zakaz kaceni stromu okolo silnic

313 nepřečtených
  • pegal

    omlouvam se za OT tema, ale toto me neskutecne nas*alo ..

    a toto tema se me tyka velice hodne, protoze bydlim ve vesnici, kde se na pristupove komunikaci meli kacet lipy (15 uz jich je pokaceno), ktere zasahuji do vozovky a jizda po takoveto ceste je jako jizda po tankodromu, jak ty koreny ten asfalt nadzvedavaji a nehlede nato, ze do nejakeho toho stromu muze kdokoliv narazit a nestesti je hned (bylo to dnes i ve zpravach na Nove)

    nevim o co tomu tukanovi Bursikovi jde nebo na co si hraje? ja kdyz ho slysim tak se mi otevira kudla v kapse .. copak je malo krizku a pomnicku u silnic, kde hlavni roli hral strom?? zatim co to ten magor zakazal tak na silnicich umiraji dalsi lide .. strom se da zasadit o 5 metru dal, ale lidskej zivot ne a to by se ten debil mel uvedomit!! radsi at uz ho nekam zavrou nebo z tyhle zeme jeste udela neskutecnou dzungli ..

    uff ..

    Anketa: jaky je Vas nazor na kaceni stromu kolem silnic?

    53x
    63%
    0 0
    • Jogador  

      Tak to seš první, od koho slyšim, že mu to vadí. Já si osobně myslim, že těch stromů je škoda, lidi nezabíjí to že tam ty stromy stojí, ale lidi se zabíjí sami. Auta maj jezdit po silnici, ne po stromech, že někdo nepřiměří rychlost jízdě, jede opilej, za to ty stromy nemůžou. Radši celou zemi pokryjem asfaltem, protože se člověk může zranit, když sjede do příkopu.

      0 0
      • pegal  

        to je spatny nazor!! .. copak ten co jede trochu rychle, jede opilej nebo kdyz ma nekdo cerstvy ridicak a nezvladne rizeni, tak ho radsi nechame pro vystrahu zabit? .. kdyby tam ten strom nebyl, tak by treba sjel jenom na pole a pro priste by se urcite ponaucil ..

        0 0
        • Splinter  

          Kdo vleze opilej za volant tak ať trefí radši první strom než někoho jinýho…

          0 0
          • pegal  

            jo to jo .. ale to je zase jinej problem .. tady se bavime o stromech!!

            0 0
            • Splinter  

              Strom nemůže za to, že člověk je vůl…

              0 0
              • pegal  

                mas pravdu .. tak toho vola radsi zabijem...........

                0 0
              • Radek Broz  

                Takže dáme na dálnici protitankovýho ježka a budeme se smát, že ho ten vůl neobjel.

                Imho dělat silnice zbytečně nebezpečný a tím, že když každej pojede, jak má, nikomu se nic nestane, dobrý není. Někde jsou fakt masivní stromy proklatě blízko.

                0 0
                • pegal  

                  konecne nekdo s rozumnym nazorem .. diky Radku!!

                  0 0
                • cabbage  

                  stromy nerostou na silnici, ale vedle, tedy v místě kde lidi nejezděj…

                  0 0
                  • Jogador  

                    V tom je ten problem, že jezděj:) Ale já neřikám že žádné aleje, ale bral bych to s rozvahou, když ničí silnici, dobrá, ikdyž listnatý stromy maj většinou kořenový systém orientovaný jinam. Jenže co je to za silnici, kde je strom nalíplí hned na asfalt? To nebude silnice první třídfy, kde se má jezdit 90km/h, že?

                    0 0
                    • pegal  

                      bohuzel i silnice I.tridy takove existujou

                      0 0
                    • gumid  

                      Stromy vykácet – když je povoleno 90km/hod, tak pojedu 90km/hod za každou cenu-imho, úvaha bezmozků…Vysočinu znám, mnohde je to opravdu tak na jedno auto a střídavé vyhýbání…a myslíš, že to bude fajn, když vymlátíš stromy? Co tak zasypat příkop, všechny značky, zábradlí mostků, el. sloupy a sloupy veřejného osvětlení přeinstalovat tak do vzdálenosti 10m od silnice a do toho pásu navézt „kačírek“..... to si ale pleteš realitu, tohle jsou komunikace, ne závodní okruh v Brně. A platí kouzelná formulka…„přiz­působit rychlost stavu a povaze…“… žádná nařízení, vyhlášky a zásahy nepostihnou realitu bezezbytku… tam by měl zafungovat mozek.

                      0 0
                  • Volf  

                    Ty stromy tam jsou z dob, kdy jezdili ještě povozy a auta 40 km rychlostí. Jen magor může dneska vysázet stromy k silnici. Hnusí se mně pokrytectví všech svatejch bojovníků za návrat do jeskyní. Uvedu zářný příklad jejich zvrácené morálky: Starý topol spadl i díky svěmu žalostnímu stavu na auto kde zabil dva kluky. Ty stromy tam dávnio nemusely být, kdyby ekoteroristi nevřeštěli jako paviáni, že je chce nějakj VRAH stromů ZABÍT. Moje teorie je taková, že prostě určitá skupina lidí potřebuje nějakého nepřítele za každou cenu.

                    0 0
                    • dalimil  

                      byl v těch místech, pokud vím tak ty stromy byl líný vlastník nebo správce pokácet, nikdo proti kácení nemocných starých stromů nebyl…

                      pokud za každý pokácený strom zasadí dál od silnice nový,nebo alespoň nějaký keř, jsem pro kácení silnici nebezpečně blízkých stromů…

                      0 0
                      • Howgh  

                        to je jako když mluvíš do dubu.. strom nebezpečně blízko cesty je zcestný pojem. nic takovýho neexistuje. Je pouze idiot v autě , kterej si myslí, že je nesmrtelný.

                        0 0
                    • drtyc  

                      Moje teorie je taková, že prostě určitá skupina lidí potřebuje nějakého nepřítele za každou cenu.

                       

                      A proto vznikla strana zelenych.

                      0 0
                      • Volf  

                        No hlavně je to skupina lidí, která bude týdny mlatit pantem, než by vzala do ruky hrábě něco třeba uklidila.  Na druhou stranu jsou to čato idealisté, kteří jsou jen zneužíváni ambiciozními  typy, kteří touží po moci a je jim jedno jak ji dosáhnou. Jsem přesvědčený, že v 50 letech by tito ekoteroristé pod správným vedením nadšeně budovali socializmus, v něktrých afrických zemích by uřezávali hlavy protivníkům a podobně. Bohužel to sami nevidí a nejsou s to rozpoznat, že jsou manipulováni. Kačka au au je naprosstý příklad jak to dopadá. Zničila život nejenom jednomu policajtovi, ale i komusi kdo do toho policajta kopnul jako prace ve slepé víře, že dělá něco pro kačenku. No ona dnes sedí v PS PČR a ten člověk bude možná na Ruzyni. Vždycky když vidím ty zelené bojůvky a na to jak jsou vybavení a vycvičení, tak si jen říkám proboha kdo to financuje.....

                        0 0
        • hawrda  

          Trochu rychle,opilej?Co je to za blbost?

          0 0
          • hawrda  

            Strom donutil řidiče jet rychle,případně se ožrat tak ho lumpa pokácíme ný?

            0 0
            • pegal  

              tak ted jsi rekl s prominutim peknou p**ovinu a neber si to osobne ..

              0 0
              • blue  

                ja myslim, ze tukan si ty a neber si to osobne ;-)

                0 0
              • hawrda  

                Já si to klidně osobně vezmu. každýmu rozumnýmu člověku je přeci jasný,že kácet zdravé stromy podél cest kvůli neukázněným jedincům řidičům je blbost.A chtěl bych znát názor úředníka který to přikáže.To musí bejt pěknej blbec:-(

                0 0
                • pegal  

                  ale to neni jen o neukaznenych ridicich!!

                  0 0
                  • cabbage  

                    a o čem tedy?

                    0 0
                    • pegal  

                      mimo jine .. jak jsem psal vyse, ty koreny asfalt nadzvedavaji a pak ta silnice je jak tankodrom ..

                      .. a pak se Ti taky muze stat, ze budes unavenej, klimbnes a ................ a nikdo mi nerikejte ze Vam se to nemuze stat a ze kdyz jste unaveni, tak vzdycky zastavite ..

                      0 0
                      • cabbage  

                        no poku´d lidi lezou do aut ve stavu kdy nejsou schopni řídit(klimbání) ..

                        v tom vidim hlavní problém- lidi považujou auto za samozdřejmost jako chůzi, ne jako zodpovědnost, pro opilýho pilota taky neexistuje sednou si za knipl.. a ospalýho taky ne…

                        0 0
                      • gumid  

                        A neměly by být v silnici třeba vodící drážky, jako v autodráze?  Když je někdo takový magor, že nepozná vlastní neschopnost řídit, neměl by mít řidičák…je hrozbou ne pro sebe, ale pro ostatní…a stromy s tím nemají vůbec nic společného. Je to o osobní zodpovědnosti a soudnosti!

                        0 0
                        • Milenius  

                          Vy jste magori, az jednou pojedes takovou aleji, ze zatacky nekdo vyjede v protismeru a tva jedina moznost je to poslat do pole, tak budes mluvit jinak. Mozna je ten druhej magor, ale mrtvej budes ty – kvuli tomu, ze tam jsou stromy a tys jeden trefil. A muzes jet jak chces a kecat jakykoliv kravoviny, ale to uz ti nepomuze. Myslete, nez neco vypustite z huby.

                          0 0
                          • Pebe  

                            tak to aby jsi nechodil přes přechod protože tě přejede, a vůbec postavíme všude nadchody/podchody. A nad každým chodníkem se udělá střecha, aby na někoho nespadl květináč-kus ledu ze střechy-taška ze střechy. atd.atd život je nebezpečnej, nic s tím nenaděláš

                            0 0
                            • Martin  

                              pod tou střechou nad chodníkem se ale musí udělat ještě jedna střecha – co kdyby z té střechy mělo něco spadnout na chodník?

                              0 0
                          • Krys  

                            Tak ešte raz. Keď ide v protismere auto: Brzdiť a chytiť pevne volant. Či sú všetci pripútaní si mal skontrolovať, keď si štartoval auto. V žiadnom prípade neopúšťať vozovku. Keď budeš mať šťastie opustí vozovku ten v protismere. Keď nie tak dôjde k čelnej zrážke, na ktorú je väčšina automobilov optimalizovaná.

                            0 0
                            • Barak  

                              Jasně, už tě chci vidět, jak se na tebe řítí auto, ty máš několik málo vteřin před možným střetem a s chladnou hlavou chytíš pevně volant a v žádném případě neopustíš vozovku a řekneš si, že na čelní střet je tvé auto optimalizované. :-) To jsou rady. :-)

                              0 0
                              • Krys  

                                Čo iné by si chcel urobiť? Vyletieť z cesty a zabiť všetkých v aute?

                                0 0
                                • Barak  

                                  Rozhodně nemůžu říct, že bych se např. nelekl a nestrhnul řízení třeba právě ke krajnici kde jsou ty stromy. A pokud bych víc času než třeba 2–3 vteřiny, tak bych se asi snažil udělat něco, co by zabránilo čelnímu střetu, třeba vzít to do pole a snažit se nenapálit strom.

                                  0 0
                                  • Krys  

                                    Za volantom sa proste nesmieš zľaknúť. Neviem akú s tým máš skúsenosť, ale pokiaľ viem tak kritické situácie sú tak rýchle, že sa ani nestihneš zľaknúť. Mne sa teda väčšinou kolená rozklepú asi tak minútu po tom.

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      No to je sice pravda, ale nemůžeš přece vědět jak se kdo zachová. Někdo zachová klid, jiný se lekne a strhne volant, někdo ho pustí a dá si ruce přes oči a pustí volant, co já vím. :-) Kdyby se všichni řidiči chovali dle předpisů a vše předvídali, nemáme žádné dopravní nehody. Tím vším chci říct, že situace, kdy člověk vyjede mimo silnici se prostě stávají a když je tam stroj tak je průšvih a nelze to vyřešit jednoduchými argumenty o přizpůsobení jízdě stavu vozovky atd. Osobně bych asi nebyl pro nějaké masivní kácení, ale tam kde jsou ty smrťáky časté, tak by mi to nevadilo. A rozhodně bych byl pro předpis, který by to u nově budovaných komunikací zakázal (pokud tedy již není v plastnosti, nevím).

                                      0 0
                                      • Krys  

                                        Ale ano, vyletieť z vozovky nie je až také ťažké. Potom je lepšie keď tam ten strom nie je.

                                        Len pripomeniem, že som vyjadril nesúhlas s argumentom „pôjde magor v protismere a ja umriem na strome“, nie s rúbaním stromov. Z cesty ťa môže vyhodiť šmyk, nezvládnutie vozidla a určite ešte mnoho ďalších vecí, ktoré vyplývajú z ne/šikovnosti vodiča. Auto v protismere nie je dôvod na opustenie vozovky.

                                         
                                        0 0
                                        • JSt  

                                          to teoretizujes nebo jsi to uz nekdy zazil?

