• d

    Řeším problém, jak přes léto vysušit tretry promoklé v dešti, tak, aby byly nejpozději do druhého dne zase krásně suché. V létě se nikde netopí, jediné, co mne napadá, je nějaký elektrický vysoušeč. Pokud můžete nějaký doporučit nebo problém řešíte jinak, budu rád za odpověď.

    0 0
    • Ondy  

      používám výrobek s názvem Teplo Uš

      http://www.teplous.eu/ během chvilky vysušené… :) zádnej problém :)

      0 0
    • Marcele  

      ja tam rvu starej vyrazenej fen na vlasy…

      0 0
    • takycyklista  

      noviny…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Pokud jsou k dispozici, tak to řeším novinama. Někdy dojedu večer zmoklý a ráno zase potřebuju jet. Za večer to 2×, 3× vyměním a na noc to nechám volně, ať to větrá a ráno můžu jet… Ale to si asi nechtěl slyšet, co? :-)))

      0 0
    • Lance  

      ted to resim tim, ze kupuju druhe tretry, takze ted mi to bude jedno

      0 0
    • HROOLI  

      Máme nějaký vysoušeč, bohužel jsem líný zvednout se z gauče, takže značku nevím. Nicméně můžu doporučit – když přijedu k večeru domů s mokrýma tretrama a ráno zase jedu, tak na to je el. vysoušeč nejlepší. Má to nějaké čidlo na vlhkost, takže si to samo nastavuje teplotu a většinou ti tretry vysuší za cca 8 hodin, ale aspon nesmrdí po papíru :D

      0 0
      • gargamel  

        Takže ho můžeš doporučit, ale nevíš jakej…To je výborná rada.

        0 0
        • HROOLI  

          Je snad jedno , co je to za značku, všechno funguje na stejném principu. Doporučuju mu obecně el. vysoušeč – když tu někdo psal, že stačí noviny.. :-)

          0 0
    • Danikklotz  

      mam teplouse (7let) a taky toto (2roky)

      http://www.kopriva.cz/…rukavic.html

      je to asi 5 rychlejsi vysouseni nez teplous (cirkulace vzduchu)

      Na prezkace je hotronic 100× lepsi, od prichodu ze sjezdovky do rana vysusim DOSUCHA i dvoje celkem mokre prezkace.

      Teplouse davam do jiz vysusenych prezkacu, aby rano byly teple :)

      0 0
    • medved.m  

      Kdybyste někdo měl Sidas Drywarmer UV, napište zkušenosti.

      Už snad dva roky se chystám ho zajít koupit, ale mají ho až na druhým konci města :-)

      0 0
      • Ricci  

        Tak to mas dost nizku priemernu rychlost,ked si este nedosiel na druhy koniec mesta :-)

        0 0
        • medved.m  

          To víš, velkoměsto :-)

          Když já městem na kole vůbec nerad jezdím, bydlím na kraji a les je přeci jen bližší a lepší volba… No a autem mi to zatím nevyšlo.

          Tak co, máte ho někdo?

          0 0
      • d  

        Vysoušeč vypadá jako 2 PC optické myšy s fialovým světýlkem. Takže se dají použít i na děckou botičku, pokud se do ní vejde běžná PC myš.

        Provozní teplota je dle doc 50C, pár minut jim trvá, než se na tuto teplotu dostanou. Rozhodně to není žádná rychlosušička, spíše taková decentí (pomalu, šetrně, tiše, beze smradu). Nic nevyfukuje, pouze vyzařuje teplo a hezké fialové světlo, které, snad, dezinfikuje. Promoklé cyklo tretry vysušila zcela za 5 hod. Boty na běžky vysuší určitě taky, ale lyžáky s tlustou vložkou, nevím, nevím, do rána snad ano.

        Napájení na 220V, kabel dostatečně dlouhý. Made in France/China. Závěr: spokojenost.

