• yngwiedio

    Dobry vecer

    Som pred vymenou vidlice al za carbon jedna sa o pevnu vidlicu celocarbon,otazka znie:Je nutne pri vymene vymenit aj hlavove zlozenie alebo je mozne pouzit stare?Do carbon vidlice je mozne pouzit klasickeho jezka alebo musi byt len takzvany kompresor?Pripadne naco si mam dat pozor pri vymene?

    0 0
    • Vilém  

      Hlavko samozrejme muze zustat. Pokud je vidle celokarbonova, tak musi byt special „jezek“, normalnim bys znicil krk i kdyz i takovy hovada jsem potkal:)

      0 0
      • yngwiedio  

        Mozem poprosit o aky special jezek ide konkretny tip?Krk je 1/18.Co ten kompresor neviem ako to presne vyzera vidlicu mam zatial na poste nestihol som ju vyzdvihnut ale pri vidlici uz je dodany aj nejaky kompresor no zatial som sa s tym nestretol.http://www­.kolokram.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=31&products_id=6848

        0 0
        • Vilém  

          Vypada treba takto je to ta cast pod vickem hlavoveho. Nasune se do karbonoveho krku, dotazenim vnitrniho duteho sroubu se roztahne a pak se do duteho sroubu nasroubuje vicko hlavy a seridi vule.

          0 0
          • yngwiedio  

            Dakujem pekne za odpovede,pekny vecer prajem

            0 0
            • kyl  

              Změř si ale vnitřní průměr toho karbonového sloupku.Ježek tam nemusí pasovat.Koukám že už je přibalenej,tak to nic.

              0 0
              • yngwiedio  

                Vidlicu pevnu uz mam doma som pred samotnou vymenou rozdiel medzi odpruzenou a pevnou ktoru teraz tam chcem mat je vsak co sa samotneho zdvihu tyka 7,5 cm.Predna cast biku mi dost klesne dole nebude to mat nejaky problem,ram,kluky atd.Vysku riaditok viem skorigovat distancnymi podlozkami pripadne predstavcom.Neviem ci som to dostatocne vysvetlil?

                0 0
                • kubad  

                  7,5cm tak to není moc dobré :D

                  0 0
                • Singlespeed  

                  Problém by to neměl moc být. Mně se lišila na stejném bajku výška pevné a odpružené o 11cm a bylo to v pohodě. Zkus si změřit, jak je vysoko osa šlapacího středu nad zemí. Já jsem ji měl 27,8 cm. Je třeba si uvědomit, že odpružená vidlice se sníží (zanoří) při samotném nasednutí a při pružení ještě více, takže provozní rozdíl výšek ve tvém případě je menší než 7,5 cm.

                  0 0
                • kyl  

                  Změř si kolik má pevná:osa-ložiskový kroužek na korunce a pokud máš vzduchovou tak na stejnou výšku upusť vzduch zamkni a projeď se.Poznáš jak se ti pojede ale řekl bych blbě.7.5cm je dost.

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    7,5cm nemusí být moc. Pokud je to 80mm vidlice, tak bude mít minimálně 2 cm sag a máš hned 5,5 cm, pokud je to stovka, může mít klidně 3 cm zanoření a je to už jen 4,5 cm.

                    0 0
                    • yngwiedio  

                      Zdvih odpruzenej vidlice je 63mm najviac sa obavam vysky kluk od zeme aby som nahodou v ostrejsich zatackach neskrtal o zem

                      0 0
                      • Singlespeed  

                        No tak změř tu světlost osa středu-zem, jak jsem psal výše a uvidíme.

                        0 0
                        • yngwiedio  

                          hned ako dorazim domov tak to zmeriam a dam vediet.Ked som objednaval pevnu vidlicu tak som sa priamo pytal dlzku vidlice po krk no nevedeli mi dat nato odpoved,smutne aj som im to pisal.Ich odpoved namiesto rozmeru bola ze ak je to cross bike tak je ta vidlica ok

                          0 0
                          • yngwiedio  

                            Tak konecne som sa tu dostal tak vyska osy stredu od zeme je 30.5 cm.Dlzka kluk od stredu osy je 19 cm Dlzka starej odpruzenej vidlice od stredu naboja po krk vidlice je 47.3cm novej pevnej je 39.5 cm.Vyska sagu je 2 cm.Tak ako to teda vyzera bude to zjazdne? Mne ako laikovy po precitani tu vasich prispevkov sa zda ze by to mohlo byt ok.

