• BlackRaven1

    Je tu nekdo,kdo ma zkusenosti a poradi se stravovacimi navyky? Potrebuju shodit.

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Lepší fórum sis vybrat nemohl, zde je snad každý (kromě mě) specialista na žrádlo :)

      0 0
    • blaf  

      a hledat uz jsi zkousel? je tu o tom nekolik vlaken

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nežer sračky a hýbej se!

      0 0
      • Kalic  

        Skoro bych souhlasil, ale otočil bych to: hlavně se pravidelně hýbej, to je efektivnější a podle mě příjemnější způsob jak zredukovat váhu. Jsme to na bf, tak jezdi víc na kole, ne? Jídlo pak už moc řešit nemusíš, pokud nejíš vyloženě sračky.

        0 0
        • Yura  

          Jak uz tu kolikrat padlo. Plno lidi tim ze zacali jezdit ještě pribrali, protože clovek ma pak tendence se neskutecne futrovat. To co pises bude fungovat u člověka, kterej se zvladne stravovat opravdu zdrave. Tzn. sladkosti, uzeniny atd.. budou pro nej tabu a jeho bezna strava se bude skládat z komplexních sacharidu, nejakeho ovoce, zeleniny, liboveho masa, ryb atd.. Ano takovej clovek dokaze slusne zhubnout, protože je tezke prijmout nadmerne množství karolii v jídlech jako třeba ryze natural s krutim prsem a brokolici atd.. Proste člověka zasiti daleko méně kalorii, ale clovek kterej na tohle sere a da si po svihu koleno s chlebem a 2ma pivama nebo vepro knedlo zelo a potom tam ještě placne sladkosti na chut aby se dojedl. Tak takovej clovek spis pribere nez zhubne při jezdeni na kole, protože apetit pak opravdu naroste.. Takze strava je dulezita hodne dulezita..

          0 0
          • Mr.Duck  

            Hele ale co popisujes podle me neni takovej pruser. Pokud mas nejakej normalni metabolismus, tak po bajku, kdyz je to dost brzo (tak do hodiny) muzes sezrat vicemene cokoliv, a kdyz to nebude zrovna sedum cizburgru s kolou, tak ti to do tech svalu pude.

            Urcite si myslim, ze pohyb udela daleko vic jak jidlo, i kdyz ja osobne sem moh zrat jak se mchtel a byl celkem hubenej, kdyz sem zacal jezdit na kole, moh sem zrat este vic, ale jak sem zacal chodit do posilky, tak sem zacal nabirat. Sice svaly, ale jak sem tam chvili nesel, tak to slo do sadla (no tlustej sem asi nikdy nebyl, ale slo to tim smerem). Od ty doby bych rek, ze mam celkem normalni metabolismus, a nejlip v tyhle situaci funguje se rano narvat ovocem a zasytit se nakym jogurtem s vseljakym mysli, a kdyz du ten den na bajk, tak k tomu prihodim kotel michanejch kraslic. Po jezdeni se nafutrovat bud masem, a nebo necim dostatecne vyzivnym a pak uz do vecera omezit cokoliv krome zeleniny..

            Dosel sem k tomu diskuzi s ruznejma lidma co to kdy trochu resili a samozrejme z vsevedouciho internetu. Pro me to funguje celkem v pohode :)

            0 0
        • o.1  

          Je to tak, skoro vzdy jedlo riesia ludia co chcu schudnut.

          Upravou jedla a pohybom sa to da ale motivacia hybat sa a upravovat stravu koli chudnutiu je slaba, vysledky su docasne.

          Treba si uvedomit ze tento pristup je NEPRIRODZENY, je postaveny na hlavu v suvislosti s nasou historiou ako sme sa vyvinuli.

          Lepsie je zamerat pozornost na to byt v kondicii a riesit radsej co este vecer o 11 zozrat aby bol clovek ako tak syty :-)

          0 0
      • Rychlej turista  

        To říkám furt – pořádnou flaxu a prát tam velkou :-)

        0 0
    • Kosta  

      Já potřebuju zas přibrat… To si nevybereš. S tím pohybem má lukas pravdu. :)

      0 0
      • Ondry  

        Víš že to ani tak úplně není?! Znám slečnu co si nastavila jídelníček na svůj běžnej neaktivní výdej a shodila 8kg bez sportu.

        Taky se snažím přibrat a moc mi to nejde :/

        0 0
        • Sunshine 29  

          Já dal 10 kg za půl roku, je to jednoduché – naložíš si tolik jídla, že po snědení absolutně nemůžeš a pak to zopakuješ. Kamkoliv jdeš, měj s sebou něco k jídlu :)

          Hodně cvičení, určitě koupit nějaký Gainer (ne Nutrend a podobný shity)

          0 0
          • Ondry  

            Ježiš… to je děs pane!

            0 0
          • Yura  

            Ale většina lidi když chce pribrat, tak svaly a ne rosol kolem pasu a pod bradou ne? Gainer je k tomuhle idealni. Když uz do sebe cpát gainer, tak jen po treningu. Zajimal by me jídelníček lidi, kteří nemůžou pribrat. Vetsinou jsou takove ty pripady, ze cvici od nevidim do nevidim a pak resi jestli si mají dat 2 nebo 3 vajíčka, protože tam je moc tuku a cholesterolu..

            0 0
            • oddie  

              Většina lidí, co nemůžou přibrat, se akorát zapomínaj nažrat :P

              0 0
            • Ondry  

              Mile rád ti ho pak pošlu není problém, gainery prej jsou i kvalitní, ale je jich pomálu. Já si dávám po treniku „gainer“ hydro+rozemlety vločky ve vodě.

              Jinak jsem 8 týdnů měl průměrnej přírůstek hmoty ± 300g za týden, teď mi to ale dva týdny klesá, takže odedneška přidávám trochu víc sacharidů a měním trening.

              0 0
              • Yura  

                Ne fakt nechcu dik. :D Ja si moc dobře pamatuju dobu, kdy jsem svacil 2× denne klasickej gainer megamass od weidra. :) Byl jsem peknej cunik jen co je pravda. :) Jak pises, vždycky vyjde lepe v pomeru vykon/cena proteinak. Sacharidy uz muze clovek doplnovat cim chce, je jedno jestli ryzou, vlockama a nebo gumovejma medvedama. Furt lepsi jak kupovat pixlu predrazeneho cukru s trochou nekvalitni bilkoviny plne laktozy. To je totiž slozeni vetsiny gaineru..

                0 0
                • Ondry  

                  Tak já to sem nechtěl poslat, že bych se nějak chvástal jak to mám vyšperkovaný, spíš právě naopak ať vím co tam mám blbě :)

                  0 0
                  • Yura  

                    Co tam mas blbe? Tak na hydru a vločkách pokazit nic nemuzes.. Ja třeba priberu jen se na to zradlo podivam. Před 10ti rukama jsem se nesnazil o nic jiného nez o narust hmoty. Ted sem se na to vysral a chci pravej opak a je to fakt tezky. Zaludek je zvyklej na sileny kvanta zradla. Telo chce hodne zivin a ted to utnes a jis 3tinu toho co předtím, do toho aerobni sport. Telo si zada kalorie aby se ty svaly zase naplnily, ale ty chces tu vahu drzet niz. Vydrzim to třeba tyden, kdy se drzim třeba na 250g sacharidu jen s pohanky, nejake ovoce, ale telo uz je tak vystresovany a chce se proadne nazrat, ze se zase nazeru jako dřív a mam hned x kg nahore, jak si telo všechno veme a ulozi, ten glykogen, vodu.. A jsem zase tam kde jsem byl a furt dokola. Kdyby bylo leto nonstop, tak to pujde postupne pomalu dolu, ale zacne byt hnusne, tma, treningu bude malo, hlad velkej a na jare zase skoro od zacatku. :-(

                    0 0
                    • Ondry  

                      Tak už se tomu chvíli věnuju, ale furt je čemu se učit, tak proto.

                      No já jsem opačnej extrém mám dojem když si nedám jen jednu malou svačinku hned je druhej den půl kila dole. A teď od někud někam jedeš, přijedeš pozdě večer a vař si na zítra oběd, připravuj svačiny, teď ti něco došlo, přitom jsi v sobě měl už mít večeři, všechno to nakrabičkovat… taky celkem otrava.

                      0 0
                      • Yura  

                        No jo, tak ja to ted neresim, naopak jsem rad, když se nedostanu k zradlu. :D Ale dřív neexistovalo nemyslet nonstop dopředu co budu jist. Proste nebyl den, ze bych nemel dopředu navareny, nebo naplanovany co kde budu jist. Pak to je takovej extrem, ze když si nejses jistej jak to bude z jidlem, tak kvůli tomu třeba radsi zustanes doma, když si nemuzes vzit jidlo atd.. Ale zase výsledky se pak dostavujou no. V tomhle většina lidi co chodi cvicit a chcou nabrat selze, ikdyz třeba poctive dodrzuji to cviceni, tak jim je to naprd a placaji se na miste, když si pak místo poradnych jidel kupujou parky v rohliku a ještě lepe patky soboty prochlastaji a nedele se s toho leci.. :)

                        0 0
              • Atilla  

                Hmm, 14kg svalů za rok. Jdu zavolat Greeneovi ať se na tu olympii ani nehlásí:)

                0 0
                • Ondry  

                  Já někde psal že je to jenom svalovina?? Nebo že se snažím nabrat bez tuku? I když proč reaguju na člověka co nemusí měsíc jíst a je zdravej jak rybka :D

                  0 0
              • Sunshine 29  

                +300g si navážíš nevysranej, promiň, ale je to tak :)

                0 0
                • Mamut  

                  A kazdy tyzden mnozstvo kumulovaneho hovna v sebe zvysoval, ze?

                  Ze ty si z tych, co maju miesto mozgu sval? Promin, ale je to to tak :)

                  0 0
                  • Sunshine 29  

                    Mám dva svaly, jeden na čtení BF a druhý na psaní, jinak je tam prázdno :)

                    Mě by teda zajímalo, na čem to vážíš, jakou má ta váha přesnost, co máš na sobě, jestli nic, nebo pokaždé to samý?

                    Není problém udělat mezi týdny rozdíly v kg, proto mi přírůstek 300g přišel směšný.

                    S tím vysráním to samozřejmě bylo nadneseno, jako obvykle na BF vše bráno doslova…

                    Ale bavím se tady a to je dobře :)

                    0 0
                    • Ondry  

                      Pokud pominu to že mamutova myšlenka je jasná, tak ti to řeknu jinak. Píšu ± tzn. průměr, ale bereš to jako obvykle na BF vše doslova

                      Osobní váhy za pár šušňů mají toleranci 100g. Vážím se v pyžamu tzn. nahej.

                      A protože nepoznám v jakým poměru jsou to svaly a tuk, tak si měřím obvody :) Jenže po několika měsíčních intervalech protože třeba 2kg celkově poznat moc nejsou.

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        To mi nedá: Přeneseme-li větu jinam, hned ztrácí smysl: Spím v pyžamu, tzn. nahej. :-) Tu mi něco nesedí… Ale jinak myšlenku (aspoň myslím) chápu.

                        0 0
                      • Yura  

                        Ja vůbec neresim u vahy ± 1 nebo 2kg rozdily. Vsechno to zalezi od toho kolik zrovna zadrzujes vody, co jsi snedl, co a jak těžkého mas ve střevech. Resit stovky gramu nemá fakt cenu. To se hybe jen voda ne tuky nebo svaly..

                        0 0
                • Ondry  

                  Správně se váží vychcanej vysranej nenajezenej, promiň, ale je to tak

                  0 0
            • Sunshine 29  

              Hodně fitka a pohybu, pak se žádnej tuk navíc nekoná. Navíc mi bylo dvacet, takže metabolismus frčel neskutečně.

              Jak jinak chceš něco pořádnýho nabrat, když jsi hardgainer a z normálního jídla nepřibereš nic?

              0 0
              • Yura  

                No prave..

                „Jak jinak chces NECO nabrat…“

                Vetsina lidi když do sebe bude proste lit xkrát denne gainer, tak pribere hlavne speky. To je proste fakt. Pak jsou často nadseni jake vidi číslo na vaze, ze jim to popolezlo, ale ze to mají v pase a ne kolem ruky je jim jedno. Ja opravdu nevidim důvod, proc by clovek nemohl prijimat dostatek kalorii z jidla. V proteinaku jako alternativu k masu, vajickam, tvarohu atd. problém nevidim, ale jen tak při lezeni u TV na svacinku vyglgat xxgramu cukru v tom fakt nevidim nic dobryho sorry. Vzdycky bude lepsi normalni jidlo, muzou tam byt i rychlejsi cukry, ale vláknina spolu s tukama a bilovinama zaruci pomale vstrebavani a ne jako ten silenej inzulinovej rush při vypiti tekutého cukru…

                0 0
                • Sunshine 29  

                  Nejsou sacharidy jako sacharidy :)

                  Má o tom zkreslené představy.

