• Loks19

    Zdravím pánové a dámy,

    chtěl bych poprosit o pomoc s výběrem zapletených kol. Nevyznám se ještě v kvalitě a ve značkách jednotlivých komponent (náby, ráfky, špice apod), takže si nechám rád poradit. Cena páru kol cca do 5–6 tisíc.

    Technické požadavky: obě osy na rychloupínák, 6děr pro kotouče, 26", na mou váhu 80–85kg, pro klasiku s dušemi, jezdím tak nějak 70% lesního terénu, 30% zpevněné cesty-cyklo stezky. Zdá se mi že pro 26" už toho na netu moc není, otázka jestli si od někoho nenechat něco složit/vyplést nebo koupit někde hotovky.

    0 0
    • zdenek  

      Minulý týden mi praskl ráfek na Crossmaxu, takže mohu poskytnout své zkušenosti se sháněním náhradního zadního kola se stejnou specifikací:

      • Koloshop nabízí zapletení kol podle přání
      • Bike24 má v nabídce (asi jimi) zapletená 26" kola
      • Bike 007 v Benešově mi nabídl levný pár Specialized Stout
      0 0
    • Loks19  

      Ještě se zeptám, co říkáte na Remerx Rocky Disc ? Na mé ježdění, mou váhu, pokud nebudu řešit hmotnost, ale spíše jejich výdrž a s tím že používám 2,25 široké pláště by se to dalo nebo ne? A profilově by mohl být vhodný i pro bezduše? (což jsem se nakonec rozhodl že bych vyzkoušel). Nebo cena (cca 3000,– za obě kola) odpovídá kvalitě a je lepší si připlatit ? Čím víc to ale řeším, tím víc si říkám zda není 5–6tis. zbytečných pokud nezávodím , jen si tak blbnu po lese a potřebuji aby to jen něco vydrželo. Nevím, kvalita zapletených kol je pro mě zatím dosti zamlžená věc :-)

      0 0
      • Evilcleaner  

        nesmysl, ráfek je kovadlina. pokud chceš ekonomické záplety, tak třeba na hurry ráfku, 32 nerez drátů, náboje deore. bude to o chlup lehčí než ten záplet rocky, asi o něco levnější, jednoduše servisovatelné a spolehlivé, navíc nemusíš vozit drahou kazetu s alu unašečem (alu ořech na remerxech). remex náboje a záplety samotné mají velmi otaznou kvalitu provedení.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, dle mého Remerx nebrat vůbec. Ani Hurry není nic extra. Dokázal jsem ho zničit po jedné vyjíždce lesem, což mohl být samozřejmě ojedinělý případ, ale když vidím, jak se Remerx staví celkově k reklamacím apod, tak takové teda podporovat nebudu.

          0 0
          • maajkee  

            Tak samozřejmě když vlítneš s podfkouklou gumou na skálu, rozlomíš ráfek vejpůl, tak bych to to taky nevyreklamoval :)

            Ne, vážně, jak tě znám, tak pro Tebe Hurry určitě nespadá do kategorie velmi odolné ráfky, nicméně jsem na nich za posledních 5 let zaplet dejme tomu 30, 40 párů kol a defakto nikdo s nima neměl problém, alespoň mi nepřišla ani jedna reklamace :)

            Jinak já reklamoval u Remerxu ráfek asi 3 x a vždy přišel obratem ráfrek nový, ani jsem neplatil poštovný.

            Možná je to jen tím, že jsem na paní co to vyřizuje velmi milý :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak já ráfek vzal, vyhodil a dal jiný, ale když tu každou chvíli čtu, jak se k těm reklamacím staví, tak nevím no.