                                          0 0
                                          • Krys  

                                            Teoretizujem, ako všetci v tomto vlákne.

                                            0 0
                                            • Milenius  

                                              V tomto pripade mas na vyber – celni stret, kdyz oba jedou treba 70 tak je to naraz jako ve 140 = jista smrt. Naraz do stromu v 70 = temer jista smrt. Prolitnuti do pole = prezijes, mirne odrene auto.

                                              A never tomu, ze s tim behem dvou vterin nic neudelas. Ja to mam za sebou – nedal mi prednost z vedlejsi (pry mne nevidel) a mel jsem cas akorat dupnout na brzdu a strhnout volnat. A muzu ti rict, ze v tu chvili premyslis hodne rychle – proti jelo auto, takze jsem to do protismeru nestrhnul a nemohl se mu vyhnout a napalil jsem to do nej. Bylo to v 50tce a predek byl na padrt a motor v haji. Kdyby proti nic nejelo, tak jsem mel moznost to strhnout, ale udelat jsem to nemohl. Jsem zvedevaj, jak budes premyslet, kdyby ses dostal do situace, kde budes volit mezi celnim stretem a strhnutim do stromu, jak by ses rozhodl.

                                              Ja osobne od te doby, kdyz prijizdi auto z vedlejsi, tak mam hodne velky bobky, jestli tam nevjede. A ohanet se tim, ze by tam nekdo nemel vjet atd. je smesny. Kazdy je omylny a kazdymu se to muze stat. Jsme lidi. I proto jsem se na toho ridice nijak nehneval, nastesti byl rozumnej a hned uznal vinu a byl z toho vyplesknutej asi stejne jako ja.

                                              Ono to jde prevest i na kolo – kdo z vas nikdy nespadnul z kola? A jestli spadnul, tak to neumite jezdit? Takovy clovek by na kolo nemel lezt?

                                               
                                              0 0
                                              • Krys  

                                                V podstate s tebou súhlasím.

                                                Na druhej strane by ma mrzelo, keby som to napáli do stromu kvôli autu v protismere a nedajbože by sa niečo hrozné stalo niekomu v aute (pravdepodobne by to bol niekto mne blízky, najčastejšie jazdím s rodinou, deťmi) a ten vinník čo by šiel v protismere by z toho vyšiel bez úhony. V podstate by som sa pre neho obetoval. To mi ako rozumné nepríde. Zastávam názor, že človek má za svoje chyby platiť.

                                                A ešte. Na tom modeli 70+70=140 sa mi niečo nezdá. Jak to je? Mne sa fakt teraz neche vizualizovať si fyzikálny model. Pre mieru rozbita auta to zrejme platí. Ale ak by sme prijali fakt, že kabína auta ostane viac menej celá, ža zvonka do nej nič neprenikne, tak jediné čo bude pôsobiť na ľudí vo vnútri auta, je záporné zrýchlenie spôsobené zastavením auta. A to auto zastavilo zo 70ky na nulu. Nie zo 140ky. Konkrétne. Sila, ktorou jebnem hlavou o volant je rovnaká či narazím v 70ke do stromu alebo protiidúceho auta. V oboch prípadoch spomalím zo 70 na nulu. Je to tak? Alebo som niekde urobil logickú chybu.

                                                0 0
                                                • pepek  

                                                  Jj a sedmdesátku odpružíš rukama, takže o nic nejde.

                                                  0 0
                                                • drtyc  

                                                  jasne a bourat v sedmdesati do protijedouciho autobusu je vlastne taky jen to zaporny zrychleni az na to, ze to auto pojede zpateckou.

                                                  0 0
                                                  • Krys  

                                                    Šlo mi o prípad, keď auto po náraze ostane stáť.

                                                    0 0
                                              • hribik A1  

                                                spadnul. vsetky pripady okrem jedneho bola vyslovene vlastna blbost. ten jeden bol na ziletke kvoli diere, ktoru som si nevsimol sustrediac sa na dianie pred sebou (tiez v podstate vlastna chyba). chcem videt, ako zasypu a opravia vsetky diery…

                                                0 0
                                        • Barak  

                                          Pochop, že ne každý si raději zkusí čelní náraz.

                                          0 0
                                        • gumid  

                                          S tím, že když už jdeš ven, tak lépe strom netrefit – pravda. Nicméně zásada nejpodstatnější – řídit pořád. Poslat ven kontrolovaně…ehm, ehm…kolik takových tu mezi námi je, kteří to opravdu udělají…na to je potřeba zažít opravdu dost krizovek a hlavně perfektně znát schopnosti auta a svoje řidičské umění. Troufám si tvrdit, že tohle mají úplně (skoro) zmáknuté tak maximálně jezdci rally od určité úrovně, instruktoři bezpečné jízdy apod. Běžný řidič nikoliv.

                                          0 0
                                          • drtyc  

                                            schopnosti auta se meni v case… staci vymenit trosku vic zajety tlumice za novy a razem je ze sporatku, ktery drzi jak pribity, protoze tlumi hur nez by mohl, tak je z toho razem nedotacivy pixle :)

                                            0 0
                            • nobody  

                              to nezní jako rozumná rada

                              0 0
                              • JSt  

                                to je vylozene hloupa rada. kdybych se ji drzel, tak jsem zazil nekolik celnich stretu :-)).

                                0 0
                                • Krys  

                                  Vyletel si z cesty kvôli protiidúcemu autu?

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    to nastesti ne, dalo se uhnout ke krajnici…

                                    btw. jak by ses zachoval v roli modre trikolky? :-))

                                    0 0
                                    • Krys  

                                      Ja som vedel, že s tým vôbec nemám začínať, pretože „väčšia“ polovica si vďaka generalizácii moje tvrdenie vysvetlí tak, že treba narážať do protiidúcich aut.

                                      Ak sa dá uhnúť ku krajnici, tak k tej krajnici treba uhnúť. Šlo mi o to, že ak pôjdem po úzkej ceste, lemovanej husto vysadenými stromami (nie je kam uhnúť) a v protismere bude predbiehať *******, tak určite to nepošlem na tie stromy ale rovno na toho kreténa. Keď neuhne samozrejme. A samozrejme budem brzdiť.

                                      Ešte raz prosím, nezovšeobecňovať moje tvrdenie.

                                      0 0
                                      • nobody  

                                        viděls někdy crash testy? Třeby tady jde pěkně vidět, co udělá čelní náraz.

                                        0 0
                                        • Krys  

                                          No veď práve. To je situácia, keď sa pokúšaš vyhnúť a štrajchneš to bokom.

                                          V prípade, že by si strhol volant, dostal šmyk, otočil auto a schytal to zboku, je to ešte väčší masaker.

                                          0 0
                                    • Krys  

                                      A v roli modrej trojkolky by som sa zachoval podobne ako sa zachovala v tom videjku. :) To platí aj na ceste. Ak by šiel v protismere kamión, tak to radšej pošlem na tie stromy. Silnejší pes sa má proste lepšie.

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Čoveče a ty máš řidičák? Do jaké rychlosti je to tvoje auto „optimalizované na čelní střet“ ? (Do 40 km/hod?)

                                        0 0
                                        • Krys  

                                          Napísal som niečo zle? Mám to radšej napáliť pod kamión?

                                          0 0
                                          • pepek  

                                            Napsals že máš auto „optimalizované na čelní střet“

                                            0 0
                                            • Krys  

                                              Aha, to som nemohol vedieť, keď si to zaradil pod príspevok o kamióne.

                                              Možno sa mýlim, ale ochrana pred následkami čelnej zrážky býva u aut vyššia ako napr. ochrana pred následkami bočnej zrážky.

                                              Fakt ma mrzí, že som sa do tej debaty vôbec púšťal. Ale pozitívne je, že na urážky zatiaľ nedošlo.

                                              0 0
                                              • gumid  

                                                V tomhle máš pravdu – moderní vozy jsou takto konstruovány. Minimálně lze říci, že míra bezpečnosti pro posádku je ( při shodné rychlosti ) vyšší u střetu čelně než bočně.  Ad selský rozum – deformační zóna vpředu je přece jen větší než šířka dveří…

                                                0 0
                                • drtyc  

                                  nejenom to… zpomalit urcite, ale nezastavit obcas. kdyz predjedes autobus v zastavce a vis, ze je kousek za tebou…

                                  Dolu z tesaku do bystrice… za zatackou starsi pan predjizdi a dopredjizdel az na plne na zacatku zatacky metr od me. z 50ti ze jsem tam jel ten den uz po nekolikate se stavebninama a byl tam cily pohyb pesich po krajinici a cyklisti jsou tam porad… jsem to ubrzdil z 50 na 30 v okamziku, ale zastavovat se mi fakt nechtelo v zatacce, protoze ten autobus – kdo to zna, tak vi, ze uklidit se tam neni kam. vlevo sraz a zabradli, vpravo dira ve ktere zustanes viset pak svah. v zadech jsem mel zarazenej starej komp co se nevesel do kufru… ale je to dobra motivace mit takovou desitku tun v zadech…

                                  0 0
                            • jIrI___  

                              Nový Čak Noris? :)

                              0 0
                          • Howgh  

                            problém není ve stromech ale v magorovi. Toho odstranit – zakázat mu jezdil – a ne ničit stromy

                            0 0
                • ares  

                  No, já myslím, že klidně přikáže, protože rekonstrukce vozovky se musí dělat dle norem a v ní místo pro stromy na krajnici není! Zato řízení auta, místo ježdění v autě, dělá divy :-)

                  0 0
        • Brzdič  

          Ano, tvůj názor je špatný! Skončím, kde jsi skončil i ty. Nepoučil by se. Znám jednoho, co byl v příkopě, ale i ve stromě třikrát…

          0 0
        • Jogador  

          Mě by zajímalo, kolik lidí s čerstvým řidičákem jezdí jako šílenec, leda ten co je opravbdu lepší aby sebral strom než lidi na ostrůvku tramvaje… A lidi se nepolepší.

          0 0
          • pegal  

            zrovna ted v sobotu .. holka cerstvej ridicak nezvladla rizeni v zatacce a narazila do stromu .. ted nevim jestli tam byli 2 nebo 3 tezce zraneni a nevim jestli uz nekdo............

            a v ty zatacce je na prvnim strome jeden krizek na druhym taky a na tretim mozna pribudou dalsi ......... nemyslite, ze je to trochu zbytecny? .. kvuli nejakymu papalasovi, kterej si postavil hlavu..........

            0 0
            • hawrda  

              Zajímavé je že v těchto případech často havarují místní,kteří to tam dobře znají…

              0 0
              • Splinter  

                Není to tím, že „tadyma sem jel 100× a znám to tady“ a ono se něco změní…

                0 0
                • ares  

                  Já myslím, že holka, co má tři neděle řidičák, nemůže poznat, jak se auto zachová v mezní situaci. A zdaleka se to netýká jen holek… V autě jich bylo 6 a kdo ví, co se tam stalo. Strom je v tom zcela nevinně. Třeba by sám chtěl růst úplně někde jinde…

                  0 0
                  • Jogador  

                    Ano, tady se rozjela zajímavá debata. Já myslim, že takovej strom ¨je docela zvědavej, a proto se mu právě v áleji líbí. Většinou má krásný výhled. To stromy v lese nikam nevidí, leda ty na okraji, ale tam jim zas nejezdí moc aut, tak se nedoví moc drbů co ve vesnici. Další případ je strom na náměstí, maj tam smog ale zase těch lidí:)

                    0 0
                    • ares  

                      Supr! Já si jen představil, jak si užívám sluncem zalitý nádherný výhled v aleji na blízké vrcholky hor a prásk, zase nějakej uspěchanej… Jinak souhlas. :-)))

                      0 0
                      • Jogador  

                        Dobře, podíváme se na to ještě i z jiné stránky, stromy v lese netrpí povětrností, ve stromě je teplejš, zaty ty aleje brání silnici proti nárazovému větru, hradba proti sněhu, takže vlastně mrzne nejvíc. Asi chci být bonsai:)

                        0 0
                        • ares  

                          Udržován na pokraji smrti? Ta hranice je tenká… :-)

                          0 0
                        • drtyc  

                          kdyz jsi vzpomenul povetrnost… stromy us silnice a padajici vetve… Viko kufru, blatnik, sloupek, prave predni dvere, celni sklo, lakovani. A to bylo parkovani na cervenou na krizovatce a proste pristala vetev jenom 6 metru dlouha a ne cely strom. Akorat trosicku foukalo ani na to nebylo varovani ve zpravach.

                          Takze stromy k silnici nepatri a jak nekdo zminil, tak normy to jasne rikaji a jestli to odmita banda neprizpusobivych pochopit, tak je to jejich vec.

                          0 0
                  • cabbage  

                    ale nedostat se do mezní situace(pokuď mě do ní nedostane někdo jinej) neni zas tak těžký…

                    0 0
                    • ares  

                      jistě, ale to chce taky trochu zkušenosti. V nových autech se bohužel získávají mnohdy velmi tragickým způsobem, protože elektronika a výborné podvozky jedou za řidiče… No a pak je zle!