                  Samozřejmě to z jídla nabrat jde, ale většinu dne budeš jíst, nakupovat suroviny a vařit.

                  Další věcí je vstřebatelnost a využitelnost pro organismus – ze spousty potravin to organismus prostě nevstřebá.

                  To, že něco sníš a má to nějaký obsahy např. bílkovin neznamená, že je tělo využije, protože to prostě neumí.

                  0 0
          • Biker jak Pes  

            Proč ne Nutrend?

            Můžeš mi to nějak rozumně vysvětlit?

            0 0
            • Yura  

              Gainery a proteinaky nemaji moc kvalitni. Co se tyce ruznych jontaku, gelu a tyčinek od nutrendu, tak ty jsou ok..

              0 0
            • Sunshine 29  

              Koupil by sis bike Olpran v Tescu?

              Pokud ano, kup si klidně Nutrend.

              Stačí takhle?

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Ne. Chci ROZUMNÉ vysvětlení, ne metafory. Chápu, co tím myslíš, ale tohle mi nestačí. Dávají tam něco jiného? Nedávají tam nic?

                0 0
                • Sunshine 29  

                  Příklad – pár let z5, kdy jsem se v téhle oblasti pohyboval profesně, měly jejich BCAA prezentované jako nejsilnější čistý obsah BCAA cca 3,5 g/dávka. To je dost málo. Jejich doporučení bylo nepřekračovat dvě dávky denně.

                  Já prodával 6g BCAA a bral dvojité dávky. 10g v dávce je dle mě ideální.

                  Respektive, čím víc, tím líp.

                  Obecně – jejich produkty mají nízké hladiny účinných látek, což dohání množstvím – člověk věci neznalý si řekne: „ty vole, proč bych dával za půl kila něčeho litr, když můžu mít

                  za tu samou cenu celý kilo?“

                  ALe při srovnání zjistíš, že v tom půl kile je více účinné látky.

                  Lepší?

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Mnohem, děkuji. :)

                    Takže jinými slovy to ojebávají na složení.

                    0 0
                    • Delkim  

                      neojebávají, jen tam měli nižší koncentraci účinné látky než jiný výrobce, ale taky to tam bylo uvedeno stejně jako byly na trhu i BCAA co měly ještě nižší koncentraci

                      že u toho byl marketingový slint typu „nejsilnější BCAA na trhu“ je bezpředmětné, tím se snad neřídí při nákupu nikdo

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Však tak jsem to myslel. :)

                        0 0
                      • Delkim  

                        mimochodem, ta udávaná jednorázová dávka BCAA kolem 3 g je obsažena např. i v jednom obyčejném bílém jogurtu…

                        celkově je v něm něco přes 6 gramů esenciálních aminokyselin

                        to jen pro srovnání, přidejte nějaký tvaroh, kus masa, pár vajec a všem proteinovým doplňkům se můžete s klidem vyhnout…

                        0 0
                        • Petr.T.M  

                          No jestli jsem si to nemyslel! Konečně jasně napsáno!

                          0 0
                        • Atilla  

                          to tak v 0,5kg balení:)

                          0 0
                          • Delkim  

                            jj, jen tak něco plácnout bez jakékoliv relevance, to je zase debata…

                            tady máš obsah v klasickém balení (kelímek) dokonce nízkotučného jogurtu

                            0 0
                            • Amoondre  

                              tak jestli spravne pocitam tak to jsou 3g BCAA za kolik penez? 10Kc? To je vic nez 3× drazsi nez ciste BCAA

                              0 0
                            • Biker jak Pes  

                              To jako vážně? Jeden odborník mi říkal, že aminokyseliny jsou dostupné buď z masa (bílkoviny z masa) nebo právě z doplňků. Právě proto se ty doplňky berou, protože to množství, které cyklista potřebuje do sebe běžnou stravou zdaleka nedostane.

                              0 0
                              • Amoondre  

                                taky mi to prijde zvlastni, ze cyklisti/kulturisti atd resi doplnky a ono je to pritom tak jednoduche, staci zrat bily jogurt – genialni!

                                0 0
                              • Petr.T.M  

                                Lidi tož neblbněte nahlas, nestrašte mě, nebo si začnu myslet, že bez toho nemožu jezdit na kole!!

                                0 0
                                • Yura  

                                  Ty potrebujes hlavne v jidle ubrat a nepremyslet co tam ještě pridat.. :))

                                  0 0
                                  • Petr.T.M  

                                    Mě jde o funkčnost daného režimu. Přece neumřu hlady. Takže mi jde o to co změnit. Ubrat v jídle? Fajn. Už teď futruju jako králík půl kila zelí denně. (Né že by mi nechutnalo, mám zelí rád) Ale na zelí se jezdit nedá. Nebo dá? A nebudou mi hubnout nohy místo břicha? O to mi taky jde. Tak se zajímám, zda je třeba doplňovat nějaké ty volné aminokyseliny či co nebo ne.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Ja uz ti psal asi stokrát docela dlouhe texty jak by to mělo vypadat. Urcite jsem ti nikde nepsal nic o zeli o tom ze potrebujes aminokyseliny=bil­koviny=maso, vajíčka, ryby atd. jsem taky urcite psal. To je tezky, když v tom mas tak silenej hokej nedokazes pochopit ani tu zakladni kostru..

                                      0 0
                                      • Petr.T.M  

                                        Já to všecko postupně vstřebávám neboj. To já si cením jakékoli dobré rady.

                                        0 0
                                    • Člověk a jeho svět  

                                      Proč půl kila zelí denně, člověče? :)

                                      0 0
                                      • Petr.T.M  

                                        No někdo tu psal, že půl kila zeleniny denně je minimum. Abych místo toho nesežral dalšího půl kila rohlíků nebo brambor třeba.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Ale lidi to ji většinou ve forme třeba upravene zeleniny v jidle ne? Hlavne ruzne druhy te zeleniny od každého trochu a ne sezrat hlavku zeli jen tak, to prece nemůže byt chutne ani prinosne nicemu. :D

                                          0 0
                                          • Člověk a jeho svět  

                                            Bioplyn je přínos ;)

                                            0 0
                                            • Petr.T.M  

                                              Vidíš člověče, to je divné, vařená/dušená zelenina mě nadýmá dost, ale syrová skoro vůbec.

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Kazdymu sedi jinak. Tak jez syrovou to je super aspoň ji nenicis tou tepelnou upravou..

                                                0 0
                                          • Petr.T.M  

                                            No prej je nejpřínosnější syrová. A kdybych měl sníst půl kila paprik/rajčat/o­kurek apod. tak se nedoplatím.

                                            0 0
                                            • Amoondre  

                                              to jakoze 20Kc te financne polozi?

                                              0 0
                                              • Petr.T.M  

                                                Kde jsi viděl kilo poživatelných rajčat za 40,–???

                                                0 0
                                                • Amoondre  

                                                  Vsude. Ale podle reakce predpokladam, ze pro tebe rajcata za 40Kc nejsou pozivatelna. V tom pripade si dal chroupej ten tvuj salat.

                                                  0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Nejde o cenu. Někdy v sezoně občas člověk narazí na chutná pěkná rajčata za řekněme 30,– ale většinou to bývá něco kdovíodkud s chutí celofánu. To už je lepší to syrový zelí. O ceně nemluvě.

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    narazi na chutna rajcata … s chuti celofanu. Tak nevim, ctes to po sobe?

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Počkej počkej… hm: „Někdy člověk narazí na chutná rajčata, ale většinou to bývá něco s chutí celofánu“. Tož su natvrdlý já, nebo sis nevšim spojky odporovací ALE?? Jo mě před tím „ale“ chybí čárka! A pak že je interpunkce zbytečná.

                                                    0 0
                                        • Krys  

                                          Stač, keď k tomu zješ dostatočné množstvo tukov. Ja si polievam zeleninu olivovým olejom, často ju jem s treščou pečeňou, ale najlepšie je to proste s mäsom.

                                          0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Teďka mluvím o lidech, kteří trénují a závodí cca 20 hod týdně, 16–18 tis. km ročně. Proto jsem napsal cyklista a ne obyčejný člověk. ;)

                                  0 0
                                  • Petr.T.M  

                                    To je hezké… cyklista jako neobyčejný člověk… :-) Ale jo, už rozumim, ale je to takový matoucí… Takže si to kupovat nemusím…

                                    0 0
                              • Yura  

                                Tady jde asi hlavne o to, ze cyklista si chce drzet vahu, ale presto potřebuje ty kvalitni stavebni latky, tak bere doplňky, protože tam to ma v ciste forme. Z jidla to taky jde, ale mas tam k tomu plno kalorii, tuku atd.. Das si před svihem do 2 dcl vody bcaacka, glutamin, odmerku proteinu, maltodextrin třeba a muzes jet s prazdnym zaludkem. Tohle kdybys mel prijmout z jidla, tak lezis 3 hodiny s plnym zaludkem na gauci. :)

                                0 0
                                • Petr.T.M  

                                  No a pak že dvě palačinky s tvarohem před jízdou vaděj…

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Jestli neresis vahu tak nevadi, jiste ze ne, ale ty tu brecis, ze chces zhubnout ne..?

                                    0 0
                                    • Petr.T.M  

                                      No proto jsem nezfutroval všecky tři, ale jen dvě a třetí jsem si nechal na sváču.

                                      0 0
                            • Atilla  

                              Hehe, a teď mi ukaž na trhu jogurt co má 14g bílkovin na 100g:)

                              To má tak tvaroh, nejlíp je na tom řecký jogurt s 10g

                              0 0
                            • Člověk a jeho svět  

                              Jen dotaz – který jogurt má v malém balení (tedy zřejmě ve 150 gramech) 14 gramů bílkovin?

                              0 0
                            • Ondry  

                              To mi připomnělo, že jsem jednou brouzdal po aminokyselinových spektrech nejspíš dodavatel tam měl špatně uvedenou tabulku, že ve 100g proteinu je asi 112g aminokyselin, no a pár jich směle opsalo, jednalo se tuším o 4fitness a smartlabs nebo něco jinýho českýho teď nevím, prodávají stejný produkty v jiné krabičce, na 4fitness jsem psal protože mi to nikdo na kulturistice nebyl ochoten vysvětlit a odpovědi jsem se nedočkal.

                              0 0
                            • Josef Panek  

                              Tu první větu si nech vytetovat na čelo. Hned nad tu jitrnici, kterou tam už vytetovanou máš.;-)

                              0 0
                              • Člověk a jeho svět  

                                Ne že by mi do toho něco bylo, ale proč po Delkimovi tak jdeš?

                                0 0
                                • Josef Panek  

                                  Je to v opačným gardu.

                                  0 0
                                • Amoondre  

                                  Protoze je chudak nemocnej na hlavu. To stejny s Blackym

                                  0 0
                                  • Petr.T.M  

                                    Ale prosim Tě. Trošku tolerance, né??

                                    0 0
                                    • Amoondre  

                                      tolerance jo, ale ne s trollama co furt jedou stejnou obehranou pisnicku

                                      0 0
                                      • Josef Panek  

                                        To jsme na stejný lodi, brácho!

                                        0 0
                                  • McBlacky  

                                    my se střídáme -ještě s Márou- kdo mu drží pistoli u hlavy a nutíme ho to tady číst.

                                    0 0
                                    • blaf  

                                      to se pak neni cemu divit, ze je neustale ve stresu…

                                      0 0
                                    • Amoondre  

                                      Tak to jo, se mi zdalo, ze ty jeho prispevky jsou napsany jakoby roztresenou rukou. Ted uz se to vysvetluje

                                      0 0
                                    • Josef Panek  

                                      Tvl, Lála je takovej moula, ale ty, ty jsi i ten světově uznávanej odborník na zbraně! Teď jsem znervózněl, tvl, teprve teď jsem v nervu!

                                      0 0
                        • Sunshine 29  

                          To je sice možné, ale ty BCAA mají vstřebatelnou formu, z toho jogurtu si organismus „umí vzít“ naprosté minimum…

                          0 0
                          • Petr.T.M  

                            No, už zas… A tož včil babo raď a ještě se v tom vyznej… Takže když jedu 4h/den 4× týdně tak je potřeba doplňovat BCAA aby člověk nespaloval zbytky svalů nebo není???

