• mula

    Včera venku hezky a tak mi to nedalo a že se půjdu project aspon¡ na silničce mám sice zlomený čtvrtý prst na pravý ruce.Doma jsem si zkusil řadit,brzdit všechno v pohodě, ale vůbec jsem nepomyslel co se mnou udělaj byt¡jenom nepatrný otřesy.Po 20km jsem to musel obrátit dom. Na takový sado-maso nejsem stavěnej a co vy máte takovou zkušenost ?

    0 0
    • pitos  

      Já po úraze minulý rok jezdil skoro měsíc na biku s dláhou až po rameno(vyhozený loket). Řídil jsem pouze levou rukou,light vyjížďky tak do 20km. Později jsem zvládal i lehčí terén,procvičil jsem si výborně jízdu z jednou rukou:) Bylo to nic moc ale bylo léto a já tak dlouho bez kola nemohl zůstat:)

      0 0
    • batafak  

      Asi před pěti lety jsem měl zlomenou záprstní kůstku … po třech týdnech se sádrou až po loket mi to nedalo a na kámošovym biku jsem si dal asi 200m … prst už vcelku v poho, nicméně na sádru to bylo sakra hodně :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      no, sem jezdil dal, asi dobry vodpruzeni ;-), zlomenej prostrednicek, asi po mesici uz to nebolelo vubec, dotedka teda prst nejde uplne ohnout…

      :-)

      0 0
    • martt  

      Po pade z biku som mal vyklbeny strednacik a zlomeny prstenacik pravej ruky (v dlahe).

      Za riditka sa dalo zachytit iba zhora na tom gumenom haku na brzdovej pake medzi palcom a dlanou. Prsty som mal vystrete v dlahe, takze oblapit riditka sa nedalo.

      Sice som s tym jazdil na ziletke ale len po hradzi s malou premavkou, predsa len som tou rukou nemohol vobec brzdit ani prehadzovat. Packy som mal na rame, takze prehadzoval som lavou. Denne som takto odjazdil asi 60 km (BA-Vojka a spat).

      Vtedy tam bol novy perfektny asfalt, takze vibracie neboli ziadne.

      Na bike by som sa s tym neodvazil.

      0 0
    • TheIF  

      Já měl prasklou vřetení kost přes kloub týdnen v dláze jak mi nahodili sádru tak jsem omotal grip a už jezdil po safaltkách na fullu to celkem jde – asi 1000km (tu ruku v sadře sem jen vozil položenou na řidítkách) Mě se ta „dovolená“ líbila 4 hodinové vycházky → vyjížďky jsou tak akorát :-) až mi sundali sádru tak jsme to měl pořád napuchlé ty otřesy tomu asi moc nesvědčili ale zase na rehabce sem po pár dnech už musel simulovat jinak by mě poslali do práce :-)

      0 0
      • Luka  

        no mela jsem neco podobnyho… prasklou vretenni kost presne pod kloubem (proste kloub si levitoval jen na vlasku a tvaril se, ze ke kosti uz nepatri).. coz mi rovnali atd, a mela jsem to v dlaze 1,5mesice + sadra 1mesic… no, a stejne jsem s tim jezdila :D… na snehu… Prava ruka, simul zadna, takze sup do prace, 1× tejdne na rtg a kontrolu srustu… parada… naucila jsem se psat levou rukou :) Ale ten silvestr, kdy jsme se spili do nemoty (a ja mela tu dlahu cca 3dny), a prerazili se asi 3 lidi na chodbe chalupy o jineho co tam uz lezel, jo, to nebylo humorne…

        na druhou stranu… jezdila jsem i se zlomenou celisti… a taky to slo. i kdyz blbe :D

        0 0
    • B0B0  

      No tak ja som so zlomenym prstom (malicek) odjazdil Maratona dles Dolomites (Sellaronda). Tie zjazdy na rozbitych usekoch boleli ako hovado (ano, aj taliani maju niekde rozbite cesty). Polahcujuca okolnost: nevedel som, ze je zlomeny, myslel som, ze len narazena ruka. :-) Po navrate domov sadra. Ale poviem ti, nasledna rehabilitacia pohyblivosti ruky bolela este viac.

      0 0
      • martt  

        ano potvrdzujem, ta rehabilitacia bola strasna

        Inac Alenka presla Dubnicky maraton so zlomenym rebrom. Tiez o tom nevedela. Zlomila si ho tyzden predtym na MTBO.

        0 0
    • Tanka  

      Mám pravý palec v dlaze. Řadím tak že musím pustit řídítka,brždění zadní to samý. Z práce do práce 30km bez problémů(90%as­falt), ale v neděli jsem dával 70km lehčí terén a chvílema jsem nadával na každej kamínek

      0 0
    • Pavel  

      Loni zlomená dvě žebra… No, jezdil jsem… A letos s nalomeným palcem (pravá ruka; před závody jsem si palec přibouchl do dvěří u auta) jsem odjel závody. Ke konci jsem si SAKRA rozmýšlel, jestli mám „řadit“ anebo ne… Jen tak mimochodem – dnes na den přesně čtyři měsíce a ještě není palec zcela ok (dorůstá mi nehet, který „časem“ odpadl; jinak průběh alá „klasika“ u mne; hnisání, komplikace,…)

      0 0
      • martt  

        u mna je to uz 10 rokov od urazu a ten prst este stale nie je OK. A uz asi ani nebude.

