Za co vyměnit vidli RST Gila ML 100?

15 nepřečtených
  • Eton

    Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu, za co vyměnit současnou vidlici na kole Merida matts 40D? Najezdím fakt málo (cca 400km), i přes to bych potřeboval něco, co lépe funguje. Jezdím prevážně po lesích a polních cestách, kde RST Gila ML 100 nepruží. Chtěl jsem se zeptat, jestli jde vyměnit kus za kus a jakou levnější (i když lepší) vidlici mi doporučíte, prosím? Pročítám zdejší fórum, ale jasnou odpověď jsem nevydedukoval. Diky moc

    0 0
    • Pajas04  

      Asi nejlevnější použitelná varianta je:

      http://www.kupkolo.cz/…disc_z93895/

      Pokud máš vyhrazených více peněz tak:

      http://www.kupkolo.cz/…-disc_z3737/

      Nebo ještě lépe:

      http://www.kupkolo.cz/…disc_z89829/

      0 0
    • Mad_Cat1  

      kámoš má k mání tu Suntour XCRku, dá se říct, že funglovka, sundal jí hned z novýho kola..viz tady dole:

      http://www.bike-forum.cz/…od-xiii.html#…

      0 0
      • Azmir  

        To je nějaká OEM sundaná snad z meridy ne? To nevím jestli bych risknul, co to je za ročník? Ty nové jsou trošku jinde než ty staré.

        0 0
        • Mad_Cat1  

          je to SR Suntour XCR pro 29" kola se zamykáním z řídítek..model 2013, kámoš jí sundal z novýho kola a pořídil od Milana Epicona, tahle pro něj byla moc měkká…

          0 0
    • BigKarel2  

      Epicon třeba… já ho kupoval za 2990 Novýho z KK model asi 2010.. takže ceny tak…nebo třeba na bazaru..teď sem koupil Rebu 2012 za 3 litry…to je už o něčem jinym… takže tak…Epicon, Recon, RAidon či Reba…něco z toho vyber…

      0 0
    • Eton  

      Vahu jsem chtel napsat, ale nejak jsem zapomnel. Vazim 81kg a jeste tak 2–3 kila snad pridam. Diky moc za rady, urcite mi to pomohlo! :-)

      0 0
    • Eton  

      Ahoj, minule jsem nakonec nic nekoupil, tedka do toho jdu na 100%. Prosim vas, plati teda doporuceni stale stejne? Moje vaha je 80 kg a pujdu teda do teto http://www.kupkolo.cz/…disc_z89829/ SR Suntour EPICON LOD 100mm DISC. Mam na to max 4 tisice. Diky.

      0 0
      • George.999  

        Jezdím tuhle druhým rokem léto, zima, sucho, mokro, různý terén něco kolem 13 tis. km. Moje váha je kolem 77kg a zatím jeden servis (žádná závada, jen běžná údržba). Chodí bez problémů. Jestli na to máš max 4000, není co řešit.

        0 0
      • tigermoth  

        Jo, s tímhle chybu neuděláš. Akorát je třeba vidlu nastavit na 120 mm zdvih – tovární je 100 mm, bo RST gila má nohy 130 mm (zdvih ale jenom sto)a rozházelo by ti to posed na který jsi zvyklý. Není to nic těžkého, jenom vypustíš vzduch, stáhneš vnější nohy vidlice a na tyčce s negativníma pružinama posuneš závlačku do druhé díry zvrchu, sešroubuješ a nafoukáš na váhu. O rozebírání, montování a upravování epikonů je tu vláken kotel, viz http://www.bike-forum.cz/…d-temat.html?….

        0 0
        • Eton  

          Necham to namontovat v nejakym cykloshopu a zaroven necham udelat bezny servis.

          Mockrat dekuju

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.