                            0 0
                            • Amoondre  

                              4×4h tydne je uz celkem slusna treninkova porce a nutnost to urcite neni, ale asi to pomuze. Sam sem za srpen dal 64hodin, takze jdu zkusit jak velky prinos (subjektivne) bude BCAA mit

                              0 0
                              • Sunshine 29  

                                Jestli něco ucítíš, tak možná lepší regeneraci, ale nečekej zázraky. Dávku před (tak 20–30 minut, podle formy, tekutý jsou obecně vstřebatelnější) jako ochranu svalové tkáně, ihned po – regenerace

                                0 0
                                • Amoondre  

                                  Zazraky necekam, akorat chci mit dobry pocit, ze tomu davam neco vic. Masa jim obecne hodne, takze nejaky zakladni prijem BCAA bych mel mit, ale pri priznive cene pod 1Kc/1g BCAA mi to prijde jako suplement v pohode. Planuju 5g pred a 5g po, svihy vetsinou kolem 3h

                                  0 0
                  • Amoondre  

                    Pokud maji na obalech tyhle hodnoty uvedene, tak v tom nevidim problem. Blbec je pouze ten kdo si to koupi.

                    0 0
                • Yura  

                  Mozna je lepsi se zeptat, proc uvazovat zrovna o Nutrendu? Kdybych tam pracoval, nebo nejakej znamej a mel bych u nich slusnou slevu, tak bych jel jen na nutrendu, ale jinak nevidim důvod. Není to nic extra za co bych byl ochotnej priplacet, tak si radsi koupim levnejsi protein uplne stejného slozeni..

                  0 0
        • jIrI___  

          Dej si půl roku typického vysokoškolského života (hodně piva, chlast, v noci pravidelné stravování v hladových oknech, vstávání až po obědě, nepravidelný denní rytmus, kupovaní jen toho nejlevnějšího jídla) a přibereš jedna báseň. Mi se povedlo 7 kg za semestr :D

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            A to všechno za peníze dělnické třídy, z potu a mozolů pracujícího lidu.

            0 0
            • jIrI___  

              To už je jen bonus.

              0 0
            • Petr.T.M  

              To mě napadla ta příhoda, co mi vyprávěl jeden kolega před mnoha lety, jak se v Ostravě vraceli s nějakýma študentama z flámu někdy ráno mezi pátou šestou a jeli v tramvaji s havířema co jeli na šichtu. A jeden ten student jak se tak klátil ožralý zavěšený na tyči utrousil na hlavami těch havířů: „To se vám to pracuje, když na vás studujeme“. Jak to dopadlo nevím.

              0 0
          • Ondry  

            jj hubenej tlusťoch nejhnusnější tip postavy

            0 0
            • jIrI___  

              Tak řeč byla o možnosti přibrání, ne o typu postavy. Jinak ale souhlas, naštěstí nejsem člověk řešící takové věci :-D

              0 0
              • Ondry  

                To máš recht, že já to furt zapomínám uvádět, už mi to nějakou dobu přijde jako samozřejmost, takže už se mi nejednou stalo, že jsem s někým řešil, že přibrat je těžší než shodit a on celou dobu myslel nabrat pořádnou vanu, jenže kdo by to sakra chtěl??

                0 0
            • Petr.T.M  

              Seš zlej…

              0 0
    • Josef Panek  

      Tady je volba velmi jednoduchá:

      • Delkim: za posledních 18 měsíců má desítky let praxe a navíc k tomupřečetl všechny světově uznávaný publikace!
      • Blacky: odborník úplně na vše co vesmír obsahuje!

      Ani s jedním nešlápneš vedle.

      0 0
    • Sunshine 29  

      Rozděl si jídlo na 5–6 menších jídel pravidelně během celého dne, vynechej všechno kde je bílá mouka, tučné maso, slazené limonády (ideální čistá voda), snídej – snídaně by měla obsahovat dost sacharidů pro nastartování metabolismu.

      Nikdy bys neměl mít pocit hladu – můžeš jíst hodně, záleží co a hlavně na pravidelnosti.

      Na různé jídelníčky na míru a počítaní kalorií bych se vykašlal, navíc spousta trenérů ti za litr, dva vytiskne jeden z univerzálních jídelníčků, které mají :)Je to hodně obecně, co jsem ti napsal, hledej a najdeš, ale základ je pravidelnost, skladba a bez pohybu to taky nejde :)

      0 0
      • Venda  

        Jen bych to neprehanel s teba sacharidama k snidani, kdyz neceho vic tak bilkovin. Rano preci telo zadny vydej nemelo, tak neni extra tolik potreba doplnovat sacharidy. Tri zakladni jidla plus treba jedna dve svaciny za den, kdyz se obcas vynecha, tak to nevadi. Hlavne nebyt otrok jidla! Pocit hladu je jen pocit, takze se ho taky nebat, casem se zmirni ci vymizi. Zpomalovani metabolismu nastava az za dlouho, tak se toho bat nemusis. Jinak to je dobry a v poradku.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Konečně kvalifikovaná a komplexní rada podle nejnovějších trendů, je vidět, že to máš prostudované i vyzkoušené.

          0 0
          • Yura  

            Co a kolik snídat je dost individualni. Je rozdil jestli po snidani jedes třeba 20km na kole do práce, kde makas rukama a musíš vydrzet do svaciny/oběda a nebo jestli si po snidani sednes k PC a jen tukas do klavesnice..

            0 0
            • Venda  

              Samozrejme ze je i snidane individualni. Ja dojizdim do prace 10 km a pred si dam jen neco proteinoveho, zbytek snidane az v praci. Hlavne ovoce plus nejaky ten objem ;-). A rozhodne patrim mezi ty, co maji fyzicky narocnejsi zamestnani. Snidani jsem takto rozdelil, protoze mi to vyhovuje a jsem na to zvykli. Take si myslim, ze sacharidova snidane je vic stereotyp a zvyklost nez potreba.

              0 0
              • Yura  

                No tak sacharidu zere drtiva většina lidi vic nez jejich tela potrebuji to je jasny. Kdyby to tak nebylo, tak tu nemame tolik obeznich lidi ze.. :) Clovek by mel jist sacharidy jen pokud je opravdu potřebuje a jejich telo vyuzije jako palivo to je bez debat. Ale když uz by jedly ty sacharidy hlavne na snidani, teda po x hodinách hladoveni, tak je to furt mensi zlo, nez se přecpávat vecer, ale ono to je jedno, protože se všichni precpavaji furt.. :D

                0 0
                • Venda  

                  :-) Svata pravda…

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To není bez debat a vůbec to není jasné. Jedině bez debat je, že by člověk měl jíst a ne žrát.

                  Většina žere víc sacharidů, bílkovin i tuků, při porovnání v nich obsažené energie je jednoduše odhalitelné, kde se omezení příjmu nejvíce projeví v energetické bilanci.

                  0 0
                  • Yura  

                    Neznam nikodo, kdo by zbachratel na nizkosacharidove strave. Ano urcite se najdou nejaci experti, kteří to dokážou, ale většina lidi na tom bez problému hubne a přitom drzi ba dokonce naberou svalovou hmotu, protože uz neji jen prazdne kalorie v podobe testovin s kečupem, pecivo s maslem, pastikou, marmeládou, salatem atd. Ale daji si pekne kus masa, klidne i tucnejsiho, k tomu zeleninu. Zaplni jim to zaludek, telo dostane co potřebuje, inzulin neskace jak silenej, nemaji chute na sladke, odteče z nich kybl vody, kterej zadrzovali s nadmenrou konzumaci sacharidu a mohl bych pokracovat. Mame tu nejake esenciální aminokyseliny, nejake esencialni tuky, ale o zadnych esenciálních cukrech jsem teda neslysel. Kvalitních bilkovin a kvalitních tuku ma většina lidi prave nedostatek. Vsichni zereme jen prazdne kalorie bez nejakep ridane hodnoty plne chemie samej stuzenej tuk atd..

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      odteče z nich kybl vody, kterej zadrzovali s nadmenrou konzumaci sacharidu

                      Máš to špatně, doktore. Bílkoviny zadržují vodu.

                      0 0
                      • biker jura  

                        1gr sachrů váže 3 gramy vody, takže to má dobře.

                        0 0
                        • Yura  

                          Heh tak ja to mam docela otestovane za dob coolturisticke ery. :) Hodne sacharidu a hodne vody vždycky zaručilo nasledujici den perfektni napumpovani svalu. :) Naopak par dni na 0 sacharidu( v tyto dny jsem vždy zvysoval prijem bilkovin) jsem byl placaty jako palačinka a v posilovne jsem vse zvedal bez napumpovani jak se říká naprázdno.. :) Ja su na sacharidy a zadrzovani vody neskutecne citlivej. Me staci 2 dny nesportovani a pojidani sacharidu a jsem oteklej jako papuč. :) Proto když uz mam takovej ulet a musim se prezrat, tak se aspoň snazim pit minimum vody, jinak se okamzite do me nasákne..

                          0 0
                          • biker jura  

                            no ale před výkonem je tohle zase ideálně, tělo si udržuje dobrou hydrataci a svaly josu zásobený glykogenem. bral bych to jako výhodu. někdo zase není schopnej si udělat glykogenový zásoby před důležitým závodem, ikdyž se cpe sachrama a pije hodně, tělo to prostě neukládá.

                            0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Tak mi to celý život říkali trenéři špatně. :)

                          0 0
                    • biker jura  

                      jo jenže pokud člověk zase fakt maká i v tom sportu (třeba 3hodiny denně intezivního tréninku+nějaký posilování, rozcvičky,…) tak byses divil jakej je problém sníst i těch sachrů tolik, aby jsi jich měl dostatek. Příjem 8–10gr/kg je u vytížených sportovců na denním pořádku a můžu ti říct, že pokud nežereš sračky, ale normální zdravou stravu, tak je to docela makačka tohle množství sníst.

                      0 0
                      • Yura  

                        Ach jo mas pocit, ze pisu o skoro profikach? Chces me rict, ze prumernej Lojza potřebuje skoro 1kg sacharidu denne? To nesežerou ani cyklisti na Tour pane boze. :D Když potřebuje sportovec doplnit energie a prijima rychle cukry, který okamzite spaluje tak je to naprosto v poradku. Ale kolik normálních lidi tohle potřebuje? Ikdyz jdou cvicit jezdit na kole nebo nevim co. Tak na tu hodinu, dve staci hrzt sušeného ovoce, nejakej banan. Kdo tady trenuje 3× denne 8 hodin na iron mana omg… :)) Jinak je teda otázka co je podle tebe sracka a co zdrava strava? No jestli potrebujes 1000g sacharidu denne, tak predpokladam, ze velkou část sporadas při tom sportovani, takze se asi nebudes ladovat snikrskama a jinyma pochutinama, ale das tam glukozu, maltodextrin, pripadne nejake ryzove kolacky s medem, dzemem.. To je naprosto ok, ale jak jsem psal pro člověka který to opravdu potřebuje. O tech jsem ale nepsal. Vetsina lidi jde prave sportovat aby vymazali ze zaludku to co tam prave poslali a ne naopak. :)

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Nemusíme se bavit o profících.

                          Celá debata je nesmyslná, jednak protože jsou lidé metabolicky variabilně nastavení, ale hlavně není definováno, jak velkou aktivitu jedinec vykoná, v jaké fázi tréninku je a čeho chce dosáhnout.

                          0 0
                          • Ondry  

                            hele 10g/kg je 10g/kg to prostě bez snickersek nejde :D

                            0 0
                            • Delkim  

                              třeba Quintana má něco pod 60 kg, tak pro něj by to asi nebyl problém :)

                              k snídani miska ovesné kaše se sušeným ovocem, kus koláče nebo bagel s marmeládou, čokoládové mléko a džus a je na 150 g cukrů jako nic a už aby se pomalu po zbytek dne hlídal :)))

                              0 0
                              • Yura  

                                Tak oni se fakt hlidaji aby nejedli zbytecne moc. Tim jak mají rozjetej silene metabolismus urcite nemaji problém snist dostatek sacharidu, ale horsi je doplnovat všechny ty vitaminy a minerály, které ztraceji. Proto musí jist kvalitne, jidla plna mikronutrientu. Uz bezne každý rano davaji džusy, kde jim kuchtik odstavni ruzny druhy zeleniny, ovoce atd..

                                0 0
                            • biker jura  

                              ale jo, ale chce je to víc příjmat i v tekutinách, takže zeleninový a ovocný šťávy apod.

                              0 0
                              • Ondry  

                                tak já jsem furt zvyklej psát si jen komplexní sacharidy, tak proto mi to přijde jako darda, na snídani si dám ovoce během dne ještě nějaký jabko, hrozinku… ale to nějak nepočítám natož zeleninu, prostě minimum 0,5kg ovoce zeleniny denně přibližně v poměru 1/3 a ani neřeším (nevím) co v tom je. Myslím že nad 30g vlákniny se denně dostanu.