                            Mala poznamka na okraj tu na tomto fore je ovela vyzsia ochota pomoct aj laikom ako na nasom sk fore tam je kazdy odbornik a kazdy sa chce povysovat nad ostatnymi a ponizovat ludi ktory maju horsie skusenosti,ve­domosti atd tak preto som vdacny za kazdu vasu odpoved a trpezlivost-Laco z KE

                            0 0
                            • xshreck  

                              neřeš, vyzkoušej a uvidíš ;)

                              0 0
                            • MlokCZ  

                              30,5cm výška středu je s pevnou vidlicí až až, to je naopak pořád spíše výše položený střed. S pevnou se dá bez problémů jezdit střed ještě tak o 1,5–2cm níže.

                              Pro střed tedy snížení jedině dobře, byl původně přehnaně vysoko.

                              Zůstává otázka co hlavový úhel a jak moc to bude točivé. Je možné, že to už bude příliš točivé a méně stabilní, ale třeba to ještě bude ok. To musíš vyzkoušet. Když není uvedená přesná komplet geometrie, tak tohle nejde předem ani odhadnout.

                              0 0
                              • kyl  

                                Na tom karbonu v profilu mám taky střed 30,5cm od země,jezdí se na tom dobře.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Tak dá se, ale není to s pevnou potřeba mít střed tak vysoko, tak proč nevyužít možnosti mít těžiště níže…

                                  Mám na celopevňáku střed 29cm a co se týká škrtání pedálů o zem, tak naprosto žádný problém a výrazně větší pohoda než u obou fullů, kde mám střed i po započtení sagu pořád ještě znatelně výše.

                                  0 0
                          • winter78  

                            Stretol som sa s tým že veľa ľudí (aj predavač) si mýlia cross (resp. trekking) a cyklokros (barany v teréne), takže týmto môže ľahko dôjsť k omylom. U crossa (treking) sa s odpruženou vidlou počíta, ale u cyklokrosových strojov nie. A s pevnou zasa naopak.

                            0 0
                            • yngwiedio  

                              Asi som to tymito svojimi rozmermi nedostatocne vysvetlil.Mne samotna vyska stredu po vymene vidlice nebude 30.5 cm ale o cca 5 cm nizsie pretoze rozdiel medzi odpruzenou vidlicou a pevnou cini zhruba 7.5 cm ak odratam 2 cm sag tak by to malo byt na tych 5 cm nizsie. Konecna vyska stredu teda bude asi 25–26cm.Uz to nebudem riesit vymenim a uvidim co to spravi dakujem za prispevky dam vediet skusenosti po vymene.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Tolik to neudela. O tech 5cm klesne hlavova trubka, u stredu to nebude ani polovina.

                                0 0
                              • kyl  

                                Při náklonu do zatáčky si dávej bacha na pedály ať nechytíš o zem.

                                0 0
                                • yngwiedio  

                                  Davam za pravdu ze ten stred nebude 5 cm dole ale len mozna 2–2.5cm teraz som to bol prilozit na necisto.Moje udaje boli amaterske teorie.Ako som sa na to dival bude to ok.Skoda ze nemam cas to hned prehodit ale zajtra urcite,tak zdar.

                                  0 0
                                  • yngwiedio  

                                    Tak konecne som zrealizoval tu vymenu vidlice tak vyskou stredu kluk som sa dostal na 27,8cm niekto vyzsie tu spominal ak sa nemylim podobny rozmer a ze sa jazdi ok.Ja som to vyskusal len asi na 1km pocasie to momentalne nedovoli.Vymena prebehla hladko bez problemov.Ani vyskou riaditok som az tak neklesol je to 2cm. Distancne podlozky a otoceny predstavec to skorigovalo.

                                    0 0
                • Joseph de Sax  

                  z převodníku budeš mít cirkulárku, ale jinak to ničemu jinému nevadí…

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.