• Smazaný účet

    Chtěl bych se zeptat zda už měl někdo z ježdění na mtb zánět Plantární fascie a jak ho léčil?

    Trápí mě to již několik měsíců a nemůžu se toho zbavit.

    Díky za rady.

    0 0
    • Barak  

      V souvislosti s kolem jsem o tom nikdy neslyšel. Pokud jí máš, podle mě ti pomůže jen úplně vysadit než se to zlepší a v mezidobí přemýšlet, jak změnit pohyb, aby sis to nevrátil.

      0 0
    • nomecz  

      Je nesmysl abys to mel z kola , nejednodusi lecba je posilovani a masaze patricne slachy a svalu a vhodna obuv. Na netu najdes plno navodu nebo idealne doporucuji navstivit fizioterapeuta ktery ti ukaze co a jak

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nesmysl to není. Na jednom běžeckém webu to shrnuli takto: Existuje i další způsob, jak si přivodit plantární fascitidu. Na zadní stranu paty se připojuje Achillova šlacha. Pokud ji nemáte flexibilní nebo máte stažené lýtkové svaly, dochází k napínání plantární šlachy. Ta na toto neúměrné zatížení odpoví mikrotrhlinami a začne se oddělovat od kosti. Vznikne zánět a fascitida klepe na dveře.

        Takže stačí šlapat na kole hodně špičkou, s velkým sklonem chodidla nebo hodně před sebe a uženeš si i z kola, nejen z chůze nebo běhání.

        Obecně u cyklicky opakovaných pohybů stačí málo, nedávno byl syn na soustředění, kde si přivodil jiný účastník únavovou zlomeninu půldenním popobíháním ve spadaném listí na svazích.

        0 0
        • nomecz  

          Aby si timto zpusobem ten zanet zpusobil tak by musel jezdit popisovanym zpusobem hodne prez bolest coz neni moc realne

          0 0
      • Smazaný účet  

        Sportuji od dětství, hrál jsem 17 let závodně tenis, lyžuju, posiluju, dělám vysokohorskou turistiku a před rokem mě chytlo horské kolo. Myslím si, že mé tělo je zvyklé na námahu, pohyb atd. Ale až v letošní sezóně, kdy jsem mtb dal na první místo a začal pořádně jezdit (Beskydy) tak mě začaly problémy s chodidlem. K fizio chodím absolvoval jsem i akupunkturu ke zlepšení došlo, ale není to 100%.

        0 0
        • novas752  

          Dej si pauzu a zjisti, co děláš špatně.

          Nejspíš to bude souviset s posedem a stylem šlapání, takže se zaměř zejména na nastavení výšky, posunu a sklonu sedla.

          Boty máš nějaké speciálně na kolo nebo nějaké měkkčí např. běžecké?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Boty mám speciálně na kolo Giro. Posed mám nastavený dle doporučení a doladěno dle pocitu, ve spodní úvrati kliky s patou položenou na spd mám téměř propnutou nohu, když je klika vodorovně tak mi od kolene spuštěná olovnice protíná střed spd. Sklon sedla je vodorovně.

            0 0
            • novas752  

              hmm tak to těžko říct.

              Už mě napadaj snad jen nějak zkrácený šlachy. To je docela častý u cyklistů – je potřeba se protahovat, ale radši až zánět zmizí. Možná by to mohlo být i špatně padnoucíma botama nebo sedlem…

              Asi bych zkusil zajít k nějakýmu dobrýmu fyzioterapeutovi ať si tě prohmatá a třeba na nějakou dysbalanci přijde, ten pohybovej aparát je hrozně komplexní věc a zdroj problému může být třeba až někde v zádech.

              0 0
            • Idas  

              Bolesti v chodidle muzou spusobit uzke boty a nebo spatne nastaveni „click“ pedalu (vodorovna vule nohy pri slapani).

              0 0
        • nomecz  

          Tak v tom pripade skutecne vysadit veskere aktivity ktere danou oblast namahaji a cvicit , protahovat a nasledne velice pomalu zatezovat. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze podobne problemy pokud danou oblast stale zatezujes tak se neumerne protahuji.

          Tzv tenisovy loket sem lecil cca rok protoze sem se nedokazal donutit ho nezatezovat. Nasledne v uz docela akutnim stavu stacil mesicni klid, spravne cviceni a po cca 2 mesicich v pohode a bez bolesti.

          Sedlo si dej o cca cm dolu

          0 0
          • ELx  

            Tenisový loket už „úspěšně“ léčím třetím rokem :-(

            0 0
            • nomecz  

              Udelej si vejlet do Brna

              http://www.lhrazdira.eu

              0 0
            • Smazaný účet  

              s loktem mi pomohl Mudr Paszanda z Českého Těšína akupunkturou.

              0 0
              • ELx  

                Už jsem prošel akupunkturou, HILterapií a stále problémy. Pravdou je, že ruce při práci dost zatěžuji (šroubovák,aku­vrtačka, el. kladivo) ale poslední dva měsíce se mi daří protahovat a kompenzovat kritické svaly a hlavně se snažím kontrolovat pohybové vzorce. A zatím to vypadá nadějně :-)

                0 0
                • bestom  

                  Tenisový loket mě chytnul nedávno ze squashe ,žádný masti nepomáhaly tak po 14 dnech radši na chirurgii ,tam sem dostal nějaký obstřik proti zánětu přímo do úponu ,po 4 dnech bolest uplně odezněla a začínám zatěžovat . Naštěstí sem to podchytil v počátku ,pro s tím chodí dýl jak měsíc ,tak prý už hrozí chronické problémy

                  0 0
            • Mikikuba  

              Já léčila 5 let a skončilo operací a od tý doby v pohodě…Nicméně jsem tomu nedala nikdy absolutní klid přestože mi to Luboš Hrazdíra říkal…Holt jsem trénovala na ultra a byla blbá:)

              0 0
    • Pebe  

      to se mi taky stalo, pomohla mi horká rolka

      0 0
    • Liska09  

      Mě to letos začalo bolet v kombinaci intenzivní basketbalový trénink v nových botách po prázdninové pauze. Jednoznačně je to novýma botama. Měsíc jsem hrál ve starých, bolest ustoupila a po nasazení nových mě to zase začalo bolet. Jsou na můj platfus moc úzký. Drobná deformace šlapky při zatížení způsobuje přetížení svalů pod patou. Zkus jiný boty, nebo by možná stačilo jezdit s víc povolenýma botama.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.