                                ale i tak 10g nevím co bych všechno musel provozovat za aktivity abych neměl pupek

                                0 0
                          • Petr.T.M  

                            Tak já prosím ráno pojedu svých 43 km na kole do práce a dosáhnout chci splasknutí břicha. (Drží se, neřád.) A ve fázi nejsu žádné. Leda tak v přechodu. Co bych si měl tedy dát k snídani? Jsou lepší palačinky z pohankové mouky s tvarohem a marmeládou, nebo ovesná kaše s marmeládou nebo tři míchaná vajíčka na cibulce s žitným chlebem???

                            0 0
                            • biker jura  

                              osobně bych vynechal vejce i tvaroh

                              0 0
                              • Pedro404  

                                Neměly by se bílkoviny právě jíst hodně?

                                0 0
                                • Yura  

                                  Tak netusim co to je u tebe hodne, ale urcite by zivocisne bilkoviny ve strave chybet nemely. Netusim co ma tady kolega teda proti tvarohu nebo vajickam. Když uz tvaroh, tak nejlepe na noc, protože zaplacne zaludek na opravdu dlouhou dobu. Vajicek bych se taky nebal, patri mezi ty nejvalitnejsi bilkoviny a ve zlutkou je plno vitaminu, mineralu, lecitinu atd.. Ale je pravda, ze zloutek ma hodne kalorii, takze kdo chce hubnout a drzet se nejake hranice prijmu kcal, tak se zloutkama opatrne. Ale jestli bych něco omezil tak urcite radsi prilohy a ty vajíčka bych tam nechal. Takova 3 vajíčka rano s celozrnnym chlebem a nejakou zeleninou je paradni snidane.. Petr T.M. jestli se chces zbavovat pneumatiky na pupku tak co myslis, jsou nejake livance z mouky a s marmeládou to vhodne jidlo? No asi ne ze.. Obecne sladke bys nemel při znaze zhubnout vůbec. Když uz sladke, tak ovoce a to nejlepe v podobe lesniho ovoce maliny, ostruziny, boruvky.. Když jablka, banány, tak max 1–2 kusy denne a to nejlepe po cviceni. Jinak se snazit jist komplexni sacharidy s vlákninou, zadnou mouku, ta funguje defakto uplne stejne jako ten cukr. Takze cela pohanka(tu jim třeba denne, vari se 3–6 minut, pak se necha odstat aby nasakla vsechnu vodu v hrnci a je hotovo..) hneda celozrnna ryze, všechny luštěniny a když pecivo tak jen občas a taky celozrnne, takze jen takova ta tezka, vlhka cyhla chleba, zadne rohliky, bulky apod. Tohle je dulezity, protože jak to nebudes dodržovat, tak ti bude litat inzulin a budes met furt hlad.. No a samozrejme jist obecne nizkotucne. Ty vajíčka, tvaroh, sem tma hrst orechu, lzicka olivového oleje do jidla to je ok. Ale zadne uzeniny, kolena, jen libove coste maso a ryby. Ty muzou byt tucne makrela, losos.. Tohle proste neochcijes jestli chces vypadat jak atlet. Je to nezazivnej jídelníček, ale funguje to..

                                  0 0
                                  • Petr.T.M  

                                    No to jako jo, ale mouka je celozrnná pohanková. A je to před dvouhodinovým úporným šlapáním na kole. Jako zdroj energie. Aby bylo čím živit ten plamen sacharidů, co se v něm pálej tuky. Prý teda. A ten chleba – to je právě ta vlhka tezka cihla. Celožitný.

                                    No a atlet ze mně už opravdu nebude, to je mi jasnmé, ale ten břuch bych dolů dát chtěl

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Jasny, ono je to proste stejne hlavne o tom spalovat vic kalorii nez prijimat. Muzes jist super zdrave, ale jak budes furt s prijmem v plusu, tak proste telo nebude met důvod brat zasoby z podkozniho tuku.. Ten deficit nemusi byt kazdej den. Staci, když to bude par dni v tydnu a zbyle dny budes s prijmem a vydejem v rovine. Funguje to opravdu spolehlive, jen to dodržovat no. :)

                                      0 0
                                      • Petr.T.M  

                                        No právě. Vydržel jsem to necelý měsíc… a pak recidiva… Tož začínám zas od nuly…

                                        0 0
                                  • biker jura  

                                    jaj tady se fakt všechno překrucuje. já myslel, že bych vynechal tvaroh nebo 3 vejce těsně před jízdou na kole do práce, jak se ptal tazatel výše. v žádným případě ne, že bych je vynechal z jídelníčku

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Nic se neprekrucuje, tak to mas napsat jasne. V klidu… :)

                                      0 0
                                      • Amoondre  

                                        Prekrucuje, on to napsal naprosto jasne. Tazatel se ptal na to co ma jist ke snidane pred 43km jizdou na kole. Biker odpovedel.

                                        0 0
                                        • Petr.T.M  

                                          No teď už je to jedno. Teď už jsem po snídani i po jízdě. :-)

                                          0 0
                                    • Petr.T.M  

                                      Tak jsem si dal 3 vejce po jízdě… S celožitným chlebem. A pár lískovými oříšky s naší lísky vlastnoručně nalouskanými.

                                      0 0
                                  • Amoondre  

                                    a to sem si rikal, ze muj jidelnicek je malo pestry. Kdybych mel jist podle tohodle, tak se pujdu zabit po 2 tydnech. Otrok jidla.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Docela by me zajímalo vysvetleni toho slavného pojmu „otrok jidla“ co to podle tebe znamena?

                                      0 0
                                      • Amoondre  

                                        Pro mne je to stav kdy neustale premyslis CO, KDY, KOLIK budes jist a zaroven z jidelnicku vyhazes veci, ktere ti chutnaji a dal by sis, ale bohuzel nezapadaji do jidelnicku. Vicemene to co celou dobu popisujes v ruznych vlaknech. Ale kazdemu jak je libo …

                                        0 0
                                        • Ondry  

                                          Tak možná jenom vůbec neumíš vařit :P

                                          0 0
                                          • Amoondre  

                                            Nebudu popirat, neumim. Nebavi mne to.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Pritom vareni te rychle, cerstve a zdrave kuchyne je jednoduche a zvladne to i nekuchar. To není jako ty ceska jidla, kdy se na jednu omacku zasere cela kuchyn a pak se to 2 hodiny umejva. Vetsinou jsou to minutky.. :)

                                              0 0
                                              • Amoondre  

                                                Tak jeste jednou specialne pro tebe: Nebavi mne to

                                                0 0
                                                • Ondry  

                                                  Ale on reaguje na to že zdravá kuchyně je rychlejší než to co ti tak chutná, to ti vaří maminka nebo jen instantní pytlíky?

                                                  0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    Snidani nevarim, obed si dam v restauraci a veceri resp. jidlo po kole si „uvarim“ sam – testoviny, ryze s nejakym masem nepovazuju za vareni.

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Amoondre, tak v tom je ten problém že máš vlastní definici vaření, vidíš jak jsi šikovnej ušáček, ale mrkni radši do normy jak je klasifikovaný vaření ať tu nedochází k mejlce

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Njn pan je gurman heh to je vůl kaviarovy tousty.. :))

                                                    0 0
                                                • Petr.T.M  

                                                  Tak to Ti poradím: Ožeň se a vem si dobrou kuchařku.

                                                  0 0
                                        • Yura  

                                          No tak to uz bohužel byva no. Ze tomu clovek něco musí objetovat, když chce nejake výsledky. Jinak o te nepestrosti stravy jsi to nemyslel vazne ze ne? :) Pravda jestli ti pripada malo pestrej jídelníček, když v nem není mrazena pizza, klobasy, vlasaky, rohliky, snikrsky, koblihy, zmrzliny, chlast atd.. Tak to potom ano, ale to se pak nemůžeme bavit o nejake zdrave strave, zmene zivotniho stylu a koncepce postavy. :) Taky bych to rad neresil a jedl jako ostatní, tedy kdy chci, co chci a co mi chutna, ale clovek když zjisti, ze se neciti moc dobře po strave obsahujici lepek. Když zjisti, ze mel celou tu dobu problém s akne diky sladkostem, mastnému jidlu a mlecnym vyrobkum atd. atd. tak o tom zacne uvazovat, ze to jidlo na člověka ma opravdu nejaky vliv, ze to není jen nejake placani nejakych alternativnich medicin nebo ceho. Ze to porekaldo jsme to co jime ma taky něco do sebe. Tak uz se clovek proste nedokaze vrátit k stravovani v době, kdy clovek tohle nevedel…

                                          0 0
                                          • Amoondre  

                                            Zenes to z extremu do extremu. Z toho co si vyjmenoval si obcas dam snickers a pivo (i kdyz to nepovazuju za CHLAST). Navic ty tvoje rady ohledne jidelnicku jsou tezce ovlivneny prave tvoji alergii na lepek, tomu, ze po sladkem zadrzujes vodu atd. Ne vsichni to tak maji.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Tak v tom mas pravdu no, ale plno lidi ma nejake alergie, po necem se neciti dobře, ale nikdy to nezjisti, proste to berou jako normalni věc. Tak to ma byt, soucast života..

                                              0 0
                            • o.1  

                              Nepises ci po rovine a v pohode alebo v kopcoch, ale tak ci tak (bude to ±okolo2h) najlepsie si nedat nic, staci sa rano napit teplej vody. Najes sa podla chuti v praci.

                              Aspon natrenujes tukovy matabolizmus a tym aj vykonnost aj by mohli ist nejake tuky dolu.

                              Ked sa pred tym najes nie to dostatocne ani ako trening ani na palenie tukov (pokial nejdes vacsie intenzity).

                              0 0
                              • Yura  

                                Otazka je jestli takove vyhladoveni nepovede k následnému prezirani se? Je to to same jako když jedes dlouhej svih bez doplnovani energie. Když kazdou hodinu něco sezobnu, nejakej banan, susene ovoce atd.. tak dojedu dom a nemam skoro hlad, ale když prijedu po 4hodinach na kole bez jidla dom, tak jsem sice vypalil slusnou porci energie, ale mam zase takovej hlad, ze se prsote neudrzim a jen zeru. To se pak ten vydej na tom kole uplne vymaze a naopak budu ještě v plusu. Takze mozna jsem metabolismus popohnal k vyssim obratkam, ale nehubnu..

                                0 0
                                • Amoondre  

                                  Kolik clovek REALNE spali za 4h ZDV na kole? Je hodnota 700kCal/hod realna?

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Podlem e to realny je, ale mas 4hodiny a 4 hodiny. V jednom pripade se muzes sotva spotit a v druhem vypustit dusi a uplne se odrovnat.. :)

                                    0 0
                                    • Petr.T.M  

                                      Mě tepák ukázal za cca 3h kolem 1000 kcal. Jel jsem na tepech kolem 112–120.

                                      0 0
                                      • Amoondre  

                                        Nevim jake mas AP a ANP, ale „v prumeru“ je to prilis nizka intenzita, cili nespalis tolik co v ZDV a nebo vys.

                                        0 0
                                        • Petr.T.M  

                                          Eh. A kde je teda to ZDV? Funěl jsem jak lokomotiva a byl ceklem vyšťavenej po dojetí. Sem měl strach abych nepálil už svaly, tak jsem nejel nadoraz.

                                          0 0
                                          • Amoondre  

                                            http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…ory/4/44/96/

                                            Az budes mit precteno, prijdi s dotazama

                                            0 0
                                            • Petr.T.M  

                                              Takže bych měl jezdit na 120–150 tepech. No to bych umřel. Rozhodně bych to nedojel a už vůbec bych nebyl schopný jez druhý den zas.

                                              0 0
                                              • blaf  

                                                zdv je tam kde jsi schopny v klidu konverzovat, takze jestli na 120ti funis tak vys urcite nechod

                                                0 0
                                                • Petr.T.M  

                                                  No tak jsem to taky chápal, ale když Amoonder psal, že je to nízko. Kolem 115–120 mám takovou hranici, kdy začínám být udýchaný. Pokud jsem schopen zpívat a dýchat po nejméně čtyřech taktech, jedou OK, jak musím dýchat po každém taktu, jedu moc rychle.

                                                  0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Tomu se říká základní DLOUHODOBÁ vytrvalost. Znamená to, že takhle vydržíš jet „kupodivu“ dlouho. Tempo zhruba takové, kde víš, že si nedáváš, ale zároveň se neflákáš. Tak aby nebyl pro tebe problém z toho tempa pořádně zrychlit. Bohužel to pro někoho znamená i šnečí tempo.

                                                    Jinak hubnutí čistě v pásmu ZDV je zase kapitola sama o sobě.