              Podfouklé to nebylo a bylo to normálně na trailu (hlína, klacky) V té době jsem teprve začínal :)

              0 0
      • Roxteedy  

        Na 85kg podle mně blbost kupovat Rocky. Tenhle ráfek je právě pro tlustoprdy, jako jsem já (140kg) Dal jsem Remešovi šanci. Nechal jsem si od nich poradit a 100% splnil doporučení. Ráfek/nába/dráty. Zatím mám cca 2tis km a max. spokojenost. Jsem zvědavej, co tomu řekne vořech, pač na něm mam kazetu HG62, která ALU unašeč nemá. XTčkovou mám koupenou a chci jí prohodit až s novym řetězem. Ale ta ***** měrka furt neprolejzá :) Tak prostě neřešim a jezdim.

        Dost pozoruhodnej je u tý jejich náby strašně hlasitej cvrček. Funguje místo zvonku :) Neva mi to, možný se mi to i líbí :)

        0 0
    • Loks19  

      Tak potom pokud ne Hurry, tak nějaká další ekonomicky nenáročná alternativa? Ještě upřesním že neskáču po skalkách, žádné blbnutí na schodech, skoky na trailech apod. Spíše rozbité cesty, nějaké kořeny, větve a podobný lesní bordýlek co je na pěšinkách a cestách.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Dej si zaplést Black Jack DH 480 https://rafky.heureka.cz/…-jack-dh480/

      Pod 2,25“ šíře gumu to je fajn vnitřní šířka ráfku.

      0 0
      • Loks19  

        Díky za typ, ty vypadají dobře. Zkusím někde poptat zapletení s náboji deore a nerez dráty co by to stálo.

        0 0
    • Motyll  

      Řeším obdobné zadání, jen váha jezdce je <40 kg.

      Zatím je favoritem XCO Rio s váhou pod 1600 g.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já nabízel ty moje záplety na DT350 a ráfkách Frequency i25.

      Ale proto Remerx neháním. Prostě jsem si s ním užil své a jiní evidentně taky.

      0 0
      • Loks19  

        Nad tou tvou nabídkou taky stále přemýšlím, ale jak jsem psal, asi do toho tolik investovat nebudu. Každopádně díky za ni.

        0 0
    • pačes  

      MICHE MTB 26 XM40.4 DB vypadají celkem hezky, pokud tě neodradí váha 1912g. Cena páru kolem 4600,–Kč

      0 0
    • vn25  

      Já furt koukám na zapletená kola z Aliexpresu ale nemám odvahu si je objednat. Našel sem několik s váhou kolem 1500–1600g s cenou kolem 125$ i s poštou. Výběr v 26 je tam dost velký, objednávek spousta a hodnocení výborné. U několika jsem našel že byly objednány do CZ ale nevím jestli jde nějak kontaktovat kupujícího s dotazy ohledně kvality zboží. Hodil bych sem odkazy ale nemůžu se z mého telefonu s wp na stránky aliexpresu dostat. Koukal sem na značky RT a Foxracing(možná je název trošku jiný)

      0 0
      • pačes  

        https://www.aliexpress.com/…9588051.html?…

        za ty prachy co to stojí bych víc neřešil

        0 0
      • Loks19  

        No z Číny občas nějaké drobnosti beru, ale jestli bych šel do kol to teda nevím. To hodnocení je tam mnohdy zavádějící, záleží co od toho kdo čeká, pár věcí co jsem od tam měl (nebylo to na kolo) jsem zahodil i když feedback byl 100%. Chce to mít asi koule na to to risknout.

        0 0
    • Ossis  

      Hele a co něco ze http://www.superstarcomponents.com/…arance-sale/ ?

      0 0
    • matbiker  

      Ráfky Rio, špice dt competition 2/1,8, náby Force ( Novatec ) Team a za pár šušňů máš kola jak lupeň.

      0 0
      • vpa007  

        Souhlas!

        0 0
      • Vilém  

        Rio na 80–85kg? Neriskoval bych to. Zas kdyz se to bude kroutit, nebo praskne, tak nebude moc vyhozenejch penez.