                      0 0
                      • cabbage  

                        spíš soudnost. „má to ABS, ESP, nezávislý vole to můžu vohulit v zatáčkách 2× rychlejc pičo než Venca ve fáwu“ – takovejm už pomůže jen svěrací kazajka…

                        0 0
                        • ares  

                          Ta taky, jenže soudnost neřídí, řídí řidič a tyhle vymoženosti ho řídit moc nenaučí. Navíc mu to většinou jet rychleji umožní, protože to lépe využívá fyzikálních hranic adheze pneu k povrchu. Potom přijde to veliký divení…

                          0 0
                          • Jogador  

                            Jo, mám asi tisíc kilometrů naježděno ve VAZ 2100 a myslim že to mi dalo víc jak všechny ostatí kilometry v modernějších vozech:)

                            0 0
                          • cabbage  

                            hm, jezdit nadoraz nikoho nikdo nenutí. sem se po přesednutí z felicie do pasatu taky nezabil…

                            0 0
                            • ares  

                              To je jasný a souhlas. Poznal jsi rozdíl mezi Feldou a Passatem na stejném úseku při podobné rychlosti a … podmínkách?

                              0 0
                              • cabbage  

                                nejel sem ten samý okruh, jel sem v místě které sem neznal(ikdyž tachometricky rychleji než bych jel s feldou) a především v zemi kdy není bodový systém;) jo trochu to svádí k rychlejší jízdě – předevšim po dálnici kdy ty stromy tak nerostou…

                                0 0
                                • ares  

                                  Ano, přesně jsi to popsal, jel jsem tachometricky rychleji než s… Lepší auto prostě lépe sedí a vyšší rychlost se neprojevuje tak dramaticky jako ve shnilé 120-ce. Ten rozdíl je právě v tom, v jaké rychlosti začne auto opouštět vozovku. :-( Od zítřka si začnu zvykat na nové autíčko :-))) Takže stromy – vesele se těšte na jaro, budu ho vítat s Váma :-) Tedy, objímat se nebudem…

                                  0 0
            • Jogador  
              1. nikdy nesednu do auta k někumo, kdo si o sobě myslí, že může machrovat před kamarády a že je mistrem really.
              2. proč nezvládla řízení, protože se jí líbila kůra stromu a chtěla se na ní podívat sblízka? Když kdybychom kvůli lidské blbosti měli rušit vše, co nám může ublížit, tak nám na světě nic nezbyde…
              0 0
            • cabbage  

              a oc tam dát upozornení „serpentýny“ – vim že značení je všude spousta až ho musí člověk igonorovat, ale kácet kvůli blbům fakt neni potřeba..

              0 0
              • Radek Broz  

                Chápu, že v Pze stromy nejsou, takže na to koukáte jinak;-) Tady třeba kluka vynesla zatáčka a o strom se zabil. Znal to tam, jen to jednou neodhadl. Kdyby tam strom nestál, zajel by do pole.

                0 0
                • hawrda  

                  V Praze jsou zase všelijaký sloupy,domy,se­mafory,zábradlí a já nevím co ještě.Co s tímhle?

                  0 0
                  • hawrda  

                    A stromy vlastně taky

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Jenže tam se jede podstatně pomalu, šourání po městě s tím srovnávat nemůžeš.

                    0 0
                    • pelt  

                      Kazdy ma pravo se zcela svobodne a soudne rozhodnout, jak rychle pojede a jestli chce nebo nechce riskovat stret se stromem. Nechapu, jak tohle muze liberal tveho razeni zpochybnovat a pozadovat zasah ochranne ruky statu.

                      0 0
                    • gumid  

                      Tak to snad není absolutní… v noci se určitě těmi místy nešouráš kvůli zácpě. Aaková řacha do sloupu veřejného osvětlení v 80km/hod.....je možná horší, než do stromu.

                       
                      0 0
                • cabbage  

                  evoluce;-) přežije jen ten kdo řízení zvládá.

                  ostatně když ot tma znal tak to byl fakt *****. idkyž namrzne a pak je to složitější.

                  0 0
                  • pepek  

                    A to ty to určitě zvládáš, že? (už máš řidičák dva roky)

                    0 0
                    • cabbage  

                      zatim jo, jezdim v klidu, spíš se vybourám až někoho přehlídnu, než že to pošlu stovkou někam kde je lepší jet 50… nemluvě o tom, že je to ohleduplnější např k cyklistům(lepší blbec ve stromě než cyklista na kapotě)..

                      0 0
                      • pegal  

                        lepsi blbec v poli nez cyklista na kapote ..

                        0 0
                        • cabbage  

                          lepší blbec v hrobě než na úřadě… opravdu některých netřeba litovat.

                          0 0
                        • hribik A1  

                          blbec je ale predsa len lepsi v tom strome, potom aspon svojou blbostou neotravuje a neohrozuje slusnych ludi. v pripadoch blbca ktory isiel nachlastany z diskoteky 150 a skoncil v strome lutujem viac ten strom nez jeho

                          0 0
                        • Max  

                          Copak jsou kolem silnic jen pole? Nebo vykácíme stromy, zasypeme rokle, vysušíme řeky, zbouráme domy? A co dál?

                          0 0
                • kankrlicek  

                  Kdyby nejel na hranici svých možností, tak by se nezabil.

                  0 0
              • Jogador  

                Neblbni, značení ne, jen tak si vyjedeš mimo asfalt, narazíš do ní, a kdo ví co se stane.:)

                0 0
          • Radek Broz  

            Kolik? Divil by ses;-)

            0 0
          • hribik A1  

            prave takych co maju cerstvy vodicak a jazdia ako salenci je vcelku dost. osobne poznam takych co maju 18–19, isli cez den autom po uzkej mestskej ulici 130 a este im to prislo malo

            0 0
        • vrazdit  

          taky si myslim, ze kdyz umrou lidi, je to mensi skoda nez kdyz se pokaci strom… proc radsi nezrusit tu cestu, kdyz je spatna?… ****** na kaceni stromu a na lidi co to pozadujou, napriklad z duvodu ze " z toho pada listi" !

          0 0
          • pegal  

            hmmm .. zrejme si nemel zadne umrti v rodine vlivem dopravni nehody, vid? .. jinak by jsi takovej blud nemohl napsat!! a v zadnem pripade Ti to nepreju!!

            jinak jsem pro zrusit cestu a udelal ji jinde a ty stromy tam nechat stat ..

            0 0
            • cabbage  

              typické je obviňování kde čeho z úst pozůstalích.. všechno je špatně, ale ten náš za to nemoh…

              0 0
              • pegal  

                je to typicke .. a nebyl by jsi jiny a potom uz na tom nesejde jakou miru viny na tom mel :-(

                0 0
                • cabbage  

                  ano byl, a proto vím že to neni objektivní a nemělo by se k tomu přihlížet…

                  0 0
    • ares  

      Před sto lety, kdy je sázeli, se tam jezdilo s povozem, kterej táhli volové a dneska tam, sice po asfaltu a ne blátě, jezdíte v Mercedesu. To je historický dopravní problém půlky republiky. Strašná chyba je, že se stromy vymydlí a žádné nové se nevysadí, samozřejmě tak, aby to mělo smysl a dlouhodobou perspektivu. To úzce souvisí s pozemky a ochotou vlastníků něco konstruktivně řešit. No a jsme u peněz a tady to končí… :-( Jinak máš samozřejmě naprostou pravdu. Stromy fungují jako magnety…

      0 0
    • hawrda  

      K tomu jen to,že když nebudou lidi jezdit jak hovada tak se nemusej stromů bát.Strom za to nemůže a nelze pořád ustupovat automobilové dopravě.Ty aleje mají měco do sebe a jízda takovou alejí je rozhodně příjemější než holou plání.

      0 0
      • pegal  

        ale to neni o hovadech!! .. v jednom miste muze byt treba ledova plotna a ses ve strome a to se muze stat kazdemu ..

        0 0
        • Brzdič  

          Pokud přizpůsobí rychlost stavu a povaze vozovky tak se mu to nestane.

          0 0
          • pegal  

            to si jenom myslis :-(

            0 0
            • Jogador  

              Je pravda, že věta " přizpůsobit rychlost stavu vozovky" je poněkud kouzelná, ale pokud řídíš tak jak máš, vidíš že je námraza, že nemáš zimní pneu tak nepojedu jak šílenec…

              0 0
            • Brzdič  

              Nemyslím, já to vím :-)

              0 0
              • pepek  

                No tak buď autem nejezdíš, nebo doufej, že Tobě se nic stát nemůže. Já bych si na něco takového nedovolil ani pomyslit.

                0 0
            • Jogador  

              Dobře, překecal jsi mě, jedu po ledovce, vim že mrzne, vim že na mostech, v lesích, na poli se může dělat ledovka, tak pojedu pomalu. Dobrá, rychlost sem trošku neodhad, dostanu smyk a vrazim do stromu. Abych se zabil, musel bych mít rychlost nad 50 kilometrů, což bych v době námrazy nejel, takže se na 80 procent nezabiju. Když někdo v době námrazy jede rychle, tak je to jeho blbost…

              0 0
              • pegal  

                vis jak dopadne auto kdyz bokem narazis v 50km/h bokem do stromu? doporucuju se kouknout na nejake crashtesty, kdyz te to nezabije, minimalne budes hodne potlucenej a kdyby tam ten strom nebyl, urcite dopadnes lepe.....

                0 0
                • hawrda  

                  Tak už dej pokoj.Já mám rači stromy než auta:-)

                  0 0
                  • pegal  

                    divil by ses, ale ja taky, akorat je nemam rad u silnic

                    0 0
                    • hawrda  

                      Tak zrušíme silnice.Taky varianta.Lobovat za stromy u silnic…nadsázka

                      0 0
                • Jogador  

                  a vemeš si poučení stoho, že sjedeš na pole, zas vyjedeš a jedeš dál, nebo když se potlučeš. Krom toho, ani 50 po ledovce nejezdim…

                  0 0
                  • pegal  

                    ja jezdim opatrne a kdyby se mi neco stalo, tak bych ztoho urcite nejake dusledky vyvodil proc se to stalo a pro priste bych si urcite dal pozor!!

                    0 0
                • gumid  

                  Kdyby…kdyby byly v hrnku ryby, nemusely by být rybníky. Je to relativní. K úhoně můžeš přijít kdykoliv a kdekoliv a na silnici obzvlášť! Jedeš v MHD, řidič budet zabrzdit trochu víc, než je běžné, ty zrovna moc bedáváš pozor…a úraz je na světě! kácení samozřejmě někde ano, ale mělo by být řízeno ROZUMEM a ne jen populistickými hesly a určitě formou „pogromů“ na vzrostlé stromoví kolem cest.

                  Napadá mne kacířská myšlenka: když NE stromům u cest, proč to neotočit a nehlásat – NE silnicím mezi stromy ( takže uzavřeme všechny silnice, vedoucí lesy…jsou tak nebezpečné!).

                  0 0
              • pepek  

                A kolik jsi toho už najel, smím-li se ptát?

                0 0
    • jonti  

      Na druhu stranu, ked ides po poli, vdaka tym stromom pekne vidis, kde dalej ide cesta, nefuka ti z boku na cestu vsetok bordel, a je to krajsie. A ked si debil a ides sa zabit o strom, je to tvoj problem. To ze tam zasadili stromy prilis blizko, alebo take co ked vyrastu su uz prilis velke a nicia korenmi cestu, je urcite problem, ale je nezmysel to zovseobecnovat a vyrubat vsetky stromy.

      0 0
    • mosquito  

      nekde se kacet asi musi (rozhodne ale ne cely aleje), a hned by meli sazet novy, kdyz musel starej ven

      0 0
      • pegal  

        samozrejme, ze sazet nove!! ale ne u silnice

        0 0
        • wendak  

          to sis naběhl s tim tématem :)), já si myslím, že není možný všechny stromy vykácet, ale taky není možný tam všechny nechat, ty stromy byly vysázeny z nějakého pozitivního důvodu a pokud z objektivního hlediska jejich plus přeroste v mínus, tak holt musí pryč … a těm kteří obětují lidi stromům : dokážete si představit, že pojedete slušně plně přizpůsobeni stavu a povaze vozovky, bez alkoholu v krvi krásnou alejí a v protisměru začne zničehonic nějakej debil předjíždět, co uděláte, narvete to do něj a chcípnete oba nebo to narvete do stromu a poděkujete mu, že je tak ztepilý a silný a že to máte rychle za sebou, doufám, že vaše poslední myšlenka bude patřit usměvavému panu Bursíkovi … vždyť je to hovadina, někde ty stromy prostě překáží ;)

          0 0
          • pegal  

            dekuji Ti za tuto odpoved!!

            jo docela jsem si nabehl a hodne zklamal pristupem nekterych zde prispivajicich k tomuto problemu .. :-(

            0 0
            • Lenka.05  

              Tak dobrý, že uděluješ pochvaly každýmu, kdo s tebou souhlasí, a každého, kdo s tebou nesouhlasí, tak nezapomeneš upozornit, že je jeho názor špatný. Trochu černo-bílé, ne? Ona i otázka kácet/nekácet je nešťastná, protože jednoznačné ano/ne přece neexistuje. Je to takový hon na čarodějnice-najednou si všichni vzpoměli, že se vykácí všechny stromy a hurááá, nevidí se nalevo, napravo, hlavně když se kácí. Jsem proti nesmyslnému kácení za každou cenu, nicméně chápu, že jsou místa, kde stromy ohrožují bezpečnost-ať už svým stavem (nemocné stromy) nebo tím, že jsou tak blízko silnice, že jejich kořeny narušují vozovku. Sama moc dobře znám pár takových míst blízko Pelhřimova a Počátek, kde už se skoro nedá jezdit ani prostředkem silnice-ale to už je extrém. Ovšem kácet stromy jen proto, že stojí kousek u silnice a co kdyby náhodou někdo vyjel (protože jel jak dobytek) ze silnice a narazil do stromu? To je fakt nesmysl. Jinak-oč jde Bursíkovi nevím. Je zásadně proti kácení stromů, ale všichni máme začít topit dřívím, protože topit uhlím je ošklivé a neekologické:-) Tak to jsem zvědavá, jak to budeme dělat-když při tom topení dřívím nesmíme kácet stromy.