                                                    0 0
                                                • Biker jak Pes  

                                                  To je řečeno hodně obecně, ale pro netrénovaného jedince asi ok. Mě naměřili AP na 164, tam už někteří umírají, natož aby konverzovali. :) Známý na 160 tepech už jede šrot. :)

                                                  0 0
                                              • ˘Ö˘ Krab  

                                                Tohle už jsi jednou řešil, ne? Se svou váhou a nájezdem bys měl být už teď schopen jezdit dvě až tři hodiny kolem 900 kcal, ale za hodinu! Ovšemže toho dosáhneš s průměrem někde kolem 142–148 tepů (hrubým odhadem).

                                                Jestli se budeš šíleně bát dostat se do tepů a nikdy to nevyzkoušíš, neposuneš se dál a téměř určitě nemáš nejmenší šanci zhubnout, protože se nedostaneš k odpovídajícímu výdeji energie.

                                                Podle popisu alternativ snídaně (palačinky mě dostaly) máš rád jídlo a co hůř, nejsi v tomto ohledu líný, neodbýváš se.

                                                Takže rač zařadit ke každým dvěma vyjížďkám do 120 tepů jednu (pro začátek bude stačit 40 min – 1 hod) o úroveň výše. Další den se připrav na to, že to nebude na kole žádná hitparáda, ale překonej se a kousek se projeď, regenerace bude lepší, až pak dej den pauzy.

                                                Kolik máš letos najeto?

                                                [Pro hubnutí na trekovém -a později silničním- kole jsem si to vyřešil tak, že jsem skoro nebo úplně nalačno jezdil v létě zvolna a pomalu – cca 125–128 tepů – od 5:30 do 6:30 23–25 km nějaký „malý“ okruh, po práci odpoledne/večer pak „velký“ 49,5 km a střídal jsem intenzitu, na pohodu, na kadenci, na čas, na pohodu, na doraz, na pohodu, celý na velkou … důsledně jsem vždycky něco malého během cesty po hodině slupnul. Přes den jsem zařadil jídlo co tři hodiny. Víkendy jsem prokládal delšími výlety nebo výběrem stoupání v okolí.

                                                Pokud se pamatuji, tak podle tepáku se mi jednou podařilo ve větru spálit při devadesátikilo­metrovém rychlém výletu do blízkého Č. Středohoří při cca 100 kg nějakých 3600 kcal. Standardně jsem dlouhodobě dával 800–900 kcal/hod.]

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Ja bych se na nejakej tepak a cumeni do budiku vysral. Jedu podle toho jak na tom sou nohy. Butto se rozjedu. Když vyjedu třeba po dvou dnech pauzy diky počasí, tak si nebojim nalozit, proste nohy jsou odpocate, plne glykogenu, jedu defakto co to da, rad dojizdim ostatní cyklisty nebo se zase snazim utrhnout dotirajicim cyklistum a podobne blboviny. Musí to byt prece v první rade zabava, když jedu po vetru, tak si s toho udelam časovku, zalehnu a drtim to atd.. Pak zase když mam za sebou x tehle svihu a nohy uz proste nejedou, tak dam butto volno, ale když je pekne, vyjedu, ale zadne kopce, jen po rovine a jen protáčet nohy, jak pises, regenerace je pak lepsi. Si nedovedu představit, ze bych vyjel s tim, ze budu 3 hodiny slapat a cumet jak kreten na budik jestli mam idealni tepy.. To ze to docela funguje je evidentni. Speky jdou dolu, nezadýchávám se tak, stoupani, které jsem jel na zacatku leta anaerobne, ted bez problemu udycham nosem atd.. Halvni je, ze jsem zacal jezdit bez zradla. Ted davam 3 hodiny na kole bez problemu bez jidla a to jedi dost intenzivne. Piti taky potrebuju min, proste ubytek tuku ale i svalu je na kole hodne znat no.. :)

                                                  0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Ba ne, tepák je při hubnutí príma, protože když dojedeš na vršek stoupání a přehoupneš se, ještě si kus myslíš, že máš dost, ale tepy už letí dolů, takže je to pokyn, aby ses neflákal a zase přidal :-).

                                                    Civět na budík a držet se pod tepy mě nebaví, dva roky ho už nevozím a jezdím dtto stejně, jako Ty, tedy tak, aby mě to bavilo.

                                                    Ale nepochybuji, že kdybych trénoval a nevozil se, tak by mi tepák pomohl jak v intenzitách a intervalech, tak i v ZDV.

                                                    Třeba konkrétně Kokoska celé letošní Dolomity čuměl podle pokynu trenéra na tepák a jak mu teď pěkně vyšel Knajpaman.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak zavodit, byt na nejake urovni a chtit se dostat nekam dal to uz je pak o necem jinem to je jasny. Me staci, ze se zlepšuju tim, ze jen jezdim a drzim jidlo na uzde. Tam kde by byl muj vrchol dobrej zavodak teprve zacina.. :)

                                                    0 0
                                                  • jonti  

                                                    Ja treba zavodim, snazim se zlepsit, ale tepak moc nevozim a tachometr taky moc ne, jezdim co me bavi a na co mam chut. Kdybych jezdil jen podle planu, tak jezdim lip, ale asi nemam praci ani osobni zivot, nebo by mi z toho hrablo.

                                                    0 0
                                                • Petr.T.M  

                                                  Ále, ani se mi to sem nechce psát. Počáteční nadšení mě opustilo cirka po měsíci, takže začínám zase od nuly. Celkem mám letos najeto jen tak něco kolem 3,5 tis.

                                                  Co Tě tak dostalo ne těch palačinkách??

                                                  0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Nemůžeš říkat, že jsme Tě nevarovali. 3,5T určitě není málo, je to takový dobrý rozjezd před najížděním objemů :-)

                                                    Představil jsem si, jak si v 5 ráno smažím palačinky a pak se s plným žaludkem pokouším někam dojet. Asi bych svou snídaní cestou přikrmoval jezevce a divočáky, jako bonus pro ně by pak ve druhém stoupání ležel ve škarpě celý uhynulý cyklista.

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Nevzdávám se, začínám znovu. Doufám, že mi dnes opraví to zadní kolo abych mohl po práci jet.

                                                    Ovesná kaše by byla lepší? Pohanková krupičná kaše? Kdosi tu říkal před vyjížkou né moc vlákniny. A prý že snídaně je základ dne. Pak někdo že mám jet nalačno. To bych zas pro změnu uhynul ve stoupání já.

                                                    Mám tam ráno dvakrát jakési kopečky kde mi leze tep nahoru, jednou tak na 10 min na tep kolem 140–150, pak asi dvě-tři minuty na 160+.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Mas svůj rozum ne? Ty musíš vedet jak se cejtis. Jestli se ti jede dobře, nic te v zaludku netlaci, není ti na zvraceni, když mas ještě plnej zaludek a zvedne se ti tepovka atd.. tak to neres a normalne se najez.. Jinak co se tyce toho rychlejšího vytraveni, tak na tom jsou urcite lepe bezlepkove potraviny. Jahly, pohanka, rejze.. Ovesna kase zaplacne zaludek fakt hodne a na dlouho. Když uz bych musel jist a hned potom jit na kolo, tak bych se snazil jist hlavne nizkotucny jidlo. Ten tuk spomaluje traveni asi nejvic, takze tomu bych se vyvaroval. Ty vajíčka bych dal radsi na veceri a nebo ja to delam tak, ze často jim jen bilky.. Idealne bych to videl na nejakou tu kasi pohankovou, nebo jahlovou, do toho nakrájet třeba banan, trochu skorice, par rozinek třeba a jako bílkovinu odmerku proteinu. Jam mam rad cokoladovej. Krasne se to ochuti a mas s toho cokoladovou kasi. Nikdi me to neomrzelo, Bych to mohl zrat 10× denne 20 let v kuse. :D Ten protein sice někdo rekne ze není potřeba, ale je to proste prakticka potravina. Clovek vždycky nemá cas varit maso nebo ho zrovna nemá doma, tak si proste da proteina a je to.. Vidim ze ty proteiny nejak zdrazily za tu dobu co jsem je nekupoval, ale furt se to ve srovnani s masem docela vyplati si ho třeba jednou denne dat. Ja kupoval často tenhle na tomhle e shopu. Cokoladovej je fakt dobrej. Rikam staci odmerka do kase a mas s toho zdravou coko kasi. :D

                                                    http://www.fitness.cz/…new-s5345348

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Jak si to se snídaní zavedeš, tak to bude. Jsem vůči jídlu před jízdou celkem odolný, v podstatě jídlo obecně moc neřeším, vadí mi jen mastné a kořeněné. Takže před jízdou ráno 5:15 lehce snídám (nejčastěji cca 250g bílý jogurt + dom. marmeláda + trochu vloček nebo místo toho všeho krajíc chleba s marmeládou nebo dva/tři malé celozrnné se zeleninou), první stoupání nikam neženu, ve druhém už můžu cokoliv. Znovu jím po třech hodinách, pak zase až do večera. Takže v podstatě nepřetržitě. Z nabízených variant snídaně bych osobně dal – čistě kvůli chuti a zvyku – přednost té ovesné kaši. Ale neměl bych problém jet i na lačno s tím, že bych snídal po dojezdu cca v 7 hod.

                                                    Deset minut kopeček 140–150 nenapáchá sebemenší škody … něco kolem 2 km a 130–140 výškových metrů by to mohlo být. Stejně tak ten další. A jestli Tě baví jezdit zbytek trvale do 120 tepů, je to Tvoje volba, ale energetickobilančně je to dost k ničemu.

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Hm, tak to přišlápnu do pedálů.

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    Nevhodne (tucne) jidlo pred jizdou

                                                    0 0
                                            • Petr.T.M  

                                              Zatím sem přečet ZDV a říká mi to nespěchat.

                                              0 0
                                      • McBlacky  

                                        tisíc jsem dával v zimě sweetspot trénikem za hodinu. akorát ztrácíš čas :) :)

                                        samozřejmě každý musí jezdit co mu aktuálně sedí a co potřebuje, takže to o tom čase s rezervou…

                                        0 0
                                        • Petr.T.M  

                                          Jenže ty seš celoživotní sportovec. Já se nikdy žádnýmu sportu nevěnoval. No – s tím ztrácením času – budu-li cestovat do práce systémem pěšky na vlak (u nás nic nejede), pak vlakem a pak MHD, trvá to cca 1:45. No a na kole to jezdím za 1:55. Takže ztrácím 10 min.

                                          0 0
                                          • McBlacky  

                                            ne v pohode to bylo jen k tomu kolik můžeš propálit za jakou dobu. Ty to navyšuj pomalu a bude to dobrý

                                            0 0
                                    • Amoondre  

                                      Ted to beru jenom z ciste hlediska energeticke bilance. V tom pripade za ty 4h spalis kolem 3000kCal, coz je teda vic nez denni bazicky vydej a to teda nevim kolik jidla (pokud nezeru neco extra tucneho) bych musel po svihu sezrat abych tohle preplacl.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Tak i z hlediska regenerace je dobry doplnovat uz tu energii na tom kole. Nejlepe třeba to susene ovoce, banan, pripadne nejaka domaci musli tyčinka. Pripadne teda v tekute forme maltodextrin, glukoza.. Je blbost pak prijet dom a sezrat cele kure a 1 kg brambor. Ikdyz me to teda problém nedela. :)))

                                        0 0
                                        • Amoondre  

                                          To je snad kazdemu jasne, i kdyz ne vsichni dokazou pocas svihu jist. Ja vzdy dam min. jeden banan a vetsinou jezdim na tatranky. Pri delsich lupnu i bulku, protoze mam pocit prazdneho bricha. Po svihu klasicky testoviny/ryze na 2 porce. Jednu hned po a dalsi za hodinu jak me vytravi.

                                          0 0
                                          • ˘Ö˘ Krab  

                                            Jezdíš na Tatranky? Podívej se na množství tuku v nich, je to lepší, než kdybys dlabal z krabičky margarín :-)

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              No idealni stravovani to teda fakt není. Jestli dotycnej jezdi fakt hodne, tak se denne ladovat tatrankama… Ja teda doporučuju hodit do mixeru třeba rozinky, datle, ovesne vločky(kdo nechce vločky muze třeba burizony a ma to bez lepku). Pak se muzou pridat třeba kesu ořechy pro nejake tuky, morskou sul podle toho kolik chce dotycnej doplnovat sodiku. Jestli je to moc suche a nechce se to spojit, tak pridat trochu medu, umixovat takovou hmotu kompaktni a pak z nich jen vytvarovat tyčinky nebo jednohubky podle požadovaného tvaru a aby to nelepilo v sacku a ruce, tak to obalit ve strouhanem kokosu. Pak uz jen jednotlive zabalit nejlepe do dyleracku, tech sacku male velikosti a dat do mrazaku. Vydrzi to tam pekne dlouho, takze se toho muze udelat naraz pomerne hodne do zasoby, aby se s tim nemusel patlat clovek často a ma perfektni home made energy bary, které jsou levne, dodají telu energii, minerály, vitaminy. Mnohem lepsi varianta si myslim nez zrat 3 tatranky denne..