        0 0
        • matbiker  

          Je to na 26" a 32 děr,tak bych se toho až tak nebál. A v případě váhové paranoie, ráfky Force basic disc (Remerx něco něco) a bude mít kola na doživotí.

          0 0
          • Evilcleaner  

            force basic disc byly svého času největší mrdky (masterdisc), existuje asi 1000 jiných lepších ráfků. dneska pravděpodobně pujde o topdisc, ale i tak třeba hurry je mnohem lepší. a pokud mu stačí vnitřní šířka 19 mm, tak mach1 sub zero (na váze 430g) je za hubičku. zaplétat rio pro dospělého chlapa je hovadina.

            0 0
            • matbiker  

              Čoveče, odjel jsem na nich tisíce km a se svým celkem prasáckým sjezdovým stylem a 85kg jsem s nimi neměl nejmenší problém.

              0 0
      • maajkee  

        Na jeho hmotnost jsou Rio ráfky nesmysl. Za prvné jsou na dnešní dobu už moc úzký a za druhý pro chlapa jeho hmotnosti naprosto nevhodný. Rio jsou fajn ráfky, ale používám je pro ženy a děti nebo lehký chlapy.

        Jinak s nábama souhlas a dráty Sapim Race (stejná věc za míň peněz).

        0 0
        • matbiker  

          Maajkee, hádat se s tebou nebudu, protože s nimi mám zkušenost jen na dětském kole, ale s tou šířkou bych to až tak nehrotil. Doteď se na takových ráfcích jezdilo absolutně bez problémů. Stačí se podívat na Dt 331 a jejich šířku…

          0 0
          • maajkee  

            Ano jezdilo, ale na širších se jezdí výrazně líp, tak proč se držet toho starýho?

            0 0
            • matbiker  

              Protože to borec nepozná a bude to o dost levnější :-))))).

              0 0
              • maajkee  

                Levnější? XCO Rio třeba levnější než ty zmiňovaný Black Jakcy nebude, dokonce bude Rio dražší třeba než Hurry, takže o necu určo nejde.

                0 0
                • matbiker  

                  Ty a jaké zkušenosti máš s ráfky Mach1? Třeba Karma disc. Teda jestli jsi je někdy vyplétal. Už jsem pár párů dělal, tak by mě zajímala zkušenost někoho jiného.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Mach1 mi příjdou všeobecně měkčí ráfky, ale dají se použít. Dělal jsem v poslední době několik ráfků Klixx a dřív celkem dost 3,90 SL to jsou lehkoučký ráfky z pěknej peníz s 19mm což je dnes už taky nic moc, každopádnmě zkušenost mám s nima dobrou, uvezly kdysi i mých 95kg v pohodě :)

                    Pak klasicky při nízkým rozpočtu zapletám na kola Neo Disc.

                    0 0
          • Vilém  

            Ma to 17mm, to se vozilo v dobach, kdy se 2,1" plast povazoval za balon. Dnes kdyz hodne lidi bere jako minimum 2,25" je to fakt uzky.

            0 0
            • matbiker  

              Viléme, jak jsem napsal, celou loňskou sezónu jsem jezdil 331 ráfky a pláště vozím 2,25, nebo 2,35, mám 85kg tlaky vozím 1,8 v obou kolech a že bych cítil nějaké žvýkání, toho si nejsem vědom. Nicméně, taky už mám ráfky s vnitřní šířkou 24…

              0 0
              • Vilém  

                Ale 20 a 17mm je trochu rozdil:)

                Taky je tam jiny profil rafku z pohledu pouuzitelnosti bezdusi, ten bezdusovy jiste drzi vic, nez profil Ria.

                0 0
      • hompmo  

        Kurńa..jak budu řeši 26 pro malou, rád si nechám poradit.-)

        0 0
      • matbiker  

        Takže s Riama jsem ze sebe udělal vola… Nicméně, v načatém duchu bych ta kola udělal. Vybrat ráfky, vešly by se i DT X392 , případně to tady s klukama zkonzultovat, špice DT, nebo Sapim – dle osobních preferencí a náby Force Team a máš nesmrtelná kola za pár peněz.