              0 0
              • pegal  

                i Tobe dekuju :-)

                ja dekuju vsem kdo prihodi smysluplny nazor ..

                me ted pripada, ze jsem asi nebyl pochopen, ja samozrejme nechci kacet uplne vsechny stromy okolo silnice v pruhu 5m napravo a 5m nalevo, ale ty ktere zasahuji do vozovky, narusuji jeji konstrukci a celkove ohrozuji bezpecnou jizdu, aby jsme si rozumeli ..

                a tu posledni vetu jsi napsala moc hezky ..

                0 0
          • Jogador  

            Ale to ti nikdo nebere, já neřikám žádný stromy, ale oni jedou systematicky, hele strom u silnice, pryč sním, kácí i cenné stromy, které nikde nepřekáží, jen proto že tu jednou pojede někdo rychle.

            0 0
          • mm  

            a co svodidla? taky prekazi?

            0 0
            • wendak  

              popřemýšlej o jejich významu ;)

              0 0
              • mm  

                pouziju-li tvoji argumentaci v prispevku o uroven vys, jenom mi zavazi v bezpecne ceste na pole v uhybnem manevru kvuli predjizdejicimu blbci naproti ;-)

                0 0
                • Jogador  

                  :)

                  0 0
                • wendak  

                  viděl jsi někdy svodidla na úzký místní komunikaci ? svodidla se většinou dávají tam, kde je vyšší bezpečnostní riziko při náhlém opuštění vozovky (mosty, náspy, na kraji srázů atd.), když si o ně štrejchneš, tak tě vrátí zpět, když je vemeš v plný rychlosti tak povolí, ale zpomalí tě … strom ten nepovolí. tady jde pouze o minimalizaci ri­zika

                  0 0
                  • Jogador  

                    A proč se nedávaj na úzké místní komunikace?

                    0 0
                    • cabbage  

                      se to nevyplatí?

                      0 0
                      • Jogador  

                        A proč se to nevyplatí? Protože od tamtud nikdo nevyjede? Vyjede, všichni to ví, proto kácí ty stromy, tak proč se nedaj všude svodidla, protože je to moc drahý a ty lidský životy za to nestojí?

                        0 0
                        • kudlanka32  

                          ale do svodidla se da dost blbe celne narazit zato do stromu to je hned........a jeste nasleduje let…bezpecnost chapu ale proc maj dostavat auta prednost pred vsim zivim tomu nerozumim.....

                          0 0
                    • wendak  

                      až budeš jezdit dýl možná na to přijdeš, místní komunikace mezi vesnicema nejsou většinou vedený po náspech a velkých mostních konstrukcích, ale spíše mezi poli, kde i historicky byly aleje vysazovaný (to jsi možná nepostřehl) a určitě tam kde je nějaké riziko pádu ze srázu se dávají, ale na tuto argumentaci za každou cenu i debilně oponovat nemám chuť, tak sorry

                      0 0
                  • mm  

                    jo, videl. jinak slo spis o nadsazku. ale o tom, ze strom VEDLE cesty muze zavazet me nikdo nepresvedci…dokud jeho korenovy system nezacne nicit podklad silnice

                    0 0
              • Jogador  

                Já sem vždycky myslel, že tam sou proto, abych věděl, kam mám jít na záchod:)

                0 0
            • cabbage  

              značky, těch zabuitejch o lampy pouličního osvětlení, mostní pilíře, a nebo lidi na ostrůvkách…

              0 0
          • Krys  

            V tom pripade, ktory opisujes, by som ja osobne zacal brzdit a opytal by som sa ostatnych v aute, ci su priputani. Strhnut auto mimo cestu nie je v tomto pripade najvhodnejsie riesenie. Zo vsetkych variant je celna zrazka s protiiducim autom najmenej nebezpecna. Okrem toho, ked vyletis mimo cestu, si oficialne povazovany za vinnika ty. Ak do teba napali v protismere auto, je vinnikom ten druhy.

            0 0
        • Jogador  

          Jasně, uděláme álej kolem koupaliště, ne ještě líp, kolem dětského hřiště. Ne, já vim jak si to myslel. Ty stromy maj občas větší hodnotu než ta vozovka, bych tu silnici teda zrušil, proč ustupujou stromy. Krom toho, ty nové aleje se nezřizují…

          0 0
          • pegal  

            nove aleje se nezrizuji, protoze se nekaci!!

            0 0
            • Jogador  

              Tak pokud se nekácí, tak co tu řešíme? Ale oni se už bohužel celou zimu kácí:(

              0 0
    • Pablo  

      Já požaduji zazdění všech oken od druhého patra výše (znám případy, že někdo vypadl a kdyby tam to okno nebylo, určitě by žil), vysušení řek aby do nich nemohlo spadnout nějaký dítě atd.. Republika by měla vypadat jako pojezdová dráha v Ruzyni, jedině tak budeme v bezpečí. Ale méně ironie: kácet jenom jednotlivý stromy, který opravdu zasahují do silnice, vzít šmahem všechno je hovadina. Ty stromy mimo jiný přispívaj ke vnímání rychlosti, až tam nebudou, lidi poletěj 130 místo 90 a rozšlehnou se o něco jinýho. Jen mě zajímá, až se ty stromy vykácej, jakýho dalšího obětního beránka si vymyslíme, kdo že to může za to že jezdíme jak hovada, v zimě na letákách, ožralý atd.

      0 0
      • kankrlicek  

        Ve Švýcarsku prý postupují tak, že stávající silnice (podobného typu, jako jsou ty u nás v álejích) zužují. Dle jejich názoru to výrazně zklidňuje dopravu a snižuje nehodovost. :)

        0 0
      • pegal  

        to uz je zase jinej problem, kdyz nekdo jezdi na letnakach v zime a jezdi ozralej, tady se bavime o stromech co zasahuji do silnice a ohrozuji bezpecnost na pozemnich komunikacich ..

        0 0
        • cabbage  

          tedy fotku stomu zasahujícícho kmenem do vozovky sem ještě neviděl…

          0 0
    • Jirik123  

      ja bych jeste vykacel lesy, vite kolik bajkeru a lyzaru se o ne zabije?

      0 0
    • civetta  

      V ankete mi chybi „Pegal je debil“… Tak stupidni nazor jsem tady uz dlouho neslysel – mozna nikdy. Kam se se*ou komunisti a jejich prisluhovaci 8-))) Ale ted to ctu jeste jednou – pokud se ohanis zpravama na Nove, tak to vysvetluje mnohe. Podotykam ze najezdim (autem) pres 20 tis. km/r. (stabilne uz asi deset let), v pracovni dny denne po Praze pres centrum. Jo a o Bursikovi si muzu myslet co chci, ale aspon nedela pravopisny chibi. Ciao!

      0 0
      • pegal  

        ja se zpravama na Nove neohanim, ja jenom rikam kde to bylo!! precti si to jeste radsi jednou, asi budes trochu zabrzdenej ..

        a kdyz jezdis jenom po Praze tak se nedivim ..

        a srovnat me s komunistama me hodne urazilo ikdyz tam je smajlik!!!

        0 0
    • kudlanka32  

      me je tech stromu lito…neb kdyz jedu po takovy silnici na biku nebo pesky tak poskytuji stin......ze clovek je mrtvej a strom ma jen odchliplou kuru neni vina stromu......blby je ze tyhle silnice nejdou rozsirit a pak kdyz tam jede debil devadesat si prijdu znacne ohrozeny na zivote.....ale muze za to strom?

      0 0
      • pegal  

        me z tech odpovedi pripada, ze pro Vas je prednejsi nejaky strom nez lidsky zivot!!

        0 0
        • kudlanka32  

          si vem jak se po takovyhle silnicich jezdilo driv a jak ted......ze mam tak silny auto ze se nevejdu do zatacky znamena ze vykacim treba 3km alej mezi silnicema co rostla 60let abych mohl jezdit bezpecneji…proc ne…nakonec proc nevybetonovat cely svet tam se nam nic nemuze stat, muzem si maximalne odrit koleno:)

          0 0
          • pegal  

            vykacim treba 3km alej mezi silnicema co rostla 60let abych mohl jezdit bezpecneji jestli ku*vy silnici a ohrozuje bezpecnost tak samozrejme ano!!

            a to neni jen o silnich autech, ale treba stara skodovka, muze se na ni cokoli rozbit a uz to je ..

            a docela me vytaci ty blby kecy jako ze vyasfaltujeme nebo vybetonujeme cely svet, zazdime okna, vysusime reky ......... to je typicka Bursikovina

            prislovi: „zabij bobra, zachranis strom“

            0 0
            • kudlanka32  

              strom je nahodou uzitecnej, zvlhcuje vzduch, zpevnuje pudu, slouzi jako vetrolam, filtruje vzduch od prachu a skodlivin, pohlcuje hluk.....a funguje esteticky a lescemus poskytuje zivotni prostor.......zas tak bych je nezatracoval.­.....pusty pole bez aleji – si vem kdyz tam zacne foukat co tam lita za bordel......

              0 0
              • pegal  

                samozrejme!! .. uz to tu pisu potreti, ja je nechci bez nahrady vykacet!! ale vysazet za ne nove kousek dal ..

                .. a toto uz tu taky pisu asi popate – asi jsem nebyl pochopen :-( a to me mrzi

                0 0
                • kudlanka32  

                  no jo ale cerstve vysazenej je k nicemu (samo ze nikoli) proto by se melo dukladne zvazit esli ty velky stromy porazit nebo ne…nevim co se u vas deje urcite se to musi posuzovat pripad od pripadu......esli narazili 2 kokoti na tom samym miste do stromu tak to neni duvod kdyz jich bude 10tak mozna jo.....obcas staci spravne namalovat pruhy a doporucit rychlost v zatacce kam neni videt.....

                  0 0
            • Pablo  

              stara skodovka, muze se na ni cokoli rozbit a uz to je .. Mě se zdá, že nejseš schopnej/ochotnej přijmout osobní zodpovědnost lidí za svý jednání a hledáš viníky všude možně, jen né v sobě (já nic, to strom, to starý auto, to ..). Ona se ta shnilá Škodovka nemusí posr.t před stromem, ale třeba před ostrůvkem plnym dětí. Když předtim za to mohl strom, tak teď za to budou moct ty děti? ..copak je malo krizku a pomnicku u silnic, kde hlavni roli hral strom??.. Hlavní roli hráli lidi, ten strom nikomu do cesty neskákal. .. copak ten co jede trochu rychle, jede opilej.. To je přesně o čem mluvím, žádná osobní zodpovědnost a vy ostatní se mi postarejte o to, aby se mi nic nestalo až poletim jak hovado. Samozřejmě nikdo tu nebrání stromy co hrozej spadnutím, nadzvedávaj vozovku, lezou větvema do kamionů atd atd, ale káceči to berou šmahem, preventivně, celý aleje bez rozdílu.

              0 0
              • pegal  

                souhlasim!! .. ale proc neudelat bezpecnejsi silnice kdyz existuje nahradni reseni? ..

                0 0
                • cabbage  

                  myslim že stromy byzpečnost silnice neovlivňují, spíše některé značky cedule, reklamy, blbě postavené nebo krátké nájezdy, nesmyslné značení hlavních silnic atd…

                  za mnohem větší prasárnu považuju zahrady obestavěné zdí než stromy navazující na krajnici.

                  0 0
        • wroum  

          vzdyt ten strom na nikoho neutoci a nikoho primo neohrozuje, on jenom roste a pokud clovek prijde o zivot, tak jedine svou vlastni chybou a nevnutis mi ze kdyz clovek diky nevhodne zvolenymu zpusobu jizdi trefi strom, tek ze za to nemuze sam… jinak dovedes si predstavit kolik stromu bys musel v lese vykacet abys tam moh jezdit bezpecne na kole? kolikrat treba ve 40 km/h mines strom o par cm a kdybys ho trefil…

          BTW: a proc by clovek mel byt vic nez strom? strom roste a zije dele nez clovek a jeho prinos je IMHO taky vetsi a sam o sobe nikomu nic udelat nemuze…clovek je parazit planety a nic dobryho ji taky neudela, proc ho nadrazovat?