                                              0 0
                                              • Amoondre  

                                                A nebo si usetrit tolik mrdani a vzit 3 tatranky z lednice. Kazdemu vyhovuje neco jineho ;)

                                                0 0
                                            • Amoondre  

                                              O obsahu tatranek vim. Jezdim na ne uz 3 roky a nemam sebemensi problem, takze kde je problem?

                                              0 0
                                  • biker jura  

                                    tak tohle je závislý spíš na výkonu ne? když profík pojede zdv 4hod na 250W a moc se pocitově nenadře, narozdíl od hobíka co pojede 4hod na 200W a třeba to bude znamenat celou dobu pro něj v meziprahovce, tak stejně profík spálí víc energie. Akorát u profíka to bude více z tuků než u hobíka co pojede na cukry jak divej.

                                    0 0
                                    • Amoondre  

                                      Tak jestli se profik nenadre a hobbik bude v prdeli, tak pro jednoho z nich to urcite neni ZDV, ze?

                                      0 0
                                      • biker jura  

                                        ne však píšu, že hobík pojede v meziprahu třeba. Myslel jsem to tak, že neznamená, že když pojede hobík anaerobně, že spalí víc energie než když profík pojede hluboko pod aerobním prahem ikdyž výsledný výkon bude úplně stejný.

                                        Bylo to v kontextu s tím spalováním 700kcal za hodinu, někdo to spalí při kompenzaci, někdo ani v meziprahovce

                                        0 0
                                • o.1  

                                  Ake vyhladovanie za 2h? Jedine ze by to bolo vo velkej intenzite, tam by bolo dobre po hodinke nieco zobnut, ale predpokladam ze je to jazda na pohodu.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Ake 2 hodiny? Ctes to vůbec? Ze se pta na snidani a ty napises ze nama jist nic, tak asi bude vyhladovelej od posledního jidla, který jedl predeslej den vecer ne snad?

                                    0 0
                                    • o.1  

                                      :-)

                                      To myslis vazne ze od vecere do rana by mal byt vyhladovany?

                                      Nejde o to byt hladny, prave naopak, predpokladam ze sa vecer normalne najedol a rano neciti nutkavy hlad.

                                      Pokial by bol hladny natolko ze by na to musel celu jazdu mysliet, je dobre si nieco mensie dat, alebo ak aj nema hlad a chce ist intenzivnejsie tak aspon zo 3–4 susta.

                                      Dalsia vec je ze ludia podliehaju propagande okolo stravovania pri sporte a myslia si ze vykon treba podporovat sacharidmi pomaly kazdu pol hodinu a hlavne junk „doplnkami“. V skutocnosti je to naopak, Jest treba ked clovek oddychuje a je preladeny na travenie a ked je preladeny na vydaj tak treba vydavat a prijimat iba co je nevyhnutne.

                                      V opacnom pripade to vedie k tomu ze nadbytok sacharidov pri aktivite vyradi spalovanie tukov a zdrziavanie sa jedla pri oddychu vedie k tomu ze si telo uklada do zasoby.

                                      Konkretny modelovy pripad: vecera 20 30 normalne do sytosti, 22–23 00 az 6 00 spanok,Po zobudeni sa napijem oleciem, ked mam uz teraz hlad(co takmer nikdy)dam si napr 2 lyzice maku) 6 30–8 30 na biku do prace, po chvili si dam nieco mensie 9–10 00 ked dojde hlad normalne ranajky. Ziadne hladovanie tam nie je.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Predstav si to, někdo je proste po spanku hladnej a tesi se na snidani. Kdyby mel jet ještě 2 hodiny na lacno na kole, tak bude met hladak jako prase to je divny co? Někdo zase nemá hlad vůbec ani nesnida a ji az odpoledne.. Nevidim důvod proc se nenasnidat po probuzeni, obzvlast, když pak clovek jede 2 hodiny na kole..

                                        0 0
                                        • o.1  

                                          Jasne ze to tak moze byt, nikde som nedoporucoval ze by mal ist do hladaku. Navrhujem aj inu moznost ked si chce dat ranajky pred jazdou.

                                          Ale tych 43 km v suvislosti s tym ze chce spalit tuky je idealne k tomu aby sa radsej vecer viac alebo neskor najedol a nebol rano taky hladny, ze by ho vycerpali 2h na biku do prace. Teda predpokladam normalnu kondiciu – alebo z hladiska priemeru mozno nadpriemernu:-)

                                          Este poznamka,co si hore reagoval prikladom o 4 hodinovej jazde, to je uz nieco ine – 1,5 az 2h su bezna hranica ked je dobre v malom mnozstve dodat sacharidy ale nie koli nejakemu kompenzovaniu vydaja kalorii ale iba aby mohla pecen „palit tuky“.

                                          0 0
                                          • Amoondre  

                                            U mne je to tak, ze kdyz se vecer vic nebo pozdejc navecerim tak se rano vzbudim s pocitem hladu. Kdyz se najim tak nejak normalne 1–2h pred spanim, tak rano vstanu a pocit hladu nemam. Ale ze bych bez snidani sedl na kolo, jel 2h a az hodinu po dojeti (tzn. skoro 4h od probuzeni) snidal, to je unreal.

                                            0 0
                                            • blaf  

                                              no zni to divne, kazdy ti rekne, ze se mas najist do hodiny od probuzeni…

                                              0 0
                                              • Amoondre  

                                                S internetem to mas tezky, ke kazdemu tematu najdes naprosto protichudny nazory. Viz tohle, 10 lidi rekne, ze se mas poradne nasnidat, dalsich 10, ze snidat vubec a nejdriv aktivitu. Pak si vyber. Nejlepsi vyzkouset na sebe, akorat nez clovek neco vypozoruje tak je to otazka nekolik mesice, ne-li let.

                                                0 0
                                                • Petr.T.M  

                                                  Asi tak. A než něco vypozoruju, budu mít přes metrák.

                                                  0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Tak budeš mít vypozorováno, že máš přes metrák a cesta tudy asi nevede, no.

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    Pokud nemas 2metry, tak zhubnout z metraku 10kilo za pul roku je velice jednoduche. Staci prestat jist jakykoliv smazeny jidlo, prestat jist maslo, margariny, rohliky a cokoliv rohliky slozenim pripominajici, 3× tydne se na 2hodky projet a naplanovat posledni jidlo na nejakou rozumnou hodinu, tzn. nezrat pozde v noci ci kratce pred spanim.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    A přestat chlemtat pivo!

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    +1, na to sem zapomnel

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    to jednoduche bych dal do uvozovek :)

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    máslo je ok, ale máslo, ne něco jako máslo…

                                                    0 0
                                            • o.1  

                                              Mozno nemas vobec natrenovany tukovy metabolizmus, alebo sa nevies drzat na uzde v intenzite.

                                              Ale vidim ze casto ludia reaguju na nieco mysliac nieco ine, tak skusim este taketo zjednodusenie:

                                              z historie vyvoja je clovek tak nastaveny ze vie vykonavat aktivitu bez prisunu jedla a je v tom dokonca efektivnejsi (prislovie " Hladny vlk lepsie lovi") a je tomu tak aj u ostatnych zvierat.

                                              Ovsem: je to bud dlhsia mierna aktivita alebo naopak intenzivna ale kratka.

                                              V cyklistike vacsina ludi funguje sposobom ze intenzivne co najviac – takze tam je nutny nejaky doping najbeznejsie vo forme trochy sacharidov.

                                              Druha vec je ze pod masazou reklamy junk „sportovych“ doplnkov sa tym ludia prepchavaju mysliac si ze kazdu hodinu treningu treba kompenzovat sladkymi tycinkami v mnozstve spalenych kalorii – ale tak to nefunguje,

                                              vysledok je iba zataz pre telo a netrenovany tukovy metabolizmus.

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Zaklad je porad jidlo. Muze jezdit klidne jen hodinovky uplne na srot a když budes jist tak jak mas, tak proste budes hubnout. Lidi ji proste hrozne moc sracek, same polotovary a výrobky, s kteryma si telo nevi rady, bojuje s tim a nic proste nefunguje optimalne. Kazdymu at uz chce hubnout, nebo byt zdravejsi bych doporucil, aby prestal kupovat polotovary a výrobky a zacal kupovat jen suroviny a s tech si doma varit. Uz jen diky tomuhle kroku lidi poznají zmenu. Az když clovek tohle zvladne( a jakoze ani tohle většina nezvladne..) tak pak muze pokracovat v progresu tim, ze zacne omezovat ten prijem sacharidu, tuku a s dopomoci sportovani proste do pul roka bude kazdej na idealni vaze. Samo ze to není jen o vaze, ten clovek bude daleko vytalnejsi a zdravejsi, ale není to zadarmo no. Clovek sam musí chtit a jak si to srovna v hlavne, tak uz to pak jde samo…

                                                0 0
                                                • ˘Ö˘ Krab  

                                                  Na vytalitu doporučuji vytacyt, do dvou dnů přejde.

                                                  0 0
                                                • Petr.T.M  

                                                  Nedémonizuješ to trochu? Myslím ty polotovary. U nás doma se vždy normálně vařilo ze základních surovin.

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    U nas taky, ale taky se vždycky jedly parky, kabanosy, rohliky, salamy, salaty, pastiky atd. atd.. U vas to asi jiné nebude, kdybys jedl jen 3 varena jidla denne a zadne nesmysly mezi tim, tak tady neresis jak zhazovat speky.. :)

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Aha, tak salámy, párky se u nás nikdy nejedly, nebo jen zcela vyjímečně a ojediněle párkrát do roka, kabanos a měkké salámy vůbec. Rohlíky taky minimálně. My byli vždy spíš chleboví co se pečiva týká. Saláty typu vlašák vůbec. Paštiky taky ne. I když máma občas v ledničce nějakou má co jsem si všim, ale já to nikdy nejedl, nebo zřídka z nouze jednou do měsíce.Z těch průmyslově vyráběných věcí tak pomazánkové máslo a šunka. Ovšem vždy aspoň 80%. Když kupuju šunku já tak nejdu pod 90%. Ale i tu už čím dál méň. Takže je otázka, kde jsem přišel k těm 20 kg špeku. No, já vím zhruba kde, ale tímhle tím to fakt nebylo. A ano bylo to špatným životním stylem.

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    Je to jednoduche – spatna energeticka bilance, spatny pomer zivin v jidle (prilis tuku, malo bilkovin) a jidlo konzumovano v nevhodnou dobu.

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Spíš hodně obilovin, hodně piva, opulentní večeře pozdě večer hojně pivem zalévané, málo pohybu = no a během cca 7 let přibylo 20 kilo tuku a metr v pase. Teď su cca 3 roky na stejné váze i objemu.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No tak vidis, vis cim to je, tak to naprav a je to. O cem je tu teda rec..

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Evidentně je pro některé nemožné vzdát se pití piva.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Muze to vyuzit jako motivaci. Třeba na každých 50km jedno pivo. :) Ale jen tak si adt po veceri 2 skopky to ten pupek pak roste před očima.. Ja taky jezdim abych se mohl poradne a bez výčitek nazrat. :D

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    Tak jako pro jiny, zaradit se do pracovniho procesu. :) nebo uz jsi konecne dostudoval? :)

                                                    Reakce na jiriho

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Když člověka ta škola baví… Já plánuju zafinishovat za 4 roky nebo pak začít studovat něco nového, podle situace. V každém případě práce člověku nikam neuteče :-)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    ja spiš reaguju na to jak máš potřebu furt hodnotit nás alkoholiky (pivaře) člověk by měl přednostně hledat chyby sám na sobě.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Rozdíl je v tom, že já na netu nehledám způsoby, jak školu dokončit. Jako sorry, ale když si někdo stěžuje, že nemůže zhubnout a pak napíše, že pozdní večeře zalívá pivem, tak co si o tom má člověk myslet… Jinak proti alkoholu vůbec nic nemám, pokud není požíván v situacích, kdy to zákon zakazuje a člověk může ohrozit druhé (ano, patří k tomu i cyklistika :-) ).

                                                    0 0
                                                  • Petr.T.M  

                                                    Ne ne ne, to bylo špatně pochopeno, to byla ta prapůvodní příčina, která začala před asi jedenácti lety, tehdy jsem si nestěžoval, teď se tři roky držím na stejné váze a objemu a pozdní opulentní večeře se dááávno nekonají. A nestěžuju si, jen hledám řešení. A samo i díky zdejším radám se poměrně jasně rýsuje, jen vydržet…

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    3 roky? Kdybys nasadil klasicky kulturistickou dietu sacharidove vlny. Tzn. minimum tuku, nejaka rozumna davka bilkovin a jen vlnil sacharidy(ryze, vločky, brambory, testoviny…) tak ses za 3–4 maximalne když na to pujdes hodne pomalu tak do 6 mesicu vysekanej a muzes jit fotit trenky s tilkama jako model.. Pak jen postupne, pozvolna pridavat nejake tuky(zdrave tuky) bilkoviny nechat pripadne trochu stahnout a sacharidy uz si zvyknout jist podle aktuálního vydeje energie, abys zase nenabral speky zpet a není co resit..

