Zabezpečení kola (vyjížďka - skladování)

25 nepřečtených
  • pegas

    Malej dotaz na zabezpečení kola při kempu u stanu. Dříve řešeno obyč zámkem 2 kola k sobě (ke stromu). I přesto že to bude v zahraničí, kde to bylo v poho (Itálie), tak chci udělat 100% k minim. rizika. U nás bych to neriskl, nemít kolo za bet. stěnou:-) Zkoušel někdo zámek s alarmem (ani ne tak pohybovým čidlem,ale např. alarm při přestřižení lanka?)

    např.: zámek

    A případně, jak řešíte zabezpečení kola doma,ve sklepě, garáži a při vyjíždce (foto, nápady, zkušenosti,…)

    0 0
    • Soreno  

      Tak mi jsme v kempu Claudia na Lagu měli kola opřený o olivovník a svázaný motorkářským kloubovým zámkem k sobě a obyč zámkem k olivovníku.

      0 0
    • mastihuba  

      na ukrajině jsme měli zámek spohybovým čidlem + takovou tu mrchu z plocháčů co váží 3kg.

      0 0
      • trpaslik72  

        můžu se zeptat co za typ zámku s pohybovym čidlem jste používali? díky

        0 0
        • Motyll  

          Něco hodně starýho, roku 2004… Ale v principu otřesové čidlo s alarmem, bez detekce přestřižení.

          0 0
      • karliner  

        My jsme na ukrajině neměli žádnej, protože od jednoho jsme ztratili klíč a druhý jsme zapomněli ve vlaku. Ale tam to asi ani nebylo potřeba.. Myslím tedy Zakarpatskou. Do Itálie bych si zámek vzal určitě a čím víc tím líp.

        0 0
      • pegas  

        ta těžká mrcha z plocháčů mě už taky napadla…akorát je to kur… drahý…

        0 0
      • pegas  

        ten zámek s poh. čidlem byl něco podobnýho jak tady mám v odkazu v základním příspěvku?

        0 0
    • skorpion  

      ITA, SLO klasika – 2–3 biky k sebe, resp. okolo stromu kazdy dal jeden zamok a no problem. A stany sme postavili tak, aby sme mali vchody smerom k nim. Ev. kde sme sa citili najmenej bezpecne sme stany postavili okolo bikov (v rozumnych rozstupoch). Okrem toho, mne bolo vzdy aj tak teplo, tak som mal otvoreny vchod do stanu, cize kedykolvek som na ne videl. V Tibete sme spojili aj 5 bikov k sebe a bez problemov. Nechavali sme na nich aj svetla, pumpicky a sli spat do chatrce :) No tam zas nebolo moc ludi, ze by mal kto kradnut :)

      0 0
    • trpaslik72  

      hele já bych možná viděl nejlepší variantu zabezpečení bajka jako kombinaci toho při přestřižení (co jsi udával jako příklad) a například motorkového zámku s alarmem na kotouč, na vození v batohu to neni tak těžký, ale podle mě funkční. Já řeším podobnou otázku na 24 hodinovku. Něco co bude rychlé na nandání a sundání, ale zárověň 100% funkční..

      Za mě pohybovej senzor v kombinaci s lankem ;)

      0 0
      • pegas  

        máš tip na tel zámek na kotouč s alarmem za rozumnej peníz?

        0 0
        • trpaslik72  

          No určitě bych moc nepočítal s cenami pod 1000,– ale kolem 15ti set se už dají pořídit značkové zámky od firem, které se tím přímo zabývají ( viz ), je toho hodně, Xenu jsem si osahával na motovýstavě a zpracování je fajn, citlivost jsem si na vlastní kůži neošahal, ale co jsem koukal, když to tam lidi zkoušeli tak to citlivý bylo dost a já bych s tim rozhodně bika neukrad.. takže pokud kvalitu tak XENA, nebo ABUS.. dají se sehnat i no name, kamarád ho vozí na mašině, hrál sem si s tim a citlivost taky není nejhorší, kravál maximální x).. Jen dát pozor na to, co máš za kotouče (pokud bys to chtěl dávat na kotouč) a průměr toho čepu..

          0 0
          • pegas  

            původní záměr byl klasickej lankovej zámek s alarmem, ale teď když nad tím přemýšlím, tak v tom silným větru bych měl strach, že to bude řvat naprázdno vlivem větru…ten kotoučovej s alarmem je težší a silnější vítr by na něj neměl mít vliv, tož lepší volba…ale sakra na dvě kola kupovat tyhle ludry drahý:-/

            0 0
    • Georrge  

      vykuchat paralyzér, umístit do sedlové trubky a připojit vodivě s rámem. Potřeba ale opatřit dálkovým ovládáním, které dálkově paralyzér vypne (aby to nejeblo tebe). To by bylo ideální, zloděj přijde, šáhne, a dostane šlehu. Problém je, že pokud bude mít nějakou skrytou srdeční vadu, tak ho to zabije a ty budeš mít na krku vraždu, páč na kole nebylo upozornění nešahat pod proudem. No a pokud tam to upozornění dáš, tak to zase strácí smysl, páč si zloděj vezme tlusté rukavice…

      0 0
      • trpaslik72  

        vrahu :DD

        0 0
      • Smazaný účet  

        může tam dát ten nápis česky a pokud nenatrefí na zloděje z česka tak má alibi :)

        0 0
      • karliner  

        A teď se přiznej – ty by sis to na svoje kolo dal?? S rizikem, že se něco, cokoliv, posere, vytřese atd. a ty schytáš plnou nálož za jízdy? :-DDD

        0 0
        • trpaslik72  

          a co potom když máš karbonový sedlo :DD auvej :)

          0 0
        • Georrge  

          elektroniku není těžké udělat tak, aby se nevytřesala :) a taky není problém udělat to tak, aby bylo možné to před jízdou bezpečně deaktivovat, nadálku to vypneš dálkáčem, a pak třeba odpojíš napájení. Dneska se dá udělat skoro všechno :)

          0 0
      • hony007  

        To tam dáš miniaturním písmem jak podmínky u půjček, nebo zespodu rámu :-D

        0 0
      • se-se  

        Já bych to to vylepšil o mechanické zařízení – popíši jen funkci: zloděj přijde, nasedne a špičatý nástavec sedlovky mu provede anální intervenci.

        0 0
      • Kubas.1  

        upřímně – kdybys na kole viděl nápis nesahat – kolo pod proudem, chceš mi říct že bys tomu věřil? :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.