          0 0
    • wroum  

      pokud nekdo trefi autem strom, tak ten strom za to vazne nemuze, muze za to ten, kdo drzel volant a neprizpusobil rychlost jizdy stavu a povaze vozovky… a i kdyz si o Bursikovi myslim svoje, tak sou veci kde ma pravdu a tohle je jedna z nich. jinak zastavam nazor ze v podobnych pripadech se ma clovek prizpusobit prirode a nikoliv naopak.

      0 0
    • Beeda  

      Tak s takhle hloupy nazor jsem tu dlouho necetl. Uz tu Novu nesleduj, kdyz nejsi schopen udelat si objektivni pohled na vec. Hlavni roli hraje clovek, ne strom. Ano, jde zasadit 5metru, ale nez bude velikosti jako stavajici tak ty budes pod drnem. Hlavne, ze mas v profilu fotku jak jedes v lese… B

      0 0
      • pegal  

        ja Novu nesleduju!! jenom jsem rikal ze to tam taky bylo a mimochodem bylo to i na CT .. a pohled na vec mam objektivni

        a ten strom take jednou uschne uhnije apod. a stejne se bude muset vysazet novy a ja taky myslim na pristi generace

        ja mam rad lesy stromy a prirody a radsi nez silnice a auta, ja jen proste chci aby na silnicich bylo bezpecneji!!

        je to tak tezke pochopit! asi sis to necetl cele......

        to jsem teda moc nepochopil tu poznamku, ze mam v profilu fotku v lese :-(

        Beedo prosim, vzdyt ty jsi urcite rozumnej clovek

        0 0
    • Vymi  

      Nevim jestli byt pro a nebo proti… stromy hraji velkou roli u cest… kdyby se kazdej rok radne strihaly proste osetrovaly nemusely by padat haluze na cesty… strom by radne rostl a nedelal zlo silnici… je to slozity… urcite je to lepsi nez jet planinou!!! A co se tyka vyhaslich zivotu kvuli bourackam to je chyba ridice a ne stromu co tam roste…!!!

      0 0
    • rock  

      Jsem pro vykácení stromů, pokud svými kořeny nadzvedávají asfalt – ale jen v takovém případě. Jinak stromy u silnice určitě zachovat … maximálně v některých případech dát mezi strom a silnici svodidla. Auto má jezdit po silnici, ne v pangejtu …

      0 0
    • Thomasek  

      musel jsem hlasovat – Bursik je debil, protože jsem ten šot viděl a člověk, který prohlásí, že by jsme mohli teda odstranit autobusové zastávky a DOPRAVNÍ ZNAČENÍ je fakt hňup. Ať zkusí narazit autem v cca 70–80 km/h do běžné dopravní značky a to samé pak do stromu … Tím se nechci zastávat plošného vykácení alejí a už vůbec ne bez náhrady, ale stromořadí kolem cest na kterém jsou natlučené odrazky místo patníků fakt nemusím.

      0 0
      • kankrlicek  

        Musíš jet pomalejc a občas dokonce zastavit, když se tam 2 nevejdete, že jo? To je fakt blbý, možná že to dokonce omezuje tvá lidská práva.

        0 0
      • cabbage  

        viděl si srážku auta s pouliční lampou? tase taky anui nehla adál si rostla ze svého místa – přibližně v místě šaltrpáky…

        0 0
        • Thomasek  

          ano, boční náraz před pár lety, řidička to nepřežila, spolujezdec na vedlejším sedadle měl jen boule :-/ nic příjemného na pohled. osvětlení je ale většinou ve městě, kde je omezená rychlost, popř. mezi (za) svodidly u rychlostních komunikací přes město (ne zase všude) a přispívá k bezpečnosti (jak jízdy tak i chodců a cyklistů taky :-)

          0 0
      • Jogador  

        Mě by zajímalo do čeho narazila Diana, byl to strom? Byl to tušim nějaký pilíř mostu, dokud lidi nezačnou jezdit rozumně, tak se budou zabíjet, a když to nenarve do stromu, tak jinam…

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Asi nejsem jedinej kdo obcas zavita na Vysocinu a tam jsou podle cest opravdu krasny aleje. Je sice pravda, ze je treba tudy jezdit opatrne, ale to snad neni duvod ty stromy kacet. Takze hlasuji rozhodne NE kaceni.

      0 0
      • pegal  

        krasny jsou, ale to je asi to jedine .. :-(

        0 0
        • cabbage  

          můžeš mi prosím najít foto stromu, který zasahuje do sinice?

          0 0
          • orgoj.chorchoj  

            ale urcite se takovy najdou… Jsem z Pribrami, je tam takova asi 0.5km alej topolu ktery rostou vazne tesne vedle vozovky (teda fakt ne primo z ni ;) Ale fakt si nemyslim, ze to je duvod ke kaceni, spis k sundani nohy z plynu :(

            0 0
          • pegal  

            az pojedu z prace, tak to vyfotim ..

            0 0
          • scret  

            takova fotka opravdu existuje:) ale pro tvoji obranu, neni to u nas, videl jsem tu fotku, bylo to nekde „na vychode“, kde si kazdyho stromecku vazej… strom byl uprostred a silnice se kazdym pruhem kolem nej „obtocila“:)

            to jentak pro varovani, aby ti sem tu fotku nevrazil:)) ja ji ted bohuzel nemuzu najit:(

            0 0
          • hribik A1  

            niektore su neupravovane a tak, hlavne v lete, ked sa olistia (ale aj v zime trochu), presahuju krajnymi konarmi nad krajnicu, v extremnom pripade aj meter. budiz, tieto vetvy nech sa prerezavaju, ale stale nevidim dovod vydrbat odtial vsetky stromy

            0 0
            • drtyc  

              s tema vetvema ani nejde jinak. avie a jiny jim podobny jezdi jinak v protismeru, ze by meli roztrhany plachty.

              0 0
        • orgoj.chorchoj  

          …to je totiz jejich smysl :) Ale pro nekoho je mozna 10 minut ziskanych rychlejsi jizdou dulezitejsich nez pekna krajina :(

          0 0
        • orgoj.chorchoj  

          btw – pokud bude ten strom stat 5m od silnice tak se o nej ten nestastnik co vyleti ze zatacky stejne omota…

          0 0
    • pegal  

      a jinak smekam zde prede vsemi kteri tvrdi, ze nikdy nebouraji a nebudou, a tvrdi ze kdyz budou jezdit opatrne a podle predpisu, ze se jim nikdy nemuze nic stat ..

      a ja Vam to samozrejme preju a at se Vam stromy uhybaji!!

      0 0
      • cabbage  

        nejezdim podle předpisů, ale podle sebe a radarů…

        nechci aby se mi vyhýbaly stromy, stačí když se jim vyhnu sám.

        0 0
        • pegal  

          jezdim taky tak .. a ze bych byl presvedcenej, ze se mi nemuze nic stat........... to nemuze tvrdit nikdo

          0 0
          • cabbage  

            já to tak netvrdim, jen zrovna strom nepovažuju za nejpravděpodobnější místo nehody…

            0 0
            • Dados  

              …trochu o ničem diskuse.. Samozřejmě, že místa, kde to situace vyžaduje (to ale musí posoudit odborníci!) bych stromů zbavil..nejde plošně říct: Já jsem pro stromy nebo já proti – blbost.. A nejlepší jsou ti, co tvrdí: mě se to nestane, nemělo by sedat.. a kdoví co ještě.. :))

              0 0
              • Dados  
                • ty stromy kolem cest vysázeli lidi.. Jinak Smith22, asi tak… nakopat nepomůže..
                0 0
              • cabbage  

                kdo tu tvrdil „mě se nic nestane“? to píše jen pegal…

                0 0
                • pegal  

                  par lidi to tu naznacilo ..

                  0 0
                  • cabbage  

                    pár lidí tu naznačilo že stromy jsou jedinou příčinou úmrtí na silnicích. když už rozvíjíme tu blbost na obou stranách…

                    0 0
                    • vik  

                      je to tak. např. náraz do stromu po nezvládnutí zatáčky…to pak ale můžeme debatovat o narovnávání zatáček, o odstranění můstků, na kterých je taky spousta křížků atd. atd. pokácení stromu, jehož kořeny lezou pod asfalt, to je jasná hovadina, páč kořeny tam budou pořád a tak. ach jo, je to prostě teď nějaká hysterie, že stromy můžou za nebožtíky. asi silničáři přešli na topení dřevem…

                      0 0
                      • pegal  

                        mockrat jsem to vysvetloval, ale uz me to fakt nebavi .......

                        0 0
                      • Jogador  

                        Většině nehod se stává na rovných přehledných úsecích, proto se rovné silnice nikdy moc nestavěli a když už, tak aby byla zakončena kostelem, kopcem nebo nějakým jasným bodem, ke kterému se řidič upne…

                        0 0
      • ares  

        Klid. To se může stát opravdu každému. Já jsem na stromě taky přistál. Auto mě na ledu prostě nezatočilo. Stalo se to ve 30 Km/hod. Kdyby rostl o půl metru dál, tak bych k němu nedojel, ubrzdil bych to. Velice jsem se smrku omlouval a děkoval bohu, že tam rostl, protože jsem taky mohl auto poslat do pět metrů hluboké strže. Půl hodiny potom po ledu ani památka… Traktorista se mi chechtal, ale pochválil mě, že jsem dopadl vůbec nejlépe z asi 10 umělců, kteří na smrku taky přistáli. Prostě se to chce auto naučit řídit, to stačí! :-) Jo a mít na něm kloudný gumy…

        0 0
    • smith22  

      Co to je za blbou otázku?Ty ses na Základní škole v přírodovědě neučil k čemu slouží stromy?Nejsem žádný zástánce zelených nebo tak něco ale lidi sou pro planetu fakt zkáza.Se stejně zachvíli zahubíme sami když se tady bude furt něco kácet a likvidovat kvůli lidskému pohodlí.Viz .Lídl,všude kde staví ty své prodejny, káci stromy.A ikdyž se to znovu zasadí tak než takovej strom vyroste do své výšky tak to trva min 50 let.Když jedu od nás do vedlejších vesnic tak asi v kilometrovém úseku je cesta z obou stran obklopená lesem.Ten les je tam co sem na světě a ted ho začli kácet.Tím se úplně změnila celá krajina a navíc vše co v tom lese dlouhé roky přežívalo je nenávratně pryč.Tak takový sou lidi,všechno zničí a zpustoší.Hlavně že si místní z okolních vesnic udělají zásoby na zimu aby měli čím topit.Když tama projíždím a vidím jak nakládají nespočet vleček dřeva tak bych je nejradši kopl do ******.Ale to by stejně nepomohlo tak proč se namáhat.

      0 0
      • pegal  

        me uz to zacina docela unavovat se tady porad obhajovat .. asi jsi to taky necetl cele, vid? ja chci jenom vykacet stromy, ktere zasahuji do silnice, stromy ktere narusuji povrch vozovky a stromy, ktere primo ohrozuji bezpecnost na silnich a za ne samozrejme nekde jinde vysazet nove ..

        .. a kdyz jsme u toho vseobecneho kaceni .. me by zajimalo na co pises, na cem sedis, barak mate komplet z betonu, ze jo?

        bohuzel kacet se musi a nic netrva vecne ..

        0 0
        • Dados  

          Vždyť máš pravdu! Plošná vyhláška je na hovno – to je jasný.

          0 0
        • djano  

          „bohuzel kacet se musi a nic netrva vecne .. " To ano, ale ked vidim u nas v lesoparky uz roky intenzivnu tazbu a ani jeden vysadeny strom, by som strielal. Ako sa nadava na minuly rezim (vacsinou opravnene) tak si spominam, ze sme ako studenti chodili o.i. aj sadit stromceky do lesa. Skolok sme tu mali dost – a to bol v lesoparku zakaz tazit drevo ine ako kalamitne. Teraz co sa da sa vyrube, urobi sa tam vystavba RD alebo nic a cudujme sa je sa svah zosuva, ze po dazdi je dole vsetko zahnojene od zeminy a pod. Som za rozumnu tazbu, ale s nahradou. Rovnako urcite existuje sposob ako sa postupne zbavit stromov co likviduju vozovky a nahradit ich porastom situovanym vo vyhodnejsej vzdialenosti, kde budu plnit povodny ucel a "neskodit“. Na to by sme ale museli mat skutocnych odbornikov, nie iba kriklunov na jednej strane a blbcov robiacich manazerske rozhodnutia (vacsinou v ocakavani zvysenia prijmov) na strane druhej.

