Záda - opakující se prochlazení zádových svalů

28 nepřečtených
  • Jirka Kanár Strnad

    Všechny zdravím,

    mám dotaz ohledně svalů na zádech v horní části. Kdysi jsem prochladl a svaly od té doby rády jdou do křeče. Ty mě sice fyzioterapeutka uvolní, ale problém je, že do týdně mám první svaly zatuhlé znovu a do měsíce je to jak to bylo předtím. A to se nemusím vůbec dostat na průvan.

    Jednou až dvakrát do měsíce mě svaly natečou, to už tahá za úpony lebky a mám silné bolesti hlavy. Sice to rozeženu nahříváním, ale je to jen na dočasné odstranění bolesti. Používám i koňskou mast s chilly, ale to je také dočasné, pokud přestanu mast používat, je problém zpět.

    Nemáte někdo zkušenost, čím nebo jak aktivovat termoregulaci zádových svalů? To by podle mne vedlo k odstranění příčiny problémů.

    Jirka

    0 0
    • jannk  

      me tohle trapilo 10 roku … a potom to preslo samo.

      0 0
    • odik  

      Si myslím spíš pravidelně cvičit a protahovat.Asi se spíš poradit u doktora než na BF :-)

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Oni se lékaři tváří, že po nich chci něco z jiného světa.

        0 0
        • velflino  

          Většina doktorů ti s těmahle „sportovníma“ problémama neporadí a rady typu: to chce klid,brufen a teplo! nikam nevedou! Chce to zajít za někym,kdo dělá se sportovcema,což neni lehký někoho najít a pak se k němu vůbec dostat!

          Nejlepší je nějakej rehabilitační doktor a pak fyzioterapeut!

          A na prochladnutí,prostě se pořádně a správně oblíknout! :-)

          0 0
    • Breakpain  

      Kombinace střečinku horních fixátorů, ramen, prsou plus posilování mezilopatkových a dolních fixátorů především ;).

      Ty máš defakto opačný stav – posíleno to, co má být uvolněné a oslabené to, co má být posílené … (dělá to klasicky posed na kole … ).

      Doporučuju si zaplatit nějakou kačku a pod odborným vedením nechat ukázat cvičení a zaběhnout si rutinu.

      Nějaké základní rehábko cviky provádět pravidelně … defakto denně ;) … hlavně ten strečink ;) …

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Jenže mě to nebude zcela řešit problém dokud bude docházet k prochlazení svalů. Cvičení samo o sobě pomáhá, ale je to podobný princip jak zahřátí mastí s příměsí chilly. Dojde k prohřátí svalu a na nějakou dobu k jeho částečnému uvolnění. Ale už to nezabrání tomu, aby svaly zase do křeče nevrátily.

        Napadá vás nějaký solidní fyzioterapeut v Brně? Tam bych byl ještě schopný k němu dojíždět.

        0 0
    • Josef Panek  

      Pořádnej fyzioterapeut, pokud jsi jinak zdráv.

      0 0
    • Senoy  

      Co se týče zlepšení termoregulace, hodně pomáhá kryokomora. Pár návštěv a zlepší to prohřívání/chlazení organismu. Je ale možné, že opakované stažení může způsobovat nějaká blokace či zánět. Každopádně by to chtělo vyšetření krve na zánětlivé markery a návštěva fyzioterapeuta. Vše by se dalo řešit přes obvodního lékaře a bez vlastní finanční účasti (kromě kryokomory).

      0 0
      • Neťa  

        Přesně tak, ta příčina může být úplně jinde, než by člověk myslel, např. já měl teď prvně problémy se zády a testy mj. odhalily, že mám v těle Boreliózu. Takže obvoďák, odběry, neurologie atd. Hlavně zbytečně nevyčkávat.

        0 0
        • Jirka Kanár Strnad  

          Díky za tip na Boreliózu. Tohle jsem už jednou zaslechl, ale pak jsem to pustil z hlavy s tím, že na mě klíšťata nelezou.