        0 0
    • Bully  

      Mel jsem pred 2 rokama roztristenej ukazovacek na leve ruce (asi 8 kousku, tloustka tak 2 mm :o) ), sadra s prostrednickem a az po predlokti. Resil jsem to spinningem s polozenym predloktim na riditkach, protoze bych se s tim na kole neudrzel, o razeni a brzdeni nemluve. Bolelo to i tak. Rehabilitaci jsem si delal sam s Rapid Firem :o), protoze mi konec neschopenky vysel presne na zacatek 3-tydenni dovolene. Neslo mi potom zmacknout ani mechovej balonek, ani o centak :o(. Dneska je vsechno OK, funkcne i vzhledove, ufff.

      0 0
    • JJ  

      Letos jsem si dal 60km po Českosaskym Švýcarsku se dvěma stehy na palci leve ruky (5 dnů po šití) a taky nic moc. Občas hodně těžkej terén a často jsem zastavoval. Řidítka jsem nějak udržel, ale jak jsem odlehčoval ten palec, tak jsem zase dostával křeče do malíčku. Večer jsem držel ruku pořád ohnutou, prsty mi nešly vůbec narovnat

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dyž sem měl zlomenou kůstku v zápěstí za palcem, tak jsem sotva dokázal otevřít dveře, tlačil jsem je ramenem. Ale teď je to ok. Odštípnutá báze malíčku (cca duben t.r.) pobolívá na kole dodnes, právě otřesy a otlačení to dycky zhoršej. Ono dycky jde o to, aby si tkáň okolo zvykla na změnu okolo tý zlomeniny, tak to snad časem taky přejde.

      0 0
    • djchaoosz  

      Zlomená klíční kost, otřes mozku = krátké projížďky po asfaltu zhruba 2 týdny po hospitalizaci na chiře vsetínský nemocnice a vcelku pohoda… sice mi ty „krovky“ co sem nafasoval zavazely, ale lepší jak nic;) a od tý doby jezdím XC a snahy o půlmaratony, bo do té doby sem jen kur*il bika, v té době slušně fungujícího a od tý doby do toho vrážím prachy xD

      0 0
    • schrapnel  

      A jazdili ste niekto so zlomenym prstom na nohe?

      0 0
      • Josef Panek  

        Zdá se mi to nebo vůbec netušíš, kams zavítal? Tady borci s rozdrcenejma haxnama běhaj maratony kolem kupy hnoje a vyhrávaj je. Klidně, aniž by před tím sedli na kolo, vlítnou na 300km závod, schovaj se v balíku a v klídku jsou za 10h v cíli. Takový tu máme zocelený lidi!

        0 0
        • Martin  

          to jsou pozůstatky socialistických lidí z kamene :)

          0 0
      • Máťa  

        Nakopnutý palec na noze i s nártem. Zlomený poslední článek palce. Vyvrtaná díra do nehtu na krev. Po čtrnácti dnech jsem se už vešel do boty a hurá na kolo. Chodit jsem pořádně nemohl ale kolo šlo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ano, a jde to v pohodě.

        0 0
      • Morchella  

        Dost záleží na tom, jak se ten prst zafixuje náplastí a jak je tvrdá podrážka. Se zlomeným palcem na noze jsem nemohl chodit, ale na kole jsem o něm ani nevěděl. K tý fixaci jsem nikde nenašel obrázek, tak asi takto: prst se nesmí jaksi omotávat, ale náplast (metraž spofafix) musí jít zespoda od chodidla mezi prsty a přes prst křížem až na nárt a daší stejně, ale v opačném křížení. stačí tak 3–4 vrstvy a napínat to podle citu, aby se prst nevyvracel nahoru.

        0 0
    • Doktor-Prase  

      Zlomený malíček na noze – masakralni mordor pokud je zima :D Protě to začne brnět, svrbět, pálit a to mě pak čerti berou :)

      0 0
    • schrapnel  

      Heh, diky.

      0 0
    • BB san  

      Loni z jara mi vykuchali bursu z ramene. Půl roku to bylo na hovno, ale jezdil sem. Na štěstí ten úhel ruky a těla byl jedinej pohodlnej. Akorát muselo bejt všechno na flow. Před každým obrubníkem zastávka, protože sem nenadhodil předek. Nakonec mám letos stejnej nájezd jak loni ☺, tak si říkám že sem asi tvrďák 

      0 0
    • studenak  

      Trošku oživim vlákno. Na biku jsem si při pádu zlomil ruku. Sádru mám sundanou a dnes jsem to byl zkusit a dalo se to, ikdyz ještě nenatahnu ruku. Ale na co se chci zeptat. Mám samozřejmě neschopenku a vycházky od 10 do 16. Jak to je? Mohu při neschopence jezdit na kole? Když by mě z práce někdo viděl můžu mít problém?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.