          0 0
    • Dumbo  

      tak stupidny prispevok som tu nevytvoril ani ja… :-) kym som to precital cele, tak ma zacal boliet zrak od monitoru… asi vyhodim PC aby som neoslepol… zbavim sa aj mobilu pretoze mi oziaruje mozog, :) tiež si asi necham vyprazdnit byt a vycalunit vsetke steny jak v cvokhause pretoze najviac urazov pochadza prave z domacnosti… :) vodicak mam sice len 3 – 4 mesiace ale aby sa koli zvyseniu bezpecnosti vyrubavali stromy je dobra somarina… a co spravime s poulicnym osvetlenim ???? ktore je casto blizsie k ceste ako tie posrane stromy… nechame zrusit aj vsetky krizovatky pretoze mi tam nejaky idiot moze zabudnut dat prednost a zabije ma !!! :D neblbni, ked budes jazdit tak ako to vyzaduje pocasie a stav vozovky tak ti strom do cesty nevbehne… zastrelme aj vsetkych psov „bojivych plemien“ :D bo nas mozu zozrat… ver mi ze by som ti vedel napisat dalsich 100 takychto stupidnych napadov, co vsetko by bolo treba znicit a zabit aby sme sa citili bezpecnejsie… :)) preco chce clovek odjakziva nicit a zabijat vsetko z coho ma strach. ??? chybu treba hladat v ludoch a nie stromoch, hej a uz urcite nebudem brat v uvahu rady od tych smejdov na vrchu (rozumej poslancov) :D ked existuje x pripadov kedy nachytali niektoreho znich jak si to valil v svojom bavoraku 200km/hod a este sa tym aj chvali, oni nech nam diktuju nieco o bezpecnosti, su to svine

      0 0
      • vrazdit  

        vidim to uplne stejne jako ty… :))

        nekteri lide sou velice uzkostlivi, ale jenom pokud jde o lidi… a predevsim o ne samotne a jejich rodinu…

        proc vubec jezdi na kole a v aute, kdyz se muzou i zabit ? :)))

        meli bysme vymrit a byl by klid…

        0 0
    • otakarburator  

      Nezlob se na me ale ty sromy nemuzou za lidskou blbost! stejne jak rikal kolega:lepsi at trefi strom nez nevinyho chodne! Nevim ne ty stromy nevadi a ty politici si zachvili stejne neco vymysli takze to nema cenu resit! dneska ty stromy pokacej a za rok tam budou chtit vysadit novy!

      0 0
    • Dumbo  

      este mi posim odpovedz ci jazdis s helmou alebo bez…

      0 0
      • pegal  

        s helmou!

        0 0
        • Dumbo  

          tak to je fajn ! mas umna + :-)

          0 0
          • Dumbo  

            vies ona ta helma je prevencia proti rozbitej hlave… bolo by asi blbe ziadat odstranenie betonu z ciest pretoze si mozes rozbit hlavu :) a opatrna jazda je rovnako prevencia, pred zrazkou zo stromom !!! :) zaver si urob sam ! :-) PEACE

            0 0
            • pegal  

              samozrejme, ze se musi jezdit opatrne .. jenze blbci porad jezdi a jezdit budou a casto to odskace ten nevinny :-(

              0 0
    • pegal  

      slibene foto

      0 0
    • pegal  

      .

      0 0
    • pegal  

      .

      0 0
    • pegal  

      .

      0 0
    • pegal  

      .

      0 0
      • kankrlicek  

        Já tam teda stromy, které překážejí jízdě po silnici nevidím. A kde to je? Moc mi to připomíná silnici z Bartošovic do Kunvaldu :)

        0 0
        • pegal  

          a to by jsi je chtel na prostredku nebo co? na fotce to neni videt, ale ta silnice je siroka, tak akorat na dve osobni auta, s nakladakem uz se musis uhnout mezi stromy a dva nakladaci nebo autobus uz je velkej problem ..

          a je to silnice Trest-Pavlov a Trest-Ruzena

          0 0
          • Beeda  

            reknu to slusne, chce se mi zvracet kdyz to chces vykacet, di se zahrabat!! B

            0 0
            • wroum  

              wroum

              0 0
            • pegal  

              Beedo prosim :-( proc takova silna slova? docela me to konkretne od Tebe docela ponizilo a jsem z toho mrzutej :-(

              samozrejme je to velice krasna alej, ale v tomto miste uz se zmrzacilo hodne lidi a i mistnich, kteri tam znaji kazde zrnko pisku .. muzes jakymkoli mistem projet 1000× ktere bezpecne znas a pojedes tam po 1001 na sekundu zavahas a je to hned............

              stejne ten strom tam nebude naveky a stejne se bude muset vysazet novy, akorat ty ani ja uz to neuvidim, tak proc uz to neudelat dnes? dokud je cas, neb za par desitek let uz nikdo nebude mit zajem nekde o par metru dal tu alej vysazet znova, takze si myslim, ze je nejvyssi cas a dnesni svet se vysokym tempem zrychluje a zcela urcite tam prekazet bude :-(

              a prosim Te jestli budes reagovat, tak uz ne tak hrube, dekuju!!

              chtelo by to myslet i na budoucnost ..

              0 0
              • scret  

                sleduju tvoje prispevky a je videt ze nejsi objektivni, bohuzel mozna se ti nekdo v blizke dobe o nejaky strom zranil ne-li hur, to je mi samozrejme lito, ale nemuzes vsechno obracet… protoze kdyz bude nekdo chtit muze to uplne stejne obracet proti tobe…  vzdyt ten strom tady je a bude dyl nez clovek, stejne clovek je tu na svete kratce. Proc za to vinit strom ze? citis tam to prevraceni?

                 

                muj nazor je takovy, ze lidi jezdi jako hovada, to se proste nezmeni! co si budem nalhavat kolik z nas dodrzuje povolen. rychlost? pocitam se mezi ohleduplne ridice, ale taky se mi uz stalo ze jsem to proste neodhadl a prepisknul to, muzu za to nekoho vinit? ne, je to jen a jen moje blbost! ty stromy za to nemuzou, proboha co bilbordy u dalnic, mostni pilire atd. atd. ty nejsou nebezpecne?? zas na drtuhou strnu, pokud se jedna u suchy strom, klidne bych ho nechal porazit, to uz neni vlastne strom ale jenom kus dreva…

                jak tu uz nekdo trefne pojmenoval situaci, je to jako hon na carodejnice, zacaly se houfne kacet vsechny stromy, hlava nehlava a to je to proc se to 99% lidem nelibi… hezky rikas ze se vysazej novy stromy, ale kdo to udela? za ci penize? bude vubec na to? TEZKO. Stromy se vykacej a nikdo uz nic nevysazi, kvuli financ. narocnosti, nehlede na to, ze ten stromecek/sazenice bude sakra dlouho rust nez z nej bude prumerny strom…

                0 0
                • nobody  

                  druhý pohled … lidi se stejně budou pořád vraždit, tak proč nezrušit vydávaní zbrojních průkazů a stím spojenými testy a psychotesty a dát volný přístup k třelným zbraním všem, třeby i dětem. Je toto ta pravá svoboda?

                  0 0
                  • scret  

                    trochu jsem nepochopil co to ma co spolecnyho s tim co jsem napsal..:)

                    ale abych ti odpovedel: naopak, proc by mel mit nekdo zbran krome „poradkovych“ slozek a armady?? tu „pravou svobodu“ bohuzel zakousej v USA, kdy nejakej magor vlitne do skoly a vystrili to tam:( a troufam si rict ze je to i diky tomu ze tam sezenes zbran jak rohliky…v tom s tebou souhlas…

                    0 0
                • drtyc  

                  lidi jezdi jako hovada, to se proste nezmeni! co si budem nalhavat kolik z nas dodrzuje povolen. rychlost

                  ne moc dobry priklad. co treba takova dalnice – rovna prehledna – nektere useky v urcite dobe zcela prazdne – ohrozujes rychlosti akorat sebe v aute… do ostre spatne klopene zatacky v lese taky nepojedes povolenych 90… povolena rychlost neni to same co je rozumna rychlost.

                  0 0
            • nobody  

              tohle je sobecká reakce, vidíš to jen z svého pohledu a nejsi schopen se na to podívat v nadhledu a tím to vyřešit stylem co je menší zlo

              0 0
          • Thomasek  

            jako cyklostesku bych to nechal :-) jako silnici pro automobilovou dopravu – vykácet, ale vysadit nové stromy v rozumné vzdálenosti

            0 0
      • RUMcajs  

        Nauc se ridit a prestane ti to vadit.

        0 0
        • smith22  

          Nebo když se tam teda nebude dat vyhnout tak at jezdí jak Michael Night po dvou kolech :-))

          0 0
      • smith22  

        A co bys tam chtěl prosimtě kácet?Vždyť takových stromů kolem cesty je po celé republice tisíce.Dokonce sem myslel že ta jedna fotka je tady z okolí kde bydlím(to místo vypadá úplně stejně a i ten druh stromu je stejnej).Toto všechno se vysazovalo za komunistů a je to po celé republice.V té době se taky hodně po celé republice takhle vysazovali třešně.Tady u nás na jižní moravě je takových silnic a kolem vysázených třešní mraky a ten usek je třeba dlouhý 15km a je to tak stejně vysázený jak na těch fotkách.To bys to musel nechat vykácet celorepublikově na všech cestách.

        0 0
        • smith22  

          Jestli se bude v sobotu nebo v neděli dat vyjet tak si vezmu foťák a nafotím ti tu cestu tady u nás.je skoro stejná.

          0 0
      • Dumbo  

        no kedze sa jedna o tak uzku cast cesty tak tam predsa nepojdem 130km/hod v malej rychlosti sa vyhnes protiiducim a do stromu ta to v zakrute nevynesie… PS: je to nadherna alej

        0 0
      • Krys  

        Hm, sak to je uplne bezna cesta. Takych je vela. Cakal som, ze to bude popraskane a zvlnene. Toto je proste cesta nizsej triedy, treba tam ist pomalsie.

        Inak suhlasim s tym, ze generalny zakaz rubania stromov pri ceste nic neriesi. Urcite sa najde mnoho jednotlivych stromov, ktore skutocne ohrozuju premavku na ceste.

        0 0
      • Jenda  

        ano vykacet a vsechno abys tam v zime neprojel vubec!!!!! premejslel jsi nekdy nad tim ze prave stromy prispivaji bezpecnosti protoze te podvedome donuti jet pomaleji a tedy bezpecneji! navic pokud tam ta alej nebude a v zime ti bude snezit a zaroven foukat tak tu silnici vubec nenajdes – ver mi neni nic horsiho nez hola krajina kdyz snezi

        0 0
      • orgoj.chorchoj  

        stejne jako rada dalsich nevidim duvod tady neco kacet – pokud jsou ty stromy zdrave a nehrozi nebezpeci padu – to at posoudi nekdo s prislusnym vzdelanim. takovych silnicek je (bohu a nasim predkum diky) u nas zatim (!!!) spousta. ty aleje rostly stovky (?) let a neni nic jednodussiho nez o ne behem okamziku prijit – kdyz nekdo bude moc potrebovat drevo do krbu :( tak asi tak

        0 0
        • pegal  

          jenze oni prave taky zdravy moc nejsou .. neznam presne cislo, ale neco kolem 70% je zhnilich, takze uz jsou potencionalne nebezpecny

          0 0
      • nobody  

        předpokládám, že to je silnice mimo obec, takže povolená 90 km/hod. Můj názor je, že ty stromy maj přijít pryč. To že se to vysadilo před 60 lety jen poukazuje na to, že doba se mění, provoz na silnicích zhoustl, i auta jsou širší, jezdí se rychleji apod … a to jsou všechno aspekty pro vykácení stromů v tomto konkrétním případě. Pořád je bezpečnost lidí více než stromy. Řeči některých lidí tady, že se jim to nemůže stát, protože oni přizpůsobí rychlost povětr. podmínkám a stavu vozovky jsou fakt k smíchu. Denně jsem u nehod a vidím lidi, kteří maj třeba 1milion km bez nehody a nakonec stejně někde skončí v příkopě. Za jízdy stačí opravdu maličkost a stane se nehoda. Většina těchto cest je mimo obec, což znamená zvýšené riziko střetu se zvěří (vyhýbání se zajíci, srně a možnosti to poslat do pole nebo do stromu). To jsou věci, které nemůže řidič ovlivnit. Pořád nechápu lidi, kteří kvůli stromům nechají řidiče podstupovat riziko nehody. Na cestách, a obzvlášť u nás díky velké nehodovosti, by měla být prioritou bezpečnost. Ekologii můžem řešit tříděním odpadů a ostatními věcmi, které neohrožují bezpečnost lidí, nejen řidičů.

        0 0
        • milan-z-brna1  

          zajíci, srně, lišce, kočce, psovi, koze, ovci a čemukoliv co neni výšší než spodní hrana čelního skla auta (kromě malých dětí a trpaslíků) se právě z důvodu možné srážky se stromem či jinou pevnou překážkou neuhýbá. Krizově brzdit a případně bez milosti přejet!! To aspoň mě učili v autoškole. Hrozí li čelní střet s jiným vozem, pokud je volná úniková cesta, strhnout řízení, pokud není, krizově brzdit. Mimoto, pokud by čelní srážka měla být bez předchozího brždění z obou stran (např. oba vozy při rychlém průjezdu nepřehlednou zatáčkou a oba vozy středem silnice) je možná lepší trefit ten strom, protože ten má rychlost nula a budou tak při nárazu působit nižší síly

          0 0
          • nobody  

            tak srně určitě se pokusit vyhnout, protože při čelním nárazu do dospělé srny jde srna přes kapotu do kabiny auta a naprosto likviduje řidiče/spolujezdce

            0 0
            • Krys  

              Jj, to by som to fakt radšej hodil do jarku ako nechať si nastúpiť do auta nejaké zviera.

