zánět kolene a jízda na kole-Vaše zkušenosti

12 nepřečtených
  • plevka

    Zdravíčko,

    asi před měsícem jsem spadl na koleno, které potom oteklo, byl jsem s tím na pohotosti a tam mi řekli, že je pouze naražené, ať jej mažu a leduju, což jsem taky dělal. Tak 14 dní jsem ho nechal v klidu a potom jsem začal pomalu zase jezdit+nějaká pěší turistika. Přes den bylo vše Ok, ale v noci mě budila bolest, tak jsem v úterý skočil na ortopedii, kde mi řekli, že tam mám zánět a vytáhli vodu z kolene. Doktor mi doporučil nechat koleno aspoň týden v klidu, jenže já chci jet v sobotu Kopřivnického Drtiče. Už 3 dny se válím doma, tlačím prášky, koleno leduju a dělám tvarohové zábaly. Koleno jen lehce pobolívá a otok je už nepatrný.

    Chci se Vás zeptat na Vaše zkušenosti se zánětem kolene, za jak dlouho jste sedli na kolo, popř. Vaše rady atd. Díky všem za reakce..

    0 0
    • Smazaný účet  

      ja bych zdravi nepokousel…drtic bude i pristi rok, koleno by nemuselo…

      0 0
      • Luka  

        souhlas, nezahrávala bych si. Taky můžeš skončit někde uprostřed Beskyd s kolenem jak pátrací balón…v tom lepším případě. V horším si ho ještě víc doděláš.

        0 0
    • Lister  

      Moje zkušenosti – kámoš spadl na koleno, které mu pak taky fest oteklo, samozřejmě nechtěl přestat jezdit, tak si tu vodu sám vytáhl, ledoval, práškoval a jezdil. Dopadl tak, že se mu to táhlo asi tři měsíce a mohl jezdit tak na 30–50% zátěž – ale aspoň jsem mu konečně stíhal, takže pro mne výhoda.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Sám si vodu vytáhl???

        0 0
        • Lister  

          Řekněme, že na to má odpovídající specializaci, ale taky mi to přišlo jako krapet drsňárna :-)

          0 0
          • karliner  

            funebrák?

            0 0
            • Lister  

              Ne, ne, tenhle řeže do živého.

              A opichy si pak vlastně taky dělala sám – ono když v tom děláš, tak jsou nestandardní postupy s vlastním tělem součástí standardní denní praxe :-)

              0 0
    • singingrock  

      Osobně jsem měl také zánět v koleně, byl jsem na traumatologii, dostal jsem ortézu a léky.

      Po čase jsem začal sportovat, ale zánět se mi vrátil, prostě doktor neodhadl dobu odpočinku. No celkem jsem měl zánět 3× potom jsem změnil ortopeda, od té doby mám pokoj.

      Co se týče pauzy, vypozoroval jsem tak 3 týdny, jinak se ti vrátí problém zpět, koleno je celkem složité.

      0 0
    • jonti  

      Chce to zjistit co s tim kolenem mas, urcite bych ale dal tu pauzu a vybavil si vysetreni u ortopeda co dela kolena, ne u nekoho na poliklinice.

      0 0
    • McBlacky  

      taky si to ted dávám :(

      ani jsem ne moc neklepnul, ale bolí to dost a doktor říkal cca 14 dní klid. Takže vynechávám Krakatit a Ještěď a dávám pauzičku.

      0 0
      • teepeex  

        aha, takhle ty a koleno

        no, je to pomerne draha sranda, ale porid si Wobenzym a trvale ho ber 2+2 denne

        z vlastni zkusenosti(beru ho uz rok), vsechny zanety dostanou strach a zaniti se na nekom jinem pane kolego v kole(ne):)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.