                                                    0 0
                                      • biker jura  

                                        jo anebo to s tím zhoršeným spalováním tuku při konzumaci sacharidů je taky medializovaná kravina poslední doby:D

                                        Podívej jak „žerou“ opravdový sportovci, profíci, kdyby to mělo negativní dopad borci na Tour by v tréninku nežrali nic. Ale ejhle poslední dobou se přišlo na to, že právě to je ta největší pí.ovina. Zadej si do googli jak žere Phelps… Ty možná šmrdláš tak, že ujedeš 2hod na kole na lačno… Někdo kdo chce i cestou do práce podat normální výkon tak se raději aspoň lehce nasnídá…

                                        0 0
                                        • o.1  

                                          Vsak praveze ani nezeru. Miesas dve odlisne veci a nerozlisujes o aky trening ide.

                                          0 0
                              • Petr.T.M  

                                8-O A nebudu takhle nalačno pálit ty svaly??

                                0 0
                                • o.1  

                                  To je mytus, potreboval by si na to ine casy. 2–3h po prebudeni bez jedla nie je hladovanie. A na bunkovej urovni uz vobec.

                                  0 0
                              • McBlacky  

                                já bych tohle nedoporučil, ale pokud to někomu funguje proč ne. Když jsem to zkoušel -a to jen občas jako speciální trénink-, měl jsem pak problémy s regenerací. Při relativně normálním nájezdu 12–15hod týdně.

                                0 0
                                • Petr.T.M  

                                  No to právě myslím. Jet ráno nalačno, tak odpoledne už nevyjedu.

                                  0 0
                                • o.1  

                                  Asi si to siel v prilisnej intenzite?

                                  0 0
                                • Krys  

                                  Teraz niekedy som si o tom čítal, ale bolo to o behaní. Začali hneď tým, že každý to má inak. Ale tiež odporúčali pri aktivitách nad hodinu už riešiť nejaké kàmenie sa.

                                  Ja behávam ráno obvykle nalačno, lebo to musím stihnúť pred odchodom do práce a vstávať skôr kvôli jedlu sa mi nechce.

                                  V pohode ale dokážem behať, ak si dám polhodiny pred behom napríklad banán. Skúšal som aj broskyňu a slivky. Všetko v pohode. Skúšal som aj ako prikrmovanie počas dlhých behov.

                                  Na tri slivky (jedna na 10km) som teraz v nedeľu od­behol 32km. Zapíjal som vodou. To si ale treba vyskúšať v pohodlí domova. Niekto by na tú kombináciu mohol zareagovať rýchlymi krokmi na záchod :)

                                  0 0
                            • o.1  

                              Este by som navrhol inu variantu ak by ti nevyhovovalo dat si tie ranajky az po tych 43 kilometroch a to su teple ranajky, to casto staci k upraveniu vahy.

                              Napr. varene cele obilne zrna s varenou zeleninou, vajcom alebo kompotom, slepaciu polievku so zeleninou… Ak chleba tak aspon hrianku.

                              Sacharidy, tuky, bielkoviny… to ma svoj vyznam ale az v druhom rade.

                              0 0
                        • biker jura  

                          ne nemám pocit že píšeš o profíkách, ale mám pocit, že to trochu přeháníš. Ok ty jsi případ, kterýmu to asi dobře nedělá, ale je tu x lidí co opravdu na kole sedí denně min 2–3hod v průměru a ti se opravdu sachrů bát nemusí. Stejně tak to tvoje: když sním sachry v den kdy nic nedělám okamžitě přiberu sádlo. To je blbost, tankování paliva do svalů začíná 72–24hod před výkonem, takže když budu mít ve čtvrtek volno před sobotním závodem a nebudu žrát sachry, abych náhodou nepřibral, tak taky závod muže stát pěkně za hovno… než si to tělo přemění na sádlo, tak to nějakou dobu trvá, protože u sportovce tělo ví, že ty sachry bude potřebovat a tak si je šetří a až po poměrně dlouhé době, kdy zjistí, že je to zbytečný, pač se dotyčnej válí, tak je začne měnit na vanu.

                          A ani u těch jednoduchejch sachrů z ovoce to není tak že by se hned všechno měnilo na sádlo, ikdyž už to tam hrozí podstatně víc…

                          0 0
                          • Venda  

                            Trochu to upravim. Telo si vlivem treninku vytvari „zasoby“ rychle energie, sacharidu primo ve svalech, aby je mohlo pak co nejrychleji vyuzit pri dalsi zatezi. U cyklistu to budou asi nejspis stehna. Cim vetsi trenovanost, tim kvalitnejsi zasobeni. Takze pred zavodem potrebujes doplnit tyto zasoby, aby byl vykon co nejefektivnejsi. Neznamena to vsak, ze se budes tri dny pred zavodama preuirat testovin, tak to taky nefunguje. Pak uz jsou jen dve moznosti, budto se to ulozi nebo nestravi.

                            Kazdopadne jsem myslel, ze tohle vlakno je zalozeny pro beznejsi populaci a hlavne z dlouhodobyho a pravidelnyho nadhledu a rezimu. A ne tady resit vyjimky ve stravovani z duvodu pripravenosti na zavod.

                            0 0
                            • biker jura  

                              tak sorry…

                              0 0
                            • Yura  

                              No prave ja tu psal o beznych lidech a někdo tady pak na me vyrukuje ze superkompenzackou před zavodama a nebo ze potřebuje 10g sachru na 1kg vahy.. :D

                              0 0
                          • Yura  

                            Kde jsem prosimte psal, ze po jednodenim prezirani sacharidama priberu sadlo? Proc si vymejslis? :) Jiste ze nepriberu sadlo, ale natahnu hodne vody do tela. Když jsem třeba včera diky desti mel volno po x dnech, kdy jsem denne sedel přes 3 hodiny na kole, tak jsem vedel, ze muzu v klidu nacukrovat a doplnit glykogen. Ale dnes zase nevyjedu diky počasí a uz by me to futrovani sacharidu bylo spis ke skode. Svaly uz dostaly co potrebovaly, takze jestli bude prset dalších x dni a ja budu i nadále futrovat, tak pak vyjedu uplne zbytecne zavodnenej a tezkej. V takovem pripade se me pak ani nechce moc hejbat, takze bych se musel zase premlouvat něco delat..

                            0 0
        • Sunshine 29  

          Koukám, pán je odborník:D Ty sacharidy jsou právě ráno absolutní základ. Něco si o tom přečti (ne tady )

          0 0
      • George1977  

        Sunschine 29 ma pravdu.

        Já takto shodil za 2,5 měsíce 11 kilo.

        Sacharidy jsou na ráno opravdu potřeba k nastartování metabolismu.(Nez­namená 3 koblihy a káva 3v1) Mozek začíná práci, tělo se rozjíždí a hlavně snídat do 1 hodiny po probuzení. Tělo musí mít pravidelnej přísun kvalitní (ne přehnaně kalorický) stravy. Pak si přestane myslet že musí ukládat tuky na příště. Je to fakt hrozně jednoduchej princip. Žena koupila knihu o krabičkové dietě, začala podle ní vařit a připravovat svačiny a kila padala jak zázrakem :-). Stačí si pak navyknout na těch 5 jídel a okoukat styl stravování. Slazený nápoje jsou fakt kalorický peklo – vynechat. Na kole jsem jezdil zhruba stejně jako vždy, takže větším tréninkem to nebylo. Nejhorší je ráno nesnídat, potom něco zhltnout k obědu a pak večer po příchodu z práce se nažrat jako prase.

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • KnizeAlexej  

            Po tréninku do sebe litr sifónu, tři rohypnoly a při troše štěstí se probudíš k snídani.

            Profíkem ověřenej recept :)

            0 0
            • McBlacky  

              peda de sax nebo jiný profík?

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
              • KnizeAlexej  

                Kdo že to ? :)

                Tak to popisuje Tyler v Secret race. „To je jako válka“.

                Moje oblíbená pasáž…super popis jak se dostat na předzávodní váhu :D

                0 0
                • McBlacky  

                  legendární vynálezce mr. Mrnuštík.

                  vyskytoval se pod tímto nickem tady na BF. Stačí si zadat heslo jako bezplášťovky nebo kozí mlíko se sifonem… zábava zaručena.

                  Dlužno říct, že často to bylo k věci technicky a věděl o co jde, ale forma podání haluz, a pak jeho chvilky kdy si razil svoje teorie a řešení to bylo moc.

                  0 0
                  • vitan  

                    Tyler to fakt takhle napsal.

                    Odtrénovali nějakou tréninkovou jednotku, vzali si EPO, prolili se nějakou vodou nebo minerálkou, pak prášky na spaní a vyspat se do rána.

                    0 0
                  • Petr.T.M  

                    Ale je původcem dvou patentů a čtyř užitných vzorů, z nichž dva jsou stále v platnosti.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to mu neberu, poukazuji na to, že měl problém to podat

                      0 0
                      • Josef Panek  

                        Tak je ve věku, no. Anglicky zřejmě neumí, tak mu to nejde jak tobě, tvl:-)

                        0 0
                  • KnizeAlexej  

                    Já vííím, znám samozřejmě :) Jen mě zmátl ten překlep „peda“.

                    Tu pasáž, kde Tyler popisuje hubnutí dávám přečíst každýmu koho potkám :)

                    0 0
          • Yura  

            18% tuku při vaze 72kg? Ty vole heh. Ja na 177cm když jsem mel 80kg, tak jsem byl jak stazenej kralik. Jinak nemyslim si ze to je nejaka veda a ze potrebujes specialistu. Jen je to od toho bodu normalni postava->vysekana postava uz o tom, ze ma proste clovek hlad. Jak rikas telo se tomu brani, takze uz si clovek drzi tu vahu a formu za cenu pocitu hladu, ale není to zadna veda nebo nutnost si na to platit nejakeho chytraka..

            0 0
          • Sunshine 29  

            To je ale pekelně hodně tuku. Asi nastoupil špatnej specialista:) Věda to není, jen někteří specialisté z toho vědu dělají, aby z takových, jako jsi ty, vydojili co nejvíc prachů :D

            0 0
          • George1977  

            Já teda nevím kolik má tuku tazatel a kolik chce zhubnout.

            Ale pokud někdo chce zhubnout tak už je to asi vážný.

            Já začal letos sezonu s –10Kg a to se to pak jezdí.

            Je peklo si myslet, že zhubneš z obézního stavu pouhým ježděním na kole.

            Profící nebo pseudo-profíci maji jasno, ale to by se asi neptal ne?

            Jinak na hubnutí na kole jsou super dlouhý vyjížďky v aerobním pásmu tak 3× týdně, ale kdo z tlustoprdů na to dnes má čas že? Já jako EX tlustoprd :-) ne. Takže zhubnout jídlem a pak jezdit pro zábavu bez frustrace ze špeků je pro mne jasná volba. :-)

            0 0
        • BlackRaven1  

          Jak se ta kniha jmenuje a kdo ji napsal?

          0 0
          • George1977  

            Knihu napsala: Alena Doležalová

            Kniha se jmenuje: Domácí krabičková dieta.

            Kniha stojí cca 250Kč. :-)

            Hodně dobrá inspirace.

            0 0
    • noviisek  

      přestaň gramařit a dej si řízek

      0 0
    • Ruprt2  

      Většina lidí tu asi ví jak se správně stravovat, ale pokud to myslíš vážně, a chtěl bys opravdu poradit od někoho, kdo tomu fakt rozumí tak kontaktuj uživatele Meluzína.

      0 0
    • pavlina.sko  

      Dobrý den,studuji 1.LF UK-nutriční terapii a píši bakalářskou práci o výživových poradcích.Tímto bych Vás chtěla poprosit o spolupráci při tvorbě mé praktické části bakalářské práce.Konkrétně ty z Vás,kteří někdy využili služeb výživových poradců.Ozvěte se mi prosím na e-mail pavlina.sko@seznam.cz.Vše je naprosto anonymní.Předem dě­kuji

      0 0
      • Josef Panek  

        Fotku v plavkách, pak se budeme bavit dál!

        0 0
      • Yura  

        Poradce, to myslis ty slepice z obchodaku, které tam otravuji lidi a nebo nejakeho 40tnika, který ma 20 let praxe a nespocet klientu s dobryma vysledkama?

