• Zodiax

    Sice opakujici se tema, ale takovych neni nikdy dost. Vypada to, ze politicky, financne i jinak je schudny nakup noveho stroje, tedy ze po dlouhych 13 letech vymenim svoje RBcko za neco modernejsiho (klobouk dolu, vydrzelo to vsechno ;)

    Shanim klasicky „XC chrtí“ full, 100/110mm, velikost XL, vaha kolem 12,5kg max. Jedno jestli carbon nebo hlinik. Rocni najezd mam tak 4–5 tisic, zadny extremni teren, obcas nejake to blbnuti, ale spis mam radost kdyz to jede ;) Sem tam nejake KPZ nebo neco delsiho, ale rad bych na tom vydrzel i celodenni vejlet. HT jsem nikdy nemel, ale RBcko jsem mel nastavene spis jako softail ;)

    Zatim mam tri kandidaty:

    • Ghost RT Lector 5700 – /…r-5700-black –tady bych vymenil kola za Red Metal 3 a tim by to koncilo. Ale nic o tomsystemu nemuzu najit, recenze apod. Na to ze je to karbon mi prijdedost tezke
    • Lampierre X-Control 410 –http:/http://­www.mojekolo.cz/31763-lapierre-x-control-410 – nenapada me cohned menit, takze spis postupne casem
    • Giant Anthem X4 2011 – /…-p-2162.html –tady bych nahodil XT sadu ze soucasneho kola, vymenil kola za RM3, upgrade brzd,riditka, predstavec, sedlovka, casem nove kliky

    Vsechny tri bych zkusil osadit soucasnym tlumicem RockShox Monarch 3.3, at mam stelovatelnej floodgate

    Po zminenem upgradu vychazi vsechny okolo 50–55 tisic s tim, ze Anthem neni 3×10, ale to netusim jestli je tak zasadni ;) Vsechny chci samozrejme projet, ale spis mi jde o to jestli nejake nevyradit hned.

    Zatim mi vychazi nejlip prave ten velkej upgrade Anthema, ram je pro vsechny alu rady stejnej, tak je to jen o komponentech.

    Diky za nazory ;)

    Anketa: Co doporucujete?

    1x
    25%
    0x
    0%
    3x
    75%
    0 0
    • Frostty  

      Současná nabídka RB tě neoslovuje?

      0 0
    • nox159  

      cau mam Anthema X v XLku na prodej, bud ram nebo ramova sada nebo klidne cele kolo pokud by ti nevadila bazarovka tak mi napis na email… myslim ze se da domluvit na cemkoliv

      tedka ho mam postevene do rychla vaha 11kg…

      0 0
      • Frostty  

        A rovnou napiš, jak a s čím si ho jezdil :D.

        0 0
        • nox159  

          s epikonem na 120mm a R7 na 100mm ( ten talas byl jen foceni a test jestli geoska zkousene 130mm ) :-p

          jinak vaha jezdce v te dobe 68kg

          0 0
      • kolda  

        uz to vzdej, tady to proste neprodas. :)

        0 0
        • nox159  

          musim to vyfotit a hodin na net ale furt se k tomu nemuzu dokopat tak to sem obcas placnu :D

          0 0
    • McBlacky  

      záleží kolik vážíš a jak moc to hrotíš. Anthemy celkem praskaly ve spojení horní a sedlové trubky a to i nijak těžkým jezdcům. Je možné, že pro rok 2012 už to ošetřili.

      Z výběru je to nejlepší volba a nechal bych tam RP23 místo monarchu 3,3 hlavně proto, že RPčka na anthemu jsou laděný k rámu (compresion a velocity tune) a ten monarch nemá šanci dosáhnout srovnatelného chodu. Navíc u RP to můžeš zadusit na 3ku a to je pak už hodně málo citelná práce zadní stavby.

      0 0
      • Zodiax  

        no tos me nepotesil, se vzrustajicim vekem jdou nahoru i kila, pomalu se blizim k 90kg ;) Ale rozhodne to nehrotim jako ty, ani do kopce a z kopce uz vubec ;) Nejake vetsi skoky nebo tak, do toho nejdu, maximalne obcas sjedu nekde schody ;)

        RP23 me prave privedla na myslenku vzit jen ram, kterej uz ho ma v cene. Pak by na predek prisla Reba race co je na soucasnem RBcku a jsem na ni zvyklej. RP23 mi prijde jako lepsi bonus nez Fox F100RL.

        Ale znamena to postavit naraz, u X4ky se teoreticky da jezdit s tim co tam je, ale menil bych stejne zase vsechno ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.