Výměna beranů za rovná řídítka

14 nepřečtených
  • mira.s2

    Zdravím všechny.

    Můj dotaz se týká přestavby silničky v podstatě na fitnes.

    Jde mi o tohle:Mám starší silničku s rámem CrMo,na SH 105 2×7.Brzdy RX100 v předu a 600 vzadu,řazení na rámu.V podstatě starší kousek,ovšem velmi dobrý a funkční a jsem spokojený až na řazení na rámu,na které si prostě nezvyknu a berany s malou plochou úchopu ze zhora na brzdách-malé páčky(mám ruce,jako lopaty.Taky mně poslední dobou bolí za krkem z dost nízkého posedu.Po dlouhém zvažování,jestli dualy,nebo předělávka na fitnes,jsem se rozhodl pro tu druhou variantu a chtěl bych se zeptat:

    Za 1:Můžu použít MTB brzdové páky s řazením na ty brzdy a přehazovačku/přes­myk,co tam mám?Prostě si to představuju tak,že tam dám ta rovná řídítka+gripy,brzd­.páčky+řazení MTB,rohy atd.Já osobně si myslím,že by to mělo fungovat,jen bych chtěl názor zkušenějších kolegů,popř. na co si dát pozor a jestli se třeba nesníží účinek brzd atd.Děkuji předem.Mira

    0 0
    • Singlespeed  

      Potřebuješ brzdové páky buď na staré cantilever brzdy nebo přímo pro silniční brzdy. Běžné MTB páky určené pro V-brzdy mají nevhodné přepákování a se silničními brzdami brzdí málo.

      0 0
      • Vilém  

        Nejaky Avid SD by fungovat mely, pri nastaveni na nejmensi paku.

        0 0
      • Jakobo  

        Shimano primo dela paky a razeni pro silnice, bezne jsou dostupne Sora a Tiagra, maji je treba na kupkole. Uvnitr se da posunout uchyt bowdenu pro V nebo C brzdy tak jak u starsich LX nebo STX RC.

        Jinak ta prestavba je imho nesmysl, posed bude tragicky kratky :-(

        0 0
        • jonti  

          Nemusi nutne byt, spousta lidi ma silnicku extremne dlouhou, je to jako kdyz se drzi za vrch riditek. Za me je to ale nevyhodne hlavne kvuli drzeni, mit ruce otocene jako na pakach/dualech je ergonomictejsi nez je mit vytocene na rovnych riditkach.

          Ja bych byl pro kratsi predstavec, kompaktni riditka a dualy.

          0 0
          • tromboonen  

            souhlas, pokud berany nesedi neni problem v beranech, ale v nastaveni, a pouhou vymenou za rovna se to nespravi, spis naopak..

            Mam jeden starsi ocleak co jsem kdysi jezdil jako silnicku s berany, na me nesmyslne vysoky, ale jak je to stara krava (tenkrat se delaly kratsi ramy ale odstupnovane vysky, sloping nebyl), tak u beranu se to dalo, udelal jsem z nej hybrida s rovnejma rodlama a tragedie… rohy nestacily, musel jsem najit extra dlouhy a extra nizky predstavec – a to jinak potrebuju super kratky posez… proste silnice s rovnyma rodlama je na prd, pokud nesedi berany neni problem ani tak v beranech (ty samotne za nic nemuzou, jsou to nejunioverzalnejsi rodla, na nicem jinem 3–5 prirozenych uchopu nedas), jako spise v blbe zvolene a nastavene geometrii

            0 0
        • Singlespeed  

          Posed nemusí být krátký. Bajková řídítka jsou mnohem širší než oblouky a posed prodlužují.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Toto:

      http://www.cyklobazar.cz/…compe-pc-700

      a aby to hezky vypadalo , tak nejlépe s otočným řazením. To půjde na 7sp sehnat za pár Kč kdekoli.

      0 0
      • mira.s2  

        Tak nakonec jsem si objednal tyto dualy.Co na ně říkáte?Na sedmikolečko se snad už nic jiného nevyrábí.

        http://www.kupkolo.cz/…-2×7_z95225/?…

        0 0
        • tromboonen  

          Clovece mas v tom trochu gulas – chces menit berany za rovna (coz jsme se Ti snazili vysvetlit ze neni az tak vhodne a jestli mas problem s posedem, bude to nastavenim..), pak rikas, ze to kdyz tak vyresis posunem sedla (blbost, sedlo musi byt na mm presne na urcitem miste vzhledem k pedalum, jak do vysky, tak do horizontalni polohy).. a ted si tomu nasadil korunu tim, ze sis na ta rovna riditka koupil silnicni dualy, ktere jsou delane na berany a na rovnych budou vypadat silene a hlavne bude velmi tezke az nemozne je smysluplne pouzivat..

          Nevim, co mas na beranech ted, ale zacni tim, ze berany nevyhodis a budes se snazit to spravne nastavit – doufejme ze ram nemas o moc vetsi nebo mensi nez potrebujes, pak by se to dalo resit jinym predstavcem, pripadne jinyma beranama, a na ty si pak das ty nove dualy, pokud jsou lepsi nez co tam mas ted..

          Tady koukni jak by to melo vypadat:

          http://www.youtube.com/watch…

          Tady mas podrobnejsi info: http://www.bikefit.com/…d-bikes.aspx

          A tady si muzes spocitat jak dlouhy ram a predstavec bys mel mit..http://www­.competitivecy­clist.com/Sto­re/catalog/fit­CalculatorBike­.jsp

          Uvidis, ze to bude fungiovat mnohem lip nez nejaky bastl s rovnyma riditkama a dualama na berany, navic spatne nastaveny..

          Pripaqdne sem hod foto kola a popis problemu

          0 0
          • mira.s2  

            Jasně nejsem blbej,ale rozhodl jsem si berany nechat.Byly to dvě možnosti,buď rovná plus vše k tomu potřebné,nebo stávající berany plus nové dualy.Mám problém jen v tom,že mně při dost aerodynamickému posezu bolívá za krkem,jinak geometrie je myslím ok.Nebudu to teda prznit a zůstanu u čistokrevné silničky.Omlouvám se jestli jsem někoho zmátl.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.