        0 0
    • MirkoCarver  

      Stačí jakýkoli větrák a přes noc na ně nechat foukat studený vzduch a ráno jsou suchý.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Pravda, já když posledně potřeboval vysušit boty (5.10 Karvery, maj sakra tlustý „polstrování“, schnou dlouho :-( ), tak sem vytýh větrák z kompu a bylo to zatim to nejúčinnější, co sem na boty kdy aplikoval :)

        0 0
        • Kurt  

          Vyssi level je horkovzdusna trouba pustena na 40°C ;)

          0 0
          • alinceb  

            To kdysi známej sušil staré lyžáky Botas u el. přímotopu a ráno je našel rozteklé po zemi…;)

            0 0
            • Kurt  

              Primotop je naprd – zajedno nefouka na boty a zadruhy ma teplotu nastavitelnou jen velmi nepresne (spise se da regulovat vykon, nez teplota). TIP pro straspytle: Moderni trouba zvladne foukat i studenej. :)

              0 0
              • alinceb  

                Když si představim, že v té troubě suším propocené smradlavé lyžáky nebo špinavé tretry a pak v ní mám dělat třeba pečeni nebo buchtu, tak děkuju, ale nechci…;)

                0 0
    • Kaco  

      noviny, ráno jsou na 95 procent suché a to mi stačí

      0 0
    • kolombo  

      Mám něco podobného, stálo to asi polovic, ale opravdu promočené boty to do rána neusuší.

      Problém je v tom, že příliš teploty už je nevhodné, tak jedině to ofukování studeným vzduchem, takže větrák.

      0 0
    • ememem1  

      reopen:

      uz ma to kazdodenne mrdanie rano a vecer s siestimi parmi lyziarok zacina srat. nehovoriac o tom, ze imho nove boty obzvlast skialpy su snad na teplousov uz stavane lebo im neustale vyberanie vloziek zjavne nerobi dobre.

      jak pokrocil vyvoj ? kto moze na zaklade skusenosti nieco ne/odporucit?dik.

      0 0
      • ememem1  

        tak kedze som sa ziadnej odpovede nedockal tak som trocha pogooglil a kupil na test jedneho tepolusa a jeden ten hotronic kedze ani na zahranicnych weboch neni v podstate nic ine k dispozicii.

        tento vikend som to trocha potestoval no a neviem ze co z toho je vacsia picovina.

        teplous moje bezkarske topankay c. 46 po 12 hodinach hodin nevysusil ani omylom resp. boli ako tak ale nie 100% suche na spickach kde bol strceny, v zadnej casi topanky bol efekt naprosto minimalny, prakticky ziadny. predstava, ze dvoma teplousami do rana ususim niekolko parov topanok je uplne out. takze mozem len potvrdit nazor uzivatela vyssie* „na lyžáky úplně na h… studené vlhko se po 12 hodinách hodinách mění jen na vlažné vlhko“* jako nudzovka ked neni volny radiator a pod. to ale asi vozit budem.

        hotronic je o nieco lepsi, ale urcite nie 5 krat ucinnejsi jak pise niekto vyssie. tak povedzme o polovicu, a je povedal by som ze je blizke skutocnosti ze „od prichodu ze sjezdovky do rana vysusim DOSUCHA i dvoje celkem mokre prezkace.“ nicmenej ma jednu zasadnu nevyhodu, pokial su boty v izbe tak pocuvat od prichodu na chatu do ranajok fen neni bohvie co.

        takze celkovo je to o hovne jedno aj druhe, takze ked neni na ubytovni velky susic topanok co bohuzial zdaleka neni standart, tak klasika boty von a na radiator zostane asi este dlho neprekonana.

        0 0
        • 007  

          Jak vidno, každý to řeší po svém. Já jsem taky rval do bot noviny, pytlíčky s uhlím a fakt mě to nebavilo. Navíc boty nebyly nikdy 100% suchý a o smrádku v botách nemluvě. Pořešil jsem sušák s ozónovou dezinfekcí, nebudu tady psát značku, aby to nevypadalo jako reklama, ale každý si to může najít na Googlu. Je tam totiž jediný. Přijedu, nasadím na sušák boty, ono se to samo zapne a za 20 minut mám boty suchý a bez smradu. Na horách tři dospělí chlapi, jeden sušák a za 90 minut vše suché a za dalších 30 minut suchý i rukavice. To jsem fakt jediný kdo to zná a používá? Proč mám strkat do bot ty dva robertky a modlit se, aby to ráno bylo suchý? Jo a ještě si můžu nastavit teplotu sušení od 40 do 70°C, takže jsem na tom sušil i kožený boty aniž by z toho pak byly brikety. Tak nezoufej a podívej se na to, fakt to funguje.

          0 0
        • Barak  

          Mě Teplous funguje celkem dobře. Susim tedy vždy jen jeden pár bot a po pár hodinách s tím v bote trochu hnu. Ale ráno jsou vždy suché. Pro sušení více párů to vhodné není. A pravda taky je, že skialpove boty suché na 100% druhý den teda nebyly.

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
          0 0
      • Mig_all  

        Nevím kam pokrocil vyvoj ale teplouse mám stále a funguje stale dobre.

        0 0
    • snas89  

      teda nevím, co máte za boty, ale přijde mi to dost jako nesmysl

      jestli v tom máte nějakou membránu (např. goretex), tak ji po použití těchle el. ohřívačů už vlastně nemáte

      a taky riskujete, že se nepřirozeným vysoušením trochu srazí vrchní ušeň a pak se vám tretra zakroutí

      Dobrý tretry se vysuší do druhýho dne samy od sebe

      • předávám to, co mi řekl prodavač, když jsem kupoval svoje tretry, a nemám důvod mu nevěřit
      0 0
      • nooski  

        To teda mlel pořádné blbosti. Vysousece pouzivam u zimnich treter a civilnich bot pravidelne a membrana funguje, nic se nekrouti a hlavne hodně mokré tretry a boty samy od sebe do druheho dne neuschnou.

        0 0
      • scota  

        Samy od sebe boty nevyschnou. Dobré je narvat do špičky papír např. kuchyňské utěrky. Já suším boty horkovzdušnou pistolí, ale musí se nastavit max. na 35–40°C

        0 0
    • snas89  

      a ještě jeden takovej nápad,

      do auta se dává kočkolit do děravý krabice, který na vlhkost v autě zabírá perfektně.

      co třeba to dát na pár hodin do ponožky, nepo použít takový ty kuličky, co vstřebávají vlhkost?

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      Kup teplouse. Susil jsem s tim i pracaky,vsechny mozne boty a vzdy ok. Musis to narvat az ke spicce ale a za me dobry ;)

      0 0
    • Strakááč  

      moc to hrotíte.. pokud se jezdí v létě tak bych zalezl klidně do mokrých bot.. vždyť se po chvilce zapotí nohy a je to dost podobný :D jinak si pomatuju, že jsem asi dvakrát použil fén.. stačilo mi půl hodiny na jednu botu… zapíchnul jsem ho do boty a nechal fučet :D a po půl hodině do druhý boty :D

      → jinak někde jsem viděl na tretry něco jako návleky, jen to kolem tretry bylo z gumy natahovací, že kdyby se s tím šláplo do vody, tak to funguje skoro jako holinky :D a bylo to myslím elastický a dlouhý někde nad kotník že zazhora ani zespoda nic neproteklo.. :D třeba to všichni znáte.. ale jak jde toto mimo mě, tak mi to přišlo zajímavý :D

      0 0
      • tonik666  

        nevíš co říkáš :) teplouše jsou super, i v létě, právě na zapocené boty. Zapneš a necháš být. Pokud promoknou, dáš noviny, pak teplouše a je to.

        Fén je nanic.

        0 0
        • nitraq  

          A v zimě ráno po probuzení zapojím teplouše, kterýho jsem večer nachystal do bot. Než se nasnídám a oblíknu, tak lyžáky nahřátý a daleko snáz se obouvají.

          0 0
        • Strakááč  

          tak asi je to pecka věc no, já nevím nezkoušel jsem to.. ale neměl jsem potřebu to hrotit.. a u vyteplených bot – lyžáků atd je to asi dost fajn věc ale ty já nepoužívám :D :D ..

          já se bavím třeba o promočených tretrách nebo fivetenkách.. :)

          na lyžích jsem jezdil poprvý a naposledy na lyžařským kurzu v 8mej třídě :D a ještě jmi v půjčovně doporučili, podle učitele, kterej nás to učil, debilní lyže, co nedělali moc obloučky, tak jsem s nima furt smykem zasekával, místo toho abych dělal obloučky… prostě úzky konce a nechtělo to točit.. a od tý doby jsem z toho nijak nadšenej nebyl a ani nikdo v okolí nikam takhle do hor nejezdí..

          0 0
          • tonik666  

            Jak píšu, kdo má teplouše, má ráno suchý five teny, ať už byly podmínky jakýkoliv :)) (pokud jde elektrika:)

            0 0
    • Carloss  

      já je pokládám na „chladicí“ podložku k noťasu

      0 0
    • vladacr  

      Používám klasickou sušičku na prádlo. Do bubnu se boty vloží v takovém „koši“. Funguje to skvěle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.