        0 0
    • VladexAndroid  

      z čeho chceš shodit? :-DD..ale vážně, já mám svůj recept, hodně jezdi každý den mnoho km, ale nic nebo skoro nic nejez, jenom dostatek tekutin, a uvidíš jak půjdou kila dolů.

      já jsem se dostal na 58,7 kg -to byl můj rekord, míň jsem vážil kdysi dávno jako dítě.

      0 0
      • McBlacky  

        pokud chceš shodit převážně svaly proč ne

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Nic nebo skoro nic nejez… A ty raději skoro nic nebo nic nepiš.

        0 0
      • blaf  

        Možná by šlo ještě něco shodit, když se zbavíš mozku. Ty ho stejně asi moc nepoužíváš.

        0 0
        • VladexAndroid  

          nemůžeš hafo žrát a čekat že shodíš kila :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hafo žrát můžeš ale ne všechno.

            0 0
          • blaf  

            jak píšu. Zbav se mozku…

            0 0
            • VladexAndroid  

              já hubnutí nerozumím ani nepotřebuju rozumět, u mě to hubne samo :-D

              0 0
              • Yura  

                Drzim ti palce, aby jsi tu dusevni chorobu vylecil a telo tak prestalo trpet, třeba jako to dokazal tenhle typek..

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Kam mu zmizela kérka?

                  0 0
                • VladexAndroid  

                  tak zle na tom ještě nejsem :-D

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak si schvalne zaloz vlakno, kde mas fotku v trenkach a dej tam anketu jestli jsi nebo nejsi na tom spatne. Kolik si psal ze mas 185cm a 60kg? Myslim, ze kdo se na tu fotku podiva, tak se lekne a pobezi k lednicce. :))

                    0 0
                    • VladexAndroid  

                      mě všichni říkají že vypadám jako kostlivec, ale trustým připadají hubení všichni co váží míň než voni. teď mám asi 182/60kg. anorexie? myslím si že jsem tlustý furt tak chci hubnost. ale rodina mi chtěla dát zaracha na kola že nesmím jezdit dokud nepřiberu

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        Já jsem přesvědčený, že to všechno, čím nás tady zásobuješ, nemyslíš vážně.

                        0 0
                        • VladexAndroid  

                          lepší bejt trochu hubenej a pořádně tlustej-a navopak. já rád říkám věci humorně :-D

                          0 0
                          • Yura  

                            A proc vidíš jen ty dva extrémy jako byt hubenej na smrt a nebo vyzrane prase? Co takhle vypadat jako atlet? S vahou třeba 160cm-60kg, 170cm-70kg, 180cm-80kg atd.. Ale chápu, ze nemocnym se to blbe vysvětluje to beru..

                            0 0
                            • VladexAndroid  

                              180cm/80kg to je BMI skoro 25 to už je na hranici nadváhy

                              0 0
                              • Yura  

                                Zacni to prosimte resit, je to fakt vazny..

                                0 0
                              • endex.luke  

                                Ty seš hroznej vocas…180 cm / 80 kg je ideální stav pokud máš bejt chlap a mít nějaký svalstvo…

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Však má pravdu… S takovým poměrem výška/váha je buď člověk slušně namakaný nebo vyžraný jako prase. Mám obavy, že v populaci silně převládá ta druhá možnost.

                                  0 0
                                  • Člověk a jeho svět  

                                    180/80 není podle mě ani slušně namakaný, ani vyžraný.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Heh ja mam ted na 177cm 83kg a jsem uplnej chcipak takze fakt ne namakanej, ale napeceno mam, takze ani ne vyzrane prase, tak nevim no.. :)

                                      0 0
                                      • Člověk a jeho svět  

                                        Jak říkám, ani jedno, ani druhý – potvrzuješ můj předchozí příspěvek ;)

                                        Btw – ty už necvičíš?

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          No flakam to, ale toho chcipaka ze me udelalo hlavne nedodrzovani stravy. Proste jak tam není tech 6 jidel denne a v kazdem aspoň 40g bilkovin z masa, vajec apod. tak se ty svaly udrzet nedaji.. :)

                                          0 0
                                          • Ice-goofy  

                                            Tak jsi skočil do rysu no ;)

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Tak rýsovačka je opak objemu. Ja jsem ted uprostřed. Proste pro celkove zdravi idealni stav. Telo dostava presne tolik energie co potřebuje a není tlaceno nekam, kde nechce byt. Pro dlouhovekost mozna dobry, ale jinak docela nuda no. :))

                                              0 0
                                              • Ice-goofy  

                                                Mě to nemusíš vysvětlovat ;), ale nabízelo se to napsat uznej ;)…

                                                0 0
                                          • VladexAndroid  

                                            četl jsem že: přemíra bílkovin škodí zdraví zkracuje život..apod. prostě mnoho negativ.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Takze rikas max 1 jablko denne, dostat se na tech 55kg a budu zit do 100vky jo? Hm, ale ja bych to rad ukoncil v době, kdy si ještě sam dokazu utrit prdel, takze zustanu u te „premiry“ bilkovin a BMI obezniho..

                                              0 0
                              • Člověk a jeho svět  

                                Tak jo, já tu tvoji hru budu chvíli hrát a povím ti, že BMI je v podstatě zavádějící údaj, dle kterého měli zlatí hoši z Nagana nadváhu až obezitu.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Jiste ze je BMI hovadina. Chteli nejakej obecnej vzoreček, ale moc se jim to nepovedlo..

                                  0 0
                                  • Člověk a jeho svět  

                                    To mi povídej, včera jsem se vážil :)

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      A k cemu ti to je to číslo? ridke kosti vazi min, tuk vazi min nez svaly.. Jak se cítíš? Jak vypadáš a co vidíš, když se podivas do zrcadla? Tohle je podstatne a ne nejake číslo na vaze. Teda za predpokladu, ze zrovna nestahujes vahu do vahovky v nejakem sportu.. To je asi jedinej rozumnej důvod, proc by se mel někdo vazit. Kdo je soudnej, tak se dokaze zhodnotit snad i bez vahy ne? Jinak nikdo krome tebe ti nemůže rict, kolik mas vazit, kolik je ta idealni vaha pro tve telo a pro tvůj metabolismus…

                                      0 0
                                  • VladexAndroid  

                                    protože dneska je v módě že chlap je tlustej a ženská hubená, kdysi dávno zas byli tlustý ženský a chlapi hubení. tak proto no o:-)=

                                    0 0
                                    • Breakpain  

                                      Rozlišuješ tlustý vs svalnatý… viď o.0

                                      Ano, pokud máš zlatou kreditku, většinou si zapícháš i když máš 30kg tuku navíc…

                                      0 0
                              • waltari  

                                Přesně si mě trefil – 180cm/80kg !! Jen škoda, že už jsem po večeři. Páč bych si ji nedal, když jsem na hranici nadváhy :-(

                                0 0
                        • Yura  

                          To je proste dusevni nemoc no. Taky kolik lidi to zabije…

                          0 0
    • kandik psi zub  

      proc se tu taky nevyblejt ze?

      hubnu s jednou z " tech komercnich vyzivovejch poradkyni" od zari. Princip tu v diskusi urcite byl mockrat:

      • Vynechat sracky: fastfood ( mrzí mekáč), pokud mozno absolutne alkohol ( velmi mrzi), uzeniny krome kvalitni sunky ( az tak nemrzi), limošky ( nepiju), bily pecivo ( mrzi), polotovary – polivky z pytliku atd. atd. (nemrzi vubec)
      • mezi jidlama min 2, max cca 4 hodiny, posledni jidlo nejmin 2 hodiny pred spanim
      • hodne pit, na moji vahu pres 3 litry denne ( dam tak 2 litry – zaprve mi to dela problem to do sebe narvat, za druhy kdekterej doktor ( vc. tech 5 co mam v nejblizsi rodine) nad tim objemem krouti hlavou)
      • sacharidy jen do obeda, odpoledne a vecer uz jen proteiny a zeleninu. Vecer nejvic zeleninu. Tzn. po obede zadnej chleba a zadny ovoce ( pro me problem)

      Kdyz to shrnu – tak me to samozrejme omezuje a vsechno nedodrzuju – kdyz jdu s kamosema do hospody, pustim jich tam 5 , to se neda svitit. Nedavam vecer obcas neco nezobnout, na polednich obedech v karlinskych hospodach uz nezeru gulase. Ale plus minus se s tim da celkem zit. Z podstaty svy profese sedim za kompem 10 hodin denne. Do pohybu se vracim postupne po nekolika letech kdy behem zimnich obdobi jsem se dostal do kolotoce infekce/atb/i­munita – ted se zda ze jsem to prekonal ( jakym zpusobem je na jiny vlakno). V podstate se ale neda rict, ze se nejak hejbal, krome radove 10km tydne co nachodim a rekneme semtam nejakej 40km vejlet o vikendu na mtb. Zhubnul jsem 5kg ze 108kg, pas – 5cm a pocit „zivotni energie“ ( nesnasim tohle spojeni) nesrovnatelnej. Procenta shozenyho podkozniho a visceralniho tuku nevim z hlavy, ale je tam nemalej.

      Dalsi stage, kdyz pámbů dá, bude dal utahnout to jidlo, vic organizace dne aby bylo vic casu na pohyb ( pesky a mtb – nic jinyho me nebavi)

      Cil je 95kg a radost z kola, nic vic.

      0 0
      • Yura  

        No nic nového no. Takove vseobecne fraze, které si vyctes v kazdem casopisu pro zeny. Na to potrebujes poradce?

        0 0
        • McBlacky  

          když za to platíš, tak se líp donutíš ;)

          0 0
          • kandik psi zub  

            McBlacky: trefa do cernyho.

            Zensky casaky nectu, nemam se to jak jinak dozvedet :) , prachy mi tecou usima, tak co uz.

            A pokud zakladatel vlakna podal tak trivialni dotaz, je evidentni, ze o vyzive vi hovno jako 95 procent populace v tyhle zemi a clankum a radam v casacich, a tim vic na netu, se smeje, nebo jim neveri. Diskuse jako je tahle, ktera se zahy zvrtla v debatu vo džaulech, gramech, suplementech a podobnych vecech ho dost mozna velmi brzo unavi Takze jsem jen pridal vlastni zkusenost s dilci a jiste naprosto banalni pouckou, totiz ze zhubnout se da, nezavisle na mire pohybu, jen tim jaky a jak do sebe clovek laduje palivo.

            A co se tyka vseobecnosti frazi tak samozrejme kdyz za to platis, dostanes ponekud detailnejsi servis nez to co jsem sem vypsal, ze :)

            0 0
            • Ice-goofy  

              Ale ty detaily jsou přeci všeobecně známé. ;) Při nejhorším dva, tři kliky na netu a najdou se. Napsat snídani, svačinu atd člověk dá do kupy.. … Nehledě na to, že těch pořadů v TV na to téma už také celkem dost proběhlo ;)

              0 0
            • Yura  

              Tak třeba uz se zakladatel vlakna za ten rok něco nového dozvedel no.. :) Jinak jsem teda asi naivni, když si myslim, ze 90% lidi kteří nevedi nic o strave moc dobře vedi, co by asi měli a nemeli jist, ze na svacinu bude asi lepsi ovoce nez tatranka, ze na obed bude asi lepsi platek masa se zeleninou a přílohou nez parek v rohliku nebo bageta apod.. Ale kdo to ma dodržovat ze? :)) Blakyho koment neberu moc vazne, protože jestli je tohle důvod, proc někdo tu stravu zacne dodržovat, tak to nemůže byt jinak, nez jen kratkodoba zalezitost.. Butto si sebe a svého tela vazim natolik, ze se k nemu nebudu chovat jako by to byla popelnice a nebo me to je upne jedno, pak ale nemuzu brečet a divit se, ze vypadam a jsem na tom zdravotne tak, jako dnes většina lidi.. Zajimave je, ze když mame třeba nejake drahe zvire nebo věc apod.. Tak jsme schopni se o tu věc starat presne tak, aby se ji dařilo, aby všechno fungovalo, proste tak jak se ma, ale když jde o nase vlastní tela, tak je na tom uplne fuk. Pak se něco vysere a jsme v hroznem soku a v slazach, jak zrovna nam se to mohlo stat. Co jsme komu udelali.. :))

              0 0
              • Ice-goofy  

                Věř, že plno lidí to tak má. Zaplatí a čekají zázraky. No, když jim to pak poradíš u piva, jak se říká) tak to nevydrží tak dlouho, ale jak už jsem řekl, že bez té vůle je to časem jedno. Návrat ke starým návykům dojde tak jako tak.

                0 0
          • Ice-goofy  

            To je asi jediné. Pokud není vůle, tak stejně po zaplacení se většina, po určité době, vrátí do starých kolejí. ;)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.