          0 0
          • Neťa  

            Klíšťata bohužel nejsou jediné svině, které to přenáší :-(

            0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Zkusím obvoďáka. Mám nárok na dvouletou prohlídku. Že bych tam nechal přidat testy. Kryokomoru zkusím taky. Kolik odhaduješ nutných návštěv? Opravdu to není nejlevnější sranda.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Preventivní prohlídka se toho netýká. Bude tě honit po vyšetřeních, která tě nezajímají (prostě úředně stanovené lejstro) a toto po něm budeš muset chtít zvlášť. Aspoň u mně to tak bylo. Proto na preventivní prohlídky už nechodím.

          0 0
          • Yura  

            To teda nedelas dobře soudruhu. U preventivni prohlídky nejde o to, ze ti prohmata bricho a zmeri tlak, ale ze si hlavne nechavas delat kompletni krevni rozbor, kterej by byl pro samoplatce opravdu mastnej…

            0 0
    • Mikikuba  

      Určitě by ti mělo stačit posilo0vání v kombinací s cvičením a uvolňováním s fyzioterapeutem. Pozor je to každodenní činnost třeba rok než se svaly a úpony dají do kupy. v horším případě cvičení už nafurt. Rešila jsem něco podobného ale ve spodní části zad po pádu. Trvalo to 3/4 roku tvrdé práce. když tak napiš na mail.

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Ono to vypadá, že nějakého dalšího fyzioterapeuta budu muset najít. Bohužel břeclavsko je co se týče většiny doktorů katastrofa (tím se předem omlouvám těm pár opravdu schopným, ale moc vás opravdu není ;) ).

        Ale představa, že denně cvičím… s mým neodpovědným přístupem? No to bude maso :D.

        0 0
        • Mikikuba  

          Ono tě to donutí a pak je to o motivaci:)držím palce! Mám super fyzioterapeutku ale jsem z Prahy:( takže v tomhle nepomůžu.

          0 0
    • Spící kníže :-)  

      Nebo se nalož někde do týmu, a tam vše dostaneš, návod na cvičení, uvolnění, protahovací cviky. Vetšina dlouholetých závodníků ti dokáže poradit. Co se týče posedu což na to může mít vliv, zajdi za profíkama ať ti to nastaví. Dvě značky to mají docela propracované. Sice to bude stát nějakou kačku ale stojí to za to. Rozhodně bych prvně asi pořešil s lékařem co tomu může být. Nic neotéká a nekřečuje jen tak.

      0 0
    • mikš  

      a co si koupit nějaký teplejší oblečení

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Oblečením na kolo to není. Na kolo mám oblečení super, tady nepociťuji zimu nikdy. Mimo to jsou při námaze svaly nahřáté, takže po kole se svaly problém nemám.

        Začne to například, když na 15 sekund projdu chladem s košem k popelnici. A nástup je pak v řádu pár hodin. Takže stačí v podstatě chvilka schlazení.

        0 0
        • Josef Panek  

          Zkus žehličku na záda. Až se po namazání trochu opotíš, napiš dojmy;-)

          0 0
        • mr.antik  

          15s je nic… saunovat chodíš?

          0 0
          • Jirka Kanár Strnad  

            Nee,Do sauny nechodím.

            0 0
          • Jirka Kanár Strnad  

            Kolikrát i pracuji u PC, okno zavřené, celkově mě je teplo a najednou cítím jak mě chladnou záda. Jak kdybych s nimi seděl v průvanu. Ale nesedím a podotýkám mám na sobě třeba i mikinu.

            0 0
            • Yura  

              No bude tam asi něco spatne, něco skripnute, posunute, neprokrvuje se to jak ma.. Tu saunu doporučuju. Nejlepsi je infracervena, kdy ty zarovky mas kousek od sebe. Takze nejenom, ze na tobe pracuje to teplo, které všechno uvolnuje apod.. Ale prostupuje tebou i to infra a to je fakt pecka na regeneraci..

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.