              0 0
              • drtyc  

                nepomaha na to trochu safirovy predni sklo co maji nektery toyoty?

                0 0
                • drtyc  

                  blbost. to bylo vlastne kvuli kaminkum od nakladaku co nemaji povinny zasterky.

                  0 0
            • milan-z-brna1  

              dělej jak chceš, já prostě srně uhíbat nebudu. Budu brzdit (pokud to stihnu) A i kdyby navštívila kabinu přednim sklem, furt si myslim, že budu mít lepší šanci na přežití než ty, kterej to pošlelš do stromu. Jinak na tý fotce dole je to dle mýho názoru spíš daněk nebo srnec. Ale i tak bych tomu neuhýbal.

              0 0
    • stan.zak  

      pegal, jestli ty si z nás neděláš prču…

      0 0
    • Jogador  

      Tak co alej, pořád stojí? Jaký je názor novodobých bikeforistů, aneb, téma je opět otevřené… Kdo se chce zapsat do petice proti kácení, má možnost zde

      0 0
      • jIrI___  

        Jsem pro kácení, v hodně případů smrtelných nehod hraje hlavní roli lidská blbost a právě strom. S lidskou blbostí člověk nic nenadělá, se stromy ano :)

        0 0
        • Jogador  

          A já nevim, proč má za lidskou blbost trpět někdo jiný, je to přirozený výběr řidíčů, ve starém egyptě stavitelé př prvn ístavbě aquaduktu ho postavili pod něj, přejeli plně naložený vůz, a když to vydrželo, byl stavitel boháč, když to spadlo, bylo o jednoho špatného stavitelé míň. Budu mnohem radši když nějaký vůl s jak řikáš lidskou blbostí se jeden den zastaví o strom, než aby příští den zastavil o maminku s kočárkem, nebo o mně jedoucího na kole… Nebuďme sobci myslící jen na sebe…

          0 0
          • mastihuba  

            proti budování městskejch okruhů nikdo nic nenamítá a když se má vylepšit infrastruktura na lontě tak tady máme zelený fašisty kteří jsou proti. Nezdá se ti že je na stejnou věc dvojí metr?

            0 0
            • Jogador  

              Jestli Tě to potěší, tak jsem v petici i proti JVK, neboli jihovychodní krátka, a to hned z několika důvodů, kříží koritor u botyčšského potoka u průhonic u Prahy, a navíc bych ho měl kousek od baráku, stačí mi, že mám výhled na D1…

              0 0
              • mastihuba  

                mně to je celkem fuk obojí je při nárustu dopravy stejnej problém. Dybys bydlel jinde a byl na druhé straně barykády tak budeš mluvit jinak. Lidi se stěhují ven z měst do satelitů a infrastruktura zůstává stejná což jaksi neladí dohromady.

                0 0
            • JSt  

              jo. bych ve mestech zboural baraky kolem silnic. dyt je to nebezpecny jak pro ridice, tak pro jejich obyvatele. pripadne bych zakazal vjet na jednu silnici vic nez jednomu autu. to, ze do sebe vrazi dve auta byva nejcastejsi nehoda. a silnicka vedouci skrz les? popilit! :-))

              0 0
              • mastihuba  

                To trošku točíš jiným směrem. Když se rozšiřuje silnice ve městě tak občas nějakej barák padne, tak nevim proč by kvuli opravě silnice, která už je nevyhovující nemoh padnout nějakej strom. Myslíš že v Buchlovákách nebo na Červenohorským sedle při rozšiřování silnice nepadl ani strom nebo co?

                0 0
                • vlk  

                  Ohledně Červenohosrkého sedla ani nemluv. Tam měl být tunel skrz. Jenže někteří tamnější starostovén byli proti.Vždycky, když tam potkám v zimě nákladákk v kopci, tak se divím, že ty starosty místní voliči neukamenovali.-toť můj názor

                  0 0
                  • mastihuba  

                    no ale to už jsme zas někde jinde, já jen chtěl poukázat na to že někdy se kácí a lidi nad tím nepřemejšlí protože je to v rámci mega akce.

                    Když je to pak kvuli stromům někde zvlněný jak tankodrom/úvodní příspěvek/ tak bych neměl plnou hubu keců o přizpůsobení rychlosti, protože se kácí v rámci opravy vozovky.  Nehledě na to že když ta silnic zůstane hrbatá tak v zimě nejde ani pořádně odhrnout.

                    Jak už jsi psal výše. Chce to používat mozek.

                    0 0
                • JSt  

                  to je neco jinyho. kdyz rozsirit, jasne, ze padne nejakej strom. tady ale byla rec o „bezpecnostnim“ kaceni…

                  0 0
                  • mastihuba  

                    tak napůl :) ktere zasahuji do vozovky a jizda po takoveto ceste je jako jizda po tankodromu, jak ty koreny ten asfalt nadzvedavaji 

                    0 0
                    • JSt  

                      vykaci stromy a silnic bude furt rozbita ;-).

                      0 0
                      • gumid  

                        Jasně, i když jej skácí – to by museli klučit pařezy.....a silnici znovu postavit.

                        0 0
                • hribik A1  

                  ale 100metrove ochranne stromovproste pasmo pre pripad vyletenia z cesty (motorkarom by sa mohlo hodit :-D) tam neni, aspon teda v tych buchlovskych nie :-)

                  0 0
        • hribik A1  

          a ked prasa pojde ako prasa, tak namiesto aby sa zahlusilo o strom, tak vrazi do teba (pretoze inac by predtym bol prastil do stromu, a teda uz neprasil…)

          inac, na stromovprostom useku medzi vrbovym a trstinom, kde navyse furt fuci bocny (SZ) vietor, byvali tuto zimu paradne zaveje :-)

          0 0
          • jIrI___  

            „…tak namiesto aby sa zahlusilo o strom, tak vrazi do teba…“ Tím jsi mi připomněl, jak jsem byl před dvěma lety jako divák na rally. Stál jsem právě za stromem a nějaký hrbek vynesl jedno projíždějící auto právě mým směrem. Tehdy mi strom zachránil život a půlky mi cukaly jak nikdy. Odneslo to jen škrábnutí na noze od spoileru. Jinak s těma závějema nejde nesouhlasit, taky znám jeden takový úsek. Pak to ale vyřešily větrolamy na poli, závěje od té doby nejsou nebo jsou jen malé.

            0 0
      • mrozu  

        Zda se mi, ze se tu krizi dve veci. Jedni maj problem pausalne se vsema stromama co stojej u silnic. To je samozrejme nesmysl, prizpusobit se musi ridici, ne stromy, takze kaceni je blbost. Ani vysazeni aleje 5 m od silnice nezabrani hovadum do ni doletet. Strom u silnice zadny nebezpeci nepredstavuje, prave naopak. Cim vic takovychhle ridicu skonci namotanych na stromech, tim bude na silnicich bezpecneji! :) Jen bych rad nekterym pripomnel, ze cervene ohraniceny kruh s cislici 90 uvnitr neznamena „jed 90!“, ale jed maximalne 90 a to jen v pripade, pokud to dovoli podminky. Takovato silnice s aleji tuto podminkou jiste neni, jenze o tom, ze by ridic mel mimo mesto zpomalit treba na 60, o tom nechce nikdo ani slyset.

        Jinej pripad jsou jednotlivy stromy, ktery ohrozujou provoz (hrozi padem, podrustaj silnici…). Ty vzdycky byly a jsou kaceny naprosto bezproblemu a zadny specialni narizeni pro ne neni potreba. Ale pro par jednoduchych telat je pohodlnejsim resenim proste naridit vykaceni vsech stromu okolo cest nez pracne a slozite vybirat jen ty, ktery jsou fakt nebezpecny. Ale uplne nejhorsi je to provedeni, kdy tam poslou partu drevorubcu s IQ jen o malo vyssim nez jejich motorove pily a ti tam porezou siroko daleko vsechno co trci ze zeme.

        0 0
        • drtyc  

          Jestli strom nepredstavuje nebezpeci, stejne jako mostni konstrukce, tak v tom pripade trvam na pravidelne opakovane odborne prohlidce kazdeho jednotliveho stromu stejne jako se posuzuje stav mostu. To je vec kterou nekde ocividne zanedbavaji a proto se ozyva skupina lidi s navrhy plosneho reseni.

          0 0
        • Barak  

          Ty budeš zřejmě jeden z těch lidí, kteří si myslí, že dokáží při řízení vše ovlivnit a vše předvídat. Chtěl bych tě vidět, jak by ses na ty stromy u silnice tvářil, kdybys zůstal např. doživotně upoutaný na vozík po nárazu do stromu způsobeným např. prasklou pneumatikou, tím, že ti v noci skočila do cesty srna, jiné auto tě při předjíždění vytlačilo ze silnice nebo ti nedalo přednost nebo tě během řízení postihla nějaká nevolnost. A na to nemusíš jet ani těch tvých 60.

          0 0
    • baboon  

      proti..Jak už bylo výše,ty stromy tam mají smysl..Vitr,sníh a tak podoně..Jistě, na nějakých místech je to naprd,když jsou kořeny pod asfaltem a někdy jsou moc blízko u sebe, v tom případě vykácet,ale obratem dát nové..Btw bez stromů to bude tankodrom tak jako tak,protože práci kořenů nahradí přímé slunce bez trochy stínu.. Navíc je to bez stromů hnus fialovej..Neni možný pořád do nekonečna silnicim ustupovat.. Předpokládám,že když se to vykácí,tak akorát přibyde lidí s pocitem,že se jim nemůže nic stát,když tam neni strom a taky budou podle toho jezdit..To tam ale pak nemusí být strom,ale cyklista,nebo chodec..Viz výše, strom lidi nezabíjí,ale nehody se stávají..Ale ty se budou stávat vždycky..Myslím si,že pokud se jezdí s rozumem, je pravděpodobnost střetu se stromem stejná,jako s jiným autem..A s jiným autem možná větší,protože strom stojí,auto je někým řízeno a myšlenky tomu člověkovi nečteme,abychom věděli,co v nebezpečné situaci udělá.. Ale jak už jsem psal..Někdy jsou stromy přecijen nešikovně..

      0 0
      • Volf  

        Víš jaký mají ty stromy se skutečnosti smysl. Většina těchto vesnických silnic a silnic mezi malými městy jsou bývalé vozové cesty pro povozy tažené koňmi a stromy jim měli zajistit stín, aby na ně tak nepražilo, když jeli v létě 5 km rychlostí a v zimě měly stromy funkci ,, vodících ,, tyčí. Kdyby naši předkové měli koně, s rychlostí 90 km v hodině, tak by si tam rozhodně žádné stromy nedávali, protože na rozdíl od naší zdegenerované společnosti uměli používat mozek a selský rozum. Jinak nevidím na úvahách o kácení nic ,, kacířského ,, protože naše počínání dnes je založeno na myšlence bezpečnsti všeho / od obalů až po kosmetiku / a proč by se tedy nemělo řešit nebezpečí stromořadí pro automobilovou dopravu. Protože nejsem  ochotný přijmout zvrácenou myšlenku zelených ekoteroristů, že strom má větší cenu než člověk / přeju jim, aby se do tohoto losu nikdy nedostal jejich blízký člověk /, tak bych chtěl jen říct, že může dojít na silnici k banální technické závadě ve stylu prasklé pneumatiky a to si rozhodně ten člověk sám nezaviní. Nemyslím si, že by se měly vykácet všechny stromy kolem silnic, ale obnova starých stromořadí u silnice je zralá na trestní oznámení pro podezdření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Zelnomodrého bursíka nebudu vůbec komentovat, protože už moje babička říkávala, že zelená a modrá je jen pro blázna dobrá:-)

        0 0
        • rainbowone  

          Nemám ekology rád ale zde souhlasím a ty jsi si vlastně taky odpověděl, tyto silnice byly stavěné pro rychlosti tak 50–70 km/h , to že se tam někdo prohání 90 a víc je jeho problém a je jasné že když netrefí strom tak prostě naboří něco jiného třeba zrovna cyklistu protože na těchto cestách už není ani krajnice a cyklista je jaksi na ráně a hovado v plechovce nehledí to musí jet na max. A při tom stačí jen trochu spomalit a jet místo 90 třeba těch 70 jezdit střízlivý a dojede domů celý ať tam ten strom bude a nebo ne. U nás máme taky takovou alej smrti a zabilo se tam už několik motoristů a výš co měli všichni společné ? Jeli tam jak prasata ten poslední to tam hrnul údajně 130 km/h ,co pak na to říc ,lepší on než nějaký neviný chudák a mám pocit že kdyby byl ten strom i 5m od cesty tak ho stejně zabije.

