Zahadne ojizdeni plastu na Croozeru

19 nepřečtených
  • Hroch obojzhivelnyj

    Zdar rodicove tahaci, kamarad ma Croozer 535 dvoumuzny (teda na dve male zeny) a neuveritelne rychle se mu ojizdeji plaste, vydrzej tak 300–400 km, od lonskeho srpna uz sjel dve sady (puvodni a Kenda Kwick). Jake mate zkusenosti, je to u Croozeru normalni? Kola po prilozeni prken vypadaj pomerne rovnobezne, naby nejdou super lehce, ale zas ne ze by se kola netocila. Jezdi pomerne nalozeni a terenu se nevyhybaji (minuly tyden na Brdech Tok, Praha i Tremsin). Predtim meli jednomuzny Jogger se kterym stejnym stylem odjezdili 3 deti, bez podobnych problemu. Dik za rady napady a postrehy.

    0 0
    • Manas  

      To je jako dvoustopy?

      0 0
    • homat  

      Talk v pneu. Nízský tlak / naložený vozík / rychlá jízda = rychlé opotřebení

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Hmm, nerek bych ze jezdi s malo nafoukanejma kolama. A 25–30 kg na kolo nejni zas tak moc. No a ta rychlost, ta je sice obdivuhodna na ten naklad, ale absolutne nijak zvlast vysoka.

        0 0
    • tomaasz  

      Já bych viděl jedinou možnost ve špatné geometrii – sbíhavost nebo rozbíhavost, odklon nebude mít skoro žádný vliv na opotřebení. Srovnal bych sbíhavost na 0 ±2mm.

      0 0
      • Manas  

        Presne to me taky napada. Jinak by se to tolik nemohlo sjizdet.

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          No to bylo prvni co me napadlo. Bohuzel se da stelovat jenom ocelovou tyci zasunutou misto kola, tak bych do ttoho zatim nerejpal. Nemame to presne zmereny, ale od oka byly prilozeny prkna ± rovnovbezne, a nemyslim ze by par mm melo az tak drastickej vliv. U auta mozna, tam najedes spoustu km, ale u kola? Druha vec co me napadla je ze bod zavesu nemusi bejt presne pred tezistem (az dodatecne, takze nemuzu ted overit), a ze to cele jede tak trochu sejdrem (obe kola stejne), tam by ten uhel kola se smerem jizdy byl asi klidne vetsi. Ale to by zas asi trochu tahlo do strany, coz se nezda. A taky by to delaly vsecky dvoumistny croozery, proto se ptam na zkusenosti.

          0 0
          • homat  

            Tohle má vliv u auta ne u vozíku :-) Sbíhavost tam vymezuje drobné vůle v ložisku náboje kol a zamezuje třepání kol, navíc má výraznější význam u řiditelný nápravy což vozík nemá. Zkuste zkontrolovat ten tlak. Většina rodičů má strach o svá dítka a tak hustí pneumatiky na nízký tlak aby pružily. Uvedená pneumatika má minimální doporučený tlak okolo 35 PSI takže něco okolo 2,5 baru. To je ale nejnižší povolený tlak takže snese nižší zatížení i rychlost. Dalším faktorem může být vozík ve vyšší rychlosti, kdy kromě pohybu vpřed se smýká za kolem (lítá nepatrně ze strany na stranu), tady pomůže jedině snížit rychlost.

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Tenhle rodic o svy ditka teda moc strach nema :-). Ten tlak urco ne, ty plaste jsou nejvic sjety v uzkym pasku pres prostredek, tak 2 cm, to by byly sjety v cely sirce. To smykani ze strany na stranu mozna, ale predeslej vozik jim to nedelal.

              0 0
              • homat  

                Moji chlapci musí pružit zadkama :-) Schválně se jich zeptej na kolik to foukaj.

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  No od oka, ale tak normalne, ne na mekko. Hale vy tedy taky mate ten croozer 535? A kolik vydrzi plaste?

                  0 0
                  • homat  

                    Ne tenhle www.instep.net/…s/detail.php?… Pláště držej, ale jsou to menší kola a pneumatiky jsou konstruovaný na nižší tlak.

                    0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Dik, me zajima jestli je to ten konkretni kus, vsechny croozery nebo obecny jev. Nasel jsem jeste na Nakole.cz nekde v diskusich, ze nekdo sjel dvoje plaste za 2750 km vypravu (neni croozer) a nekdo rikal ze mu vydrzi plaste taky jen par set km (Stary 2mistny cannondale).

                      0 0
    • RomanH  

      Ja mam na 737 Hookwormy www.bikecentrum.cz/images/img.php?…

      Nalitano pres 1,5kkm a plaste jsou porad OK

      0 0
      • karelH  

        Až sjedeme ty původní, tak bych šel asi do schwable big apple 2,35¨. Mohly by vydrže a určitě budou pohodlný.

        0 0
    • MARIN  

      Mam se 737 za kolem asi 200km + nejaka prochazka (joging set) a zatim zadne opotrebeni plastu nesleduju

      0 0
    • karelH  

      Mám 737, letos najeto cca 800 km a pláště OK. Moc nehustím, jezdím rychle a občas i offroad. Jediný problém mám s tím, že jsou rezavý niple, ale to asi od toho, že jsme s ním jezdili u moře do písku.

      0 0
    • karelH  

      Mám 737, letos najeto cca 800 km a pláště OK. Moc nehustím, jezdím rychle a občas i offroad. Jediný problém mám s tím, že jsou rezavý niple, ale to asi od toho, že jsme s ním jezdili u moře do písku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.