        0 0
        • Evilcleaner  

          osobně nemám nic proti force team (novatec), ale za nesmrtelné bych je určitě neoznačil (hliníkový ořech). a zakladatel chce 26" kola, takže ten ráfek co mu doporučuješ mu moc služby neudělá (27,5/29)

          0 0
    • Loks19  

      Tak děkuji pánové za zkušenosti a další rady, už se domlouvám s maajkee přímo na tom že mi něco zaplete. Zatím to vypadá na Hurry nebo Black Jack ráfky a Deore náboje. Uvidíme, už to s ním dořeším.

      0 0
    • Synnex90  

      Ahoj, rupnul mi zadní ráfek na Meridě matts se shimano nábojem a kazetou 10s. Neměl bysto někdo tip na nějaký ráfek? Klidně i bazar, je to stejně zimák.

      0 0
      • Vilém  

        To je fakt dulezity vedet co to je za kolo, jaky ma naboj a kazetu:) Kdybys radsi napsal jaky rafek shanis, 26, 29, disc, v-brake.

        0 0
        • Synnex90  

          26 disc, sorry, čekal jsem že to je jasné z názvu vlákna. Původně je tam nějaký alexrims.

          0 0
          • Vilém  

            OK, ja si to zas uplne nespojil s nazvem vlakna.) Proste na me vyskocilo neco neprecteneho a na nadpis jsem moc nekoukal.

            0 0
      • Tomcat  

        Měl bych typ se podívat po bazarech a shánět úplně stejné ráfek protože ne musí vycházet délka drátu na jednoduchý přepletení.

        0 0
        • Synnex90  

          Tak já potřebuji něco co má nosnost 130–140kg. Mám ten ráfek na dvou kolech a po dvou měsích prd, ty kola mám asi od ledna, nájezd max.1000km.

          0 0
          • Tomcat  

            A nebylo by dobré říct tyhlety věci hned na začátku a nedělat z toho pohádku na pokračování? Ještě něco co nevíme, kromě třeba délky drátu, protože navrhovaný ráfek prostě bude mít jiný průměr a ty dráty nebudu vycházet.

            většina 26× už prostě nedělá a nevím jaký výrobce garantuje tohle to zatíženi. Skoro bych se možná díval po něčem jako má být d-max?

            0 0
            • Synnex90  

              Tak vim ze neco dela Remex.

              0 0
              • Vilém  

                Mohl bys od nich zkusit neco pro elektrokola, tam se s vetsi zatezi pocita, napr e-rocky RX 3025, ten by asi sel i na bezduse, podle profilu a v 26" ho delaji.

                0 0
      • oddie  

        Mám tu zbytečné dva ráfky Author ACO Helium Pro, koupil jsem kdysi a nevyužil… kdyby je někdo chtěl.

        0 0
    • kubasek  

      zdarec, hledám na dědka sterého, kterého používám jako soumara pro dětskou sedačku, brašny a svůj pupík, nové kola. Něco ne moc drahého, je to na dělníka. Hlavně pevné pod zátěží. Aktuálně tam jsou DT Swiss x430. Kolo používám spíš jako cesťák, než původní určení xc. Mám tam Schwalbe 1,75 a kola se při naložení už dost kroutí. Plave to tak, že se místy i bojím o život (může to být třeba i volnějším výpletem, tomu jsem moc péče nevěnoval). Konusy se mi nedaří dotáhnout tak akorát. Buď mají vůli nebo se přidrhává. (tedy v případě zadního. Přední je cajk, ale vzal bych to v páru, ať to vypadá stejně) Několikrát jsem to čistil a mazal. Nějaký tipy? Pokud by se dalo někde kolem 5k koupit něco vhodného na průmyslech, tak bych byl pro. Ideálně s náboji na kotouče se šesti dírami. Samozřejmě RU. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.