XC závod Hopádal - Dalečín (Vírská přehrada)

12 nepřečtených
  • zbartos

    Pokud budou amatérské MTB závody již povoleny, doporučuji zapsat si do kalendáře 21.8.21 a zůčastnit se https://www.hopadal.cz/ ! Byl to asi můj nejtěžší závod, který jsem v životě jel, i když měl jen asi 36 km/+1200 m (bylo navíc asi 32° C, hodně blátivo a na cestičkách plno větví po těžbě suchých stromů). Průměr jsem měl cca 10 km/hod a v posledních 16 km asi 8 km/hod… Viz https://my.raceresult.com/153838/results?… .

    0 0
    • beet.cz  

      To vypadá dobře. Jak náročné jsou tam sjezdy?

      0 0
      • zbartos  

        Vzhledem k tomu místy blátivému povrchu a občasným zbytkům větví po těžbě jsem na zastíněných místech jel neobvykle pomalu, protože jsem špatně viděl na detaily na cestičce pod sebou. Nesjel jsem ale asi jen jedno větvemi hodně pokryté a strmé místo, jinak to celkem šlo. Ale samozřejmě záleží i na technické zdatnosti a nebojácnosti jezdce. Já nerad padám a jezdím 26" HT, takže asi vzhledem k současnému vybavení účastníků závodů (29"+27,5"), považuji pro ostatní lehká místa za těžká…

        0 0
    • theedge  

      Kolem Dalečína a Vírské přehrady to znám jako svoje boty. V celém okolí Vírské přehrady už přes rok brutálně těží kůrovce – lesy a cesty tam jsou bohužel úplně nasračky :-/

      Les tam mizí před očima a ty firmy co tam dělají ( většinou SK spézetky ) se s tím vůbec neserou. To bude dost divoký.

      0 0
      • rosnaj  

        Potvrzuji.Brázdím silnice páč v těch zbytcích lesů je to na poblití.A k závodu-jel jsem to dvakrát a jen trasu 21km a měl jsem dost.Tři brutální výjezdy,křeče v zádech,už nikdy.

        0 0
        • theedge  

          No tak trošku trénuj kopce :-) kolem Víru se pořád jezdí nahoru a dolů. Ty výjezdy tam jezdím často, ale ty cesty jsou teď masakr.

          Ale koukám že se tam toho 21. 8. budu vyskytovat, tak se možná ze srandy na endurku zůčastním :-)

          0 0
          • rosnaj  

            Do kopců jezdím pořád,tady to ani jinak nejde(Rovečné,per­nštejňák,Ková­řová, na Zubštejn z kterékoli strany,Míchov,Bo­lešín atd.), akorát je rozdíl to jet na pohodu a v závodě :-)

            0 0
            • theedge  

              :-) nesmíš se nechat vybláznit drsnými pohledy okolních nabušenců …

              0 0
      • McBlacky  

        loni jsem na Vysočině jel dva ultra závody, na prvním jsem zničil v bahně na kole kde co (včetně ložisek v nábách, středu) protože jak do těch lesáckých bordelů zaprší je to 10 a víc cm brodění blátem nonstop. Na druhým pršelo jen v druhý půlce, takže to odnesl jen řetěz a desky.

        Vysočinu pro ježdění mimo asfalt na následující roky vynechávám.

        0 0
    • Tydlii  

      díky za tip :) hodil jsem si to do kalendáře :)

      0 0
    • zbartos  

      Dnes je poslední den na přihlášení a v podstatě i na zaplacení (do 3 dnů musí dojít startovné na jejich účet, jinak přihláška neplatí).

      0 0
    • zbartos  

      Letos 26.8.23, což je za chvili…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.