• Tehu

    Ahojte, 22.7. vyrazime bydlikem na dva týdny s partickou směr Skotsko, Wales primárně za poznávání tamních bikovych lokalit. Začínám trošku plánovat, internet je plnej teorií, fotek který jsou reprezentativni, ale bojím se, že realita bude jinde :D

    Kdo jste tam byl poradte prosím lokalitu, kterou určitě nevynechat.

    Případně zkušenosti s kempama kde napustit/vypustit vodu apod. potřeby obytnaku.

    Jediné v čem se všichni shodnou je Fort William a oblast kde je toho nashromaznenyho spousta GlenTree, Innerleithen a přilehlé.

    Díky

    0 0
    • Tehu  

      Ještě samozřejmě bikepark Wales po cestě z5 že severu na jih.

      0 0
    • drbo  

      Oblast kolem Torridonu a Isle of Skye – parádní hodně syrové ježdění https://www.flickr.com/…644974206612

      0 0
      • MI.KU  

        Jo tak Skye určitě nevynechat – kempiky kol 7–9£ na osobu, ale třeba v Uig pokud vás bude víc a chcete zůstat déle a prozkoumávat sever ostrova se s Martinem dá domluvit – jednou mi donesl i domácí koláč ;)

        Voda…? :D Vystrč hrnek a máš vody že nebudeš vědět co s ní :D S vodou není problém a pokud budeš dal od civilizace tak třeba zrovna ten Skye se dá pít i z potučků v klidu – nikdy mě to neprohnalo.

        Ale na zo kolo asi tak – pokud budeš mít velkou kliku a nebude pršet tak potom musíš mít ještě tuplovanou kliku aby ti nefoukalo – to čemu zde říkáš vítr je tam bezvětří – 40–80 km/h je klasika a orkán není výjimka – několik sem jich tam zažil – když to přijde není problém 2–3 týdny v kuse déšť a takovýhle ,,vetricek,, ale teď mas větší šanci na dobré počasí i když tak nejlepší je tak duben květen červen a září říjen.

        PS: snad mas rad světlo v noci ;)

        Jinak Fort William a koukl bych i na Orkneje. Ale času mas fakt málo – nemáš šanci to nějak víc projet to je tak na 2 lokality.

        0 0
    • Tehu  

      v podstate koukam dost i sem www.trailforks.com , ale konkretne Isle of Skye je teto apce zapomenut

      0 0
    • Tehu  

      Tak jsem z5 :) parádní dva týdny na biku. Ježdění tam je nekonečná záležitost a závidím jim množství i rozmanitost trailu. Je to bikovej kraj. Co jim ale nezavidim je počasí :D Ale oni jsou zvyklí, jim to neva a jezdí se za každého počasí. Musim říct, že mentalita lidí ve Skotsku mi brutálně přirostla k srdci a to jsem ho jen liznul a počasí mi nedovolilo navštívit FortWilliam a Isles of Sky :( . Pobyl jsem 2 dny v trailcentru GlenTress, park Lake distrikt pěcho, 2 dny v trailcentru Gisburn Forest, 2 dny v trailcentru Forest of Dean, 1 den v bikepark Wales. Pár dní na pobřeží prirodni traily na kole + něco pecho, Stonehenge, katedrála Salisbury. Obytnakem najeto přes 5tis km a 1–2 dny jsme nezmokli :D Bejt o deset let mladší asi se stehuju…

      0 0
    • JFB  

      Oživím vlákno..

      Někdo na B-F kdo žije a jezdí na biku v UK (ideálně London-Surrey Hills nebo South Wales:)?

      Hledám s kým pojezdit, tak kdyžtak do soukromých zpráv..

      A kdyby chtěl někdo poradit kde a kam, tak mám tuhle část (jižní Anglie, Wales, Peak District..) docela projetou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.