• jURis_1

    Zdravím, mám dotaz ohledně vymezovacích podložek v ořechu zadního náboje..

    Co je to za náboj není potřeba řešit.. V ořechu je 50 kuliček, 3 prapirky, svorná pružinka, 3 podložky (tlustá, tenká střední, tenká malá). Problém je v tom, že když tam jsou všechny tři tak je v ořechu vůle, když uberu nejtenčí (změřenou šuplerou) tak ořech drhne. Potřebuji se dostat z podložkami na rozměr 1,35± (už si přesně nepamatuji aby byl chod perfektní a nic nedrhlo a nebyla vůle.

    Nevíte kde by se dala sehnat takto tenká podložka nebo podložky tenké ± 0,5mm a o určitém průměru vnější a vnitřní díry..?

    0 0
    • jURis_1  

      Prosím..

      0 0
      • Singlespeed  

        Ta vůle tam je tam správně, ničemu nevadí, všechno je v pořádku.

        0 0
        • jURis_1  

          Ono se ale kazeta jak je na ořechu nasazená tak je tam vůle znatelná tak dobrý 1–2mm.. Když držím samotný ořech tak dokážu pohybovat s ořechem a jeho vnější miskou ± 1-mm kolmo na osu náboje a to samé mimo osu..

          Já vím že tam ta vůle má být ale myslím si že ne tak velká..

          0 0
    • McBlacky  

      řešil jsem jednou podobnou věc, ale s tím, že jsem i při vyndání obou tenkých, měl na ořechu vakl. Vzal jsem pilník a tu tlustou jsem o kus „srazil“ sesadil a fungovalo to super.

      tvůj případ ale je spíš, že máš nestejnoměrně vymletou dráhu pro kuličky. Poznáš to tak, že není hladká, ale má malé trhlinky, opticky i při přejezdu nehtem je to patrné. Protože jinak ty dvě tenké jsou tam právě na vymezení malé vůle, rozhodně menší než 2mm vychýlení kazety.

      0 0
      • pepek  

        Ono ty zdánlivé „uživatelské“ 2 mm bývají většinou reálně tak asi 0,5mm, znám to z jiného oboru, kde taky zákazníci furt chtějí vytrvale odstraňovat veškeré vůle.

        0 0
        • jURis_1  

          Ne opravdu, když zaberu rukou do kliky a napnu řetěz de i vidět že se kazeta natočí díky vůle mírně na stranu..

          0 0
          • pepek  

            Ta tenká podložka by tam měla být tak asi 0,1 mm. Pokud tam máš jenom tlustý, tak smůla. Ale když se zdá velká vůle a vytáhneš tu 0,1mm, tak je to na knop a zatuhne to třeba až za měsíc. Hlavně pokud tam budeš dávat tu tenkou, tak ji dej uplně dolů, nebo mezi dvě tlustý. Mně tam jednou dal mechoš tu tenkou nahoru pod matici, utažením se natrhla a pak vylezla do tý rohatky.

            0 0
            • jURis_1  

              Teď si nejsem jist rozměry, ale je tam myslím podložka 0.90mm, 0.35mm, 0.20mm.. ±

              0 0
      • jURis_1  

        Měl jsem celý ořech rozebraný, pod rukama mi prošlo 50 kuliček drobnohledem a praporky. Vše je jako nové akorát dráhy kde cvakají a chodí praporky jdou vidět jako že se tam něco pohybuje. Dráhy kuliček jsou v pořádku. Když vytáhnu jednu nejtenčí podložku tak je ořech bez vůle ale že je moc dotáhlé a už to nechodí hladce… Zkusím v železářství sehnat jednu tutéž podložku třeba 0,75 a nechat tam ty dvě tenké.. Podložky všechny tři když dopasuji na tloušťku 1,38–40 tak bude ořech perfektní s minimální vůlí a hladkým chodem..

        0 0
        • McBlacky  

          stačila by ti i malinko tlustší a 1 tenká. Varianta se dá najít, otázka jestli to stojí za to. Pokud se vůle udělala, tak se bude časem zvětšovat. Dle mého na tomto systému ořechu se vůle tvoří právě vyběháním kuliček a drah. Jak se jednou načnou, degradují pak rychleji, takže bych si nedělal takovou hlavu, dal ještě pár stovek km s lehkou vůlí a pak vyhodil tenkou podložku

          0 0
          • Bulda  

            no vzhledem k tomu, že když se ořech protáčí, tak není v záběru čili není zatíženej a když je, tak se zas neprotáčí (vůči tělu náboje samozřejmě), tak vpodstattě jediná možnost, jak se můžou zničit dráhy kuliček je voda a vyreznutí, přetažený konus těžko, to by ti namotávalo řetěz a to pozná každej :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.