          0 0
          • Volf  

            Já taky nehoruji za kácení, ale za odpovědnost za tyto stromy. Znalecký posudek řekne, že se strom musí kácet. Někaká ekoteroristická buňka je proti tomu? Dobře, ale zde podepíšete závazek za převzetí zodpovědnosti za všechny případně vzniklé škody. O to tady jde. To je základ demokracie. Demokracie není o tom, že si mohu dělat co chci, ale o převzetí plné zodpovědnosti za své činy. Nejde donekonečna tolerovat to, že nějaký pošuk někde vyleze na strom nebo e někde přiváže a nic se neděje. Soudně po něm vymáhat vzniklou škodu, pokud došlo k poručení zákona nebo ke vzniku škody. Prostě já také každý den musím zvažovat míry rizika svého chování. A to chci aby platilo pro všechny.

            0 0
    • Daník  

      Docela mě překvapuje, že se vždycky musí sejít dva extrémní názory. Nějak ti tam chybí v hlasování možnost kácet stromy nemocné nebo ty, které budou vyhodnoceny jako nebezpečné, případně narušující komunikaci. Dost pochybuju, že se tady najde moc lidí, kteří by měli k ochraně stromů tak silný kladný vztah jako já, přesto jsem pro dílčí zásah, pokud možno s náhradou. Řada stromů u komunikací je odřená, na některých v kritických místech je  vidět i více bouraček a přesto stojí. Dřevina je následně napadená houbovými chorobami, k to mu se přidává sůl. Komunikace se oproti době, kdy byly stromy sázeny rozšířily. A lidský život má pro mě větší cenu. Přesto se trochu obávám, aby to ve jménu bezpečnosti nedopadlo tak, aby vyholili krajinu, jako se ve jménu protipovodňové ochrany kanalizují některé toky… Navíc je to zase trochu mediální přestřelka a o jiných případech se nemluví- denně padají celé hektary v lesích, v krajině, v okolí řek, kvůli stavbám hypermarketů a jiných nezbytností, řada institucí vůbec nemusí absolvovat stejnou povolovací proceduru, jako když vy chcete shodit na zahradě jednu starou jabloň a vysadit novou (ČEZ, správci toků, správci komunikací)…

      0 0
    • vlk  

      Nejsem ani tak ani tak. Tvrdím:

      • stromy staré, co jsou nebezpečné, které nemají již pevnost a mohou se polámat a popadat na silnic-vykácet
      • stromy nově vysazované-vysazovat kus od silnice, pokud je příkopa, tak až za ní.
      • stromy v nebezpečných zatáčkách, kde bývají nehody vykácet.
      • ostatní nechat
       
      0 0
      • elbi  

        Toť i můj názor.

        0 0
        • drtyc  

          a ted by stalo za to podivat se zpet na to, jak je formulovana anketa. Tenhle nazor totiz ma 90% lidi na planete z tech co vi co je to silnice a misto toho je zamerne otazka formulovana konfliktne a mozne odpovedi taktez, aby doslo ke zviditelneni.

          Jeden z duvodu proc zelene bytostne nenavidim je tento zpuob konfliktniho zviditelnovani se, kdy doslova z komara delaji zakon.

          0 0
    • Howgh  

      co žereš, že jseš tak blbej?

      0 0
    • brany  

      Ahoj, nezlob se na mě, ale Tvůj názor je poněkud hloupý. Jak už se tu asi 1000× řeklo, to se může rovnou vybetonovat celá planeta.

      Ale spíš bych tady připomněl jednu odpověď jedné nejmenované osoby v jednom nejmonovaném tv pořadu.

      Zjistilo se že stromy okolo silnic jsou nebezpečné = všechny vykácet

      Pak se zjistí že i stožáry vysokého napětí a pouliční osvětlení je nebezpečné = zbořit

      Pak si někdo vzpomene že v jedné zatáčce v obci už 2 lidé zemřeli po nárazu do zdi domu = všechny domy u silnice zbořit

      Pak někdo zjistí že i obrubníky, srnky, lidi, protijedoucí auta že do všeho se dá narazit. Tak se všechno zruší, srnky a divoká zvěř se masově vybije, lidem se zakáže na 100m metrů přiblížit k silnici a auta budou jezdit po kolejích aby do ničeho nenarazili

      Přiznávám že zahyne dost nevynných lidí které sestřelí nebo vytlačí do stromu někdo jiný, ale většinou NA TĚCH STROMECH MAJÍ NAPSANÉ JMÉNO TI, KTEŘÍ JEZDÍ JAK PAKA A PLETOU SI SILNICE SE ZAVODNIM OKRUHEM A JEZDÍ ZATÁČKY NA DORAZ. Takoví lidé si to prostě zaslouží. Myslim že by jsi měl stejný názor kdyby nějakej ožrala vytlačil Tvojí manželku s dětma ze silnice a ta narazila do stromu. Ti co jezdí jak prase, ať to raději fláknou do prvního stromu a zabijí sami sebe než pak 5 dalších.

      0 0
      • Tomínos  

        Nebezpečný může být pri stylu tvý argumentace vlastně všechno :-) Možná jde jen o stromy který jsou zasazený těsně vedle asfaltu, tudíž tam není místo pro manevrování, co když pojedeš jako slušný řidič se svojí rodinou osobákem po takový silnici a najednou proti tobě dva předjíždějící se náklaďáky? Normálně bys to mohl strhnout do příkopu a pak nadávat na toho ******, takhle si budeš moc vybrat jestli se zabiješ o strom nebo pod náklaďákem, uznávám je to argumentace stejně šílená jako tvoje bourání domků, ale jde mi spíš o to, aby tady lidi pochopili, že o ten strom (kterej roste asi 5 cm vedle vozovky, protože tam už není místo ani na krajnici) se může rozsekat i někdo jinej kdo nemusel nutně jet jako prase. To že někdo pojede tak, že trefí strom uprostřed pole už je jiná věc, tenhle můj názor se týká doopravdy, ale doopravdy :-) jenom stromů co rostou takhle těsně vedle silnice :-)

        0 0
    • milan-z-brna1  
      1. Kácení stromů, obecně a plošně nikoliv, vždy podle konkrétní situace v konkrétním místě. Proč třeba nevykácet jenom každý druhý v řadě a silnici pak mezi stromy rozšířit a lehce cikcak.
      2. Tam kdy byly vykáceny aleje dojde ke zvýšení průjezdové rychlosti (dvě zkušenosti z míst která znám, i já jako řidič v těchto ístech jedu rychleji než dříve), tím pádem se nesníží riziko nehod.
      3. Osobně za největší nebezpečí považuju naprosto katstrofální stav vodornovného značení na našich silnicích a to jak mimo obec tak  ve městě. Za podmínek zhoršené viditelnosti pak člověk prostě neví, kudy ta cesta vede. Krom toho, když jedu v noci, tak podle krajnice se orinetuji když mi do očí svítí protijedoucí auto. Tam kde krajnice neí je  to špatné.
      4. Okolo stromu často skončí omotaní noční diskojezdci. Zde vidím jako problém naprosté selhání policie. jde o reginoální záležitosti. Většinou se jedná o venkovské regiony typu jižní čechy, vysočina. Těchto venkovských diskoték není tolik, v každém okrese 1–2, kam se sjíždí hosté ze širšího okolí. Je takový problém ke každé v pátak a sobotu vyslat hlídku která by zkontrolovala každý odjíždějící automobil? Pokud by tato represe byl dostatčně častá a dlouhotrvající, navštěvníci těchto akcí by možná pochopili, že bude lešpí když alespoň jeden zůstane střízlivý, jinak by se nemuseli dostat domů.
      5. možná že i diskořidičům by pomohle jasné vodorvné značení, že by věděl, kudy vede ta zatáčka, možná by pak i v opliosti trochu ubral plyn, aby zatáčku projel.
       
      0 0
      • nobody  

        ad diskojezdci – jde o celostátní problém, ne jen regionální

        0 0
        • milan-z-brna1  

          Je to problém regionů s nízkou hustotou osídlení kde je menší počet měst, tudíž většina tamější mládeže nasedá do aut jede navštívit tu  vyhlášenou lokální didžinu.

          0 0
    • kesu  

      ahoj,

      no resit tohle na foru bikeru mi prijde zbytecny jelikoz jiz podle nazoru zde uvedenych polovina autoru

      A)vubec neridi,

      B)jsou militantne zamereny proti silnicni doprave

      Osobe si myslim ,ze neni mozne zakazat tohle pausalne.Kazdy pripad se musi posuzovat zvlast.A to ma delat mistni samosprava poripade stavebni urady.Jsou silnice 2 a 3tich trid ke kterym stromy proste patri.Pak je ale velky mnozstvi komunikaci jejichz stavebne technicky stav vyrazne narusuji koreny.Jiste,vy­kacet 150 let starou lipovou alej je na povazenou,ale vylejvat novej 5cm vysokej koberec mezi stromy kde neprojedou dve auta bezpecne je taky hovadina.Pokud je ta alej opravdu vzacna,ma bejt vedena komunikace mimo ni jako je to pravidlem v Nemecku a nebo Rakousku.Dalsi veci vyse zminenou je dopravni znaceni,pokud uprostred zatacky je misto svodidel stromoradi tak je to taky na povazenou.

      Uvedu nicmene jinej priklad.Pokud na uzky silnici,kde se sotva minoe auto a autobus bude tesne stromoradi,udela se mezi jednotlivejma stromama sirsi prostor.To je presne idealni misto ,kde se da prehlidnout jak chodec,tak cyklista.Pokud by ta silnice byla vedena oklikou vznikne hezky stromoradi a oddelena komunikace.Nicmene tyka se to vytizenejch silnic.Co se tyka spojek kde projede do 50 aut za hodinu ve spicce nevidim duvod nechat stromoradi tam kde je.

      Jo a to co tu prosazuje cabbage a dalsi (zvlaste pak to o 90km/h na okreskach) povazuju za naprostej blabol,zkuste si nekdy sednout za volant..

      0 0
    • Howgh  

      už je tu petice  :  http://arnika.org/petice/?…

      0 0
      • Jogador  

        Ano, už tu je, asi týden:)

        0 0
      • mastihuba  

        neni to tak trochu podpora další byrokracie?

        0 0
      • Sobi  

        Promiň s Arnikou jsem měl několik jednání a můžu říct jedno:

        je to spolek militantních oportunistických neinformovaných kreténů! Vlastní zkušenost x-krtát. Omlouvám se za výraz, ale to je to nejslušnější jak se to dá vyjádřit.

        0 0
        • jIrI___  

          Další organizace zelených teroristů bez mozku? :)

          0 0
          • Sobi  

            Ano, obstrukce, protesty petice proti zbourání 7mi stromů, kvůli stavebním pracem, ovšem opoměli že potom tam měl vyrůst ohodně větší park, se stromy, keři, s větší zelení, s větší zatravněnou plochou, lavičkami, fontánkou atd…a výsledkem bylo krásnější a zelenější část města…

            Ten projekt parku byl fakt pěkně zpracovaný…

            0 0
    • Sobi  

      No nejdřív jsem se nechtěl zapojovat, ale po přečtení několika příspěvků jsem změnil názor. nejhorší na tom je, že je tady spousta zarytých odpůrců motorizované dopravy, bohužel si musí uvědomi, že i jejich kola se z Taiwanu sem nedonesla a to co si kupují k jídlu v supermarketech taky do toho krámu nepřišlo po svých… Je tu spousta pseudoekologů, kteří si myslí že pláště.maziva atd. se dělajíz obnovitelných zdrojů a větru.

      Bohužel silniční motorová doprava tu bude a stále a pořád. Otázka kácení nejde řešit paušálně, kácet ano, kácet ne… to je prostě blbost! Mám rád přírodu a mám rád i aleje, jsou krásné a rád pod nimy jezdim. Bohužej je jsou tu i stromy, které jsou opravdu nebezpečné, typické místo je úzká nepřehledná zatáčka, kde kořeny roztrhaly krajnici. Nebezpečná situace může vzniknout při vyhýbání se, nebo pokud je špatně klobená a odvodněná, může na ní vzniknout náledí, další nebezpečná místa jsou v místě vzniků sněhových jazyků.

      Prostě chceto opustit černobílé ( černozelené ) myšlení a řešit vše konkretně a individuálně řešit případy separátně.

      0 0
    • hribik A1  

      inac, som zvedavy, kolko priaznivcov vyrubovania stromov je zaroven odporcom tohotiez pri budovani <censored>

      0 0
      • hribik A1  

        kua, ono mi automaticky cenzor scenzuroval slovo „cyklosteziek“ (cyklistickych chodnikov, po nasom)

        0 0
    • vlk  

      petice

      0 0
      • Sobi  

        Další extrémisti… zase všechno je špatné! Nikde ani zmínka o tom že je potřeba to promyslet a řešit konkrétně a ne plošně… Zase obecná petice zakažte kácet stromy!

        Čekám kdy se tihle lidi promění na ekoteroristy… Ach jo…

        Používejte prosím mozek, než něco takového podepíšete!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse