Výroba napínáku a RR, rozměry?

14 nepřečtených
  • AsiJura

    Nazdar, mám v plánu si vyrobit karbonový napínák a duralový rockring, potřeboval bych znát tloušťku materiálu toho napínáku, abych ho mohl dát normálně pod kliky, mám 2mm karbonovou desku, tak chci vědět jestli ji rozšířit na 2,5mm jako je tloušťka klasické podložky nebo jakou tloušťku má například napínák shaman enduro karbon, který je mi předlohou. Taky bych chtěl vědět jaký zvolit vnější průměr RR pro 36 zubů, mám zatím prostřední placku 32z, ale plánuju později přejít na 36 tak to nemám jak naměřit. Zároveň jakou zvolit tloušťku materiálu RR, 3mm nebo 4mm nebo jinou? Ideální kdyby se tu našel nějaký dobrák, který by mi nakótoval ten enduro napínák http://www.koloshop.cz/…inak-retezu/

    0 0
    • Smazaný účet  

      toz pustim ty internety, najdi si jak dlouhe se dalji sroby do klik a podle nich to dopocnu, nee?:) To pro rokec.

      Pro napinak daj stejny jak podlozku, nebo jinsi pokud ti vychazi nejak blbe retezova linka…

      0 0
      • AsiJura  

        Mi jde o to, že když koupím napínak přímo od shaman tak bude mít určitě nějakou danou tloušťku, pro všechny stejnou, teorticky by to mělo být na tu podložku, jenže v praxi to jetak, že já mám na každé straně středu jednu 1mm tlustou podložku, což je jak jsem pochopil atypické řešení. změřit ty šrouby půjde lehce, to máš pravdu, jen jsem se chtěl prostě ujistit a neudělat chybu, ono je škoda péct, lepit, frézovat, montovat a pak zjistit že to mám kvůli pár mm špatně. projel jsme vlákna o RR i napínácích, semtam se ta mnějaký homemade objevil, ale nic k tomu, tak třeba se výrobci chytnou tady.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak esi si to delas namiru a vis ze pod miskama ti vyhovuje mm, udelej to mm..ale mi to prijde docela slaby, bakelitu bych tolik neveril.

          Kdybych to delal na svuj ram, kde vim ze mi sedi 2.5mm podlozka, tak to udelma 2.5mm tlusty a je to:)

          0 0
          • AsiJura  

            1mm karbonu vážně není nic čemu bych věřil, takže se chcu dostt k tomu kolik má ten napínák od shamana, abych se dostal do situace: ano tak jsem koupil napínák, te´d ho jen namontovat. Asi se nechápem, ale jde mi fakt o ty původní rozměry.

            0 0
            • Nimrod  

              upřímně řešeno jsem tyhle milimetry nikdy neřešil a nikdy to nedělo bordel…

              0 0
              • Nimrod  

                po jemném upozornění noxem jsem dosel k zavěru, že pokud máš 73mm domek, tak se ti tam asi nic moc širokého nevejde, protože je v podstatě krátká osa. já měl vždycky 68 domek..

                0 0
    • Nimrod  

      teda to jsou tloušťky… dělal jsem napínák z tuším 5mm tlustýho duralu a to se už tváří tak, že to malou ránu zvládne. jestli si dobře pamatuju, tak starý shaman napínák měl 4mm a dost lidí ho muselo rovnat. nedělám si iluze, že by karbon toho vydržel víc

      pokud jde o rockring, musíš ještě dodefinovat, jestli má být jen pro ozdobu, nebo taky má něco vydržet. pokud má něco vydržet, pod 5mm bych rozhodně nešel (ten je tak na odletující kameny a jemné škrtance)

      0 0
      • AsiJura  

        Tak RR budu dělat z 3,25mm hrubého duralového plechu, není to bláto, je to 7mičková řada, tvrzená, nevím teď ale přeesné označení, vyrobím, namontuju, pojezdím a dám vědět jak to drží, říkám si že když jsme doteď nezničil velký převodník, který je méně odolný, tak to musí vydržet.

        0 0
        • Vilém  

          Pokud ten rockring bude mit jen funkci proti padani retezu, pripadne ochrana pred odletujicimi kameny, tak by to stacilo, jinak je to malo. Pak to chce min 5mm, spis vic. Osobne jsem jsem na skakacim kole, s kterym se casto dopadalo na kliky mel cca 10mm a to uz stacilo.

          0 0
          • Nimrod  

            tak tak, 10mm se dává na trialy, ale to chrání osmnáctizubou volnoběžku, takže to nemá ani tendence se ohýbat… budeš dělat větší, o hodně větší a bude vznikat o dost větší páka na rr. 3,25 je fakt akorát proti padání řetězu a jako zábrana pro nohavici, aby ti nešla do řetězu..

            0 0
            • AsiJura  

              tak ty enduro RR od shamana nejsou hrubší, a něco takového jsem chtěl kupovat, pořád je to AM kolo, a původní funkce je fakt na to padání řetězu, neprasím zatím tak hodně abych to zničil si myslím, i když to se uvidí v praxi.

              0 0
              • Nimrod  

                pokud ho budeš mít jen proti padání řetězu, tak nebude problém :-)

                0 0
                • AsiJura  

                  zatím to bude stačit, až zjistím že je to málo, tak vyrobím nebo koupím jiný, teď si od toho slibuju hlavně to, že pro moje ježdění je to přínosnější než velká placka, kterou jsme letos použil jen jednou a to když jsem byl na projížďce s kámošem silničářem:)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.