• Vidlos

    Ahoj, potřebuju poradit. Chystám výměnu kompletní sady na silnici a nejsem si jistý, jestli na zadní náboj dostanu 11. kazetu SH 105 – 5800.

    Náboj je SHIMANO WH RS 10. Rozteč patek zadní stavby 130 mm. Teď se mi tam točí 8. pastorková SORA.

    Dík za rady.

    0 0
    • tromboonen  

      To zalezi na tom, jak stary je ten naboj.. musis bud googlit (ale jestli se trefis do konkretniho roku/modelu je otazka, plus oficialne to asi kompatibilni nebude, ale je mozne, ze se to tam narvat da…), nebo sundat kazetu, zmerit vzdalenost zadni priruba orechu/dosedaci plocha osky a porovnat s nekym, kdo ma 11sp, respektive jeste lepe zkusit tam nasadit jeho kazetu, nebo zajit do obchodu a ukecat je aby to zkusili… muze to byt o mm mene ale nasadit to pujde, tezko rict..

      Ale mas alespon ploche draty, ja nedavno narval 10 sp bez podlozky na nejaky stary naboj na ***** kolech na valce a kdyz dam nejvetsi pastorek, klec hazky drnci o draty v miste krizeni (obyc kulate dvakrat krizene)… na valcich nejvetsi pastorek nepouzivam, takze OK

      0 0
      • tromboonen  

        Jinak kdyby to na 11sp nebylo a nectěl bys měnit náboj/kola, nebal bych se sady Tiagra 4700, 10 sp ale mechanicky podobná vyšším řadám, vzhledově taky OK..

        0 0
      • Singlespeed  

        Stačí přece mrknout, zda je kazeta Sora na ořechu s podložkou nebo bez. Pokud je bez, tak tam 11s nepůjde, pokud tam je podložka, půjde. Na obrázku podložku nevidím, takže nepůjde.

        0 0
        • tromboonen  

          Nevim to uplne jiste, ale treba na orechy Mavic se podlozka dava, na jednom mam pod 10 sp dokonce dve abych mel kazetu stejne jako na jinych zapletech co tocim, ale 11sp kazeta by tam myslim nesla.. plus podlozka prece neni videt (teda nejaka obr tlusta mozna, ale ta klasicka kovova 0,neco mm)??

          0 0
          • Singlespeed  

            O podložkách na starých unašečích Mavic s kluzným ložiskem se tu už hovořilo mnohokrát. Jsou dva typy unašečů Mavic, kratší (kromě Shimano kazet určených pro 10-speed silniční Shimano ořech se podložky nedávají) a delší (podložky se dávají, na Shimano kazetu pro 10-speed silniční Shimano ořech dvě nebo jedna tlustší), pod kazetu Mavic s roztečemi Campa se podložky nedávají. Ale zakladatel vlákna nemá Mavic, ale Shimano. Pokud tam má kazetu Sora bez podložky, nemá ani speciální silniční 10-speed ořech Shimano, kam se Sora navléct nedá a nemá ani delší 11-speed silniční ořech Shimano. Má tedy starší typ 8/9/10 ořechu.

            0 0
    • ciki  

      Ahoj, zde je specifikace SH http://www.shimano.com/…30676975.pdf, jen max pro 10.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.