• vzduch

    Čeká mě výměna kolenního kloubu, tak zde mám dotaz na ty, kteří výměnu prodělali. Vím, že je to značně individuální, ale jaké sporty po výměně provozujete, za jakou dobu po operačním úkonu, případně další zkušenosti a doporučení. Díky a pohodovou neděli všem. R.

    0 0
    • capis  

      Před 14 dny jsem se vrátil z lázní (Klimkovice) po TEP kyčelního kloubu. Lázně moc pomohly. Byli tam se mnou samozřejmě i „kolenáři“. Říkali, že nejvíc jim pomohla tzv. motodlaha a cvičení ve vodě. Měsíc po operaci chodili jen s hůlkou. Osobně si myslím, že na kolo se můžeš vrátit asi tak za tři až čtyři měsíce, ale jak sám píšeš, je to individuální. Samozřejmě kolem myslím spíš v začátku asi cyklostezky, žádný náročný terén. Doporučuji poctivost v rehabilitačním cvičení, což se velmi rychle vrátí. Doma rotoped, ten si dávám dvakrát denně po 20 minutách, zprvu na lehkou zátěž. Tím jsem začal už v lázních. Jasně, kyčel a koleno jsou dvě různé věci, ale co se týče rehabilitace, je to obdobné. Nechám ale prostor pro ty, kteří mají delší zkušenost konkrétně s kolenem. Viděl jsem v profilu, že jsi ze Zlína, tam jsou dobří, zvláště pak prý Dr. Janečka, jeho brácha to dělal mě na Vsetíně, max. spokojenost.

      0 0
    • Jan D.  

      Otci před několika lety taky měnili koleno. Nevím jak dlouho se vracel k normálu, ale pamatuji si, že když začínal zase jezdit, vozil kraťoučké juniorské kliky. Doporučil mu to doktor v Příbrami, kde ho operovali. Teď jezdí na kole úplně normálně s dlouhými klikami. Táhne mu na 60 a za rok na mtb najede přes 5000 km. Průměr mívá tak kolem 24 km/h na lesních cestách a asfaltu.

      1 0
      • vzduch  

        A co jiné sporty? Např. tenis, fotbálek, lyže, turistika,…

        0 0
        • Jan D.  

          Jinak je to docela lenoch a další sporty moc nedělá:D Chodí pravidelně na procházky se psem a jednou za rok někam na hory menší tůry bez batohu.

          0 0
        • Pikaču  

          Byl clanek někde na netu nebo casopisu ze borec kajtuje s obema kolenama po výměně. Byl ale mladší ( 45 let cca).

          Vychvaloval si to.

          Jinak fotbal, tenis a lyže jsou to nejhorsi co může být i pro zdrava kolena a vazy. Ja si sncil svoje kolena na basketu. Asi bych do tech sportu nesel aby ti nevypadlo koleno ( tenis, fotbal).

          Furt se toho da hodne dělat. A kite je docela narocnej sport na kolena.

          0 0
    • iiki  

      No co mám info pro svoje tělo, tak kloub kolena po GO (oddalovat co to pude) dá tak 15 let, pak kriplkára.

      Každá operace je masivní zásah do organismu a vždy je něco za něco, a pokaždý to nemusí klapnout, každá operace se nemusí podařit. Táhl jsem si kratší sirku, pooperační komplikace, zánět jak sviňa, bříško se mi smálo 3 tejdny, imunitě pak hráblo a tělo napadlo samo sebe. Ale bez operace bych byl dnes jen tichá vzpomímka.

      Takže díky za každé nové ráno a každý km na kole.

      Ať Ti to dobře dopadne.

      0 0
    •  jarek1  

      Neboj se, https://www.bike-forum.cz/…endoprotezou ,

      mezitím jsem dokoupil další kolo a letos bude zase 6000 km

      1 0
    • Gad  

      Mému tchánovi měnili koleno cca v 65 letech. Měl to někdy myslím v dubnu, moto dlaha a tak, byl jsem u něj, když jí dostal poprvé, potil se bolestí. Ale s vervou se pak pouštěl do rehabilitace, bolí to ale stojí to za to. Koncem léta jezdil na kole, na chatě v Polabí, takže rovinky a v klidu 15–20km. Na podzim hrál už nohejbal, (magor) ale holt je to jeho celoživotní láska. A v zimě jsme byli lyžovat, prvních pár jízd měl pocit, že se musí učit znovu lyžovat, odpoledne už jezdil jako dřív. A to má do toho v čoudu kyčle a plotýnky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.