska podle mě odejdou právě proto, že se do nich dostane bordel + voda.. jinak bych to neřešil..

      0 0
      • maxtor  

        já bych ti radil to odvrtat. Jenda má ale pravdu. Ložiska ti může odepsat voda, ale ta se tam z rámu nemá jak dostat – jedině z venku.

        0 0
        • krtex  

          Zaruka konci 30.1.2007, tak do te doby zkusim lepsi udrzbu.. Pak to vrtnu. Jeste zkusim rozrezat starou osu, podle me tam ta voda muze zatect i zevnitr ramu, ale treba se pletu..

          Dik vsem, KTX@.

          0 0
    • kubad  

      Než takové nesmysly se silikonem, radši častější servis, a promazání.

      Po jaké době s tu osu měnil?

      0 0
      • krtex  

        Osa byla TOKEN, 4-Hran (cca 200,–Kc), nova zacatkem letosniho cervence. Vydrzela 2 retezy, konec druheho uz tam byl citelny vakl..

        To je docela slabota, odhaduju ±2tkm (tachac nevozim).

        Ted jsem dal osu „Chinhaur“ CH-55 – prodavanou jako POINT CH-55. Ten point stoji 600, me stala 350,– myslim ze jde o identickou osu s jinou nalepkou, tak se necham prekvapit..

        0 0
        • McBlacky  

          osy v týhle cenový relaci vydržej prd. na zimáku vozím 4hrany kinex a zatím žádná nepřežila celou zimu :)

          0 0
        • krtex  

          Tak sem vcera cvicne osu vyndal a i kdyz nema vuli tak je jedno lozisko lehce „pridrene“. Ani uz to tam nebudu davat z5, prze to chytne zahy vakl..

          kuwa 3-ti osa fuc za necely rok, to uz se asi fakt oplati neco trvanlivejsiho..

          ale zase tam byla voda a bordel i kdyz ne moc.. chce to proste lip utesnit, ale jaq?

          KTX@

          0 0
    • MARIN  

      vrtačka a 3–5mm vrtak tenhle problem vyresi(aspon u me uz u vsech ramu –8ks to vzdy vyresili), teda taky to pak jeste chce tu dirku sem tam procistit od bodelu

      0 0
    • mimras  

      jak ti to mohlo zreznout já mam osu octalink XT a je hliníková jen jsem ji trochu namázl vazelínou a v pohodě nerezne to

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.